sâmbătă, 8 august 2009

Ajunge!


În ultimii ani, România a devenit loc de pelerinaj pentru iredentistii, radicalii, revizionistii si teroristii maghiari din întreaga lume. Tara noastră e un “sat fără câini”. Servicile noastre speciale, SRI si SIE au devenit niste sinecuri pentru functionărași si retele de protejare a mafiei politice dâmbovitene în loc să stopeze fenomenul extremismului maghiar în Transilvania. De facto, Tinutul Secuiesc există si nu va mai dura mult ca si de jure să fie o realitate, atâta timp cât politicienii si autoritătile române sunt preocupate mai mult de lupte sterile, comisii parlamentare sterpe si cum să fure banii contribuabililor. Mai nou, si presedintele Băsescu a ajuns să dialogheze cu cei care vor dezmembrarea tării, pe la Băile Tusnad, unde se adună floarea revizionismului maghiar. Noroc că mai există în Har-Cov, doi români, care bărbăteste fac ceea ce ar trebui să facă autoritătile statului român muribund: Dan Tanasa si Dan Suciu, liderul OTPD-L Covasna.

În Muntii Ciucas, Legiunea secuiească se antrenează cu kalasnicovul în mână pentru când va veni vremea să ucidă politisti, jandarmi si tăranii români din cele două judete calamitate de iredentism: Harghita si Covasna. Din 1990 se duce o politică de epurare etnică, când functionarii si politistii români au luat calea pribegiei, fiind alungati din casele lor. Dacă în 1990 trăiau etnici români peste 35 - 40% în cele două judete, astăzi se limitează la aproximativ 20%. Zilele acestea ca să fie si mai mare batjocura la adresa românilor din Har-Cov, radicalii maghiari au organizat o tabără de vacantă pentru revizionistii maghiari din Ungaria. Bineînteles că nu-i deranjează nici o autoritate a statului român, în timp ce acestia tipă din gură de sarpe că vor anularea Trianonului si că valahii trebuie alungati de pe pământurile “secuiesti” si proclamată autonomia Tinutului Secuiesc. Trădătorii, pardon?, politicienii din fruntea statului român nu reactionează ca nu cumva să îi deranjeze pe sponsorii maghiari generosi, care au pompat milioane de euro în visteriile partidelor, ca si Arpi, pentru a ajunge la putere. Asa că liderul Gărzii Maghiare atâtă la violentă si pogromuri anti-românesti din inima Transilvaniei, fără să fie deranjat nici măcar de o floare. “Presedintele Partidului Jobbik din Ungaria, Gabor Vona, initiator al Garzii Maghiare, organizatie extremista recent interzisa de autoritatile de la Budapesta, a fost prezent, joi dupa-amiaza, in tabara organizata de Tineretul Maghiar Ardelean - “Erdelyi Magyar Ifjak” (EMI) in apropierea municipiului Gheorghieni. Gabor Vona a afirmat ca Garda Maghiara continua sa existe in Ungaria. In prezenta a 250 de persoane, Vona Gabor a explicat cum a reusit partidul pe care il conduce sa ajunga sa obtina 15 la suta din preferintele electoratului la alegerile europarlamentare, dar a abordat si subiecte mai sensibile, cum ar fi desfiintarea Garzii Maghiare sau problema tiganilor din Ungaria. Vona Gabor a recunoscut ca partidul Jobbik duce o politica revizionista…” (Agerpres)

În 1987, când Serbia s-a confruntat cu extremismul separatist de factură teroristă a islamistilor albanezi, un lider politic din conducerea Serbiei de atunci, necunoscutul aparatcik Slobodan Milosevici a avut curajul să declare în fata unei multimi furioase de sârbi la Pristina: “Nimeni nu va mai îndrăzni să vă lovească!” A fost semnalul care a schimbat istoria Balcanilor. Oare la noi printre impotentii corupti de pe malul Dâmbovitei se va găsi cineva cu coaie să declare separatistilor maghiari: Ajunge! Cine va fi acela va scoate tara din rahatul în care s-a adâncit de 20 de ani?

Ionut Tene - NapocaNews

miercuri, 5 august 2009

Elefănţeii politichiei


Şmecherii conduc ţara după ureche. Se aşează în genunchi şi îşi lipesc urechea de pămînt. Cică, zic ei, aud cînd vin elefanţii. Ce să spun, parcă asta ne interesează pe noi! Elefanţii din politică îşi fac tot timpul vînt cu trompa. Vînturînd acelaşi instrument prin aer, lansează veritabile campanii de publicitate pentru Viagra. Tot cu trompa, folosită adeseori pe post de trompetă, ţin discursuri.

