vineri, 16 septembrie 2011

Boala

Doctore, simt ceva mortal
Aici în regiunea fiinţei mele,
Mă dor toate organele,
Ziua mă doare soarele,
Iar noaptea luna şi stelele.

Mi s-a pus un junghi în norul de pe cer
Pe care până atunci nici nu-l observasem
Şi mă trezesc în fiecare dimineaţă
Cu o senzaţie de iarnă.

Degeaba am luat tot felul de medicamente,
Am urât şi am iubit, am învăţat să citesc
Şi chiar am citit nişte cărţi,
Am vorbit cu oamenii şi m-am gândit,
Am fost bun şi am fost frumos...

Toate acestea n-au avut nici un efect, doctore
Şi-am cheltuit pe ele o groază de ani.

Cred că m-am îmbolnăvit de moarte
Într-o zi
Când m-am născut.

Marin Sorescu

miercuri, 14 septembrie 2011

Rastignirea Romaniei

Traian Basescu a fortat cu siretenie si a reusit o intalnire cu Obama, intalnire care se vrea un raspuns la indiferenta cu care acesta este tratat de marile cancelarii occidentale. In paralel, Baconschi si Hillary Clinton au semnat parteneriatul strategic privind asa-zisul scut antiracheta american instalat pe teritoriul romanesc.

Dupa intrevederea cu omologul sau american, presedintele Basescu a declarat ca "Aceasta vizita in SUA va ramane in istoria Romaniei"(ziarul Puterea). Eu, in ignoranta si nepriceperea mea i-as raspunde ca are dreptate. I-as mai raspunde ca aceasta vizita va intra in istorie drept intalnirea la care Romania a fost rastignita a nu stiu cata oara, a fost aruncata in linia intai a unui viitor conflict, care din nou nu ne apartine. O rastignire cel mai probabil fatala. Iar autorul acestei tradari si crime impotriva Romaniei din nou va scapa nepedepsit. Pe lumea asta.

marți, 13 septembrie 2011

Inaltarea Sfintei Cruci

"Când zicem cruce nu înţelegem doar lemnul din care este confecţionată. Îl înţelegem pe cel Răstignit, pe Domnul nostru Iisus Hristos, care a suferit înfricoşata mucenicie a răstignirii, şi prin această jertfă, pe care a oferit-o pe lemnul crucii, a izbăvit neamul omenesc de păcat. Fiecare picătură a sângelui care s-a vărsat din rănile celui Răstignit, din mâinile, picioarele şi coasta Lui găurite, fiecare picătură a sângelui lui Hristos s-a făcut un râu – ce zic? -, s-a făcut o mare, un ocean, în care se spală şi se curăţesc milioanele de oameni păcătoşi.

Crucea! Fără sângele lui Hristos nimeni, nici un om, oricât de bun şi sfânt ar părea, nu poate să se mântuiască. Se mântuieşte, se curăţeşte, se izbăveşte doar omul care crede în Izbăvitorul lumii cel Răstignit. Puterea, care izvorăşte din jertfa pe cruce a lui Hristos, depăşeşte orice altă putere. Este o putere tainică şi nevăzută. Această putere a crucii a atins sufletul tâlharului şi l-a făcut să spună: „Pomeneşte-mă, Doamne, când vei veni întru Împărăţia Ta” (Luca 23, 42). Această putere l-a făcut pe sutaş să îngenuncheze înaintea celui Răstignit şi să spună: „Cu adevărat, Fiul lui Dumnezeu a fost Acesta!” (Matei 27, 54). Această putere a atins şi sufletul unui fanatic vrăjmaş al celui Răstignit şi l-a făcut cel mai fierbinte propovăduitor al Evangheliei; şi acesta este apostolul Pavel. Acum, plin de recunoştinţă, Pavel cade şi se închină crucii Domnului şi spune cuvinte care, împreună cu cuvintele pe care le-au spus tâlharul şi sutaşul, constituie un veşnic imn al celui Răstignit. Zice Pavel: „Iar mie să nu-mi fie a mă lăuda fără numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, iar eu pentru lume” (Galateni 6, 14). Adică: Alţii să se laude cu ce doresc – e dreptul lor. Eu însă, doar cu un lucru mă laud, cu crucea Domnului. Crucea Domnului m-a mântuit. Ea mi-a dat putere să înving răul care există în lume. Răul nu poate să mă învingă. Eu sunt mort pentru lume, iar lumea este moartă pentru mine."

Mitropolitul Augustin de Florina(fragment de predica)

luni, 12 septembrie 2011

"Să facem în aşa fel încât persoanele în vârstă să fie mai puţine"


A inceput un nou program de exterminare si noi nu am aflat? Sa-l numim pe Valerian Vreme noul ministru al Eugeniei! Sau mai bine idiotul de serviciu?

duminică, 11 septembrie 2011

11 Septembrie 2001 sau cum ne-au pus capastru

Toate posturile TV comemoreaza crima uriasa din 11 Septembrie 2011. Si pentru ca criminalii trebuiau sa poarte un nume, li s-a spus Al-Queda si Osama Bin Laden.

Totusi, nu ne-a spus nimeni de unde stiau televiziunile numele faptasului(Bin Laden) si a "piratilor" aerului imediat dupa atentate. Nu ne-a spus nimeni de ce s-au prabusit turnurile perfect controlat, inclusiv turnul 7(anuntat de BBC ca prabusit cu 20 de minute inainte de a se petrece). Nimeni nu ne spune de ce nu exista nici cea mai mica urma de avion in cladirea Pentagonului. Intrebarile sunt mult mai numeroase, iar raspunsurile nu exista.

Cert este ca aceasta zi a fost pretextul care a dus la restrangerea libertatilor civile, nu numai in SUA prin stupidul Patriot Act, ci si in Europa. A urmat atacarea si invadarea Afganistanului cu destabilizarile regionale de rigoare. Apoi invadarea Irakului(desi nu aveau nici o implicatie) si furtul petrolului acestora. Irakienilor nu li se permite trezirea, fiind tinuti ocupati de un permanent razboi civil sustinut cu brio de SUA.

Dureros este ca in timp ce sunt pomeniti Al-Queda si Bin Laden ca faptasi principali, nimeni nu vrea sa arate cu degetul adevaratele instrumente ale Noii Ordini Mondiale, adica George Bush jr., Dick Chenney si Donald Rumsfeld.

Mediafax