sâmbătă, 21 februarie 2009

ZIUA URII


Desi dupa caderea imperiului roman nu au excelat decat prin catolicism(incluzand inchizitia), arta si fascism, italienii isi aduc din cand in cand aminte de imperiu, si se viseaza bravi urmasi ai lui Nero(cu diferenta ca in loc sa incendieze Roma, incendiaza viata sociala a Italiei.) sau ai inchizitorilor. Functia de Mare Inchizitor se intoarce in forta, aceasta revenindu-i lui Roberto Maroni, individ crud, cu ochii bulbucati de alcool si ura. Instigarile acestuia la ura si violente impotriva romanilor din peninsula au dat roade, frustrarile si complexele acestui popor convertit la barbarism rabufnind cu putere. Probabil ca cei trei romani care au lucrat la el ilegal au fost rasplatiti cu o bataie si cu expulzarea. Cretinul asta si colegii sai au castigat voturile italienilor agitand steagul luptei impotriva “pericolului romanesc”. Acum s-au gasit principalii vinovati ai crizei economice si financiare. Ei sunt romanii. Astazi ura se va revarsa pe strazile oraselor italiene, in cadrul manifestarilor xenophobe si fasciste organizate la chemarea partidului fascist Forza Nuova. Criza va trece odata si odata, dar Italia va ramane manjita de ura si intoleranta.

America, intre Iisus Hristos si Obama


Pusi sa aleaga mari eroi si personalitati intr-un top stupid, americanii l-au ales pe Barack Obama in defavoarea lui Isus Hristos

Presedintele Barack Obama se afla pe primul loc intr-un Top al eroilor realizat in Statele Unite de catre compania Harris Interactive, transmite hotnews. Liderul de la Casa Alba, care a fost inclus in premiera in acest clasament, i-a depasit in popularitate pe Iisus Hristos si Martin Luther King. Fostul presedinte George W. Bush a fost plasat de americani pe locul cinci in Topul eroilor. Clasamentul din 2009 ii mai include pe Ronald Reagan (locul 4), Abraham Lincoln (6), John McCain (7), John F. Kennedy (8), pilotul Chelsey Sullenberger (9) si Maica Tereza (10). Dumnezeu ocupa locul 11 in Topul eroilor preferati de americani, Mahatma Gandhi e pe 11 iar Bill Gates se afla pe pozitia 22. Harris Interactive este o companie globala de cercetare a pietei, avand birouri in America de Nord, Europa si Asia. Sursa:ziua.ro

Tara care se crede "Jandarmul Mondial" are niste valori mai mult decat ciudate, aratand astfel anii si gradul de indobitocire la care a fost supusa populatia.

Sâmbăta sufletelor

Astăzi, în Biserica Ortodoxă sunt pomeniţi cei adormiţi întru Domnul. În fiecare an, în sâmbăta de dinaintea Înfricoşătoarei Judecăţi, numită în popor „Moşii de iarnă“, credincioşii fac milostenie pentru sufletele celor plecaţi în lumea veşniciei. În toate bisericile se săvârşeşte Sfânta Liturghie, urmată de slujba Parastasului pentru morţi. De asemenea, slujbe de pomenire se oficiază în această zi şi în cimitire, la mormintele celor dragi.

Biserica a ales pentru pomenirea morţilor ziua de sâmbătă, întrucât aceasta este ziua în care Hristos a sălăşluit în mormânt şi, după învăţătura Bisericii noastre, S-a pogorât la iad ca să vestească, celor ţinuţi în legăturile morţii de mult timp, izbăvirea lor prin moartea şi Învierea Sa.

Pomenirea generală a morţilor se face în mod special în câteva sâmbete de peste an, şi anume în sâmbăta de dinaintea duminicii lăsatului sec de carne pentru Postul Mare (Moşii de iarnă), în sâmbăta de dinaintea duminicii Pogorârii Duhului Sfânt (Moşii de vară) şi în prima sâmbătă din luna noiembrie (Moşii de toamnă).

Sâmbăta Moşilor de iarnă face parte din zilele cu slujbe speciale, în care sunt pomeniţi cei plecaţi dintre noi, şi arată grija deosebită pe care creştinii o au faţă de cei care aşteaptă judecata lui Dumnezeu în lumea cealaltă, aşa cum cei vii aşteaptă judecata lui Dumnezeu aici, pe pământ.Sursa:Lumina.

Europa depresiva

Sinuciderile cauzate de depresii cronice fac mai multe victime în UE decât accidentele rutiere.

