sâmbătă, 29 noiembrie 2008
G.W. Bush nu da nimanui motive de mandrie
G.W. Bush nu da nimanui motive de mandrie, nici Americii, nici statului in care a fost adus pe lume. Bush a vrut si a incercat sa schimbe imaginea sa, dar nu s-a putut face nimic. Lumea l-a perceput asa cum este, un criminal, un catel ascultator de ordinele marii finante internationale, o marioneta care calca pe cadavre pentru binele unei clici iudeo-masonice. Maretele realizari ale sale sunt:
-Daramarea turnurilor WTC, de catre serviciile secrete americane. Moartea a mii de americani nevinovati. Pierderea unor libertati civile.
-Invadarea Irakului, uciderea de civili nevinovati, tararea tarilor europene in razboi.
-Invadarea Afganistanului, uciderea de civili nevinovati, tararea tarilor europene in razboi.
-Cresterea productiei mondiale de droguri, in care CIA are un rol major.
-Provocarea celei mai mari crize financiare mondiale, cu scopul instituirii unui guvern mondial si a controlului total al populatiei globului.
Si multe, multe altele. In consecinta, a fost un demn reprezentant la Satanei pe pamant. Vedeti in clipul de mai jos cine a beneficiat de pe urma administratiei Bush:
Utopia multiculturalismului, inchipuire diavoleasca distrugatoare
Motto: „Umanitatea de astăzi pare a nu mai fi decât o enormă gură care pronunţă, fără emfază şi la nesfârşit, Numele Omului” - Pierre Manent
Statul în locul lui Dumnezeu
Trăim într-o epocă a descompunerilor, a incertitudinilor, a falselor ideologii, guvernată de globalizarea care afectează societăţile umane de o manieră complexă şi contradictorie. Dacă ne raportăm la procesul globalizării mondiale şi privim mondializarea prin succesiunea etapelor pe care le parcurge, putem afirma că globalizarea practică, precede unificarea politică şi socială, iar aceasta precede unificarea, uniformizarea conştiinţelor.
Un sociolog, al cărui nume nu mi-l amintesc, spunea că, la acest ultim nivel se vede măsura puterii intuitive a umanităţii. Într-adevăr, lumea tinde în mod natural către o unificare, dar din păcate ea reuşeşte – cel puţin până în prezent - să se unească mai degrabă în jurul unor false ideologii, al unor utopii, decât în jurul unei spiritualităţi unice. Să ne aducem aminte că, liberalismul a fost acela care a ignorat adevăratele finalităţi ale competiţiei feroce şi ale ultramaterialismului. Iar ca o consecinţă nefastă, în ultimele decenii, utopia liberală a înfundat lumea în haos, împingând-o spre libera concurenţă, fără a construi însă, în prealabil, un sistem puternic de protecţie care să fie în stare să îmblânzească tendinţele dominatoare şi acaparatoare ale pieţii.
În plan spiritual, trăim într-o lume care l-a dezinvestit pe Dumnezeu din funcţiile tradiţionale şi în care adepţii ateismului înlocuiesc transcendenţa lui Dumnezeu cu Statul, iar Biblia cu noile norme europene, menite să ne indice cum să supravieţuim în postmodernitate. Identităţile sunt tot mai fragilizate, noi raporturi de forţă impun un nou tip de valori, răspândite de noi mijloace media care anunţă crepusculul naţionalismelor, protecţionismelor şi tuturor formelor de izolaţionism, în timp ce, în faţa noastră se prefigurează un viitor aparţinând multiculturalismului, una dintre acele utopii ale secolului XXI, de care vom vorbi pe parcurs.
Într-unul din eseurile sale Ovidiu Hurduzeu scria: ,,Logica economică a societăţii globale are nevoie de un om golit de substanţa ontologică, transformat când este pus în faţa unui calculator, în simplu element branşat la o reţea rizomică. Iată motivul pentru care sunt cultivate minorităţile, marginalii. Din punct de vedere al circulaţiei capitalului, este de preferat un homosexual unui român. Homosexualul nu este ataşat de un loc, rămâne homosexual şi la New York şi la Paris şi la Bucureşti. Românul are rădăcini, tot la Vintileanca lui de acasă îi va sta gândul, oriunde îl muţi, bineînţeles, dacă este un român adevărat şi nu un simplu bonjurist sponsorizat”.
