sâmbătă, 4 aprilie 2009

Vanghelie dezvaluie arestarea iminenta a unor jurnalisti


Liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, s-a lansat sambata intr-o serie de dezvaluiri care mai de care mai spectaculoase.

Facand naveta intre doua posturi de televiziune, Realitatea TV si Antena 3, Vanghelie a aruncat bomba: trei jurnalisti vor fi arestati, in zilele urmatoare, dupa scandalurile din ultimul timp legate de activitatea DGIPI si de retinerea lui Gigi_Becali.

"Sursele mele sunt foarte credibile si uitati-va ce s-a intamplat in ultima vreme. Toata lumea este atenta la cum s-au intamplat arestarile si fiecare eveniment are jocurile sale", a spus Vanghelie, la Antena 3. Intrebat despre potentialele motive ale posibilelor viitoare arestari, Vanghelie s-a multumit sa raspunda ca "este vorba despre motive cunoscute, care s-au discutat in media".

"In Romania traim momente in care, daca dorim, putem aresta pe oricine, putem crea motive", a conchis, apoteotic, primarul sectorului 5. La insistentele moderatorilor emisiunii respective, Vanghelie a mai spus ca ar fi vorba despre "moguli si tonomate".

"Romanii s-au saturat de circ

Anterior acestei declaratii-surpriza, acelasi Vanghelie a opinat, la Realitatea TV, ca Traian Basescu va pierde alegerile prezidentiale in turul doi "pentru ca lumea s-a saturat de circ". sursa: ziare.com

OTV Senzational


Dezvaluiri senzationale in cursul noptii la OTV. Un procuror elibereaza un infractor periculos, Sandu Geamanu, pentru a-i inscena lui Gigi Becali arestarea. Masina furata a lui Gigi a fost furata de trupa lui Geamanu. Gigi nu a sechestrat si nu a torturat. Se asteapta arestari surpriza in noaptea asta. Totul s-a facut la comanda.

UPDATE. Ioan Becali, vărul lui Gigi Becali, a declarat astăzi la Realitatea TV că tot ce s-a întâmplat în ultimele zile este un aranjament între procurorul Maximilian Bălăşescu şi interlopul Sandu Geamănu. Procurorul neagă toate aceste acuzaţii.

Din nou restrangeri ale libertatilor

Până în 2013, Uniunea Europeană vrea să doteze fiecare automobil cu sisteme de supraveghere care vor indica în permanenţă locul, viteza şi direcţia de deplasare a acestora! Propunerea aflată pe masa oficialilor UE prevede ca maşinile să fie înzestrate cu o “cutie de comunicare”, capabilă să emită în permanenţă un semnal, care va fi receptat de antenele de telefonie mobila, care să ofere detalii in timp real despre poziţionarea şoferilor.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Pe scurt, se are in vedere un control total si absolut asupra miscarii oamenilor cu masinile personale! Priviti mostra de exprimare eufemistica: Reprezentanţii European Data Protection Supervisor au avertizat recent că tehnologia va avea “efecte mari asupra dreptului la viaţă privată şi asupra datelor personale”. “Efecte mari”?? Pai, practic, dreptul la viata privata este ANULAT COMPLET, din moment ce esti urmarit non-stop! Bine ati venit in minunata lume noua a romanului 1984! Nu e fictiune, ci e realitate! Sursa: antiue.wordpress.com

vineri, 3 aprilie 2009

Sfârşitul familiei regale Băsescu

Familia Băsescu are o alură regală, nu neapărat în sensul distincţiei şi al valorii sau tradiţiei, ci mai degrabă în sensul acaparării puterii, a resurselor şi a obiceiului de discuta zefelmitor şi arogant cu “supuşii”.