Un raport al Parlamentului European arată că decesele prin sinucidere cauzate de depresii cronice fac mai multe victime în UE decât accidentele din trafic. Reprezentanţii Parlamentului îndeamnă statele membre să ia în calcul programe de prevenire a acestei afecţiuni psihice. „Sănătatea mintală a fost neglijată la nivel european. Sper că acest raport va fi un ghid folositor pentru a ajuta la reducerea acestor afecţiuni“, a spus raportorul PE Evangelia Tzampazi. În multe ţări din Uniunea Europeană, sinuciderile nu sunt declarate drept cauze ale decesului din motive religioase şi de aceea statisticile nu sunt de încredere. „O problemă importantă este că pacienţilor care suferă de tulburări psihice nu li se acordă ajutor într-un stadiu incipient al afecţiunii şi apelează la ajutor specializat doar în cazuri extreme.“ Din cele aproximativ 59.000 de sinucideri anuale în UE, 90% sunt atribuite unei tulburări psihice.Sursa:cotidianul.ro


Dar se stie foarte bine ca sinuciderile acestea au loc datorita lipsei de credinta in Dumnezeu, datorita prigoanei la care este supusa credinta crestina de catre artizanii globalizarii si ai Noii Ordini Mondiale. Solutia nu este la Parlamentul European. Solutia este Biserica!

vineri, 20 februarie 2009

Biserica Catolica, din nou in "business"

Biserica Catolica a anuntat, spre entuziasmul unor credinciosi si mirarea altora, reintroducerea faimoaselor “indulgente”.


Nu este insa un rezultat al recesiunii si nici al influentei in scadere a Bisericii. Biserica Catolica are suficienta influenta si bani (si oricum a scos in afara legii vanzarea lor in secolul XVI). Problema este “pacatul”. In ultimele luni, diocezele din intreaga lume au inceput sa ofere credinciosilor catolici indulgente partiale si plenare, informeaza New York Times. Indulgentele sunt disponibile pentru catolicii care isi marturisesc pacatele si sunt de acord sa se roage in plus, sa faca pelerinaje si donatii, pentru a reduce partial sau total timpul petrecut in Purgatoriu inainte de a ajunge in Rai. Nu poti sa le cumperi, insa nu strica sa faci o donatie pentru a ajunge sa pui mai repede mana pe una dintre ele, iar rudele celor decedati le pot “asigura” acestora o trecere mai usoara in Rai. Cele partiale reduc timpul in Purgatoriu printr-un numar clar de zile sau ani, iar cele plenare elimina cu totul Purgatoriul, pana la comiterea unui alt pacat. Pacatosii nu au dreptul insa decat la o indulgenta plenara pe zi. Controversatele indulgente au fost abandonate, teoretic, de catre Biserica, in 1567 si practic in 1960. Ultima schisma in sanul Bisericii a pornit tot de la vanzarea indulgentelor - Martin Luther si-a batut in cuie o lista cu cele 95 de teze pe usa bisericii din Wittenberg, prin care cerea interzicerea comertului cu indulgente pentru finantarea constructiei Basilicii Sf. Petru. Pentru ca pacatul inca exista in lume” a explicat Episcopul Nicholas A. Di Marzio din Brooklyn. Insa explicatia expertilor este mult mai simpla: indulgentele sunt o buna modalitate de a-i face pe catolici sa se spovedeasca. “Numarul confesiunilor a tot scazut in ultimii ani si biserica este foarte ingrijorata de asta”, explica Reverendul Tom Reese, fost editor al unei publicatii catolice.Intr-o cultura laicizata, in care se pune accentul pe psihologie si auto-ajutorare, “biserica vrea sa aduca in ecuatie ideea de pacat personal. Indulgentele sunt o modalitate de a le aminti oamenilor de importanta penitentei”. Pentru a fi buni catolici, credinciosii trebuie sa-si marturiseasca pacatele o data pe an, iar spovedania este o conditie de baza pentru obtinerea unei indulgente. Renasterea indulgentelor face parte dintr-un proces mai indelungat al Bisericii Catolice, care devine mai conservatoare cu fiecare noua masura. Intoarcerea indulgentelor a inceput cu Papa Paul al II-lea, care a autorizat episcopii sa le ofere in 2000, in cadrul sarbatorilor pentru al treilea mileniu. “Oferta” a crescut exponential dupa instalarea Papei Benedict, care le-a pus la dispozitia credinciosilor de noua ori in ultimii trei ani. Actuala oferta este legata de sarbatorirea, anul acesta, a Sfantului Pavel, asa ca indulgentele vor fi disponibile inclusiv in iunie.theologhia.wordpress.com

Uniunea Europeana a ajuns sa semene cu Uniunea Sovietica

Uniunea Europeana s-a transformat intr-un proiect nedemocratic si elitist, comparabil cu dictaturile comuniste din Europa de Est care interziceau opiniile diferite, a declarat presedintele ceh Vaclav Klaus intr-un discurs rostit, joi, in fata Parlamentului European, transmite AP. In semn de protest, cativa europarlamentari au parasit sala in care liderul ceh isi tinea discursul.

