sâmbătă, 29 august 2009

Fir-ar corectitudinea ...


Asa cum sistemele totalitare au incercat sa impuna o gandire unica, o unitate de idei si valori comune(stabilite de sistem si nu de o scara reala a acestora), asa si corectitudinea politica, de fapt avangarda unui totalitarism inca mascat. O ideologie idioata a Uniunii Europene si nu numai, conceputa in laboratoarele Noii Ordini Mondiale. Pe langa pervertirea unui limbaj normal, aceasta ideologie cheama la ingradirea libertatii de gandire si de exprimare. De fapt, extermina ideea de libertate. Incepe prin a ne obliga sa respectam niste sisteme de valori la un nivel care ne injoseste dreptul nostru la a discerne intre bine si rau, intre ce vrem sa iubim si sa respectam si ce nu.

Lupta pentru independenta si neatarnare a devenit terorism. Fortele de opresiune sunt forte de ordine. Tiganii nu mai sunt tigani, sunt rromi. Daca critici evreii, homosexualii, negrii, esti dusmanul poporului. Daca parerea ta difera de a catorva istorici "oficiali" in privinta holocaustului, te poti duce la puscarie.

Mai vine si vagaboanda asta, blasfemiatoarea pamantului, pe numele de scena Madonna, sa ne dea sfaturi cum sa iubim tiganii! Individa, aflata in avangarda Anticristului, tine lectii romanilor! Noua, unui popor satul de tigani si tiganie ca de mere padurete! Reactia normala si minunata a publicului! Nu poti manipula constiintele a 60000 de oameni. Cioropina injura. "God dammit!". Si ca totul sa fie mai gretos, presedintele Basescu afirma ca incidentul petrecut la concertul Madonnei de miercuri, in urma apelului cantaretei privind toleranta fata de rromi, este unul "neplacut". Bineinteles, el s-a referit la reactia romanilor, si nu la tampenia curvetei.

Toate astea vin sa ne arate ca asa cum 50 de ani de dictatura totalitara nu ne-a putut invinge ratiunea si simturile, asa nu ne va putea invinge ideologia asta puturoasa!

Ingrid Bergman 29 august 1915 - † 29 august 1982

Taierea capului Sf. Ioan Botezatorul


Marcu VI, 14-30

14. Şi a auzit regele Irod, căci numele lui Iisus se făcuse cunoscut, şi zicea că Ioan Botezătorul s-a sculat din morţi şi de aceea se fac minuni prin el.
15. Alţii însă ziceau că este Ilie şi alţii că este prooroc, ca unul din prooroci.
16. Iar Irod, auzind zicea: Este Ioan căruia eu am pus să-i taie capul; el s-a sculat din morţi.
17. Căci Irod, trimiţând, l-a prins pe Ioan şi l-a legat, în temniţă, din pricina Irodiadei, femeia lui Filip, fratele său, pe care o luase de soţie.
18. Căci Ioan îi zicea lui Irod: Nu-ţi este îngăduit să ţii pe femeia fratelui tău.
19. Iar Irodiada îl ura şi voia să-l omoare, dar nu putea,
20. Căci Irod se temea de Ioan, ştiindu-l bărbat drept şi sfânt, şi-l ocrotea. Şi ascultându-l, multe făcea şi cu drag îl asculta.
21. Şi fiind o zi cu bun prilej, când Irod, de ziua sa de naştere, a făcut ospăţ dregătorilor lui şi căpeteniilor oştirii şi fruntaşilor din Galileea,
22. Şi fiica Irodiadei, intrând şi jucând, a plăcut lui Irod şi celor ce şedeau cu el la masă. Iar regele a zis fetei: Cere de la mine orice vei voi şi îţi voi da.
23. Şi s-a jurat ei: Orice vei cere de la mine îţi voi da, până la jumătate din regatul meu.
24. Şi ea, ieşind, a zis mamei sale: Ce să cer? Iar Irodiada i-a zis: Capul lui Ioan Botezătorul.
25. Şi intrând îndată, cu grabă, la rege, i-a cerut, zicând: Vreau să-mi dai îndată, pe tipsie, capul lui Ioan Botezătorul.
26. Şi regele s-a mâhnit adânc, dar pentru jurământ şi pentru cei ce şedeau cu el la masă, n-a voit s-o întristeze.
27. Şi îndată trimiţând regele un paznic, a poruncit a-i aduce capul.
28. Şi acela, mergând, i-a tăiat capul în temniţă, l-a adus pe tipsie şi l-a dat fetei, iar fata l-a dat mamei sale.
29. Şi auzind, ucenicii lui au venit, au luat trupul lui Ioan şi l-au pus în mormânt.
30. Şi s-au adunat apostolii la Iisus şi I-au spus Lui toate câte au făcut şi au învăţat.


