vineri, 15 mai 2009

Doar 1% din populatie a fost informata despre modificarea codurilor


Victor Alistar, directorul executiv al Transparency International România, a sustinut, ieri, ca în cadrul unui sondaj privind informarea populatiei asupra modificarilor din cele patru coduri, numai 1% dintre cei intervievati au afirmat ca au obtinut informatii de la Ministerul Justitiei. Este vorba despre Codul penal, Codul civil, Codul de procedura penala si Codul de procedura civila.

Majoritatea celor chestionati (96,1%) au spus ca au fost informati din emisiunile televizate, 31,6% de la radio, iar 31,1% din presa scrisa. Tinerii si populatia urbana s-a informat în proportie de 11,7% de pe internet, potrivit rezultatelor sondajului realizat de TI România. În schimb, “activitatea parlamentarilor în teritoriu, pe tema modificarilor aduse codurilor, este practic inexistenta”, se arata în raportul prezentat de Alistar. De asemenea, aproape jumatate dintre români nu cunosc care sunt prevederile celor patru coduri. Cei care au raspuns “în mica masura” detin minime informatii si stiu de unde sa le ia, iar cei care au raspuns “în mare masura” sunt oamenii din justitie. Chiar daca nu au fost informati direct, aproape jumatate dintre români stiu ca “se modifica ceva din coduri, dar nu stiu ce”. Aproximativ 80% dintre cei intervievati nu stiu care sunt modificarile în cazul celor patru coduri, dar, potrivit rezultatelor sondajului, 7 din 10 cetateni sunt interesati sa primeasca informatii despre modificarile codurilor, mai releva sondajul TI România...Sursa: Gardianul

In concluzie, modificarea codurilor se cere a fi facuta rapid, chiar prin asumarea raspunderii guvernului, pentru a nu apuca lumea sa se trezeasca.

2 comentarii:

andrei1990 spunea...

http://www.infowars.com/tucker-from-greece-bilderbergers-own-president-obama/

apropo de adoptat legi blat

Ion de la Chiuiesti spunea...

Da, asa e! Americanii habar nu au pe ce legi stau!

Mediafax