Klaus a afirmat ca actualele practici ale UE amintesc de perioada comunista, cand URSS controla estul Europei si cand discutiile sau dezbaterile nu erau tolerate. "Nu cu multi ani in urma, in partea noastra de Europa am trait intr-un sistem politic care nu permitea alternative si de aceea nici opozitia parlamentara", a declarat presedintele ceh, adaugand ca "am invatat lectia amara ca fara opozitie nu exista libertate". Oficialul de la Praga a afirmat ca UE trebuie sa-si concentreze eforturile pentru a oferi prosperitate europenilor, nu sa caute o uniune politica mai stransa.

Vaclav Klaus a criticat si politica europeana potrivit careia integrarea in UE este singura varianta pentru un viitor corect. "Acest lucru este de neacceptat. Cei care indraznesc sa gandeasca diferit sunt catalogati ca dusmani", a afirmat presedintele ceh.

El a spus ca "intre cetatenii din UE si europarlamentari este o distanta mare, si nu doar din punct de vedere geografic", a acuzat sistemul birocratic de la Bruxelles si a criticat din nou Tratatul de la Lisabona despre care a afirmat ca "va inrautati lucrurile". Klaus, a carui tara detine in prezent presedintia UE, este cunoscut pentru opiniile sale eurocsceptice. El a refuzat, de exemplu, sa amplaseze steagul UE deasupra sediului presedintiei cehe, afirmand ca tara sa nu este o provincie a UE. Klaus a fost huiduit joi de o parte dintre europarlamentari. In acelasi timp, liderul ceh a fost aplaudat de nationalisti si alti eurosceptici. "Nu m-am confruntat pana acum cu aceasta situatie, cand tara care are presedintia Uniunii sa compare UE cu URSS", a declarat europarlamentarul belgian Ivo Belet. hotnews

joi, 19 februarie 2009

Dusmanul nr. 1 al Romaniei, dat in vileag

Ministrul italian de Interne, Roberto Maroni, a angajat români la negru şi chiar a intervenit pentru trei dintre ei, ca să le obţină acte de şedere legală în peninsulă. Declaraţia a fost făcută de consulul general al României la Torino, Iulia Buje pentru Cotidianul.Iulia Buje a afirmat că în perioada 1998 - 2000 Maroni a sunat de mai multe ori la Consulatul român pentru a interveni pentru trei angajaţi ai săi români, printre care şi menajera, care aveau vizele expirate. Pe atunci, Maroni era parlamentar şi ştia că aceşti români lucrau ilegal în Italia, potrivit consulului general al României la Torino.

Ministrul Maroni este unul dintre cei mai vehemenţi oficiali ai guvernului Berlusconi faţă de români din Italia.adevarul.ro

IPS Bartolomeu Anania: “Poporul Roman nu este o banda de infractori!”

O pozitie memorabila
Sinodul Mitropolitan al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, luând act de reacţiile unor medii monahale si teologice fată de introducerea sistemului de supraveghere biometrică în România, consideră că acestea sunt îndreptăţite, ele urmând însă să fie supuse unor analize şi nuanţări, atât la nivelul Sinoadelor locale cât şi la acela al Sfântului Sinod plenar. Oficial, semnalul a fost dat prin Hotărârea de Guvern nr. 557 din 26 aprilie 2006 privitoare la introducerea paşapoartelor electronice, în care sunt stocate datele biometrice ale persoanei, adică imaginea facială, impresiunea digitală, precum şi alte elemente de identificare.
Mai mult, deşi Hotărârea îi priveşte pe toţi cetăţenii României, ea nu a fost precedată de o dezbatere publică, aşa cum s-ar fi cuvenit într-o ţară democratică. Pentru 1 ianuarie 2011 este programată introducerea noilor cărţi electronice de identitate cu cip. Acesta are forma şi dimensiunea unei aşchiuţe în care se stochează datele biometrice ale unei persoane; el poate fi implantat nu doar într-un act de identitate (buletin, paşaport, cârd comercial sau sanitar), ci şi în corpul uman, sub pielea palmei, a unui deget sau a cefei, iar conţinutul său poate fi citit de la distanţă şi de către oricine, cu ajutorul unui calculator sau a unui aparat de receptare anume construit. Nu există nici o lege naţională sau internaţională care să garanteze discreţia sau securitatea absolută a datelor înscrise în cip, acestea fiind, practic, la dispoziţia oricărui factor instituţional sau privat şi constituind un sistem de supraveghere a cetăţenilor pe toată durata vieţii lor, şi chiar după moarte.
Argumentul că acest sistem de supraveghere contribuie la identificarea şi urmărirea delicvenţilor constituie o ofensă la adresa întregului popor român, care nu poate fi tratat ca o bandă de infractori. Dimpotrivă, acest sistem de supraveghere e un atentat la libertatea şi intimitatea oamenilor, drepturi consfinţite nu numai de legile civile, ci şi de normele religioase. E ca şi cum un duhovnic ar divulga secretul spovedaniei, fapt aspru pedepsit în rânduielile bisericeşti, dar cu drept de cetăţenie în sistemul transparenţei fără perdea. Biometria nu numai că nu o sancţionează, dar, dimpotrivă, o legiferează, omul fiind tratat nu ca făptură a lui Dumnezeu, înzestrată cu suflet, inteligenţă şi libertate.
În concluzie, facem un apel către Domnul Traian Băsescu, Preşedintele României şi garantul respectării Constituţiei, să facă tot ceea ce îi stă în putinţă spre a-i asigura cetăţeanului român dreptul la libertate şi viaţă particulară, în consens cu principiile convieţuirii sociale.
În şedinţa din 19 februarie 2009, Cluj-Napoca.

