sâmbătă, 15 august 2009

Adormirea Maicii Domnului


O, Preamilostivă Stăpâna mea, nu mă lepăda pe mine, nevrednicul, ci primeşte această puţină rugăciune a mea, din buzele mele cele întinate şi o du Fiului Tău şi Dumnezeului nostru, Care S-a născut cu trupul din tine spre mântuirea noastră. Care pentru noi păcătoşii S-a răstignit şi S-a îngropat şi a înviat a treia zi. Deşi fărădelegea mea este mai grea decât toate fărădelegile, totuşi tâlharii şi desfrânaţii, pe care Iubitorul de oameni, pentru nemăsurata Lui milostivire, i-a primit şi i-a miluit, îmi dau îndrăznire, şi cu toate că nu te aveau pe tine mijlocitoare bună, nu le-a închis uşa milostivirii Sale. Cum să nu mă primească dar şi pe mine, care nădăjduiesc în ajutorul Tău? Milostiveşte-te deci şi spre mine, Doamna mea, că poţi toate câte le voieşti, iar pe cele ce le ceri de la Fiul Tău le şi iau fără îndoială, deoarece pe tine te-a făcut mijlocitoare creştinilor. Pentru aceasta pe tine te binecuvântăm şi te preaînălţăm în vecii vecilor. Amin.

Tie Maica-ti cer


o maicuta sfanta


Prea Sfanta Stapana

joi, 13 august 2009

Clasă politică sau liotă?


Mă seaca expresia "clasa politica". In loc sa li se zica "O liota de talhari" sau mai pe scurt "hotii", ei vor sa li se spuna "clasă", si nu i-ar deranja sa ii numim chiar "elite". Indivizii apar fara scrupule in fata tarii la emisiuni televizate, să ne spună cum si cat de repede vor scoate tara din criză, ce masuri de rahat vor lua ei (că pana acum au frecat la greu), ce mult iubesc ei populatia, bla-bla... Guvernul colcaie de ministri ale caror interese proprii primeaza in fata intereselor nationale (Ce-i aia national?). Basescu e in tot si in toate. Ii domina copios pe PDL-isti, unde nimeni nu miscă in front, dar si pe Geoană, care isi merita cu prisosinta numele pe care i l-a "trasat" Ion Iliescu, de "prostanac" national. Crin Antonescu continua sa se dezvaluie gol, asa cum este, fără fortă, fără mesaj. Oprescu, aceeasi garagară de manelist. Poporul este in pragul unei imbecilizari fără precedent, supus unor manipulari de care mass-media nu e deloc straină si terfelit zilnic de Basescu si clanul lui. Zilnic se dau tunuri financiare, zilnic se goleste avutia tarii cu largul concurs al unei justitii care are grijă sa nu supere "liota". Si atunci mă intreb, de ce e rău vazută nostalgia?

Premiu...


Regulile premiului:
1.Afisarea premiului
2. Afisarea linkului celui care a oferit premiul
3. Premiul va fi oferit altor 10 bloggeri

miercuri, 12 august 2009

Băsescu...



5 Septembrie 2008
Băsescu: România nu va fi afectată de criza financiară din SUA. Sursa
30 Octombrie 2008
Băsescu: România va fi afectată de criză, dar putem evita o situaţie dramatică. Sursa
31 Octombrie 2008
Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca Romania are resurse pentru a obtine in 2009 o crestere economica de 4,5-5% si va incheia anul 2008 cu inflatie de 6,6-6,7%. Sursa
7 Noiembrie 2008

Băsescu: Nu sunt de acord cu cei care propovăduiesc apocalipsa economică în România. Sursa
16 Ianuarie 2009
Basescu: Ultimul lucru pe care il vom face va fi sa ne imprumutam la FMI. Sursa
24 Ianuarie 2009
Băsescu: România nu va fi afectată de criză cum sunt alte state. Sursa
27 Ianuarie 2009
Băsescu: Refuz categoric un acord cu FMI. Sursa
05 Martie 2009
Basescu crede in continuare intr-o crestere economica de 1,5% - 2%. Sursa
9 Martie 2009
Basescu: Nu avem nevoie de ajutor extern, dar imprumutul ar constitui o "centura de siguranta". Sursa
9 Martie 2009
Traian Băsescu: România are nevoie de o centură de siguranţă care înseamnă un împrumut extern. Sursa
21 Martie 2009
Băsescu: România va decide în perioada următoare dacă se împrumută. Sursa
31 Martie 2009
Băsescu: Îmi asum, alături de Guvern şi BNR, decizia ca acordul cu FMI să existe. Sursa
16 Mai 2009
Băsescu se aştepta la o scădere de 8% a PIB-ului. Sursa
5 Iunie 2009
Băsescu avertizează că România intră în recesiune în trimestrul II. Sursa
18 Iulie 2009
Băsescu: În trimestrul trei se va reuşi stoparea declinului crizei. Sursa
31 Iulie 2009
Băsescu vede economia în negru şi lunile următoare. Sursa
În 9 luni de zile, preşedintele încă în funcţie a ajuns de la estimări, privind creşterea economică pe 2009, de +5% la -8%, de la înfierarea propovăduitorilor aşa zisei apocalise a economiei României, în fapt, aşa zisei... economii româneşti, la predicţii... tot mai negre. C-o fi fost sau c-o fi naiv şi neştiutor e problema analiştilor politici, dar de unde atâta tupeu şi neastâmpăr adolescentin? De unde atâta fermitate a la Bercea Mondialu' în emiterea de mesaje ... contradictorii?

