sâmbătă, 4 iulie 2009

Lantul slăbiciunilor


In cadrul Jurnalului de la ora 1 noaptea de la Antena3, s-au afirmat clar urmatoarele: Monica Iacob-Ridzi a sunat-o pe Elena Băsescu in timp ce se afla la sediul partidului, pentru a-i cere sprijinul. EBA a sosit urgent la sediul din aleea Modrogan, de unde l-a sunat pe tacsu'. Acesta l-a sunat pe Boc si uite asa Ridzi nu-si va da demisia! Sâc!

Update. Antena 3 a radiat Jurnalul si stirile de azi noapte!!!

Un vechi clip asiatic contra lui Bush si contra Americii


Un clip amuzant. Se spune ca ar fi fost realizat de nord-coreeni si transmis atat la televiziunea din Coreea de Sud, cat si in Japonia. Sursa

vineri, 3 iulie 2009

Vom plati triplu serviciile medicale: plata, co-plata si spaga


Prin introducerea tichetelor de sanatate, statul roman ne ia de doua ori banii pentru acelasi serviciu, confirma surse din Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS). Ministrul Sanatatii socoteste ca prin introducerea tichetelor de sanatate – care sunt, de fapt, chitante taiate de medici – nu se va mai acorda spaga in sistemul sanitar. Reprezentanti ai pacientilor il contrazic.

Pachetul de servicii de sanatate pentru care platim partial, conform proiectului de lege privind coplata, se suprapune cu pachetul de servicii suportate financiar de sistemul de asigurari de sanatate, pentru care ni se opreste lunar 5,2% din salariu. Cristian Vladescu, fost presedinte al CNAS si membru in comisia care a lucrat la proiectul legii tichetelor de sanatate, ne-a declarat ieri ca cele doua pachete nu se suprapun: "Din pachetul de servicii de baza, platit din asigurarile de sanatate si care inainte cuprindea aproape totul, s-a luat o mare parte din servicii si, in paralel, s-a introdus coplata". Surse din CNAS ne-au explicat insa ca nu s-a schimbat mai nimic. "Pachetul actual cuprinde aproape orice serviciu medical. Exceptie fac transplantul, operatiile estetice, unele servicii stomatologice pentru adulti si alte investigatii de acest gen. Micsorarea este nesemnificativa. S-au scos, practic, numai investigatiile foarte rar folosite – sub 100 de cereri pe an in toata tara –, iar pentru majoritatea s-au stabilit coplati", ne-au declarat sursele citate.Vezi tot articolul aici.

Remember Jim Morrison


Jim Morrison - The severed garden

joi, 2 iulie 2009

ELEGIE PENTRU CEZAR IVĂNESCU


Prietenul meu a fost lichidat mişeleşte
Pentru că încălca prea des viteza libertăţii
înţeleasă ca necesitate de foştii marxişti
Deveniţi moşieri de carton sau belferi

Imorali sadici corupţi şi cumularzi stăpâni
Pe ferma de vite a scrisului cu pastă de scris
Cei doi i-au încropit un scenariu profitând
De naveta lui din turcitul oraş în oraşul cu tei

Dar mai ales de oploşirea sa de trei zile
În oraşul de plumb pentru o banală operaţie-n dos
şi l-au remis turcitului oraş pe chitanţă cu acte
fantasmagorice potop de inexactităţi medicale

cum se întâmplă la noi atât de des şi de cinic
normal că nici după un an nu s-a făcut lumină
asupra cazului şi se va face poate peste un veac
ca-n alte cazuri asemănătoare de genii excluse din peisaj

prietenul meu atât de vehement cu nedreptatea
din fragedă pruncie şi până la mormânt;
tineri eram în oraşul Baad şi-n tot ţinutul Canaan
fiecare dotat cu norocul şi determinarea lui;

când am survolat primul fără antrenament spaţiul
ca să ating globul de aur al lunii şi în tot acest timp
prietenul meu se antrena singur la trapez fără plasă
din exerciţiul meu am produs fireşte un ecou de arhivă