După ce bumerangul arestării lui Puiu Popoviciu, mare ginere de dregător comunist, a dat şi în familia Băsescu, au început să iasă la iveală secrete din interiorul casei regale de Băneasa: Ioana Băsescu, fiica cea mare a preşedintelui-rege, a primit un cadou de 600.000 de euro, sub forma unui apartament, chiar de la învinuitul Popoviciu. Potrivit prinţesei Ioana, apartamentul a fost cumpărat din salariul ei de notar public. Minciuna regală a ieşit uşor la iveală: Ioană Băsescu practică meseria de notar doar din ianuarie 2008, în localitatea Păuneşti din Vrancea. Prinţesa cea bătrână a cumpărat apartamentul din Băneasa, după propriile ei declaraţii, în urmă cu un an. Deci Ioana Băsescu, a câştigat în doar 3 luni de zile 600.000 de euro! La feţe mari împărăteşti, minciuni şi mai mari!

Nici prinţesa cea mică, Elena Băsescu, sau după numărul de înmatriculare, EBA, nu a scăpat de favorurile pe care le merită. Dezideratul EBĂi, de a ajunge europarlamentar, pe aceleaşi liste cu manelistul Niculescu, nu s-a putut împlini, deoarece a creat tensiuni în interiorul partidului. Dar cum Băsescu cel Mare se aştepta la aşa ceva, a pregătit o mică păcăleală: EBA va candidat ca independentă, pentru a arăta norodului că ea poate să faca politică şi fără proptele de la palat. Una-două toţi saltimbancii de presă au sărit în apărarea ei, dovadă ca sunt proşti şi că planul său era perfect. EBA a strâns 200.000 de semnături pentru candidatura independentă în doar câteva săptămâni, cu ajutorul tinerilor din PDL, desigur. Ce nu s-au gândit tinerii papagali cu pene portocalii este faptul că Traian Băsescu a pus-o pe fiica sa înaintea partidului său. Ea va candidat împotriva foştilor colegi de la PDL, cu semnături strânse de PDL. Dovadă că pe preşedinte îl doare în fundul său regal de adunătura de tineri arivişti numită PDL.

Nici fratele lui Traian, Mircea de la Constanţa, nu stă mai prost la apucăturile regale. Mare om de afaceri şi dregător, acesta a intrat în atenţia opiniei publice după ce presa a făcut un rechizitoriu al averii familiei Băsescu, care a are tangenţe cu averea lui Puiu Popoviciu. Mai puţin obişnuit cu uzanţele diplomatice, Mircea i-a făcut pe ziarişti găozari, apoi i-a promis altuia că îi face loc de veci. Mircea, dacă tot veni vorba de viaţa de după, avem o veste pentru tine: tot ce strângi tu ca o furnicuţă, bine apărat de puterea fratelui tău, nu vei putea duce cu tine în groapă. Ştiu că e o veste tristă, dar asta este.

Şi nu în ultimul rând, cel mai mare dintre toţi, supranumit Zeus, împăratul republicii anarho-comuniste România, Traian Băsescu. Înălţimea sa s-a supărat pentru ricoşeul din cazul Popoviciu, care i-a şifonat prinţesele şi l-a supărat pe manieratul frate Mircea, a dat ordin ca Gigi Becali, cel care l-a reclamat pe Popoviciu la DNA, să fie arestat în zorii zilei, cu o armată de mascaţi, pentru că şi-ar fi recuperat automobilul furat în cel mai normal şi bărbătesc mod cu putinţă. Penibilul acţiunii poliţieneşti s-a văzut la TV: Becali, în halat şi şlapi, conducându-şi singur maşina spre Poliţie, alături de un mascat în dreapta sa, ecortat de 20 de maşini de poliţie. Într-adevăr, nu credeam să vad un “mascat”, înarmat până în dinţi şi care se crede fioros, arătând mai penibil de atât.

Putea să îl aresteze pe Gigi Becali pentru afacerile sale suspecte sau pentru dare de mită. A preferat însă să arunce o perdea de fum în grabă, pentru a deturna atenţia presei de la chestiunile ruşinoase ale familiei sale regale. L-a transformat pe Gigi într-o victimă, poate chiar într-un haiduc. Cel mai probabil va sponsoriza campania electorală potrivită şi va scăpa din arest în curând. Dar greşelile strategice de tipul acesta se vor întoarce împotriva regelui Băsescu. Istoria e plină de regi care s-au crezut atotputernici şi au sfârşit sfâşiaţi de mase…

Sursa: napoca-news

Care e crima lui Becali? Apel la libertate!

