joi, 31 decembrie 2009

La Multi Ani!


"Azi, când anul vechi, Iisuse, de la noi se duce iara
si când Anul Nou asteapta, mâine-n prag sa ne rasara,
ca de-atâtea ori, si-acuma, în genunchi, cu umilire,
noi ti-aducem printre lacrimi rugaciuni de multumire..."

Traian Dorz


Tuturor un an mai bun, sanatate si bucurii, alaturi de familiile voastre! La Multi Ani!

La cumpana dintre ani

"Aşadar, dacă voieşti să ai vreun folos de la Anul Nou, mulţumeşte acum când a trecut un an, mulţumeşte Domnului că El te-a adus până aici, frânge inima ta, numără zilele vieţii tale şi zi către tine însuţi: „Zilele aleargă şi trec, numărul anilor se împlineşte, eu am si săvârşit o mare parte din cale, dar ce bine am făcut? Oare, nu mă voi duce de aici deşert şi gol de toată dreptatea? Judecata este înaintea uşii, viaţa mea merge spre bătrâneţe“. Acestea le cumpăneşte în ziua Anului Nou, la acestea să gândeşti în curgerea anului. Să cugetăm la cele viitoare, ca să nu ne zică cineva ceea ce proorocul zicea iudeilor: „Zilele lor s-au stins întru deşertăciune şi anii lor au trecut repede“ (Psalmul 77, 37)."

Sf. Ioan Gura de Aur

marți, 29 decembrie 2009

Invazia beizadelelor


In politica, ca in viata, trebuie sa suportam noul val al beizadelelor. Pe langa faptul ca ne agreseaza in toate mijloacele mass-media cu fitele si cu tot felul de figuri "contra naturii", acestea tind spre un statut plin de "onorabilitate" pe care cica l-ar conferi Parlamentul Romaniei.

Istoria ultimului secol abunda in exemple care mai de care mai dezgustatoare cu care beizadelele au tinut "afisul" sus. Carol al II-lea, fii si fiice ale nomenclaturistilor comunisti, Gheorghiu, Ceausescu, Mizil,Tismaneanu, Patapievici, fetele lui Petre Roman, copilul lui Zoe Petre, Dragos Constantinescu, Mihai Puwak, etc. Cel mai ticalos exemplu a fost dat de ascensiunea Elenei Basescu, calcand pe "cadavrul politic" al tanarului Bogdan Bogza(dat afara ca un caine), in stilul, devenit caracteristic, al lui Traian Basescu.

Acum, un alt rasfatat al sortii ridica capul din gaoace. Este vorba de odrasla lui Silviu Prigoana, regele gunoaielor, intrat el insusi in politica in urma unei stranse colaborari cu Traian Basescu privitoare la "mizeriile" capitalei. Se numeste Honorius Prigoana. Victime exista. Desi validat de validat de Biroul local al PDL sector 1 pentru a participa la alegerile parţiale pentru Camera Deputaţilor, Virgil Tudorache a "decis" să îşi retragă candidatura în favoarea fiului deputatului Silviu Prigoană, după o scurtă şi "elegantă" discuţie cu liderul partidului, Emil Boc.

"Modelul meu în politică este Traian Băsescu. Eu am intrat în PD-L pentru domnul Traian Băsescu, am rămas în partid pentru a-l sprijini pe domnul Traian Băsescu, am fost alături de domnia sa în campania electorală. Domnul Traian Băsescu este preşedintele care a pus bazele statului român modern". Asa zice beizadeaua. Nu stiu voua, dar discursul de tipul asta mi se pare mai mult decat gretos!

PS. Nu trebuie sa ignoram sumele uriase de bani pe care, cica, batranul Prigoana le-ar fi dat pentru campania lui Basescu. Sume care trebuiesc recuperate!

UPDATE: "Să se bucure poporul român că n-am pus-o pe Bahmuţeanca pe listă" spune Silviu Prigoana, cu tupeul tiganesc care il caracterizeaza.

Mediafax