în timp ce prietenul meu ameriză ulterior la fix fără probleme
primul din generaţia noastră fără a trezi aclamaţii
deşi erau la modă aclamaţiile: mai curând duşmănii şi grimase –
însuşi rămânând pentru rest cu grimasa nerecunoaşterii

nemeritate: deci până la urmă s-au hotărât să-l scoată din peisaj
lichidându-l; nu fără a-l umili şi mort refuzându-i trupul să-i fie
expus după datină la muzeul de igrasie al scrisului
cu păstă de tomate şi cu vin la damigeană trezit

hăituit să fie remis din nou - acum nemuritor şi rece -
în oraşul cu teii unde fu îngropat în mare triumf
a treia zi cu salve de tun si cu fanfare numai că
la ultima deschidere a sicriului fu găsit desculţ

pantofii de firmă şi şosetele lui fuseseră împărţite
loruşi - se purta elegant în ultima vreme ca un invingător -
încât ce era de făcut au tras capacul peste sicriu peste
trupul acestui om al durerii el care ne-a purtat în sufletul său

toate neputinţele noastre ca însuşi domnul nostru Hristos Iisus.

Ion Murgeanu

Sursa: napocanews.ro

Duios Boureanu impungea


Cristian Boureanu, pe vremuri socotit drept un tanar care promite, a dezamagit din nou prin prestatia suburbana pe care o are in cadrul comisiei "Ridzi", deturnand incontinuu discutiile. Spun din nou, pentru ca acesta s-a afirmat initial in cadrul mafiei imobiliare, realizand un "tun" de 1,5 milioane de euro. El mai este învinuit de abuz în serviciu în dosarul Loteria, acesta contrasemnand un document prin care se inăspreau condiţiile pe care trebuia să le indeplinească partea romană, mărindu-se cota pe care urma să o primească firma străină(Intracom- Grecia) din profitul Loteriei.

Prestatia sa in cele doua zile de audieri ale comisiei "Ridzi" s-a rezumat la cuvinte jignitoare la adresa Alinei Gorghiu, deputat PNL si a pesedistului Nicolae Banicioiu: " Daca vorbim despre familie, atunci aveti grija ca vorbim despre amanti" i-a zis deputatei, iar lui Banicioiu: "Ori faceti pe prostul, ori chiar sunteti prost si imi asum ce va spun, ca sa incepem de dimineata cu jigniri, si nu observati foarte clar diferenta intre un om implicat in chestiunile de la ministerul Tineretului si o cercetare care se desfasoara undeva in institutiile statului. Imi asum ce spun, ca de ipocrizie m-am cam saturat".

UPDATE. Il urmeaza indeaproape Robert Sorin Negoita. Vezi in mass-media.

Avem cel mai prost Guvern


Cea mai importantă preocupare de până acum a Guvernului a fost de a lua acele măsuri care să limiteze efectele negative ale crizei economice prin mijloace ”legale şi instituţionale”, a declarat azi premierul Emil Boc la o întâlnire pe teme economice, organizată de KPMG.

Pai si de ce naibii nu fac nimic? De ce s-au dat arhi-cunoscatori ai situatiei economice a tarii inainte de alegeri, iar acum au uitat neaga minciunile pe care s-au cocotat acolo? De ce au negat criza pana in momentul in care erau pe punctul de a se ineca cu (am lasat cacofonia) ea? De ce lanseaza programe care nu au avut succes nici in alte state, gen Prima Casa? Cum sa tolerezi ca o persoana ca Monica Iacob Ridzi, care si`a batut joc de banii publici, sa mai fie ministru? Care sunt de fapt masurile anticriza luate pana acum? Unde e planul concret anuntat inca din ianuarie? De ce nu se face un concurs de proiecte anticriza pentru a asculta si parerea altora? Ce se va intampla daca tot planul anticriza se va dovedi un mare bullshit? Vor spune “Sorry, n-a iesit cum am vrut” si vor pleca? Cine a scris penibilitatea asta , plina de platitudini si declaratii de intentii, numai buna de o compunere scolara? Sursa: dan popa's Weblog.

Hemingway 21 iulie 1899 – 2 iulie 1961


"Nu judecaţi oamenii după cei cu care se adună. Nu uitaţi că Iuda avea amici ireproşabili"

miercuri, 1 iulie 2009

Ortodoxia la Chiuiesti

O noua recompensare a suferintelor evreiesti?