Comunicat

Organizatiile fondatoare ale Coalitiei impotriva Statului Politienesc protesteaza fata de masura retinerii in forta a lui George Becali si a incarcerarii sale. Cerem eliberarea lui George Becali si anchetarea sa in stare de libertate deoarece nu il consideram pe George Becali un "pericol public" si in nici un caz pericolul public nr. 1. Membri ai Coalitiei au protestat ieri seara, alaturi de bucurestenii adunati spontan in fata judecatoriei sectorului 1, unde a fost decisa masura aberanta a incarcerarii lui George Becali, fara temei legal si cu sfidarea flagranta a normelor de drept. Coalitia impotriva Statului Politienesc cheama si alte organizatii si grupuri de cetateni sa se alature unor serii de proteste fata de masura abuziva a incarcerarii lui George Becali. Cerem autoritatilor statului sa respecte legea si sa-i incarcereze mai intai de toate pe hotii si santajistii care au actionat impotriva lui George Becali. Modalitatea retinerii acestuia, manu militari, cu uz excesiv de forta, aminteste de vremurile guvernarii pesediste de trista amintire, cand oamenii erau ridicati de pe strada pentru un simplu Armagedon trimis pe mail-uri. Consideram ca Becali a fost arestat demonstrativ si "artistic" pe fondul unui scandal nesfarsit care zguduie Ministerul de Interne, datorita incercarii de preluare a controlului DGIPI de catre grupari din PSD de tip mafiot care s-au folosit mai bine de un deceniu de atuu-l aparatului informativ securistic pentru a-si mentine privilegiile si puterea. Cata vreme un Petre Roman si un Ion Iliescu, presedintele de onoare (?) al PSD, un criminal cu mainile rosii de sange, si un veritabil pericol public nr. 1 umbla liber pe strazi alaturi de acolitii si ciracii sai care au jefuit sistematic Romania distrugand economia si indatorand la nesfarsit poporul roman nu vedem in nici un fel justificata incarcerarea unui George Becali. Masurile aplicate impotriva lui George Becali sunt tipice regimului politienesc. Daca Becali era un pericol social sau intentiona sa paraseasca tara, arestarea se justifica. De asemenea se justifica arestarea daca se lua aceeasi masura pentru toate sechestrarile si rapirile facute in mod profesionist de diverse clanuri, si daca parchetul s-ar fi autosesizat si ar fi arestat mai intai persoanele care au furat masina lui George Becali. In schimb vedem ca Becali a devenit obiectiv zero, pericolul public nr 1, deoarece cuprinsi brusc de ravna procurorii "s-au sesizat din oficiu", ignorandu-i insa pe hoti. In realitate, dupa cum au probat ziaristii de la cotidianul Cancan de astazi, George Becali a fost victima unui santaj ordinar din partea unor tigani infractori de drept comun, colaboratori ai Politiei, care au solicitat si jurnalistilor bani in scopul "infundarii" celui pe care tot ei l-au (si) furat. Este o culme a absurdului retinerea unei victime si folosirea declaratiilor unor hoti, tigani implicati in felurite activitati criminale, pentru a-l trimite dupa gratii chiar pe cel aflat in obiectivul hotilor. Marian Tutilescu, seful Politie a recunoscut public ca s-a facut un aranjament cu hotii, tigani cvasi-cunoscuti in mediul interlop, care i-au furat masina lui Becali din cartierul fondat chiar de el. In loc sa vedem Politia ducand un razboi real, nu de butaforie, impotriva clanurilor tiganesti care terorizeaza Bucurestiul, impotriva marii coruptii, si a mogulilor de partid si de stat, vedem cadre de varf ale Politiei implicati in mish-mashuri cu latifundiari apropiati de varfurile regimul pesedist, vedem inlesnirea imbogatirii ilicite a unor "oameni de afaceri" cu sprijinul cadrelor corupte ale fostei si actualei securitati. In contextul dat se observa limpede ca George Becali este victima unui abuz politienesc fara precedent. Unde e crima lui Becali?, intrebam si noi, pentru a-l parafraza pe seful statului, Traian Basescu.

