sâmbătă, 28 noiembrie 2009

20 de ani de cand a plecat dintre noi Parintele Arsenie Boca


"Vecinul tãu bate crâsmele? Verisoara ta a fugit necununatã? Feciorul tãu fuge de bisericã? Copiii tai umblã la joc seara si scuipã dupã preot? N-ai pe nimeni de adus la Iisus? Poate ai de gând sã te aduci pe tine!" Pr. Arsenie Boca

joi, 26 noiembrie 2009

Basescu loveste un copil. Adevarata faţa a marinarului!


Fara cuvinte!
UPDATE 23.45
Basescu neaga. E singura lui sansa de a mai salva ceva. Pe copil il cheama Istratoiu. Maine mai multe amanunte!
UPDATE 0.20
Apare femeia isterica la OTV(telefonic). Neaga si ea. Neconvingator. Mai ales ca Basescu i-a rezolvat problema.
UPDATE 01.24
Matusa copilului la OTV. "Basescu m-a lovit" spusese copilul. Mama si copilul amenintati in Italia. Copilul declara , nu se stie cui, ca a fost "impins" de Basescu dar ca nu l-a afectat emotional.

Citez din Observatorul Prahovean:

"La câteva minute după încheierea discuţiei de pe yahoo messenger, Marius Istrăţoiu a fost contactat telefonic de către reporterul observatorulph.ro, Cătălin Stavri. Pe scurt el a relatat evenimentul de acum cinci ani, confirmând că a fost agresat de Traian Băsescu.

"Vă confirm că eu sunt cel din imagini. (...) Aveam 10 ani. Iniţial domnul preşedinte mă luase pe scenă şi am vrut să spun ceva legat de Iliescu şi Năstase. Probabil, de emoţii am spus că Iliescu şi Băsescu nu sunt buni sau ceva de genul. Apoi domnul preşedinte m-a dat jos de pe scena. S-a enervat că spusesem o prostie şi când m-am dus lângă dânsul vroiam să-mi cer scuze, dar m-a împins. Chiar am râs, nu a fost ceva care m-a marcat”."

UPDATE 27.11.2009
SRI: Notele apărute în presă privind asa-zise discutii din cadrul PSD sunt falsuri grosolane, avem de-a face cu contrafacere şi manipulare(Mediafax)

Update 17.39 Copilul Istratoiu a intrat in direct la Realitatea TV si a retras speriat tot. Foarte speriat! Sustine ca mama sa e bolnava si el a suferit un atac de panica. "Au fost amenintati" spune matusa lui pe post!

UPDATE 20.15
Mama copilului plange, este speriata. (Antena3)

Un presedinte ortodox pentru o tara ortodoxa

Marturisesc ca scriu aceste randuri la indemnul adminului de la ramailiber.ro, deoarece impartasesc ideea de a avea un presedinte pur ortodox. Oare cati dintre conducatorii Romaniei dupa 1944 au fost insufletiti de credinta ortodoxa si s-au calauzit dupa Sfanta Scriptura? Sigur ca in sinea lor, multi dintre conducatori au acceptat existenta lui Dumnezeu si a lui Iisus Hristos, mantuitorul nostru, dar a fost suficient doar atat pentru ca acestia sa fie inscrisi in cartea vietii, cand faptele lor vadeau contrariul?

Oare Traian Basescu are ceva in comun cu ortodoxia? "„Cel ce zice: "L-am cunoscut", dar poruncile Lui nu le păzeşte, mincinos este şi întru el adevărul nu se află." (Întâia Epistolă Sobornicească a Sfântului Apostol Ioan 2, 4) Cam asta e si parerea mea despre Traian Basescu. Nu o spun din ura sau rautate, nu sunt un model de urmat pentru nimeni, dar trebuie ca oamenii in sfarsit sa-si raspunda sincer unor intrebari. Poate sa se numeasca ortodox acela care:
-cere legalizarea drogurilor?
-cere legalizarea prostitutiei?
-e de acord cu casatoriile homosexuale?
Si nu in ultimul rand, poate fi numit OM acel individ care loveste un copil cu pumnul, un copil care nu stia ce striga? V-as ruga sa reflectati asupra celor de mai sus si sa va dati singuri un raspuns! Eu unul prefer altceva!

George Gershwin - Rhapsody in Blue


~ George Gershwin - Rhapsody in Blue ~

marți, 24 noiembrie 2009

1000 de postari

Tuturor celor ce m-au citit si ma citesc, ma comenteaza sau ma injura, le doresc tot binele din lume si le dedic un mic fragment din poezia "Sunt un om viu", scrisa de unul din titanii poeziei romanesti, Nichita Stanescu, precum si o "cantare":

Sunt un om viu.
Nimic din ce-i omenesc nu mi-e străin.
Abia am timp să mă mir că exist, dar
mă bucur totdeauna că sunt.