† BARTOLOMEU,
Arhiepiscop şi Mitropolit
† ANDREI
Arhiepiscopul Alba Iuliei
† SOFRONIU
Episcopul Oradiei
† IUSTINIAN
Episcopul Maramureşului şi Sătmarului
†PETRONIU
Episcopul Sălajului
† IRINEU BISTRIŢEANUL
Episcop Vicar Cluj
† VASILE SOMEŞANUL
Episcop Vicar Cluj
† IUSTIN SIGHETEANUL
Arhiereu Vicar Maramureş

Sursa:blogul lui laurentiu dumitru.

Obama asociat cu un cimpanzeu


New York Post a publicat in editia de ieri o caricatura cu tenta rasista, care l-ar asocia pe actualul sef de la Casa Alba cu o maimuta. Desenul infatiseaza doi politisti care au impuscat o maimuta, alaturi de un text, in care unul dintre ofiteri ii spune celuilalt: "Vor trebui sa gaseasca pe altcineva pentru a scrie viitorul plan de stimulare economica". Atat artistul, cat si conducerea ziarului, au negat orice intentie de a-l reprezenta pe Obama cu un animal ce ar trebui impuscat. Ziua.ro

Culmea nesimtirii

Sa dai afara o gravida si s-o trimiti la Tariceanu ! Ce sa-i faca Tariceanu? O insinuare subtila si o jignire grosolana. Asta e ultima culme lansata de piticul Boc, pitic atat la statura, cat si la sufletul sau inghesuit. Multe nesimtiri s-au mai vazut din partea guvernantilor si baronilor locali, dar asta e de antologie. Rusine sa-ti Emil Boc!

Diaconescu-Frattini, o relaţie delicată

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, va avea, luni, la Roma o întrevedere cu omologul său, Franco Frattini, despre situaţia românilor din Peninsulă.

Vizita se produce într-un context foarte încordat. În Italia s-a creat o ambianţă publică ostilă românilor şi lucrul acesta nu putea să nu se reflecte şi în declaraţiile politice. Din nefericire însă temperatura relaţiilor româno-italiene a fost ridicată şi mai mult de stilul intransigent al noului ministru de Externe, Cristian Diaconescu, care a acuzat guvernul de la Roma de « conduită neeuropeană ». În replică, secretarul general al Ministerului italian de Externe, Giampiero Massolo, i-a transmis ambasadorului român în Italia „tristeţea” sa provocată de această abordare. Dincolo de suprafaţa acestor declaraţii sînt multe de spus. Franco Frattini, pe care Cristan Diaconescu l-a acuzat, aluziv, de conduită neeuropeană nu este altul decît fostul comisar european pentru Justiţie, care a contribuit în mod decisiv la instituirea unui regim exigent pentru România. Franco Frattini a fost unul dintre susţinătorii entuziaşti ai ministrului Monica Macovei atît în perioada mandatului ei, cît şi ulterior cînd trecea drept candidat plauzibil pentru un loc în Comisia Europeană. PSD nu îi iartă de aceea lui Franco Frattini tonul exigent şi faptul că a lăsat practic „moştenire” nişte rapoarte care incriminează guvernarea PSD şi majoritatea constituită ulterior pentru protejarea lui Adrian Năstase. Privind lucrurile din perspectiva cealaltă este iarăşi vădită indignarea nerostită a lui Franco Frattini care vede cum tocmai social-democraţii din România, cărora li se datorează în bună măsură situaţia ingrată a României în UE, îl acuză de „conduită neeuropeană.” Declaraţiile lui Diaconescu au fost amplificate de cele ale deputaţilor PSD din grupul socialiştilor europeni, care au acuzat guvernul de la Roma de „ipocrizie”. E vorba de aceeaşi deputaţi care, simţindu-se mai liberi să se exprime la adăpostul imunităţii lor europene, au acuzat recent Comisia Europeană că face jocul lui Traian Băsescu „adevăratul corupt” şi capitalismului global „adevăratul corupător”. S-a creat impresia că PSD transferă resentimentele sale privind tema corupţiei şi monitorizării europene asupra problemei italiene, politizînd-o într-un mod neproductiv. E ca o revanşă: „iată, aceia care ne-au pus pe noi la zid pe tema corupţiei se arată acum nedemocraţi, xenofobi şi rasişti.”