Elie Wiesel, o dovada vie a faptului că se mai ieşea si în viaţă din lagărele de muncă germane, şi-a exprimat indignarea faţă de “încetineala cu care se recompensează suferinţe îndurate de evrei” în aceste lagăre. Afirmaţile sale au fost făcute cu ocazia deschiderii conferinţei internaţionale pe această temă, desfăşurată la Praga.

De ce a durat atâta?…Cel mai bun răspuns ar fi fost înapoierea după sfârşitul războiului a clădirilor, banilor, operelor de artă care fuseseră confiscate”, a pretins el. „Faptul că nu a fost făcut acest lucru este scandalos” a continuat acesta să peroreze la conferinţa ce a avut loc la mai mult de 10 ani după ce 44 de ţări au acceptat cu umilinţă la Washington să continue retrocedarea bunurilor respective (deşi parcă ţările care au participat în război de partea Germaniei au fost în număr mult mai redus).

Principiile adoptate la Washington referitoare la restituiri şi compensaţii pentru confiscările operate asupra averilor evreieşti în perioada 1939-1945 nu constituie literă de lege în unele din aceste ţări, în principal în Europa de Est, unde nu au fost implementate (încă).

Stuart Eizenstat, conducătorul delegaţiei SUA, a declarat că această conferinţă reprezintă „una din ultimele şanse” de a injecta un sentiment de urgenţă în rezolvarea acestei probleme (de notat obişnuitul limbaj de lemn). Stefan Fule, Ministrul ceh de Externe şi a cărui ţară deţine Preşedenţia UE pînă la sfârşitul lunii iunie, a apelat la participanţi să trimită „un mesaj clar” pe fondul “creşterii sentimentelor anti-evreieşti în Europa”.

Reprezentanţii a peste 49 de ţări şi a numeroase organizaţii au luat parte la conferinţa de 5 zile ce va fi ultimul eveniment (considerat important de presa de sistem) ce va avea loc în timpul deţinerii Preşedenţiei UE de către Cehia. Scopul conferinţei este evaluarea „progreselor” făcute de la conferinţa din 1998 desfăşurată la Washington, cu alte cuvinte, se vor număra banii, acitvitate specifică… bancherilor.

Conferinţa a început la scurt timp după ce guvernul Lituaniei a anunţat un plan de amânare a plăţilor compensatorii până în 2012 datorită crizei economice. Lituania se angajase să plătească dintr-un fond guvernamental, în decurs de 10 ani, aproximativ 33 milioane de euro, ce reprezintă cam o treime din valoarea proprietăţilor confiscate. Comitetul Evreilor din America a declarat însă, pe tonalitatea obişnuită, ca propunerea este „prea mică şi vine prea târziu”. Sursa: frontpress.ro

PS. Vad ca problema banilor se pune cu mare urgenta, de cand Elie Wiesel si-a pierdut banii la Caritasul lui Madoff, desi holocaustul asta a fost platit cu "dobanzi" uriase..

marți, 30 iunie 2009

Intre a fi barbat sau a ramane cartita


A-ti recunoaste greselile si a ti le asuma este o fapta de mare demnitate, cinste, si uneori chiar izbavitoare. Asistam de ani de zile la deconspirari ale unor colaboratori ai securitatii, la circul CNSAS - Justitie, intrucat toti cei descoperiti cauta sa-si obtina o sentinta favorabila prin tribunale, de parca asta ar spala rusinea faptei lor. Magistrati, politicieni, sportivi, oameni ai bisericii, ajung rand pe rand sa trebuiasca sa justifice actiunile lor din tinerete.

"Este un dosar fabricat" striga toti in cor. "Am fost pus sa semnez o hartie" adauga ei. "Mi-au imitat scrisul" incearca ei o ultima chichita. "Am vrut sa fiu de folos patriei" sau"Am o constiinta curata" zic altii. Greu de spus cat adevar e in fiecare afirmatie a acestora.

In bataia tunurilor se afla acum Gica Popescu, unul dintre cei mai iubiti jucatori de fotbal romani. Au urmat justificarile de rigoare, plus teoria conspiratiei. Adica tot ce se intampla e din cauza ca el ar fi vrut pe vremuri sa candideze la functia de secretar si acum, probabil ca va candida iar. Si vezi Doamne, acum i se ataca imaginea! Nu cumva si-a stricat singur imaginea atunci cand s-a asociat cu fratii Becali in firma ISM? Nu si-a aruncat singur cu noroi in blazon cand a facut matrapazlacuri in transferurile de jucatori, pe care urmeaza sa le plateasca in justitie? Nu securitatea i-a pus poprire pe vila din Voluntari, ci DNA-ul.