Coalitia impotriva Statului Politienesc
str. Batistei nr. 11, sect. 2, Bucuresti,
mobil: 0722610013; 0728178998
tel/fax: 021.310.73.32


Coalitia Impotriva Statului Politienesc este o organizatie fara personalitate juridica deschisa tuturor persoanelor si asociatiilor dispuse sa apere drepturile inalienabile ale cetatenilor romani constituita in ianuarie 2009 ca raspuns civic la aparitia unor legi si masuri de supraveghere severa a populatiei de catre stat, cum ar fi Legea 298/2008 privind controlul electronic al populatiei, HG nr 1566/2008 privind Pasapoartele Biometrice si OUG 184/2008 privind cartile de identitate electronice cu date biometrice si a altor masuri similare ce plaseaza cetatenii in sfera controlului total al statului politienesc. Coalitia impotriva Statului Politienesc are in vedere protejarea drepturilor legitime ale cetatenilor Romaniei, in acord cu normele constitutionale si de drept si urmareste sanctionarea abuzurilor statului totalitar impotriva propriilor cetateni.

Pana in prezent din Coalitie fac parte urmatoarele grupuri si organizatii: Adevar si Dreptate, Civic Media, Grupul Independent pentru Democratie, Seniorii Ligii Studentilor, CivicNet, Asociatia Victimelor Mineriadelor, Asociatia pentru Apararea Drepturilor Apatrizilor si Refugiatilor, Asociatia Pro PNTCD, Asociatia Baricada Inter 1989 si lista este deschisa…

Sursa: http://victor-roncea.blogspot.com/

Masura lucrurilor



Nu zice nimeni ca Gigi Becali sa nu plateasca pentru ceea ce a facut. Problema sta cu totul si cu totul altfel. Masura lucrurilor. Masura dupa care justitia isi face datoria. Daca oameni de 80 de ani sunt aruncati in puscarie pentru o palma de pamant ce le apartine, iar cei care si-au cladit averi uriase furand din avutia statului, cum e clanul Basescu, Casuneni, Cocosi, Popovici si atat de multi altii, sunt judecati dupa alta masura, ce mai ramane de spus in tara asta? Gigi Becali a facut lucrurile fara masura. Datorita acestui lucru, acum probabil ca si-a pierdut si viitorul politic. Dar daca toti oamenii politici aflati in vizorul justitiei ar fi judecati cu aceeasi masura, ar trebui organizate noi alegeri, pentru ca parlamentul s-ar muta la puscarie. Atunci am avea o tara in care merita sa traiesti.

joi, 2 aprilie 2009

Circul bate criza!


Totul in jur creeaza atmosfera anilor de dupa razboi. Arestari, anchete abuzive, imixtiuni in mersul justitiei, amenintari. Nu ma pronunt asupra vinovatiei lui Becali, dar felul in care e instrumentat un dosar dupa atatea luni imi dovedeste ca e facatura clara, si inca una foarte urata. Totul se intampla cand e nevoie de circ pentru a acoperi magariile clanului Basescu. Atentia opiniei publice se va indrepta spre Becali, pentru ca lumea sa uite dezvaluirile despre averea frauduloasa a familiei Basescu, despre amenintarile fratelui presedintelui, despre documentul de la ambasada Austriei care il dovedeste pe Basescu ca principal agitator si instigator la judecarea lui Nastase. Traian Basescu a reusit sa-si bata joc de o tara intreaga si ne crede prosti in continuare.

Un mare duhovnic roman spunea celor care se plangeau de Ceausescu: " Aia care vor veni dupa el vor fi mult mai rai". Traian Basescu confirma.

UPDATE. Pana la ora 18.20 Becali inca nu fusese audiat, iar avocatii erau tinuti pe holuri, fara a li se arata in ce baza a fost retinut acesta.
UPDATE2. La ora 24.03, Florin Calinescu afirma ca mascatii cautau acasa la Gigi casetele inregistrate de acesta cu torturarea hotilor de masini.
UPDATE3. A aparut un articol ce schimba in mare masura viziunea asupra lucrurilor. Aici.