Ministrul de Externe Cristian Diaconescu, el însuşi fost ministru de Justiţie în blamatul cabinet Năstase, riscă la rîndul său să-şi manifeste vechile resentimente sub forma unei prea apăsate „intransigenţe patriotice” şi camuflate abil sub forma unei ortodoxii a drepturilor omului. Sursa:Deutsche Welle

Un seic considera ca holocaustul a fost o “pedeapsa divina” impotriva evreilor

Un înalt prelat musulman, care in trecut a cerut pedeapsa cu moartea pentru homosexuali, a stârnit noi controverse după ce a făcut câteva remarci despre holocaust.

Şeicul Yusuf al-Qaradawi, în vârstă de 81 de ani, a mai fost în centrul atenţiei în 2004 când a vizitat Londra la invitaţia primarului din acea perioadă. Decizia edilului Ken Livingstone a fost atunci dur criticată de organizaţiile evreieşti şi cele homosexuale.

În cadrul unei emisiuni difuzate luna trecută de postul de televiziune Al-Jazeera, Yusuf al-Qaradawi, liderul spiritual al organizatiei Frăţia Musulmana, a declarat următoarele: “De-a lungul istoriei, Allah a trimis diverşi oameni pentru a-i pedepsi pe evrei pentru faptele lor. Ultima pedeapsă a fost orchestrată de Adolf Hitler. Print tot ce le-a făcut, desi evreii exagerează chestiunea, a reuşit să-i pună la punct. Aceasta a fost o pedeapsă divină. Prin voia lui Allah, data viitoare această sarcină va reveni credincioşilor [musulmanilor]“. Sursa: frontpress.ro

miercuri, 18 februarie 2009

Desfiintati FMI-ul si Banca Mondiala ca sa putem iesi din criza!


Actuala criza economica este datorata in cea mai mare parte Bancii Centrale americane care refuza sa lase companiile cu probleme sa falimenteze, a declarat investitorul Jim Rogers, intr-un interviu acordat ziaristului Sir David Frost, de la postul Al Jazeera. Rogers a criticat pachetul de stimulare economica semnat marti de presedintele Barack Obama si a spus ca redresarea globala trebuie sa includa desfiintarea Bancii Mondiale si a Fondului Monetar International.

Rogers a afirmat ca "cel mai bun lucru care s-ar putea intampla este sa desfiintam Banca Mondiala si FMI", adaugand ca are "zero" incredere in cele doua institutii financiare. Investitorul a indicat ca BM si FMI au fost create "in 1945 si '46, cu obiective si aspiratii foarte solide - insa ele au lasat departe in urma aceste aspiratii si obiective si sunt conduse in prezent de oameni care, in afara de a avea grija de ei insisi, fac prea putine ... uita-te la proiectele lor si vei fi ingrozit".

Investitorul american, care traieste in prezent in Singapore, a criticat pachetul de masuri economice propus de Administratia Obama, afirmand ca autoritatile irosesc fonduri importante pentru lucruri inutile si ca salvarea unor companii aflate in criza nu face decat sa inrautateasca lucrurile. Rogers sustine ca SUA urmeaza aceleasi politici dezastruoase luate de Japonia in anii '90, sprijinind firme care trebuie lasate sa falimenteze. El a avertizat ca, la fel ca si in cazul Japoniei, consecintele negative ale acestor politici vor fi vizibile si peste 20 de ani.

"Felul in care sistemul functioneaza este urmatorul: cand apar astfel de momente, cei rezistenti si competenti preiau bunurile celor incompetenti si dupa aceea o iau din nou de la inceput. Asa a facut Coreea de Sud, asa s-a intamplat si in Rusia si lucrurile au functionat. Ceea ce fac ei in acest moment este sa ia lucrurile valoroase de la cei competenti si sa le dea incompetentilor, spunandu-le acestora: va intreceti acuma cu cei buni, cu bunurile si banii lor. Acestea sunt politici economice ingrozitoare si nu vor functiona. Nu au functionat nici inainte si nu vor fi viabile nici de data aceasta", a afirmat Rogers. Continuare

Vocile noastre nu conteaza: Vom avea pasapoarte cu Cip Biometric

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au respins, miercuri, cererea mai multor ONG-uri pentru suspendarea ordonantei privind introducerea pasapoartelor biometrice, anunta ProTv. Coalitia Impotriva Statului Politienesc, prin reprezentantii sai, Asociatia Adevar si Dreptate, Asociatia Civic Media si Cabinetul de Avocatura Mihai Rapcea au sustinut, in urma cu o saptamana, in fata judecatorilor, ca ordonanta privind introducerea pasapoartelor biometrice incalca drepturi din Constitutia Romaniei, precum cel la viata privata si dreptul la religie. In urma cu doua saptamani, sute de persoane s-au adunat pe Dealul Mitropoliei, pentru a-si sustine cauza si pentru a impiedica aparitia acestor pasapoarte. Oamenii sunt convinsi de faptul ca o data cu aparitia noilor acte o sa vina si Apocalipsa, iar numerele din instrumentul de bara contin semnul diavolului. ziua.ro.