Cultura şi arta nu pot rămâne imune la această persistentă presiune pusă de utopiile care ne alimentează, de cele mai multe ori prin mesaje subliminale, conştiinţele. Scriitorul, artistul, sunt cei care mai pot trage un semnal de alarmă adresat celor de care depind marile decizii globale, un apel la preîntâmpinarea dezastrului care îi va include, în cele din urmă, şi pe ei. Astfel, nu pare deloc surprinzător ca, în aceste condiţii, contraponderea religiei să devină o constantă tot mai marcantă în viaţa social-politică şi spirituală. Confuzia, descurajarea şi fatalismul, componente de bază ale noilor utopii, conlucrează în disperata încercare de a regăsi un centru, oricât de incert, care să confere sens şi coerenţă acestor înscenări ale contemporaneităţii. Cum s-a văzut recent, statul, dar mai ales „satul global”, încearcă el însuşi, prin metode specifice, adesea abuzive şi secrete, să devină acest centru. Centrul unei societăţi ideale şi, în acelaşi timp, imposibile.
False închipuiri ca soluţii practice
Făcând câţiva paşi prin istoria gândirii europene, istoricii atribuie gândirii utopice, o dublă funcţie: de critică radicală a lumii existente (pe care utopienii nu vor atât să o transforme cât s-o înlocuiască cu alta) şi de propunere a unor noi idealuri. De la Thomas Morus, autorul celebrei lucrări, Utopia, apărută în 1516 şi până astăzi, utopia a ajuns să fie un gen literar, fiind astfel investigate mii de scrieri, care vorbesc în esenţă despre lumi ficţionale mai mult sau mai puţin perfecte, dar şi despre descoperirea conceptului de ,,utopie negativă”, în care lumea construită, e o lume pe dos, o lume plină de lucruri şi fapte oribile, cu o desfăşurare impresionantă a răului. Pe lângă toate acestea, există şi utopii neliterare, cu un accentuat caracter experimental, scrise, în primul rând, cu dorinţa de a fi puse în practică. Într-un dicţionar al gândirii politice se insistă asupra faptului că utopismul nu este o ideologie, ci o metodă specială de reflecţie asupra politicii şi a societăţii, prin care se caută ,,forma perfectă de organizare socială”. Cercetătorii fenomenului utopic încearcă, pe de o parte, să definească utopia pornind de la capacitatea ei de a exprima sau propune o altă lume, o realitate alternativă, adesea imposibilă; pe de altă parte, există alţii care clasifică utopiile în funcţie de gradul lor de realizare sau de angajare socială, dar şi unii care explorează funcţia socială sau politică a gândirii utopice, un fel de supapă care eliberează nemulţumirile în continuă creştere ale unor populaţii ale globului.
sursa: Frontpress
Noi inventii in programul de control al populatiei
Camerele de tip CCTV, care pot “prezice” daca o infractiune urmeaza sa se produca, sunt deja montate pe strazile din Marea Britanie
Dispozitivele ii pot alerta pe operatorii lor cu privire la comportamente suspecte, precum miscarile haotice sau incetinirea nejustificata a ritmului de mers. Orice individ reperat va fi apoi verificat de un ofiter de politie, caruia va trebui sa-i explice comportamentul ciudat. Inventia a fost comparata cu filmul science-fiction Minority Report, care l-a avut in rolul principal pe Tom Cruise si in care oamenii erau arestati inainte de comiterea unor infractiuni planuite. Inventia va alimenta insa si temerile ca Anglia devine o societate monitorizata si complet controlata. 4.2 milioane de camere sunt deja atintite pe public in toata tara, iar acestea vor dispune de noua tehnologie, care nu numai ca ii va urmari pe oameni, ci ii va si acuza de fapte necomise.
