vineri, 3 decembrie 2010

Adevarul interzis - WikiLeaks

Marile "democratii" ale lumii vaneaza Wikileaks, websiteul care dezvaluie mii de documente compromitatoare la adresa acestora. Americanii au facut presiuni si au rezolvat ca domeniul .org al acestuia sa fie confiscat. 250 de mii de documente transmise pe canal diplomatic au pus America pe jar. Se pare ca Wikileaks va cauta gazduire in Europa de Est, foste state sovietice, China sau Rusia(desi putin probabil, datorita caracterizarii acestui stat ca unul mafiot).

Acum, la aceasta ora, Wikileaks nu mai functioneaza. A cautat gazduire in Elvetia dar pagina nu e activa inca. ProTV-ul  a anuntat la stirile de seara ca Cehia este noua gazda, facand confuzie intre CH, domeniu al Elvetiei  si CZ al Cehiei. Chiar daca va gasi in orice tara un domeniu  dispus sa ofere gazduire, intrebarea este pentru cat timp?

Interpol a emis marţi un mandat de arestare internaţional ("red notice") împotriva lui Julian Assange fondatorul Wikileaks, acuzat de "viol şi agresiune sexuală". La cum decurg lucrurile eu unul nu m-as mira ca acesta sa se imbolnaveasca subit de "deces"!

UPDATE A pornit pe Elvetia azi-noapte!

8 comentarii:

Donkeypapuas spunea...

Funcţionează.
Uitaţi un document: http://wikileaks.ch/cable/2009/06/09STATE62395.html
Aruncaţi o privire la punctul 4.A.2.

Anonim spunea...

www.wikileaks.ch/cable/2009/06/09STATE62395.html

Punctul 4.B.4.

Demographics, Minorities, and Human Rights (DEMG-5H).

Information about, and government policies and efforts regarding, religious and ethnic minorities, specially Hungarians (!!!), Roma (!!!!), and Turks (????)

Public attitudes toward minorities. Indications of human rights abuses.

Details about demography, including birth rate, fertility rate, mortality rate, incidence of infectious diseases, and migration.

Plans and efforts to respond to declining birth rates, including through promotion of immigration (!!!!!!!)

Ion de la Chiuiesti spunea...

I-au dat drumul. Acum ramane de vazut pentru cat timp. Deasemenea ramane de vazut daca ii vor acorda azil boss-ului Wikileaks.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Dramo, in Romania nu exista presa independenta. In goana dupa bani, toti se vand. Si cei pe care ii credeam noi mari "scule", s-au vandut si au fost demascati.

Cat despre Wikileaks, greu de crezut ca vor rezista. Dar e admirabil ca exista asemenea oameni!

Donkeypapuas spunea...

S-ar putea ca pe acolo, prin "docomente", să se afle şi informările sau directivele adte de către (sau unor) "colaboratori" - aka agenţi de influenţă. Şi poate vom vedea pe unii de fac pe endepandanţii şi, mai ales, naţionaliştii că sunt divulgaţi. Sau pe unii ziarişti care fac pe marii moralişti mai ales când venea vorba de colaborarea altora cu vechiul regim. Iar dacă vom afla şi nişte sume... atunci veselie! Să sperăm că vor fi şi d-astea sau e mai bine să nu existe?

Ion de la Chiuiesti spunea...

Donkeypapuas, ar fi ideal sa vedem cine tradeaza, nu? Codul Penal pedepseste astfel de fapte. Inca.

Ana Maria spunea...

Wikileaks cred ca este cea mai mare scurgere de informatii a SUA din ultimele 4 decenii.... Se pare ca se poate si la case mai mari!

Ion de la Chiuiesti spunea...

S-au scurs informatii si mai mari, dar nu la adresa publicului!

Mediafax