Taierea capului Sf. Ioan Botezatorul

joi, 27 august 2009

Eternul si neprihanitul Basescu


Basescu, inocentul, neprihanitul, nepatatul si smeritul Basescu promite el poporului ca va dezvalui cine sta in spatele "manipularii" din aceste ultime zile. Ca doar el a fost informat de institutii ale statului, adica de serviciile secrete, nu? Servicii care in loc sa stea in slujba tarii, il slujesc pe Basescu si pe clanul sau.

De ce oare, cand se spune un adevar, cineva trebuie sa "manipuleze" , pentru ca a spune adevarul inseamna manipulare, in acceptiunea clanului? Daca Elena Udrea a risipit banii statului, este atac politic si manipulare grosolana. Daca Ridzi si-a bagat botul in hardau, e minciuna si atac politic. Dar cum Basescu a vrut sa faca si el cu frate-sau niste lovele de-o ciorba la Golden Spritz, e atac la siguranta nationala!

Perla marca Boc

Impozitul minim şi-a atins scopul şi a eliminat firmele cu activităţi ilegale şi pentru care nu erau achitate taxe, urmând să fie înlocuit de anul viitor cu impozitul forfetar, aplicat în domenii caracterizate de evaziune fiscală, a afirmat, miercuri, premierul Emil Boc.

Tupeul, argumentul care nu convinge pe nimeni

Mostrele de tupeu ale anului 2009 sunt tot mai numeroase. Elena Udrea sustine cu aceeasi nonsalanta tipica alesilor ca se astepta sa i se ridice o statuie (probabil, tot una din banii publici) pentru economiile facute la Ministerul Turismului. Fara cuvinte! La randul sau, unul dintre numerosii vicepresedinti ai PSD, Liviu Dragnea, staroste peste Teleorman si peste Consiliile Judetene la nivel national, considera ca premierul Boc si colegii de guvernare democrat-liberali se joaca cu focul atunci cand continua sa anunte asumarea raspunderii guvernului pe mai multe pachete de legi, printre care si cele ale Educatiei. Nu cumva cei care se joaca cu focul nemultumirilor sociale sunt chiar liderii celor doua partide ale Coalitiei, lideri din care face parte si ironicul Dragnea? Ce sa mai spunem despre declaratiile mai-marilor liberali, care anunta ca ei, si doar ei, au reprezentat guvernarea cea mai responsabila din Romania. Peisajul nu poate fi completat decat cu recentele scandaluri Ridzi, Udrea, Basescu sau Nemirschi, in care niciunul dintre cei aflati pe baricadele electorale nu a catadicsit sa se incline cu adevarat in fata aplicarii legii si aflarii adevarului. Marko Bela si colegii sai din UDMR nu ezita sa acuze, in fiecare zi, un Executiv si asa corupt si depasit de situatia economica tot mai grava, omitand faptul ca in cazul in care ar fi fost cooptati la guvernare, pe fondul acelorasi “performante” economice criticile s-ar fi transformat in laude.

Mai mult, presedintele-jucator de la Cotroceni devine brusc irascibil si refuza sa comenteze afacerile care il au in prim-plan pe fratele sau. In aceste conditii, cand eviti sa dai un mesaj ferm in calitatea ta de sef al statului si de garant al aplicarii legii, indiferent de numele persoanei cercetate, balbaiala autoritatilor este pana la un punct fireasca. Dar si acest dosar va ramane cu actuala administratie unul dintre numeroasele uitate prin sertarele largi ale autoritatilor, fiind cel mult folosit in razboaiele pentru Putere. Ironia a luat locul argumentelor, iar sustinerea politica este perceputa ca o platosa in fata organelor de ancheta. Dupa comisia Ridzi, comisia Udrea a aruncat definitiv in ridicol credibilitatea si asa scazuta a Parlamentului. Intre membrii comisiei si Ministerul Turismului, vazut ca o feuda proprie de un demnitar care stie foarte bine care au fost meritele ce l-au propulsat in acest scaun, se duce o lupta pe viata si pe moarte, in care aliatii de conjunctura sunt manati doar de propriile interese.

