miercuri, 29 octombrie 2008

"Italia a devenit un stat fascist"


Partidul Democrat din Italia, formaţiune de centru-stânga, aflată în opoziţie, a organizat, în această sâmbătă, o amplă manifestaţie de protest. În cadrul acţiunii, ai cărei lozincă centrală „Să salvăm Italia”. Protestatarii au învinuit prim-ministrul Silvio Berlusconi de incapacitatea de a soluţiona problemele sociale şi economice. În opinia unui vorbitor, Valter Veltroni, fost primar al Romei, Italia a devenit un stat „fascist”.

În afară de aceasta, demonstranţii au protestat şi împotriva reformei în învăţământ, implementată la iniţiativa ministrului italian al educaţiei Maria Stella Gelmini.

Manifestaţia devenit cea mai amplă manifestaţie anti-guvernamentală de la revenirea la putere lui Berlusconi la putere, în aprilie 2008. Numărul participanţilor la acţiune, potrivit organizatorilor, se ridică la 2 milioane. În pofida acestui fapt, prim-ministrul italian continuă să se afle în topul sondajelor de opinie, fapt explicat de lupta acestuia împotriva crimei organizate şi imigraţiei nelegale.


Sursa:Novopress Chisinau

Niciun comentariu:

Mediafax