Bonus:

24 Iulie 2009
"Ungaria a redus masiv cheltuielile bugetare, dar nu sunt adeptul unei astfel de solutii. Atata vreme cat exista si alte solutii cred ca trebuie sa evitam aceasta varianta", a spus seful statului.. Sursa
30 Iulie 2009
Băsescu vrea să trimită în şomaj 20% dintre funcţionari. Sursa
Băsescule, poţi să desfiinţezi şi statul, poţi să ne laşi fără servicii secrete, dar fă-o fără să te contrazici la intervale săptămânale.
"Nu sunt adeptul unui guvern de tehnocrati", a raspuns presedintele Traian Basescu. Sursa

Mai ai? Boc/Pogea/Videanu/Udrea/Blaga/Plăcintă sunt... MARFĂ!!!
Mai ai?

Update: Mai are:

4 August 2009
Traian Băsescu consideră că România este o ţară muribundă. Sursa

Articol scris de Aristotel Costel.

luni, 10 august 2009

Ganduri

Cred ca acum, cand deja lucrurile sunt mai mult decat evidente, e nevoie de luari de pozitii serioase.

Boc nu are ce cauta in fruntea Guvernului, pe bune. Pogea nu are ce cauta in asemenea vremuri la Finante. E un tip ok, dar nu ca ministru in perioada de criza. Videanu ar trebui sa ramana un intreprinzator privat fara contracte cu Statul. Acum ar fi nevoie de un Daianu la Finante si un Isarescu ca premier.

Nu poti pune un expert in pantofarie sef la raionul de carne, ca te ia imediat la intrebari de ce nu au carnatii, tocuri. Asta face Boc acum. Din pacate, nimeni nu-i da jos ochelarii sa-l intrebe pur si simplu: “Tu ce cauti ma, aici?”

Faptul ca tu de mic ti-ai dorit sa te joci de-a cosmonautul nu inseamna ca ai intrarea asigurata la Fac. de Aeronave. Poate insemna pur si simplu ca visezi. Si atat.

preluate de la Dan Popa's Weblog

duminică, 9 august 2009

Duminica a 9-a dupa Rusalii - Umblarea pe mare



Predica IPS Bartolomeu Anania la Duminica a 9-a dupa Rusalii - Umblarea pe mare - Potolirea furtunii

Ev. Matei 14, 22-34

Şi îndată Iisus a silit pe ucenici să intre în corabie şi să treacă înaintea Lui, pe ţărmul celălalt, până ce El va da drumul mulţimilor. Iar dând drumul mulţimilor, S-a suit în munte, ca să Se roage singur. Şi, făcându-se seară, era singur acolo. Iar corabia era acum la multe stadii departe de pământ, fiind învăluită de valuri, căci vântul era împotrivă. Iar la a patra strajă din noapte, a venit la ei Iisus, umblând pe mare. Văzându-L umblând pe mare, ucenicii s-au înspăimântat, zicând că e nălucă şi de frică au strigat. Dar El le-a vorbit îndată, zicându-le: Îndrăzniţi, Eu sunt; nu vă temeţi! Iar Petru, răspunzând, a zis: Doamne, dacă eşti Tu, porunceşte să vin la Tine pe apă. El i-a zis: Vino. Iar Petru, coborându-se din corabie, a mers pe apă şi a venit către Iisus. Dar văzând vântul, s-a temut şi, începând să se scufunde, a strigat, zicând: Doamne, scapă-mă! Iar Iisus, întinzând îndată mâna, l-a apucat şi a zis: Puţin credinciosule, pentru ce te-ai îndoit? Şi suindu-se ei în corabie, s-a potolit vântul. Iar cei din corabie I s-au închinat, zicând: Cu adevărat Tu eşti Fiul lui Dumnezeu. Şi, trecând dincolo, au venit în pământul Ghenizaretului.

Mediafax