Vom plati pentru criza lor? Da!


Presa din intreaga lume prezinta demonstratiile de la Londra, impotriva globalizarii, impotriva masurilor de recapitalizare a bancilor din bani publici, a sistemului bancar corupt in sine, impotriva guvernelor corupte, ca pe o manifestare de anarhie, ceea ce mi se pare cel putin ciudat. Nimeni nu ia in considerare faptul ca acesti manifestanti au niste mesaje de transmis, sau ce mesaje transmit acestia. De ce? Pentru simplul fapt ca presa aservita guvernelor si institutiilor financiare are ordin sa denigreze de ani buni aceste manifestari, sa le prezinte ca pe o haita de vagabonzi internationali care parca nu ar avea altceva de lucru.

Lucrurile stau cu totul si cu totul altfel. Acei oameni isi vad democratiile in pericol, isi vad drepturile cetatenesti restranse, isi vad slujbele pierdute, isi vad investitiile lor de o viata furate de o mana de bancheri si politicieni. Deodata, valorile in care au crezut o viata intreaga (familie, crestinism, drepturi ) se prabusesc sub tavalugul globalizarii, sub spectrul Noii Ordini Mondiale, a unui viitor guvern mondial, a unei dictaturi mai cumplite decat cea comunista sau national-socialista. Din pacate, pentru a putea justifica instaurarea acestui tip de dictatura, au nevoie de violente. Scenariul a mai fost folosit cu succes in'89 in Romania. Dumnezeu sa ne ajute!

miercuri, 1 aprilie 2009

Pacaleala de Caracal


Marius Tuca, caracalean de profesie, vrea sa traga o teapa de zile mari cititorilor "Jurnalului" (mai mult caracalean decat national). In editorialul sau intitulat "Teatrul tineretii mele", individul incearca sa creeze cititorilor impresia ca in tinerete ar fi avut si alte preocupari, altele decat "leapsa", "baba-oarba" sau "prinsa", si anume teatrul. Ca sa va convingeti ca e pacaleala de 1 Aprilie, cereti Antenei 1 sa va dea in reluare emisiunile "Milionarii de la Miezul Noptii". Acolo a penetrat incultura televiziunea.

Daca doriti sa revedeti selectiuni despre...

Asta ne lipsea. Terorism si crima organizata in NATO

Albania a primit invitatia de a se alatura Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) la summit-ul din a doua jumatate a acestei saptamani.

"Sunt foarte onorat sa comunic Guvernului Republicii Albania invitatia de aderare la Tratatul Nord-Atlantic", i-a scris Jaap de Hoop Scheffer, secretarul general al NATO, ministrului albanez al Afacerilor Externe Lulzim Basha, informeaza Xinhua. ziua.com.

Nu stiu cat de onorati suntem noi primind o tara care sprijina terorismul si separatismul (vezi Kosovo), dar se vede inca o data ca in NATO intri ca vrei, ca nu vrei. In cazul Albaniei, NATO probabil are nevoie de o "armata puternica" care sa apere transporturile de droguri care urmeaza sa intre in Europa.

Si Monica se impusca, nu-i asa?


Monica Macovei - Femeia anului 2008? La ce film s-or fi uitat aia? La "Scary Movie" sau la "16 Years of Alcohol"?

Lasand gluma la o parte, fosta ministra a Justitiei, de trista amintire de vreme ce din cauza modificarilor legislative facute de ea au scapat infractori pe banda rulanta, surprinde neplacut prin atitudinea sa antiromaneasca pe care a adoptat-o la o conferinta la Berlin, pe teme juridice, unde a participat in calitate (atentie!) de expert anticoruptie?! Intreg articolul aici.

Basescu isi asigura spatele. SRI sau SRL?


Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretele prezidenţiale prin care a înaintat în grad şase generali din Serviciul Român de Informaţii la gradul de general de brigada.