Chiar dacă nu are statura impunătoare a unui elefant, premierul este un foarte bun trompetist. Dumnealui face parte din grupa de trompetişti de la Cotroceni, clasa Băsescu. Se poate spune că domnul premier are la bază Conservatorul. Adevărul e că-i talentat, vorba aia, nu glumă! Au fost situaţii cînd a cîntat şi cu cureaua lată pe post de nai. Pot spune, la concurenţă cu Gheorghe Zamfir. De cînd cu criza, elefănţeii politichiei noastre o ţin tot într-o defilare. Cu trompeţica din dotare, se mînjesc reciproc cu noroi. E greu să faci o alianţă cu atîţia elefanţi. Unii au devenit conservatori. Apucă lăturile cu trompa şi le aruncă în aliaţi! Da, aţi citit bine - în aliaţi. Urechile mari sînt folosite ca evantai. Ca să impresioneze poporul, guvernanţii au renunţat la aparatele de aer condiţionat. Îşi fac vînt singuri unii altora. Se înjură ca la uşa cortului, cu toate că astfel de apucături nu caracterizează conduita unor elefănţei normali. Cînd e vorba de plăcinte, nu numai ca simbol, merg în turmă. Se împing reciproc cu trompa de la spate. Pentru vremuri de răstrişte şi jale, au şi o deviză. Decît să se facă frate cu dracul, preferă să-şi înoade trompele în semn de solidaritate pentru supravieţuirea capitalismului de cumetrie. Faţă de elefanţii din vechea generaţie de politicieni, elefănţeii sînt lipsiţi de minimul de bun simţ. Dacă primesc o trompă de ajutor de la Cotroceni, îşi iau lumea în cap. Nu te mai înţelegi cu ei. De cînd o elefănţică a ajuns în Parlamentul Europei, că doar ştim despre cine este vorba, toţi elefănţeii organizaţiilor de tineret caută de zor în raniţă. De ce? Simplu. Orice elefănţel precoce poate avea în raniţa sa trompa de general. Este, desigur, o iluzie măgărească. Cînd sînt scăpaţi la vale, elefanţii din politică fac ravagii. E cîte un elefant care îşi dă tot timpul cu părerea. De necrezut, tocmai dumnealui vorbeşte despre necesitatea promovării elefănţeilor tineri! E drept, atunci cînd dă din gură, ca la paradă, ţine uşa partidului blocată cu piciorul. Ca să nu promoveze nimeni! E cîte un elefant care, deşi intrat în putrefacţie, se crede veşnic tînăr! Argumentul principal - “Încă nu sînt dinozaur”(!!) Aşa e, dar miroase a formol de la distanţă. Zici că a fugit de la Muzeul “ Antipa”. Cu rame cu tot! Mă refer la ramele de la tablou.

Elefănţeii politichiei au deprins apucăturile porcilor. Se tăvălesc toată ziua prin noroi. Dacă ţara o cere, învaţă să şi grohăie. Concluzia este clară. Toţi elefănţeii sînt o apă şi un glod. A nu se citi “gold”.

Telegraf Online - Lucius

Florian Pittiş †2007


Florian Pittis - Sunt tanar, doamna

O viata frumoasa, umbrita de anii petrecuti in masonerie.

luni, 3 august 2009

Economia se prabuseste, ministrii sunt in... concediu

In toiul discutiilor despre prabusire economiei si concedierea a sute de mii de bugetari, aproape jumatate din Guvern se relaxeaza in vacanta. Sapte ministri sunt plecati in concediu, desi printre ei sunt si cei care, in aceste zile, ar fi trebuit sa stea la masa sa negocieze cu reprezentantii FMI, informeaza Antena 3. Toti ministrii au fost chemati de premierul Boc, in pelerinaj la Guvern, sa stabileasca modul in care decimeaza agentiile din subordine. Asta se intampla in teorie, pentru ca in practica vin la Palatul Victoria doar cei care au ramas in Bucuresti, desi initial, prezenta trebuia sa fie obligatorie. Sapte sefi de ministere si-au luat insa vacanta cu orice risc. Ministrul Economiei, Adrian Videanu si colegii lui de partid Radu Berceanu de la Transporturi si Mihai Stanisoara, ministrul Apararii, au ignorat dispozitia conducerii PD-L si au plecat in concediu, desi exista o decizie votata de Biroul Permanent National al partidului, care ii obliga sa ramana toata vara la serviciu. Si la PSD, vacanta a fost de nenegociat pentru unii ministri. Seful de la Mediu, Nicolae Nemirschi, ministrul Muncii, Marian Sarbu, si cel al Sanatatii, Ion Bazac sunt cu totii plecati in concedii si si-au trimis inlocuitori la discutiile cu primul ministru. Tot in vacanta este si Ilie Sarbu, ministrul Agriculturii, care de asemenea si-a trimis un subordonat la sedinta de la Palatul Victoria. Absentele de la intrevederea cu premierul nu sunt insa cele mai grave. Trei dintre ministri: Videanu, Berceanu si Marian Sarbu, fac parte si din comisia de negociere cu reprezentantii FMI, prezenti la Bucuresti. Fiind in vacanta, au lipsit si de la aceste discutii. Cronica Romana

