Se facea ca tara asta frumoasa in care traim a fost lovita de mari inundatii. Au pierit oameni, animale, sate, recolte. La televiziuni se organizeaza un mare teledon cu tema "Apa trece, gunoaiele persista", pentru ajutorare si solidaritate cu sinistratii. Se transmite in direct. Rand pe rand, apar pe ecrane:
Traian Basescu doneaza 2 milioane de euro, 100 de vapoare comerciale si-o autostrada
Dinu Patriciu 3 milioane de euro si o rafinarie
Vasile Blaga 1 milion si tigari netimbrate
Adriean Videanu 5 milioane(de borduri)
Elena Udrea 2 milioane si o pereche de pantofi cu toc
Adrian Nastase 1 milion si 4 case
Gheorghe Flutur 1 milion si padurile Moldovei exploatate abuziv
Emil Boc tinand o coasa in mana a inceput sa ma urmareasca. M-am trezit transpirat, speriat, dar si rusinat ca sunt prea sarac sa concurez cu donatiile celor mai sus-mentionati!
sâmbătă, 10 iulie 2010
vineri, 9 iulie 2010
Contrabanda - politica de stat?
Ni se spune pe la televiziuni si prin presa sa nu incurajam contrabanda cu tigari. Cu o simpla OUG pot fi oprite toate astea, dar nu se vrea. Pai cum ar mai avea vamesul si politistul de frontiera ceafa groasa, vila si mertzan? Dar grosul merge unde? Ati ghicit! La capitala. Frontieristi platiti cu bani de la buget se fac ca pazesc fruntariile tarii. Ia vezi la frontiera cu Serbia ce munca presteaza. Masini incarcate cu baxuri de tigari asteapta OK-ul vamii romanesti si incepe cursa infernala. Intr-o ora vamesii i-au rezolvat pe toti. Zambesc fericiti. Le-a mers si azi.
Pai atunci ce sa mai spui cand conducatorii nostri vorbesc de coruptie si chiar ei au facut din asta politica de stat?
Ajutoare sau curatenie de sezon?
Pe toate posturile si mijloacele mass-media se face apel la populatia Romaniei pentru strangerea de ajutoare si bani pentru sinistratii din nordul si nord-estul tarii. Foarte frumos. Am sa va relatez ce am patit la inundatiile din 2005 din vestul tarii cand, impreuna cu un preot paroh si mai multi prieteni, am inceput sa strangem ajutoare pentru populatia inundata si aflata in mari nevoi. S-au strans sute de saci cu haine, in afara de tone de mancare care au fost predate direct comandamentului format atunci. Marea dezamagire de-abia urma. Haine murdare, in stare deplorabila, covoare putrede. Vreo trei zile s-au ars acele reziduri in curtea unei scoli, bineinteles, dupa ce locuitorii sinistrati le-au refuzat politicos. Romanii si-au facut curatenie in case si(multi chiar cred) s-au facut frumosi in fata lui Dumnezeu printr-o asa-zisa milostenie.
marți, 6 iulie 2010
luni, 5 iulie 2010
Lupta lui Băsescu cu inundaţiile, dar mai ales cu ţaţele
O profesoară din Dorohoi, localitate crunt lovită de inundaţii, a avut proasta inspiraţie de a intra în vorbă cu răul clasei, cu răul clasei politice, Traian Băsescu, plângându-i-se acestuia că apa i-a distrus casa. Cu tupeul elevului de bani gata, domnul Băsescu a întrebat-o pe doamna profesoară de ce nu şi-a asigurat casa, iar aceasta i-a răspuns că-i este foarte greu să se descurce cu un salariu lunar de 1.100 de lei, în condiţiile în care este singură şi are de crescut un copil. Şeful statului de drepţi a pus capăt discuţiei cu un hotărât: „Hai să renunţăm la ţăţisme, vreţi?".
Profesoara din Dorohoi ar trebui să fie foarte mulţumită pentru că încă nu i-au venit mascaţii la uşă să verifice dacă nu cumva a strâns bani de la elevi pentru fondul clasei sau dacă nu a primit de la aceştia flori pentru a le motiva absenţele din catalog. Totodată, doamna profesoară a avut noroc că nu i-a trecut prin cap să-l filmeze pe domnul preşedinte cu telefonul mobil, pentru că acesta i l-ar fi putut confisca şi, în plus, i-ar fi spus, printre dinţi, „profesoară împuţită".
În acelaşi timp, profesoara, dacă ar mai fi comentat mult, s-ar fi putut trezi cu un dos de palmă peste faţă. Însă după aceea ar fi apărut Sebastian Lăzăroiu la televizor şi ar fi explicat că din analiza video a reieşit clar faptul că profesoara nici măcar nu a fost atinsă şi că dacă, prin absurd, s-ar fi întâmplat aşa ceva, e mai mult decât sigur că femeia s-a aruncat cu capul în palma domnului preşedinte pentru a se pedepsi astfel fiindcă nu a avut atâta minte încât să-şi asigure locuinţa. Mai departe, seara, la B1 TV, ar fi curs declaraţiile unor oameni care ar fi spus că o cunosc foarte bine pe profesoara din Dorohoi şi că aceasta este o persoană de cea mai joasă speţă care se ceartă ca o ţaţă cu toţi colegii ei, care-i terorizează pe copii şi care le cere bani părinţilor acestora. În mod natural ar fi urmat scoaterea acesteia din învăţământ.
De aceea spun că profesoara din Dorohoi ar face bine să zică mulţumesc că a scăpat atât de uşor şi ar trebui să-i trimită o scrisoare lui Traian Băsescu în care să recunoască că a greşit profund în momentul în care a deschis gura în faţa sa şi să-şi ia angajamentul că nu va mai face aşa ceva câte zile o trăi sub cerul liber şi cu 1.100 de lei pe lună.
