vineri, 24 iulie 2009

Cum arunca Elena cu banii tarii, in vremuri de criza


Ministerul Turismului - Planul anual al achiziţiilor publice pe anul 2009

-8.000 de euro pentru mochetă
-8.000 de euro pentru jaluzele verticale şi perdele
-12.000 de euro pentru mobilier de birou
-11.500 de euro pentru mobilier de computer
-câte 8.000 de euro pentru amenajarea sălilor de primire şi salilor de conferinţe
-aranjamente florale 3.000 de euro
-televizioare color 2.000 euro
-filtre de cafea 500 euro
-3.300 de euro pentru a cumpăra hârtie igienică, batiste, şerveţele de hârtie pentru mâini şi pentru masă
-3.000 de euro pentru a cumpăra odorizante de interior
-3.000 de euro pentru produse de curăţenie
-20.000 de euro curatenia in Minister
- 37.000 de euro pentru distribuţia de gaz
-37.000 de euro pentru energia electrică
-30.000 de euro pentru apă
-9.900 de euro pentru colectarea deşeurilor menajere
-15.000 de euro pentru hârtie de fotocopiatoare!!!
-2.500 de euro pentru instrumente de scris
-3.000 de euro pentru suporturi de memorie
-2500 de euro pentru CD-uri şi DVD-uri
-65.000 de euro cartuşe de toner
-186.741 de euro din bugetul ministerului şi 13.000 de euro din finanţări nerambursabile pentru achiziţia de autoturisme
-38.000 de euro pentru benzină şi motorină
-50.000 de euro pentru asigurarea CASCO a automobilelor în ţară şi străinătate
-90.000 de euro pentru telefonie fixă, 90.000 de euro pentru telefoanele mobile, 15.000 de euro pentru servicii de internet, 9.300 de euro pentru servicii de televiziune prin cablu, 15.000 de euro pentru servicii poştale de curierat. Sursa: Jurnalul national.

Si lista e mai lunga... Toate astea, chiar daca Ministerul se pare ca se va inchide in aceasta toamna. Sa ne imaginam ce cheltuieli ar fi facut Elena de Plescoi daca nu ar fi fost criza economica!

joi, 23 iulie 2009

Mazare, silit sa se "pocaiasca"


PSD-istul Radu Mazăre se pocăieşte în faţa comunităţii evreieşti, după ce în urmă cu cinci zile defila pe podium îmbrăcat în uniformă de nazist.

„După durerea pe care v-am pricinuit-o involuntar, simt în acest moment nevoia de a merge în reculegere la unul dintre cele mai sfinte locuri de omagiere a inocenţilor din acest popor, care au suferit crunt în urma Holocaustului, pentru a le aduce un omagiu pios şi sincer”, susţine primarul Constanţei într-o scrisoare de scuze, remisă ieri organizaţiilor evreieşti.

El adaugă că nu împărtăşeşte „ideile naţionaliste, fasciste sau antisemite”, ba, mai mult, „din dorinţa de a cunoaşte istoria poporului evreu”, a vizitat Israelul de trei ori, „de fiecare dată mergând şi la Memorialul Yad Vashem”. „În Germania, am vizitat fostul lagăr de concentrare Dachau (la Dachau şi Yad Vashem m-am documentat şi m-am recules în memoria victimelor Holocaustului, însoţit fiind de bunul meu prieten Elan Schwartzenberg)”, adaugă Mazăre. El precizează că atât personal, cât şi în calitate de primar are relaţii „extrem de strânse şi cordiale” cu cetăţenii israelieni, companiile şi reprezentanţii comunităţii.

Mazăre enumeră o serie de firme şi îndrumă pentru relaţii către preşedintele Comunităţii Evreieşti din Constanţa, Carol Friedman. „Dovada concretă a sentimentelor mele de profundă sinceritate sunt relaţiile şi sprijinul Primăriei Municipiului Constanţa, la a cărei conducere mă aflu, faţă de nevoile specifice şi particulare ale acestei comunităţi restrânse în prezent, dar puternică şi reprezentativă, cândva, prin calitatea membrilor săi distinşi sau chiar de excepţie”, mai arată liderul PSD. Evz.ro

Ciolanul versus demnitate!