Intr-o tara unde serviciul de informatii este utilizat ca arma politica, in lupte interne ale partidelor si coalitiilor iar singura "performanta" a fost prinderea unui subofiter ce vindea maculatura la pret de "memory stick" unor prosti din Bulgaria, nu ne mai mira nimic. Traian Basescu nu face decat sa-si asigure sprijinul total al esalonului superior din SRI in zbuciumatele lupte electorale ce vor urma anul acesta.

marți, 31 martie 2009

Banca Mondiala traseaza directive: romanii se vor pensiona la 70 de ani


Proiectiile Bancii Mondiale arata ca Romania are nevoie de masuri urgente pentru salvarea fondului de pensii, care risca sa intre in faliment din cauza numarului foarte mare de pensionari in raport cu numarul angajatilor. Una dintre solutiile rezultate in urma studiului este cresterea varstei minime de pensionare peste pragul de 70 de ani pana in anul 2050 si mentinerea contributiilor la niveluri care corespund varstei actuale de pensionare. Raportul intreg aici.

Cu alte cuvinte, romanii nu se vor mai bucura de pensie, ci vor sarbatori implinirea varstei de 70 de ani cocârjiti de munca, pentru ca asa doresc talharii care jumulesc popoarele. Nu mai vorbeste nimeni de redistribuirea bogatiilor, cum vorbeau la inceputul anilor 90, cand au implementat termenul de globalizare, de nivelarea si egalizarea nivelului de trai. Mai marii lumii sunt prea preocupati cu spolierea si taxarea popoarelor in folosul unei maini de oameni, sprijiniti cu succes de oamenii lor din teritoriu, respectiv guvernantii.

Culmea obrazniciei: Lech Walesa acuzat ca ar fi fost informator


Walesa, fost lider al sindicatului Solidaritatea, care a contribuit la răsturnarea regimului comunist în 1989, a reacţionat la o carte scrisă de Pawel Zyzak, un student în vârstă de 24 de ani, care a sugerat că acesta ar fi lucrat pentru poliţia secretă şi ar fi fost tatăl unui copil nelegitim: "Sunt dezgustat, scandalizat, pentru că am luptat pentru o ţară liberă, dar asta este anarhie".

Anul trecut, o altă carte, Walesa şi Serviciile de Securitate, l-a acuzat de asemenea că ar fi fost informator. Walesa s-a înfuriat mai ales pentru că respectiva carte a fost scrisă de istorici ai Institutului Memoriei Naţionale, un organism de stat care are în custodie dosarele din era comunistă. Criticii au acuzat institutul fondat de rivalii de după 1989 ai lui Walesa că dirijează 'vânători de vrăjitoare' motivate politic.Walesa a anunţat pe blogul său că nu va participa la sărbătorirea în acest an a 20 de ani de la căderea comunismului, dacă acuzaţiile vor continua. Sursa:adevarul.ro

Memoria joaca feste? Se uita lupta si curajul acestui om? Se uita ca in mare masura, acesta a contribuit la caderea comunismului?

SUA au cheltuit 650 de miliarde de dolari pentru combaterea terorismului


Pentagonul a cheltuit peste 685,7 miliarde de dolari din 2001 in razboaiele din Irak si Afghanistan pentru a combate terorismul pe plan mondial, a anuntat o agentie guvernamentala de audit.

Government Accountability Office (GAO) a declarat ca pentru razboiul din Irak s-au cheltuit 533,5 miliarde de dolari, iar pentru Afghanistan, Cornul Africii si Filipine doar 124,1 miliarde de dolari, informeaza Reuters. Cele 28,1 miliarde dolari ramase au fost folosite pentru operatiunile de aparare a teritoriului american. Suma de 685,7 miliarde de dolari reprezinta 85% din totalul de 808 miliarde de dolari alocate de Congres pentru operatiuni militare in razboiul global impotriva terorismului, dupa atacul de la 11 septembrie. Restul de 122,3 miliarde de dolari reprezinta costul contractelor pentru aprovizionare, constructii militare, cercetare, dezvoltare si alte programe, au anuntat cei de la GAO.

Toate bune si frumoase, daca ar fi existat si teroristi. Cu banii astia se rezolvau probleme internationale importante ca foametea, sistemul sanitar, in loc sa ne tot arate poza unei mumii.