Se implinesc cele scrise in scriptura.

Fascismul italian, in floare

Pe Internet a explodat furia rasistă a italienilor. O organizaţie pentru apărarea drepturilor omului a numărat până în prezent cel puţin 176.000 de incitări cu tentă rasială postate pe cunoscuta platformă internaţională de socializare Facebook. În ultimele zile, aici au apărut zeci de grupuri antiromâneşti, în care se „discută“ despre cele mai bune metode de „răzbunare“ pentru „a-i face pe români să plătească pentru violuri“.

Într-unul dintre aceste grupuri, numit „rum+rom“, s-au înscris cel puţin 2.900 de persoane, dintre care 200 în decurs de numai câteva ore. Un altul, numit „Românii violează. Daţi-i pe mâna noastră pe nenorociţi“, numără deja 3.490 de utilizatori înregistraţi.

La fel, membrii grupului „Cei care îi urăsc pe români“ cer „un Holocaust împotriva românilor“, ori comentează sloganuri de genul „România=Hiroshima“. Italienii din grupul „Cei care le vor da şuturi în fund tuturor românilor şi albanezilor“ nu s-au lăsat mai prejos, invitându-şi conaţionalii la „reluarea raidurilor de pedepsire a infractorilor“.

„Să-i ardem pe ţigani în sobe!“

Nici rromii nu au fost ocoliţi de accese xenofobe şi incitări la ură pe motive etnice. Cotidianul „La Stampa“ a titrat, ieri, un „îndemn“ postat tot pe Facebook Italia, care spune fără echivoc: „Să-i ardem pe ţigani în sobe!“. Numărul celor care au aderat la acest grup este de peste 12.450 de persoane şi sunt toate şansele să crească în zilele următoare. „Aprinde şi tu un băţ de chibrit pentru a da foc unei tabere de rromi“, sau „Să eliberăm Brescia de ţigani“, se mai poate citi în grupurile de „socializare“ ale italienilor.

„NU“ patrulelor de cartier

Vineri, Senatul italian urmează să aprobe decretul de lege antivioluri, care prevede, printre altele, înfiinţarea unor aşa-numite „patrule de cartier“. Alcătuite din „cetăţeni de bine“, acestea ar fi urmat, teoretic, să supravegheze periferiile marilor oraşe. La începutul săptămânii, ministrul italian de Interne, Roberto Maroni, i-a prezentat proiectul preşedintelui italian Giorgio Napolitano. Acesta s-a opus, însă, prevederii în cauză, declarând că este „îngrijorat de informaţiile pe care le primeşte zilnic despre violenţele xenofobe de pe cuprinsul ţării“.Continuare aici.

Din pacate, Tratatul de la Lisabona a fost aprobat de deputatii cehi

Deputatii cehi au aprobat miercuri Tratatul de la Lisabona, prima etapa a unei ratificari amanate repetat in aceasta tara, informeaza AFP.

Cehia este singurul stat european care nu s-a pronuntat inca asupra Tratatului. Dezbaterile pe tema acestui text au fost reluate pentru cateva ore marti seara, dupa doua zile de discutii in decembrie si ianuarie.

Tratatul de la Lisabona este versiunea noua a Constitutiei Europene, retiparita cu mici modificari si trecuta prin parlamentele a 25 din cele 27 de state membre. Irlanda a decis prin referendum ca nu doreste ratificarea, cu o majoritate clara.

Nici Cehia nu priveste cu ochi buni noua ordine impusa de documentul controversat. De altfel, Vaclav Klaus a subliniat in nenumarate randuri ca nu sustine actuala forma a Tratatului, care poate submina cu usurinta integritatea Cehiei. In urma cu un an, el a declarat ca Tratatul "nu poate intra in vigoare", iar a forta aplicarea sa ar fi "dezastruos" pentru Uniunea Europeana. El "sporeste deficitul democratic al UE, creeaza un cadru legal si mai complex si confuz, elimina votul cu unanimitate in anumite dosare si face posibila modificarea, si deci cresterea competentelor UE, fara aprobarea statelor membre".

