sâmbătă, 7 august 2010

Marile caricaturi

Multe guverne din istoria Romania au beneficiat de cate o figura mai pitoreasca, mai tragicomica, care se potrivea cu postul ocupat ca nuca in perete. Dupa 1990 aceste caricaturi s-au inmultit, pentru ca guvernul Boc sa devina gazda atotprimitoare a acestora. Guvernul Boc nu detine nici un personaj care sa dea macar senzatia de seriozitate sau competenta. Nici macar sa para preocupati de soarta Romaniei. Am incaput pe mana incompetentilor si a fripturistilor absoluti.

Intre timp, Basescu Traian "sufera" pentru durerile poporului petrecand pe terasele litoralului, ascultand muzica tanguita la urechea asa-zis bolnava. Asta dupa ce a declarat la TV: "Sunt incapabil să ofer românilor o viaţă mai bună". Si il cred!

joi, 5 august 2010

Ispite, mucegaiuri si noroi

Desi prigoana impotriva crestinilor este inca mica in intensitate, observ atitudini si poate chiar "lepadari" ale anumitor personaje din sfera ortodoxa. Nu stiu natura constrangerilor facute asupra lor(ci doar intuiesc), dar faptul acesta nu poate decat sa starneasca ingrijorare. Observ tabere care incet, isi delimiteaza teritorii.

Cautam deunazi o predica pe care o auzisem acum un an si jumatate a unui cunoscut parinte, in care se tuna si fulgera impotriva cipurilor, a pasapoartelor biometrice si depopularea planetei. Ei bine, predica respectiva a fost radiata de pe toate saiturile sau blogurile, fara nici o explicatie. Sa dea Dumnezeu sa nu fie ceea ce mi se pare mie a fi si sa ma insel. Oricum, parintele a pierdut functia pe care o avea. Nu se poate reprosa nimic acelui parinte, in definitiv e om. Lupta lui de-abia incepe si banuiesc ca stie ce are de facut.

Intre timp se arunca reprosuri, acuzatii si invective din toate directiile, cica in numele credintei. Adica tocmai lucrurile care nu au nici o legatura cu crestinismul, ortodoxia si chiar bunul simt. Se practica aruncarea cu pietre. Luptele astea nu ne apartin si nu trebuie sa ne apartina. Zicea Sfantul Ioan Gura de Aur: "Ai atatea neajunsuri sufletesti. Atunci de ce te ocupi cu neajunsurile fratelui tau? De ce vezi paiul din ochiul fratelui tau, si barna din ochiul tau nu o iei in seama? Sau cum vei zice fratelui tau: Lasa sa scot paiul din ochiul tau si iata barna este in ochiul meu?"

luni, 2 august 2010

Frunza ruginita

Fac pariu cu oricine ca un grup de tineri entuziasti din Romania ar fi facut un brand de tara extraordinar, cunoscand perfect realitatile Romaniei, bogatiile, natura si oamenii acestui popor. Si asta fara sa fure o amarata de frunza care nu ne reprezinta in nici un fel. Mai am curaj sa sustin ca tinerii care s-ar fi oferit sa faca lucrul acesta, ar fi facut-o fara nici o pretentie financiara. 

Se vede iar ca pentru Elena Udrea si restul guvernului nu conteaza altceva decat ciubucareala si "gainariile" de ordinul sutelor de mii si a milioanelor de euro. Patriotismul si dragostea de tara au ruginit exact ca frunza Elenei si nu-si au loc in guvern de ani buni!

Mai exista viata dupa FMI?

Nu e nici un secret ca pe unde a trecut tavalugul FMI, a lasat in urma jale, saracie si moarte. Faptul ca Ponta a refuzat sa se intalneasca cu reprezentantii fondului  inseamna ca stie ca nu se mai poate face nimic.

Un semn rau este ca de cateva zile se vorbeste insistent despre un eventual nou imprumut pentru asa-zise investitii. In acest caz, mi s-ar parea mai mult decat corect ca membrii guvernului sa garanteze poporului roman ca asta nu le va afecta nivelul taxelor si impozitelor, cu propriile lor averi. Iar daca acestia ar raspunde penal si pecuniar pentru faptele si actiunile lor, poate am stopa o parte din coruptia si abuzurile care ne sufoca!

Vezi si:

Noi datorii la orizont

Primarul Timisoarei: „Ne-am vandut la FMI”

Mai apartine România românilor?

Groparii

Aveti incredere in camatari?

duminică, 1 august 2010

Predica la Duminica a 10-a dupa Rusalii. Vindecarea lunatecului


Postul Sfintei Marii

Pentru crestinii ortodocsi incepe astazi postul de dinaintea praznicului Adormirii Maicii Domnului. Acest post are rolul de a cinsti si slavi pe Nascatoarea de Dumnezeu, care inainte de a adormi intru Domnul, a petrecut in post si rugaciune. Dumnezeu sa-i intareasca pe cei care vor tine asa cum se cuvine acest post scurt, dar aspru.

Mediafax