Hillary Clinton: SUA au renuntat la "razboiul impotriva terorismului"

Noua administratie americana a presedintelui Barack Obama a abandonat discret expresia "razboi contra terorismului", lansata de predecesorul sau George W. Bush, a recunoscut luni secretarul de stat american, Hillary Clinton. Administratia a incetat sa utilizeze aceasta fraza', a declarat seful diplomatiei americane in avionul care o conducea la Haga, unde urmeaza sa participe la o conferinta internationala asupra Afganistanului. Ca raspuns la o intrebare, Clinton a dat asigurari ca abandonarea acestei formule nu a avut loc dupa ce au fost primite instructiuni precise din partea presedintelui american. "Nu am primit nicio directiva asupra utilizarii sale. Ea nu mai este utilizata", a spus d-na Clinton. ziare.com

Sigur ca s-a abandonat aceasta expresie, intrucat nu reprezenta realitatea. Normal ar fi fost sa spuna "razboi pentru resurse" si pentru prostirea cetatenilor lumii.

luni, 30 martie 2009

Miliardarul evreu George Soros: Ultimii 25 de ani au fost o aberatie a sistemului financiar mondial


Miliardarul George Soros spune ca summitul G20 programat sa se desfasoare la inceputul lunii aprilie la Londra va fi „un succes deplin sau un esec total" pentru economia mondiala.Sistemul financiar mondial a intrat in colaps pentru ca are mai multe puncte slabe, ceea ce indica nevoia unei restructurari radicale, a declarat Soros pentru BBC News. Investitorul, care a castigat miliarde de dolari din imperfectiunile sistemului pe care acum il critica, a adaugat ca intrunirea din capitala britanica ar putea fi ultima sansa pentru a evita o criza economica de amploare, precizand ca liderii prezenti la summitul G20 va trebui sa vina cu solutii concrete pentru a sprijini in special tarile emergente. „Summitul G20 va fi un succes sau un esec total pentru ca in situatia in care nu se va realiza nimic in sensul sprijinirii economiilor aflate in dezvoltare vom asista la un colaps semnificativ al acestei parti a lumii".............Actualul sistem financiar s-a discreditat, crede miliardarul american, care solicita o reconstructie radicala. „Nu cred ca ne vom intoarce acolo de unde am venit. Trebuie sa recunoastem ca ultimii 25 de ani au fost o aberatie si nu ne putem intoarce la aceeasi perioada. Trebuie sa reconstruim sistemul financiar din temelii", a spus Soros.

George Soros si-a obtinut renumele - si in acelasi timp un miliard de dolari - dupa ce a pariat pe retragerea lirei sterline din mecanismul european al cursului de schimb, in 1992. De ase-menea, el a estimat corect criza asiatica de la sfarsitul deceniului trecut si a profitat din plin in urma acesteia. sursa: zf.ro

duminică, 29 martie 2009

Nici un compromis!


Cand te-ai imbogatit de pe urma vietii politice si a afacerilor oneroase, cand minti la orice vorba scoti din gura, cand esti implicat in scandaluri de coruptie, incepand cu instrainarea flotei si terminand cu afacerea Popoviciu , sa mai ai tupeul sa vii in fata functionarilor si sa le dai de ales: ori fara serviciu, ori cu salarii de rahat! Asta desi nu ai atributiuni in sensul asta. Nu el, marele sugator de licurici, sa se sacrifice, sau fiica lui care viseaza sa paraziteze sistemul ajutata de aparatul de stat. Nu alesii platiti cu sume uriase si care horcaie “obositi” pe bancile parlamentului. Si toate astea pentru imprumutul ala nenorocit pe care l-au luat sa se aleaga praful de tara asta, sa ne aduca in situatia de nu vom mai plati niciodata datoriile. Nu ma simt solidar cu datoriile pe care guvernul le face si nici nu voi beneficia de o viata mai buna de pe urma acestor bani. Sfatuiesc pe toata lumea sa nu accepte nici un compromis cu talharii.

Duminica Sf. Ioan Scararul


Mediafax