Nu mă realizez deplin niciodată,
pentru că
am o idee din ce în ce mai bună
despre viaţă.
........................................


Jon and Vangelis - I'll Find My Way Home

E oficial: PNL îl susţine pe Mircea Geoană în turul doi

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, marţi, că PNL a decis să îl susţină pe liderul PSD Mircea Geoană în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, dacă se va negocia şi semna un acord bazat pe principii liberale. Crin Antonescu a mai spus că PNL a decis crearea unei majorităţi parlamentare de susţinere a unui Guvern care să fie condus de Klaus Johannis. Totodată, el a precizat că a fost mandatat de PNL pentru declaraţii, discuţii şi semnarea eventualelor acorduri.(napocanews)

Update:La fel se pozitioneaza UDMR.

luni, 23 noiembrie 2009

Crin isi joaca cartea vietii


Decizia urmatoare a lui Crin Antonescu poate sa arunce tara in haos sau sa ne ridice la lumina. Are de ales intre alianta cu PSD si premier Johannis, propunere onorabila a lui Mircea Geoana, sau varianta Basescu si camarila, caz in care vor fi macinati si integrati in PDL. "Antena va apartine"!

duminică, 22 noiembrie 2009

Rezultate previzibile

Conform CCSB:
Basescu - 34,1
Geoana - 30,9
Antonescu - 22,1
Conform INSOMAR:
Basescu - 32,8
Geoana - 31,7
Antonescu - 21,8
Referendum unicameral- 76,5
Referendum reducere numar de parlamentari - 85,4

Adevarul e pe acolo pe undeva!

Pr. Eugen Tanasescu - Pilda Bogatului caruia i-a rodit tarina (Emisiune Radio Dobrogea)



Pr. Eugen Tanasescu - Pilda Bogatului caruia i-a rodit tarina

Pilda bogatului căruia i-a rodit ţarina

Şi le-a spus lor această pildă, zicând: Unui om bogat i-a rodit din belşug ţarina. Şi el cugeta în sine, zicând: Ce voi face, că n-am unde să adun roadele mele? Şi a zis: Aceasta voi face: Voi strica jitniţele mele şi mai mari le voi zidi şi voi strânge acolo tot grâul şi bunătăţile mele; Şi voi zice sufletului meu: Suflete, ai multe bunătăţi strânse pentru mulţi ani; odihneşte-te, mănâncă, bea, veseleşte-te. Iar Dumnezeu i-a zis: Nebune! În această noapte vor cere de la tine sufletul tău. Şi cele ce ai pregătit ale cui vor fi? Aşa se întâmplă cu cel ce-şi adună comori sieşi şi nu se îmbogăţeşte în Dumnezeu.Luca 12, 16-21

"Asadar, tot cel ce aduna averi si se leaga cu mintea si cu inima sa de banii sai, de averile sale si de dezmierdarile trupului sau, acela nu in Dumnezeu se imbogateste, ci in prapastia iubirii de bani si a iubirii de averi se arunca pe sine, spre a lui vesnica pierzare. Cel ce aduna bani peste bani si averi, iar la milostenie nu se gindeste, unul ca acela din zi in zi isi mareste povara sufletului sau, isi mareste prapastia caderii sale in muncile iadului, caci cu cit aduna mai multa avere, cu atit se face mai departe de Dumnezeu si mai adinc se scufunda in grijile sale cele viclene ale veacului de acum.

Sa stim si aceasta ca nu toata bogatia este spre osinda. Ca cel ce aduna cu dreptate bani si averi, dar nu-si lipeste inima de nimic, ci, dimpotriva, ajuta pe cei saraci si face multe milostenii, unul ca acela se mintuieste mai usor decit cel sarac care cirteste si se lipeste cu mintea si inima de putinele sale agoniseli. Aceasta ne-o dovedesc numeroase exemple de bogati evlaviosi, dregatori de tari si chiar sfinti care aveau avutii, precum dreptul Iov, dar fiind foarte credinciosi si milostivi, pe multi saraci ii scapau de la moarte, zideau biserici si minastiri, case de oaspeti, spitale. Astfel, pentru milostenia si iubirea lor de Dumnezeu si de oameni, se mintuiau inaintea multora. Deci nu averea pierde sufletul omului ca toate sint create bune de Dumnezeu, ci intrebuintarea ei rea si robirea inimii si a mintii noastre de cele materiale si de placeri.

Nimeni dintre noi nu se poate considera astazi bogat si stapin pe averi. Toti sint aproape la fel in cele din afara, dar destul de diferiti in cele dinlauntru. Adica in taria credintei, in viata curata, in rivna pentru rugaciune, in post, in smerenie si in iubirea aproapelui."

Parintele Ilie Cleopa

Mediafax