Numarul germanilor care au parasit Biserica Catolica a crescut dramatic in 2010 in timp ce patria Papei Benedict lupta cu rapoarte ale abuzurilor sexuale sistematice asupra minorilor si incercarilor de acoperire a acestora, conform unui ziar german.
Cca.180 de mii de germani si-au incheiat oficial socotelile cu Biserica Catolica in 2010, o crestere de 40% fata de anul precedent, conform saptamanalului Die Zeit. Sursa
Nota IDLC: Nu stiu daca motivele sunt cele de mai sus sau altele(in stransa legatura cu actiunile Noii Ordini Mondiale), cert este ca bisericile Apusului sunt goale de ani de zile. Ba chiar si Biserica Romano-Catolica din vestul Romaniei a vandut si vinde in continuare biserici, imobile si alte proprietati.
3 comentarii:
stire trista . Nu pentru ca randurile catolicilor se raresc ci pentru ca cei plecati in loc sa urce , mai mult coboara , in loc sa aspire la ortodoxie , sunt momiti la alte ciudatenii ( baptisti , penticostali , adventisti , mai ales iehovisti ) .
Doamne , ajuta-ne !
Este important de ştiut dacă îndepărtarea nemţilor (a occidentalilor) de biserica catolică este expresia îndepărtării de cult sau este vorba "doar" despre o scădere a apetitului religios. Căci, dacă e vorba de o abandonare a cultului, se pune întrebarea firească dacă a intervenit o reorientare de confesională şi, dacă da, în ce sens? Sub influenţa bisericilor protestante, a cultelor sectariene ori spre ce alte destinaţii ecleziastice?
În privinţa credincioşilor catolici din România, nu cunosc care este situaţia în parohiile situate în partea vestică a ţării, dar ştiu că, spre exemplu, în cele situate pe Valea Siretului, în Moldova, măcar în comunităţile compact catolice, bisericile nu sînt deloc goale. Ba, aş zice că dimpotrivă, cel puţin la slujbele de duminica şi la celelalte "de poruncă" ele sînt pline. Ca şi în cazul bisericilor catolice din Bucureşti.
Este adevărat, că şi localităţile cu populaţie preponderent catolică au cunoscut, din plin, în aceste ultime două decenii fenomenul depopulării prin migraţie masivă în străinătate, cu deosebire a tinerilor, în căutarea unor locuri de muncă şi a unui trai decent. Dar, conştiinţa datoriei faţă de biserică mi se pare că a rămas unul dezvoltat la românii catolici.
Sînt convins, însă, şi eu că occidentalii şi-au pierdut mult şi de multă vreme mare parte din trebuinţele şi convingerile cultice, acceptînd şi asumîndu-şi un soi de ipocrizie religioasă tabietală.
Îmi exprim aceste păreri din postura de neimplicat în fenomenul religios, dar nici rupt de el cu desăvîrşire, prin forţa unor împrejurări personale inevitabile.
Din pacate, ortodoxia nu este destul de bine infipta in Vestul Europei pentru a absoarbi aceasta masa de oameni care la urma urmei, este in cautari.
@anonim:
Asa este. Sectele sunt mult mai prolifice in a acapara indivizi razletiti de turme.
Nicule, cred ca vesticii pur si simplu s-au plictisit sa-si bata capul cu invatatura Sf. Scripturi. Cred ca majoritatea cred in Dumnezeu, dar nu prea inteleg ei "chestia aia" cu Sf. Treime si considera ca e suficient un Tatal Nostru spus acasa. Multi cred ca ei au Dumnezeul lor personal si asta ii ajuta destul in viata.
Trimiteți un comentariu