sâmbătă, 24 aprilie 2010

Sa scriem litere si sa vorbim vorbe


E plina tara noastra de studenti si de absolventi de facultati platite cu sudoarea si sacrificiile parintilor. Cum intrebi un tinerel, afli ca el este student la drept. Cum intrebi o fufa mica, zice ca e la litere sau la jurnalistica. Bravo lor, nu conteaza ca nu mai exista acus' ziare sau sunt mai multi avocati decat infractori. Important e sa participi, nu-i asa? Dar sa ajungem ziaristi doar ca sa scriem litere si sa etalam lipsa de cultura generala, deja e prea mult.

Vedem in ziare.com cum un colaborator muta Anina din Caras-Severin in Hunedoara, "fara aprobarea" locuitorilor si a autoritatilor(apasa foto). Desi pe parcursul articolului se corecteaza, greseala sa ramane impardonabila. Si probabil se mira de ce nu are norma intreaga!

PS. Interesant este cum a gasit el ca acel spital deserveste 20000 de locuitori cand Anina cu imprejurimile nu depasesc 15000.

Cezar Ivanescu. In Memoriam


Acum doi ani, a murit unul din ultimii mari poeti, Cezar Ivanescu, lovit de cutitele defaimarii si de sulitele calomniei. A murit pentru ca a fost incomod. A fost incomod pentru ca a fost cinstit. A fost cinstit pentru ca a iubit Adevarul. Iar Calea, Adevarul si Viata este Iisus. Dumnezeu sa-l odihneasca acolo unde e locul sau de adevarat crestin!


vineri, 23 aprilie 2010

Sfintul Mare Mucenic Gheorghe, purtatorul de biruinta


Fratii mei, intreaga noastra viata este o lupta ca in arena. Lupta crestinului este grea, dusmanul este cumplit, ispitele sint usor amagitoare, credinta noastra este slaba, rugaciunea putina si grijile vietii multe si inselatoare. Dar sa nu dam inapoi. Armele noastre de lupta impotriva diavolului si a pacatului sint: credinta tare, vie si adevarata, rugaciunea, Sfinta Cruce, Biserica, duhovnicul, Sfinta Liturghie, Sfintele Taine, smerenia, aducerea aminte de moarte, exemplul si ajutorul sfintilor, milostenia si nemuritoarea dragoste.

Cu asemenea arme de ne vom inarma, sintem adevarati ostasi ai lui Hristos. Atunci vom putea birui pe balaurul diavol, care cauta sa ne ucida prin pacate. Atunci si numai atunci vom primi si noi, dincolo, cununi de biruinta si ne vom invrednici, cu rugaciunile Sfintului Mare Mucenic Gheorghe si ale tuturor sfintilor, sa dobindim viata cea vesnica si sa laudam impreuna pe Tatal, pe Fiul si pe Sfintul Duh. Amin.

Pr. Ilie Cleopa - fragment din predica la Sfintul Mare Mucenic Gheorghe, purtatorul de biruinta

joi, 22 aprilie 2010

De asta n-are ursul coada


Conform Jurnalului National, Ioan Niculae, patronul Interagro, beneficiaza de preturi preferentiale la gazul pe care il consuma in detrimentul intregii populatii a tarii. Asta in timp ce se lafaie in lux si opulenta. Vezi aici articolul.

PS. Niculae ocupă locul 880 în topul miliardarilor publicat de „Forbes”, cu o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari, mai mare decât cea a lui Ion Ţiriac, de un miliard de dolari.

S'il vous plait messieurs!