Zilele trecute, grupul de aparare a drepturilor civile Liberty si-a manifestat scepticismul si dezacordul cu privire la noua abordare. Un reprezentant al organizatiei a declarat: “Aducerea stiintifico-fantasticul hollywoodian in parcarile noastre nu va fi niciodata atat de eficienta precum patrulele de politie care sa lupte impotriva crimei.” Computerele sunt programate sa analizeze miscarile oamenilor si ale masinilor din raza camerelor. Daca cineva este vazut strecurandu-se printr-o anumita zona, computerul trimite automat o alarma la un operator CCTV. Operatorul verifica apoi imaginile si daca sunt ingrijoratoare, alerteaza politia. Telul inventiei este sa opreasca infractiunile inainte ca acestea sa se intample.Totusi, pericolul este acela ca oameni inocenti sa fie fortati a da socoteala in fata legii, desi nu au facut si nu aveau sa faca nimic ilegal.
Sursa: Dailymail via http://www.descopera.ro
vineri, 28 noiembrie 2008
Unii se apuca sa ne scrie necrologul
Actuala criza economica mondiala ar putea afecta grav tarile est-europene, efectul cel mai probabil urmand sa fie o perioada de cativa ani fara crestere economica sau cu o crestere economica slaba si puternice dezechilibre financiare.
"Cele mai mari temeri sunt legate de Bulgaria si Romania, cele mai sarace si mai prost guvernate tari dintre noile membre ale Uniunii Europene", scrie The Economist. Potrivit analistilor britanici, bulgarii au mainile legate de autoritatile cu responsabilitati in domeniul valutar, care au impus un sistem rigid de raportare a monedei bulgare leva la euro, ceea ce elimina posibilitatea devalorizarii monedei bulgare pentru a spori competitivitatea, afectand exporturile. Pe de alta parte, Romania are un deficit de cont curent de numai 14% din Produsul Intern Brut, un curs flotant ce ofera o flexibilitate sporita si este mai putin dependenta de exporturile catre zona euro decat Bulgaria, mai comenteaza publicatia britanica. Totusi, Romania ar putea avea o "aterizare" mai dificila - continua publicatia amintita - care explica aceasta prin faptul ca sistemul bancar romanesc este mai putin eficient decat cel bulgar.
"Desi majoritatea bancilor din Romania sunt in proprietate straina, sistemul bancar din Romania pare sa se clatine", mai scriu jurnalistii britanici.
Ratele dobanzilor interbancare aproape s-au dublat in acest an, ajungand la 15%. Rezervele valutare sunt din ce in ce mai reduse si Fondul Monetar International recunoaste ca moneda nationala, leul, ar putea fi supraevaluata cu 19%. In urma cheltuielilor populiste in perspectiva alegerilor parlamentare de la sfarsitul acestei saptamani, deficitul bugetar ar putea atinge 3,9% din PIB la finalul anului, ceea ce nu inseamna mult dupa anumite standarde, dar ar putea influenta dorinta strainilor de a furniza lichiditati suplimentare.
"Indiferent de ce coalitie va rezulta din scrutinul din 30 noiembrie, pana la o reforma serioasa mai este un drum lung de parcurs. Dezastrul poate fi evitat, dar Balcanii de Est trebuie sa faca fata unei perioade grele", conchide The Economist.
Sursa:http://www.ziare.com
Nota blog. Cand auzim asemenea informatii, trebuie sa gandim cam cine ar avea interes ca noi sa ne prabusim, sa ne poata alinia ca pe oi in strunga, si sa ne foloseasca ca sclavi pe plantatiile lor multinationale. Romani, vi s-a pregatit ceva, planul e in curs de executare!
Un raport guvernamental prognozeaza slăbirea SUA
Relaţiile internaţionale vor fi marcate în curând de slăbirea influenţei SUA pe plan mondial, fragmentarea puterii politice şi înăsprirea luptei pentru resursele naturale, prognozează un raport guvernamental făcut public la Washington.
Raportul „Tendinţele globale – 2025: lumea în schimbare” a fost elaborat de către consiliul naţional pentru investigaţii şi are drept scop informarea viitoarei administraţii americane despre factorii care vor influenţa principalele tendinţe şi eventualele conflicte până în anul 2025.