Chiar ieri, intr-un nesfarsit sir de citatii, membrii comisiei in frunte cu Ludovic “Organ” (asa cum este numit presedintele comisiei, Orban) sunt contestati vehement. De fapt, argumentele nici nu mai conteaza in fata acestor mostre de nesimtire care depasesc cu mult barierele unei campanii electorale civilizate. Si atunci, de ce sa ne mai miram cand simtim pe propria noastra piele cum o Putere impotenta pierde razboi dupa razboi cu o criza ce este departe de a parasi Romania. In locul unor dezbateri responsabile, in care energiile liderilor sa fie canalizate in directia potrivita, clasa politica continua sa subjuge interesul national unor tinte politice marunte.

Pana pe 22 noiembrie, data cea mai probabila a prezidentialelor, mai sunt aproape trei luni. Trei luni de intensificare a luptelor pentru Putere. Milioanele de cetateni sunt deja victimele acestor alesi care refuza sa isi depaseasca conditia mizera. Tupeul nu poate suplini competenta si nici iresponsabilitatea, obligatia strangerii randurilor in fata recesiunii. O clasa politica care va iesi urat din istorie. In corul de huiduieli ale celor pe care i-au umilit 20 de ani...


Iulian Badea - Cronica Romana

miercuri, 26 august 2009

Ion Diaconescu la 92 de ani

Presedintele de onoare al PNTCD, Ion Diaconescu, a implinit, ieri, venerabila varsta de 92 de ani. Diaconescu si-a serbat ziua de nastere la sediul PNTCD sector 3, alaturi de Victor Ciorbea, Radu Sarbu, Teodor Morariu si de multi alti taranisti, unii dintre ei fiind acum membri ai altor partide politice.

Ca de fiecare data, Ion Diaconescu i-a indemnat pei cei care inca mai cred in salvarea PNTCD sa nu lase partidul din mana. “Mi-aduc aminte... Iuliu Maniu ne-a zis: «Sa nu lasati partidul sa moara!»”, le-a spus emotionat si trist Diaconescu celor cativa taranisti. Mai mult, Diaconescu a facut apel la factiunile din partid care isi disputa suprematia sa inceteze razboaiele politice interne si sa incerce redresarea partidului. El a dat exemplul lui Corneliu Coposu si a celorlati taranisi care dupa 1989 au reusit sa readuca in prim-planul vietii politice PNTCD. “Sunt îngrijorat ca partidul, desi are acest capital urias de oameni care s-au sacrificat - cum ar fi Iuliu Maniu, Ion Mihalache, Corneliu Coposu - nu reuseste sa se puna în valoare”, a spus Diaconescu.(Gardianul)

Mos Diaconescu uita sa precizeze ca PNTCD-ul si imaginea sa s-au prabusit pe timpul conducerii sale, ajutat fiind de Victor Ciorbea, Radu Vasile, Vasile Lupu, Ioan Muresan etc. De la statutul sau de partid istoric, a fost adus la nivelul unui partid de buzunar, mai mic si decat PNG-ul lui Becali. Uita sa precizeze ca a sacrificat interesele partidului, promovand pe cele ale familiei sale, implicata la vremea aceea in scandalurile "Balastiera", "Taxa Basescu", "Tribunalul Judetean" si "Hotel Dambovita" si multe altele.

luni, 24 august 2009

Sorin Rosca Stanescu acuza


"Ii acuz public pe fratii Basescu de legaturi ilegale cu o organizatie terorista. Unul a facut iar celelat a acoperit."

Sorin Rosca Stanescu aici.

Update aici.

Unitatea secreta Zeus

Sub palaria SPP se afla o unitate conspirata de politie politica, in beneficiul lui Traian Basescu. Aceasta reuneste specialisti din diverse domenii detasati de la alte servicii secrete, inclusiv specialisti in interceptari. Este unitatea la care a facut referire Marian Vanghelie in emisiunea Gabrielei Firea. Sediul acestei unitati strict secrete si necunoscute, pana ieri, este in Palatul Parlamentului. Este unitatea care a realizat inregistrarea discutiilor din Comisia de ancheta a Elenei Udrea si difuzarea selectiva a unor fragmente.

Sorin Rosca Stanescu

duminică, 23 august 2009

23 August 1944 - arestarea maresalului Antonescu

Mareşalul Ion Antonescu, conducător al statului, a fost arestat în urma loviturii de stat organizată de regele Mihai I al României. Romania tradeaza alianta cu puterile Axei, tradeaza Germania.

Fragment din filmul "Inceputul Adevarului".

Pilda datornicului nemilostiv



Predica IPS Bartolomeu Anania - Pilda datornicului nemilostiv

Mediafax