Raspunzand unei glume proaste a francezilor cu ceva la fel de prost, iata cum arata "salutul frantuzesc" in viziunea Daily Cotcodac, 220.ro si cristealizari.com:



sursa:ziare.com

miercuri, 21 aprilie 2010

Caz tipic de dezinformare


Dezinformarea isi traieste anii de glorie acum mai mult decat oricand. Sefii campaniilor electorale dau dovada unor cunostinte parca dobandite la scolile militare de spionaj si contraspionaj. Inspirata parca din incendierea Reichstagului din 1933, asa-numita devalizare a sediului de campanie a lui Teo Trandafir, circara si mama manelistilor de altadata, candidata PDL, se vrea un act care s-o propulseze pe aceasta in fruntea bataliei pentru colegiul 19 si sa-i dea o lovitura de gratie Lilianei Minca, contracandidata din partea PC-ului. Autorul, Cristian Preda, europarlamentar, fost consilier prezidential. Deh, a avut profesor bun, nu-i asa?

foto:RL

marți, 20 aprilie 2010

Unitatea UE, doar vorbe goale


Presedintele ceh, Vaclav Klaus, cunoscut pentru pozitiile sale eurosceptice, a criticat duminica absenta liderilor UE la funeraliile presedintelui polonez Lech Kaczynski si ale sotiei acestuia, Maria, care au loc la Cracovia.

"Nu pot sa inteleg de ce unii politicieni europeni si reprezentanti de la Bruxelles nu au putut veni, mi se pare impardonabil", a declarat Klaus pentru televiziunea ceha inainte de a pleca spre Cracovia, la funeraliile lui Lech Kaczynski, pe care il considera un prieten apropiat. "Toate frazele pompoase despre unitatea europeana arata in realitate ca nu sunt decat vorbe goale", a adaugat el.(ziare.com)

PS Mai exista inca barbati adevarati, nu doar paiate si yesmeni!

duminică, 18 aprilie 2010

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii
şi nu ucid
cu mintea tainele, ce le-ntâlnesc
în calea mea
în flori, în ochi, pe buze ori morminte.
Lumina altora
sugrumă vraja nepătrunsului ascuns
în adâncimi de întuneric,
dar eu,
eu cu lumina mea sporesc a lumii taină -
şi-ntocmai cum cu razele ei albe luna
nu micşorează, ci tremurătoare
măreşte şi mai tare taina nopţii,
aşa înbogăţesc şi eu întunecata zare
cu largi fiori de sfânt mister
şi tot ce-i neînţeles
se schimbă-n neînţelesuri şi mai mari
sub ochii mei-
căci eu iubesc
şi flori şi ochi şi buze şi morminte.

Dupa atatea evenimente neplacute, politice, sportive, accidente, griji, mizerii, meritam cateva versuri superbe ale celui care a fost Lucian Blaga.

Duminica Mironositelor


Nu avea trupul Domnului nevoie de mirul preţios al mironosiţelor. Prin înviere, el a luat-o înaintea ungerii cu mir: dar sfintele femei, cumpărând mirul din timp, mergând dis-de-dimineaţă, o dată cu primele razele ale soarelui, la mormântul de viaţă purtător, neluând în seamă straja care păzea mormântul şi pe Cel îngropat în el, au arătat şi dovedit cu fapta aşezarea inimii lor faţă de Domnul.

Darul lor s-a arătat a fi de prisos - însă, el a fost răsplătit însutit prin arătarea îngerului nemaivăzut de către femei, prin vestea - ce nu putea fi dată decât unor oameni preaplini de credinţă - a învierii Dumnezeu-Omului şi a învierii, o dată cu El, a omenirii.

N-are nevoie pentru Sine Dumnezeu să-I închinăm viaţa noastră, să închinăm toate puterile noastre slujirii Lui: noi avem neapărată nevoie de aceasta. Să le aducem ca pe un mir la mormântul Domnului. Să cumpărăm din vreme mir - aplecarea cea bună a voii noastre.

Din tinereţile noastre să ne lepădăm de toată aducerea de jertfe păcatului: cu acest preţ să cumpărăm mirul - aplecarea cea bună a voii noastre.


Sf.Ignatie Briancianinov - fragment de predica la Duminica Mironositelor

Mediafax