Sorin Avram(cotidianul.ro)
Foto: inbalarii.ro
Foto: inbalarii.ro
duminică, 4 iulie 2010
In vizita la Manastirea Hodos-Bodrog
Azi am ajuns din nou la Manastirea Hodos-Bodrog, jud. Arad, cea mai veche asezare monastica din tara noastra, cu viata monahala neîntrerupta. Un colt de rai! De remarcat ca aproape de fiecare data cand am ajuns la Bodrog, cerul este brazdat de "chemtrails", fotografii ale acestora am trimis si lui saccsiv in cursul anului trecut, cand a dezbatut aceasta tema pe blogul sau. Rezulta(sau imi pare mie) ca Aradul este unul dintre cele mai "bombardate" orase din Romania cu aceste chimicale.
Etichete:
chemtrails,
Manastirea Hodos-Bodrog,
ortodoxie
Duminica a 6-a după Rusalii. Vindecarea slăbănogului din Capernaum
Intrând în corabie, Iisus a trecut şi a venit în cetatea Sa. Şi iată, I-au adus un slăbănog zăcând pe pat. Şi Iisus, văzând credinţa lor, a zis slăbănogului: Îndrăzneşte, fiule! Iertate sunt păcatele tale! Dar unii dintre cărturari ziceau în sine: Acesta huleşte. Şi Iisus, ştiind gândurile lor, le-a zis: Pentru ce cugetaţi rele în inimile voastre? Căci ce este mai lesne a zice: Iertate sunt păcatele tale, sau a zice: Scoală-te şi umblă? Dar ca să ştiţi că putere are Fiul Omului pe pământ a ierta păcatele, a zis slăbănogului: Scoală-te, ia-ţi patul şi mergi la casa ta. Şi, sculându-se, s-a dus la casa sa. Iar mulţimile văzând acestea, s-au înspăimântat şi au slăvit pe Dumnezeu, Cel care dă oamenilor asemenea putere.
Matei 9, 1-8
Un slabanog, un om aflat in suferinta, o alta vindecare minunata savarsita de Hristos. Aproape nimic nou. Ne-am obisnuit sau chiar ne-am prea obisnuit ca Hristos sa fie bun si sa-i ajute pe cei aflati in suferinta si necaz. Descrierile Sfintilor Evanghelisti ne dau marturie despre multimile care alergau dupa Mantuitorul din oras in oras, din tinut in tinut pentru a primi de la Acesta mult ravnita vindecare, mult asteptata minune. Intr-un fel, este comparabil cu ceea ce vedem ca se intampla astazi, cand oamenii afla ca s-a intamplat o "minunei aici sau dincolo, cand afla de vreun "vindecatori cu puteri extraordinare. Oamenii se inghesuie sa prinda loc la binefaceri, manati fiecare de interesul sau personal. Asa era si in vremea Mantuitorului Hristos. Multimi de oameni l-au urmat pe Hristos doar pentru ca aveau nevoie de puterile Sale minunate, dumnezeiesti sau pentru ca au vrut doar, pur si simplu, sa-I fie alaturi? Raspunsul il gasim in locul numit pardosit cu pietre, iar evreieste, Gabbata, unde era scaunul de judecata a lui Pilat din Pont, cand, la intrebarea dregatorului roman "Dar ce voi face cu Iisus, Care se cheama Hristos?, toti au raspuns: Sa fie rastignit!i. (Matei 27, 22). La binefaceri inainte, la credinta serioasa inapoi. Vindecarea slabanogului din Capernaum este precedata de o minune mult mai mare. Iisus, vazand credinta celor care l-au adus pe slabanog, a zis acestuia: iIndrazneste, fiule! Iertate sunt pacatele tale!i (Matei 9, 2). Hristos ii daruieste acestuia o bucurie mult mai mare decat vindecarea trupului, pregustarea vietii vesnice, usurarea sufletului si a fiintei sale de tot ceea ce i-ar fi adus tristetea vesnica. Desigur, pentru foarte multi conteaza mai mult viata aceasta concreta si, in consecinta, capata mai multa valoare tot ceea ce aduce acestei vieti pamantesti stabilitate, fericire, fie ea si trecatoare, sanatate, satisfactie, placere, comoditate - in sensul de viata lipsita de greutati -, cat mai putina responsabilitate, in tot cazul o viata usoara. Mantuitorul Hristos ne invita insa la vesnicie, si nu orice fel de vesnicie, ci una intru bucurie si lumina, privilegiul de a deveni casnici ai lui Dumnezeu, impreuna locuitori cu El in imparatia Cerurilor, iar noi, oamenii, manifestam, dimpotriva, interes doar pentru ceea ce este limitat, vremelnic. Acum si aici sa-mi traiesc viata, pare a fi "filosofiai cea mai larg raspandita printre oameni. Totusi, ce folos ca pentru un timp scurt, in comparatie cu vesnicia, omul este sanatos, bogat, multumit, daca, in loc sa-si invesniceasca viata, isi invesniceste moartea?! Hristos ne cheama sa cautam, inainte de toate, imparatia lui Dumnezeu. Unde si cum? In Biserica, depozitara a Adevarului, si implinind toate poruncile lui Dumnezeu. Hristos ne asteapta sa ne ierte pacatele, sa ne daruiasca mantuirea, dar nefortand in niciun fel vointa noastra libera.
Parintele Daniel Vraciu, Preot al "Asezamantului studentesc Sf. Ap. Andrei, Bucuresti.
Parintele Daniel Vraciu, Preot al "Asezamantului studentesc Sf. Ap. Andrei, Bucuresti.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)