luni, 2 februarie 2009

Economia americană se prăbuşeşte

Departamentul american pentru Comert a anuntat ca Produsul Intern Brut a coborat in ultimul trimestru al anului 2008 cu 3,8%, inregistrand cea mai mare scadere din ultimii 27 de ani.

Ultimele estimari privind evolutia economiei americane sunt de-a dreptul dramatice, confirmand adancirea recesiunii si infirmand, pe de alta parte, din pacate, sperantele intr-o redresare mai rapida a situatiei.

Presedintele american Barack Obama a avertizat, vineri, ca SUA trece prin cea mai adanca recesiune iar populatia traieste o adevarata "catastrofa economica". Acesta a mai adaugat ca scaderea PIB-ului arata ca SUA are nevoie de un plan vast de relansare.

"Recesiunea nu este doar un concept economic, ci o catastrofa in curs de desfasurare pentru familiile americane", a declarat Obama, adaugand ca "visul american" este aproape de disparitie.

Obama incearca sa convinga Congresul SUA sa adopte planul sau de relansare economica, prin care incearca, printre altele, sa creeze 3-4 milioane de noi locuri de munca. Obama doreste ca acest plan sa fie adoptat pana la data de 16 februrie. Sursa:Capital

Niciun comentariu:

Mediafax