Tratatul de la Lisabona poate intra in vigoare doar dupa adoptarea lui de catre toate cele 27 de state ale Uniunii. Urmeaza un nou examen: Irlanda. Dar probabil ca vor ceda si eu. Atunci putem afirma ca suntem vanduti complet.hotnews.

marți, 17 februarie 2009

Televiziunea, balci al desertaciunilor

Pe vremuri, cu ocazia diferitelor sarbatori, in orase se organizau iarmaroace si balciuri, asezonate cu tot felul de mascarici, ringhispiluri, circari, prestidigitatori, cantareti, animale exotice sau ursi autohtoni. Toata populatia participa entuziasmata. Erau tot felul de ciudatenii ale naturii, oameni nascuti cu diferite malformatii, la cap, picioare, maini, si care, pentru a putea fi vazuti se percepea o taxa. Poate credeti ca balciurile acelea si atmosfera ce le inconjura au disparut. Da de unde! Nimic nu dispare, totul se transforma. Asa si balciurile, acum se inghesuie pe tejghelele televiziunilor de divertisment, in fiecare seara, continuind pana spre dimineata. Ce ofera aceste balciuri TV? Aceleasi produse, dar diferit ambalate. In loc sa vedem animale, trapezisti, dansul sabiilor, roata mortii si alti deformati ai soartei, vedem pe Sexy-Israela care umbla neimalsamata din televiziune in televiziune cu gerontofilul dupa ea, Sexy-Braileanca, care orice e in afara de sexy, Nichita, monument de idiotenie si cretinism patologic, Simona Sensual, care a inventat o noua valoare lui Pi, Monica si Iri, ce nu se sfiesc sa-si filmeze actele sexuale pe gaura cheii si lista e deschisa. Uneori te intrebi de ce oare trebuie sa-ti dublezi eforturile ca sa-i explici copilului ce inseamna viata si valorile ei, cand televiziunile le "predau" aceste lectii cu atata aplomb si daruire. Impotriva acestui flagel, numit televiziune, trebuie luptat insotit de cuvintele Sfintei Scripturi: “Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi sunt de folos; toate îmi sunt îngăduite, dar nu mă voi lăsa biruit de ceva” (I Cor, 6, 12).

Kosovo - o lacrima pe obrazul Serbiei

A trecut un an de cand provincia sarba Kosovo si-a declarat independenta, devenind primul stat terorist oficial al lumii. Guvernul kosovar este condus de un prim-ministru terorist, criminal, Hashim Thaci, fost traficant de heroina si cocaina spre vestul Europei, autor a mii de crime, jafuri, violuri, impreuna cu gruparea sa paramilitara UCK, impotriva civililor albanezi, sarbilor, tiganilor. Albanezii erau ucisi pentru colaborare cu inamicul, iar ceilalti pentru ca nu sunt albanezi. Autoritatile romane au dovedit ca pot rezista presiunilor si nu vor recunoaste independenta Kosovo. Sper sa-i tina.

Franta " accepta" vinovatia

Cea mai înaltă curte de justiţie din Franţa a recunoscut responsabilitatea guvernului pentru deportările evreilor din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, scrie The Independent.

Consiliul de Stat a descoperit că guvernul Franţei, din timpul ocupaţiei naziste, a fost "responsabil" pentru deportări şi persecuţii anti-semite. Instituţia a precizat, de asemenea, că victimele deportărilor au primit "compensaţii" încă din 1945 şi că nu va mai oferi alte despăgubiri victimelor din acea perioadă. Guvernul francez a recunoscut, cu mare dificultate, rolul jucat de regimul colaboraţionist de la Vichy în Holocaust.

Nota: Sigur, recunoasterea asta vine in sprijinul teoriei holocaustului, pus la indoiala de tot mai multi cetateni si personalitati, pe buna dreptate. In fotografie, primul ministru al guvernului de la Vichy, Henri Philippe Petain. evz.ro

Giordano Bruno

Se implinesc 409 ani de la asasinarea prin ardere pe rug de catre Inchizitia Catolica, a lui Giordano Bruno, teolog si filozof umanist. Dupa o ancheta care a durat aproape opt ani, in timpul careia nu a renuntat la conceptia sa filozofica si la celelalte convingeri., a fos excomunicat si condamnat la ardere pe rug. Pana in ultima clipa a ramas credincios ideilor sale, refuzand diferitele "targuri" propuse de inchizitori. Plin de curaj, in momentul cand flacarile ii cuprindeau rugul a rostit urmatoarele cuvinte, aruncate asasinilor:"Voi imi rostiti sentinta cu mai multa frica decat o ascult eu". Biserica Catolica a incercat sute de ani sa-si ascunda crima abominabila, dar adevarul a iesit din intamplare la iveala, cu ocazia descoperirii unor documente in 1886, regasite si publicate doar partial in 1942. Acum vreo 10 ani, papa Ioan Paul al II-lea si-a exprimat durerea profunda, dar cui foloseste? Pata aceasta va ramane vesnic pe obrazul catolicismului.

luni, 16 februarie 2009

Fratele Păunescu, de la subminarea economiei la reverul presedinţiei

După ce s-a făcut nevăzut în SUA, unde s-a ascuns ani buni pentru a scăpa de justiţia română, George Păunescu defilează azi la braţ cu Traian Băsescu.

