luni, 3 august 2009

Ecuatorul in varianta mioritica

In Florida, o familie de americani a ajuns sa locuiasca singura într-un bloc de treizeci si doua de etaje. Aceasta nu este o stire de presa; este un diagnostic al economiei mondiale. Atunci când America stranuta, restul Lumii cauta tratament pentru pneumonie cronica. Vorbim despre lumea normala, nu despre România. În România, tara fara guvern, în multe orase, prin blocurile de locuinte urla, de mai multa vreme, singuratatile, asa cum tiuie si marile pustietati prin buzunarele a peste cincizeci la suta din populatie. În timp ce americanii si multe alte natiuni înzestrate cu ratiune si har moral cauta cu înfrigurare tratamente sociale, noi traim într-o lume paralela cu firescul.

La polul opus cozii rechinului politic dâmbovitean, totul este în putrefactie. Înalti Preasfintitii Pimen si Teodosie sunt clienti ai CNSAS si DNA. Patriarhul Daniel, om de afaceri, a ajuns preaslavitorul ciolanistilor politici. Vadim si Paunescu sarutau cu versul. Patriarhul saruta cu predica si cadelnita. Principalii mincinosi oficiali ai natiei - Basescu, Geoana, Boc – l-au aruncat în derizoriu pe celebrul Pinocchio. Daca le-ar creste nasul direct proportional cu numarul minciunilor lor desucheate, ar avea nasuri mai mari decât lungimea Ecuatorului terestru. Va rog sa ma credeti ca am stiinta despre faptul ca lungimea teoretica a Ecuatorului pamântean este de 40.074,99840 km. Acesti trei megapinocchisti – plus Crin Antonescu (nas în crestere, aidoma cotelor apelor Dunarii la vreme de binecuvântare acvatica excesiva) - dau tonul depravarii morale nationale. Nastrusnica Ridzi, care a debutat spectaculos în inginerii financiare, ne-a spus pe sleau ca va dovedi în instanta faptul ca este mai curata decât lacrima neplânsa. O va dovedi. Cealalta inocenta a natiei, Udrea, a zis – si are dreptate – ca altii au comis magarii financiare mai de cucurigu decât ea. În competitia asta a jafului fara de egal, posesoarea de inteligenta blonda este o începatoare care va progresa miraculos. Justitia îi va confirma (si ei) virginitatea financiara. Pariem? Fostul premier Tariceanu este (si el) un inocent al afacerii care a dus la pierderea petrolului din platoul maritim. Contractul acela a fost semnat de o stafie potrivnica României. Avem de admirat, carevasazica, o poveste paranormala pe care Justitia o va lasa, pentru clarificare – exista precedentul navelor lui Basescu – posteritatii. Va spun eu: posteritatea este, atunci când trebuie sa cuvântam adevarul despre marile mizerii, cel mai bun amic al românilor. Daca am putea broda pe tema jafului national si cu alte argumente care îsi fac veacul prin dosare (of, Justitie româna!), va asigur ca am reusi sa demonstram ca nasul unora dintre politicienii mioriticii ar putea deveni – în situatia în care organul lor olfactiv ar creste tot direct proportional cu dimensiunile banditismului supercalificat – mult mai lung decât Ecuatorul Universului.

Aici trebuie sa ma declar învins. Desi, dupa cum ati înteles, sunt atotstiutor si a toate judecator, îmi declar incompetenta în acest domeniu. Chiar nu stiu – pur si simplu nu pot cuprinde cu mintea – ce lungime ar putea avea un asemenea Ecuator. Desi, cunoscând ca Universul este infinit…

Ion Fercu - Desteptarea

Niciun comentariu:

Mediafax