„Chiar dacă SUA va rămâne o supraputere, forţa militară acesteia va scădea, iar sferele de influenţă SUA se vor îngusta continuu”, se afirmă în raport. Autorii documentului afirmă că „sistemul internaţional, construit după cel de al doilea război mondial va dispărea spre 2025, din cauza consolidării puterii statelor în curs de dezvoltare, globalizării economice, procesul mutării puterii economice dinspre vest spre est şi creşterea influenţei subiecţilor nonstatali”.
În opinia experţilor, cel mai puternic concurent al SUA spre 2025 va deveni China.
Sursa:Novopress
joi, 27 noiembrie 2008
Victoria extraordinara a vietii
Excelenta lupta dusa de blogerii romani si de proprietarii de site-uri ortodoxe si nu numai, impotriva vaccinului ucigas Gardasil! Minunata si categorica victorie a vietii! Felicitari tuturor parintilor care au ales pe Dumnezeu si au respins minciuna, subjugarea, sterilizarea, controlul libertatilor, impostura, coruptia si implicit, moartea. Copiii nostri nu sunt niste dobitoace sau cobai. Copiii nostri sunt si copiii lui Dumnezeu. Au suflete, au sentimente, au puritate. Nu are dreptul nici un guvern sa ii ciuruiasca cu otravuri platite din banii poporului, pentru ca partide politice si conducatori sa aiba bani de campanie, si inca cateva zeci de milioane maruntis, bani de buzunar pentru ei. S-a dovedit inca o data ce se stia demult: IMPREUNA REUSIM !!!
Barbarie fara seaman in Romania totalitara
Micuţi smulşi din braţele părinţilor şi bruscaţi chiar de angajaţii de la Protecţia Copilului
Copii smulşi din braţele părinţilor şi bruscaţi chiar de cei care ar trebui să-i protejeze. S-a întâmplat în Dâmboviţa, unde executorii şi cei de la Protecţia Copilului au descins într-o familie pentru a-i lua pe cei şapte copii. Părinţii au fost decăzuţi din drepturi, acuzaţi că şi-au traumatizat copiii cu certurile lor. Mai traumatizantă pare să fi fost intervenţia plină de zel a autorităţilor. Imaginile de mai jos sunt nerecomandate părinţilor.
Să-ţi vezi copiii loviţi şi bruscaţi de un străin, să-ţi auzi copiii ţipând în lacrimi după tine, să le simţi teroarea din priviri, şi, cel mai grav, să nu poţi face nimic.
"Mă, nu fiţi ciobani, mă! Lăsaţi linişte copiilor. Îi îmbrac eu şi îi aduc. Nu v-am spus aşa? Nu mai puneţi mâna!" Este disperarea unui tată, care a rămas fără copii. Sunt lacrimile unei femei căreia judecătorul i-a retras calitatea de mamă.
Sentinţa a condus la executare silită, iar executorul, alături de asistenţii de la protecţia copilului se comportă, mai degrabă, ca nişte recuperatori. Este o experienţă traumatizantă pentru părinţi, dar pentru nişte copii? Tot o aşa-zisă traumă trăită de infanţi i-a alarmat pe cei de la Protecţia Copiilor.
"Noi am avut nişte certuri în familie, din cauza lipsurilor. S-a ajuns la Poliţie, de-acolo la Protecţia Copilului", spune Florin Aliman. De aici, până la decăderea drepturilor părinteşti nu a mai fost decât un tribunal şi o ordonanţă prezidenţială.
"Există o hotărâre judecătorească definitivă prin care s-a dispus luarea de urgenţă a celor şapte copii din familie", a declarat comisarul Sorin Păun, şef Poliţie Pucioasa.Copiii sunt bine îmbrăcaţi şi tocmai au luat masa. Poate doar trauma certurilor dintre părinţi să-i afecteze. Dar trauma de astăzi, aplicată de autorităţi, oare cum o să-i afecteze?