Cunoscut drept unul dintre cei mai bogaţi români - cu o avere estimată la aproximativ 700 de milioane de euro -, dar si printre cele mai misterioase si controversate personaje din România, fiindu-i atribuită apartenenţa la structurile de securitate comuniste, George Constantin Păunescu a revenit în viaţa publică după aproape 10 ani de tăcere. Si nu oricum, ci sub protecţia presedintelui Traian Băsescu, care nu s-a sfiit să se afiseze alături de acesta la mai multe evenimente publice, într-o operaţiune cât se poate de evidentă de spălare a numelui lui George Constantin Păunescu, pătat de falimentele Bancorex, Bankcoop ori Dac Air. Cu un preţ: susţinerea necondiţionată a presedintelui Băsescu. Tot articolul aici.

Valea! Cehia isi plateste imigrantii ca sa plece acasa

Vorbe goale...

Tocmai Cehia, tara care flutura stindardul luptei impotriva protectionismului a anuntat o decizie pe de-o parte socanta si pe de alta parte extrem de contradictorie cu eliminarea barierelor de pe piete. La comert inainte, la munca inapoi s-ar putea reformula vechiul proverb romanesc.

Guvernul de la Praga intentioneaza sa cheltuie in total peste 2 milioane de Euro, platind imigrantii din tari terte Uniunii Europene ca acestia sa plece acasa in cazul in care si-au pierdut locul de munca.

Sa o spunem mai pe sleau: nu mai aveti loc de munca, nu mai platiti impozite. Nu mai platiti impozite, nu mai sunteti interesanti. Nu mai sunteti interesanti, pai atunci de ce sa beneficiati de protectia sociala pe care v-ati finantat-o pana acum?! Hai, luati 500 Euro prima, zambiti si faceti-va bagajele. Biletul de avion il platim tot noi.

Intrebarea ce se pune acum este: Guvernul ceh nu face exact la fel precum toate celelalte administratii europene care incearca sa-si protejeze populatia de efectele crizei economice? Vrea sa isi apere forta de munca autohtona si sa slabeasca presiunea asupra bugetului de stat deja obosit de criza. E normal, de fapt, pentru ca politicienii sunt la adapost de criza datorita voturilor propriilor cetateni, asa ca ce sa-i intereseze daca somajul creste in alte tari comunitare sau necomunitare.

Dar atunci cum poate acuza Cehia alte tari de protectionism? Cum poate iesi la rampa anuntand un summit extraordinar al UE pentru eliminarea protectionismului? Presedintia ceha a Uniunii se blameaza chiar de la inceputul sefiei comunitare. Iar cum mandatul dureaza sase luni este posibil ca spectacolul contradictiilor la nivel inalt sa ne mai distreze destula vreme.

Fragment de articol Deutsche-Welle.

Cele şapte greşeli capitale ale bancherilor, care au dus la criză

Criza financiara are "meritul" de a fi descoperit o serie de puncte slabe ale unui sistem financiar condus de bancherii care pana nu demult erau considerati niste zei ai finantelor. De la inceputul crizei si, probabil, pana la sfarsitul ei, liderii bancilor vor fi considerati vinovati de criza financiara. Analistii s-au intrebat care sunt insa greselile care au determinat si amplificat criza.
  1. Aroganta
  2. Lacomia
  3. Strategiile pe termen scurt
  4. Disimularea
  5. Dogmatismul
  6. Incompetenta
  7. Iresponsabilitate
Vezi tot articolul aici.

Chavez, un nou mandat


Spre disperarea americanilor, Hugo Chavez a castigat referendumul care ii permite sa candideze pentru al treilea mandat la presedentia Venezuelei. Mandatul curent va expira, în 2013, şi poate revitaliza programul său ambiţios reforme socialiste în America Latină. Imediat după anunţarea rezultatelor electorale, Chavez a apărut la balconul Palatului Miraflores şi a cântat imnul naţional alături de susţinătorii săi.Evz.ro

duminică, 15 februarie 2009

50 de ani cu Fidel Castro


Dupa ani de razboi de gherila si lupte prin padurile si muntii Cubei, Fidel Castro castiga, devenind in 1959 noul presedinte al Cubei. A infuriat americanii nationalizand proprietatile lor din Cuba, terenurile exploatate de United Fruits, rafinariile, hotelurile si casinourile mafiei. A eliminat analfabetismul, a creat cel mai performant sistem medical din lume.A scapat din cateva sute de atentate indreptate impotriva sa de CIA, mana in mana cu mafia. Este o legenda in viata, fiind iubit atat in Cuba cat si in lume. A reusit sa tina tara departe de "democratia" pe care o exporta de obicei americanii si sa pastreze intacta avutia nationala. Conducerea sa acopera 10 administratii americane. Un barbat adevarat!

Mediafax