Ecuatorul in varianta mioritica

In Florida, o familie de americani a ajuns sa locuiasca singura într-un bloc de treizeci si doua de etaje. Aceasta nu este o stire de presa; este un diagnostic al economiei mondiale. Atunci când America stranuta, restul Lumii cauta tratament pentru pneumonie cronica. Vorbim despre lumea normala, nu despre România. În România, tara fara guvern, în multe orase, prin blocurile de locuinte urla, de mai multa vreme, singuratatile, asa cum tiuie si marile pustietati prin buzunarele a peste cincizeci la suta din populatie. În timp ce americanii si multe alte natiuni înzestrate cu ratiune si har moral cauta cu înfrigurare tratamente sociale, noi traim într-o lume paralela cu firescul.

La polul opus cozii rechinului politic dâmbovitean, totul este în putrefactie. Înalti Preasfintitii Pimen si Teodosie sunt clienti ai CNSAS si DNA. Patriarhul Daniel, om de afaceri, a ajuns preaslavitorul ciolanistilor politici. Vadim si Paunescu sarutau cu versul. Patriarhul saruta cu predica si cadelnita. Principalii mincinosi oficiali ai natiei - Basescu, Geoana, Boc – l-au aruncat în derizoriu pe celebrul Pinocchio. Daca le-ar creste nasul direct proportional cu numarul minciunilor lor desucheate, ar avea nasuri mai mari decât lungimea Ecuatorului terestru. Va rog sa ma credeti ca am stiinta despre faptul ca lungimea teoretica a Ecuatorului pamântean este de 40.074,99840 km. Acesti trei megapinocchisti – plus Crin Antonescu (nas în crestere, aidoma cotelor apelor Dunarii la vreme de binecuvântare acvatica excesiva) - dau tonul depravarii morale nationale. Nastrusnica Ridzi, care a debutat spectaculos în inginerii financiare, ne-a spus pe sleau ca va dovedi în instanta faptul ca este mai curata decât lacrima neplânsa. O va dovedi. Cealalta inocenta a natiei, Udrea, a zis – si are dreptate – ca altii au comis magarii financiare mai de cucurigu decât ea. În competitia asta a jafului fara de egal, posesoarea de inteligenta blonda este o începatoare care va progresa miraculos. Justitia îi va confirma (si ei) virginitatea financiara. Pariem? Fostul premier Tariceanu este (si el) un inocent al afacerii care a dus la pierderea petrolului din platoul maritim. Contractul acela a fost semnat de o stafie potrivnica României. Avem de admirat, carevasazica, o poveste paranormala pe care Justitia o va lasa, pentru clarificare – exista precedentul navelor lui Basescu – posteritatii. Va spun eu: posteritatea este, atunci când trebuie sa cuvântam adevarul despre marile mizerii, cel mai bun amic al românilor. Daca am putea broda pe tema jafului national si cu alte argumente care îsi fac veacul prin dosare (of, Justitie româna!), va asigur ca am reusi sa demonstram ca nasul unora dintre politicienii mioriticii ar putea deveni – în situatia în care organul lor olfactiv ar creste tot direct proportional cu dimensiunile banditismului supercalificat – mult mai lung decât Ecuatorul Universului.

Aici trebuie sa ma declar învins. Desi, dupa cum ati înteles, sunt atotstiutor si a toate judecator, îmi declar incompetenta în acest domeniu. Chiar nu stiu – pur si simplu nu pot cuprinde cu mintea – ce lungime ar putea avea un asemenea Ecuator. Desi, cunoscând ca Universul este infinit…

Ion Fercu - Desteptarea

duminică, 2 august 2009

Mediafax