Dar ce este si mai dezamagitor in cazul Gica Popescu este declaratia de ieri, in care afirma ca nu va cere expertiza grafologica. Pai daca nu e scrisul lui, de ce nu? Pentru ca cel mai probabil Gica a mintit. La fel de dezamagitor e faptul ca unii ne tot amintesc ca a fost marele fotbalist, marele capitan la Eindhoven, Barcelona etc. De parca asta ti-ar permite sa fii mai imoral decat restul lumii!

Toate astea au o morala simpla. Nu vreau sa iau apararea fostului presedinte Ion Iliescu, dar daca s-ar fi realizat reconcilierea nationala pe care el o dorea, nu mai asistam la o vesnica vanatoare de vrajitoare, santaje politice si circ gratuit. Sa nu uitam ca institutia asta, CNSAS, a fost folosita pentru asasinarea unuia dintre cei mai mari poeti romani, Cezar Ivanescu, de catre Mircea Dinescu(Pe 29 ianuarie 2008, Dinescu, membru al Colegiului CNSAS, a livrat presei “pe surse” dezinformarea că poetul de prestigiu Cezar Ivănescu ar fi colaborat cu Securitatea. Cei de la agenţia NewsIn fiind primii care au intoxicat presa cu informații calomnioase.) Numai si numai pentru fapta asta oribila, institutia asta trebuia "ucisa".

Inca mii de dosare si de dezvaluiri asteapta sa fie scoase la lumina, oameni santajati, cariere frante. Cat timp circul este asigurat, ce mai conteaza ca painea e neagra si veche?

Vezi si articolul acesta si acesta .

luni, 29 iunie 2009

Nevrednicii neamului


În cinci luni de activitate parlamentară, în Camera Deputaţilor a fost adoptată şi a devenit lege o singură iniţiativă legislativă, potrivit Cotidianul. Majoritatea proiectelor adoptate de Camera Deputaţilor sunt ordonanţe de urgenţă ale guvernului Tăriceanu şi Boc.

Ca sa vezi ce puturosi am votat!

Biserica, agresata electoral


Nu zice nimeni ca un politician sa mearga la biserica. Dimpotriva, ar fi necesar, mai ales ca isi desfasoara activitatea intr-un mediu presarat cu ispite, minciuni, orgii mintale si trupesti. Dar sa transformi un eveniment bisericesc important, cum ar fi intronizarea Preasfintitului Vincentiu Ploiesteanu, episcop al Sloboziei şi Călăraşilor, intr-un circ electoral, trebuie sa te numesti Traian Basescu. Personajul ne-a obisnuit cu desele sale pareri dedicate tuturor domeniilor de activitate, incepand cu timpul probabil si sfarsind cu criza mondiala. Insa a pangari o adunare bisericeasca cu discursul tau de la amvonul de unde trebuie sa rasune liturghia si predicile preotilor, mi se pare mult prea mult. Cuvintele de multumire pentru programul de reabilitare termica adresate de episcopul Vincentiu Ploiesteanu lui Vasile Blaga au adus aminte de multumirile adresate Partidului Comunist de catre secretarii de raioane. Daca prezenta lui Vadim si a lui Becali ni se pare obisnuita, datorita convingerilor lor religioase, mai greu de acceptat pare prezenta lui George Constantin Paunescu, pe care Basescu l-a luat sub aripa lui cu pretul sustinerii sale neconditionate. Pacat ca incet, dar sigur, dispare respectul pentru institutia candva cea mai iubita si apropiata de oameni, Biserica Ortodoxa. Si vina nu apartine doar politicienilor, ci si unei parti importante din BOR.

UPDATE: Basescu s-a adresat IPS Teofan cu apelativul "Parinte Patriarh" la Husi, astazi. El si-a cerut scuze public fata de acesta si declara ca isi va cere si fata de Patriarh.

Troparul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel


“Cei ce sunteţi între apostoli mai întâi pe scaun şezători şi lumii învăţători, Stăpânului tuturor rugaţi-vă, pace lumii să dăruiască şi sufletelor noastre mare milă.”

duminică, 28 iunie 2009

Mediafax