Sigur, Mazare a facut gestul de pocainta, intrucat a realizat ca organizatiile evreiesti i-ar fi anihilat toate initiativele si activitatile, probabil mergand pana la blocarea viitorului sau politic! Frica l-a facut sa dea inapoi. Frica de a-si pierde privilegiile, coroana de primar, puterea. Nu a fost destul de barbat pentru a-si asuma fapta sa, ci a preferat scuze care l-au coborat la nivelul invinsilor. Si nu orice invinsi, ci cei care cersesc indurare!

marți, 21 iulie 2009

Niste impostori hotarasc cine a colaborat si cine nu cu fosta Securitate



O gasca de naimiti politic face furori in lumea politica , sportiva si mondena, si se joaca de-a Dumnezeu. Aceasta gasca decide cine trebuie aratat cu degetul, cine trebuie evitat, cine trebuie "impuscat" sau lapidat. Acesti infami indivizi l-au asasinat pe Cezar Ivanescu, unul din ultimii poeti romani, cu a lor acuzatii niciodata dovedite. Este gasca de la CNSAS(vezi foto), instrument prin care se platesc polite la orice nivel, la ordin politic sau economic.

Acum o luna, Gica Popescu, fost international roman, era declarat colaborator al securitatii, dupa ce s-au gasit vreo noua note informative semnate de acesta. Agitatie, negare, urmate de recunoastere! Bun. Trece o luna si aceleasi personaje dubioase de la CNSAS decreteaza: Gică Popescu nu a fost colaborator al Securităţii!

Stimati cetateni, daca poate cineva sa-mi spuna si mie ce inseamna asta, unde este adevarul si cine il poate rosti, il rog sa o faca fara ezitare, ca eu de minciuni m-am saturat!

Cui ii pasa de CEDO?


O avalansa de dosare privitoare la cauze de incalcare a dreptului de proprietate in Romania tind sa se prabuseasca peste Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) instanta care risca sa se blocheze daca numarul de cereri de revendicare continua. Practic, statul roman a gasit solutia si anume blocarea CEDO sub gretatea muntelui de dosare. Specialistii in domeniu continua sa faca recomandari statului sa emita ipoteze de corelare legislativa si alte solutii miraculoase. Daca privim legislatia actuala, intelegem cat de ingradit este dreptul de a revendica bunul deposedat si chiar acela de a petitiona, garantat de constitutie.

In ciuda emiterii de catre CEDO a unui numar mare de decizii care condamna statul roman, legislatia nu a tinut cont de CEDO, CA SI CUM NU AR EXISTA si mai mult, a urmat un curs opus si anume de interzicere a retrocedarii. Aparent pare absurd, dar este practic pentru clasa conducatoare. Ultima scuza oficiala este citarea unei decizii CEDO din anii 60 prin care se ingradeste accesul la justitie. In fapt vechiul slogan "ia vezi cine ne face morala!" este reluat si arata cu degetul spre CEDO. Omul simplu din Romania vede cum a ramas singur cu visele de libertate democratie si stat de drept.

Cercuri din Bucuresti mizeaza pe dorinta a primului-ministru de a indrepta legislatia din dorinta de a nu se face tara de ris. Aceste cercuri sunt la fel de bine informate ca cei care in anii 45-49 credeau la o debarcare anglo-americana in Balcanii de nord. Dezamagirea lasa locul sperantelor nejustificate iar romanul se agata de orice veste care ar parea pozitiva.

Realitatea este ca CEDO si Europa merg intr-o directie, iar Bucurestiul in cea opusa. De 20 de ani asteptam CEDO. Daca venea pe jos ar fi ajuns pina acum.

Sursa: www.romanialibera.com

duminică, 19 iulie 2009

Mediafax