Sursa:Antena3
Nota blog. Daca cineva imi spunea acum 20 de ani ca asemenea lucruri se vor petrece in Romania, il injuram. Nici in anii comunismului, Militia nu si-a permis sa faca asa ceva. Nici un judecator de pe vremea aceea nu si-ar fi permis sa separe membrii unei familii, sa calce in picioare "celula" de baza a societatii. Si totusi erau atunci niste valori respectate. Jean Jacques Rousseau spunea ca familia este singura societate naturala. Rusine autoritatilor reprezentate de oameni fara Dumnezeu, de ticalosi ascunsi sub mantaua unei legi satanice.
Charles Colson
marți, 25 noiembrie 2008
Cateva consideratii despre vremurile tulburi de azi
luni, 24 noiembrie 2008
Se apropie clipa atacarii Iranului ?
Tot mai multe semnale apar in presa internationala, care sa pregateasca psihologic un viitor atac al Israelului asupra Iranului. Ni se spune chiar ca administratia
duminică, 23 noiembrie 2008
Papagalul postdecembrist
Asa cum sfarsitul secolului XIX si inceputul secolului XX se caracteriza prin prezenta in viata cotidiana a lui Mitica, participant activ la viata comunitatii, asa cum partea a doua a secolului XX ne-a dat instructori de partid si mici “bisnitari”, activisti boemi adusi la acelasi numitor comun, intr-o singura patura sociala si un partid unic, asa ne-a adus in prim-plan perioada postdecembrista o pleiada de “papagali”, impanziti in clasa de mijloc cu preponderenta si in clasa de proaspat inavutiti din vanzarea activelor mostenite de la bunici, retrocedari si buticuri cu marfa turceasca si chinezeasca. Dar cine poate fi “papagal”? Cine are dreptul sa-si lipeasca eticheta asta, atat de “ravnita” de tot mai multi tineri? Pai sa vedem.
Candidatul ideal:
-Are parinti, posesori a unei afaceri de la anvergura unui chiosc cu langosi si pana la un atelier, ferma, brutarie, restaurant sau chiar mai mare.
-Are examenele scolare luate meritoriu, proportional cu sarsanalele incarcate de parinti. Absolvent de management, marketing sau drept.
-Are apartament, cumparat si aranjat din banii parintilor, daca se poate obtinuti din vanzari de terenuri mostenite de la bunica.
-Are autoturism propriu, echivalent la pret cu o garsoniera, in care va canta cu prioritate Adrian Copilul Minune, Guta ori Parazitii si BUG Mafia.
-Pretul telefonului mobil trebuie sa depaseasca venitul lui lunar.
-Daca are in buzunar 20 lei, de 10 baga 3 litri de benzina in BMW si cu ceilalti 10 bea cafeaua la Mall.
-Se pricepe la imobiliare, are harti in permanenta, are sedinte pe aceasta tema cu alti papagali si pinguini, face prognoze si in viata lui nu a vandut decat gogosi.
-Intalnirile si discutiile nu se pot purta decat la Mall sau la cluburi de pe centru.
-La Mall se saluta cu foarte multa lume, fata de la KFC sau de la cofetarie il cunoaste.
-Cunoaste informatii despre tranzactiile orasului, despre afacerile interlope, despre proprietarii de case si spatii.
-Cand vorbeste despre primar sau prefect, ii spune pe numele mic.
-Cand il suni, iti raspunde ca se afla intr-o discutie, chiar daca e in WC.
-Cunoaste la politie, la pasapoarte, la buletine si la inmatriculari, are prieteni avocati.
-Cunoaste pe cineva, care cunoaste pe altcineva, si care in schimbul unei sume de bani, necesara pentru ca, stii tu, asa merg treburile si nu e bine sa le schimbam, iti rezolva problema.
-Intotdeauna cei cu care tine el vor castiga alegerile.
-Daca il contrazici intr-o disputa politica, suna un prieten deputat si iti demonstreaza ca are dreptate.
-Se pricepe la masini, care sunt bune, fiabile si care sunt jafuri.
-Se pricepe la constructii, stie regimul de inaltime al zonei X.
-Stie pe unde trece autostrada.
-Cand afirma ceva, o face de doua ori.
-Umbla insotit de cocalari sau pitzipoance.