sâmbătă, 22 august 2009

"Brothers in arms"





Gregorian - Brothers In Arms

"Capo di tutti capi"


Presedintele Traian Basescu este "seful mafiei din Romania", "capo di tutti capi", pentru ca "gireaza, prin apropiatii sai, un jaf generalizat" la nivelul tarii. Asta declara deputatul Horea Uioreanu, vicelider al grupului parlamentar al PNL din Camera Deputatilor.

"Din poza din 2004 cand Traian Basescu era campionul anticoruptie, avem, dupa cinci ani, o alta imagine, clanul din jurul lui, protejatii din jurul lui, toti concentrati pe jaful banului din bugetul national. Vezi cazul Ridzi, cazul Udrea, cazul Mircea Basescu. Nu putem vorbi de o esuare a luptei impotriva coruptiei, el, din poza de campion al luptei anticoruptie, a devenit seful mafiei din Romania, capo di tutti capi", a afirmat deputatul liberal.

Traian Basescu este "seful mafiei" pentru ca "gireaza, prin oamenii apropiati lui, un jaf generalizat in Romania". Cred ca Uioreanu are dreptate!

Remember Octavian Cotescu †1985


Octavian Cotescu/Marin Moraru

Remember Vasile Alecsandri 1821-1890


"Hai să dăm mână cu mână
Cei cu inimă română,
Să-nvârtim hora frăţiei
Pe pământul României!

Iarba rea din holde piară!
Piară duşmănia-n ţară!
Între noi să nu mai fie
Decât flori şi omenie!..."

vineri, 21 august 2009

O incursiune de o zi in sud-vestul Romaniei, azi.

Statuia lui Decebal
Biserica Manastirii Nera
Intrarea in Sasca Montana

marți, 18 august 2009

Datori vânduti

Datoria externă a României a ajuns la circa 70 miliarde euro pe termen lung. De două zeci de ani, toate guvernele noastre, indiferent că s-au numit Ciorbea, Roman, Isărescu, Năstase, Tăriceanu sau Boc, s-au împrumutat în nesimtire pe spatele românilor. Fiecare român este dator băncilor si fondurilor străine cu circa 4.500 euro. Scadenta acestor datorii si dobânzi o vor plăti odată si odată românii, nu politicienii. Ce concluzie pot trage de aici: că de douăzeci de ani guvernantii nostri s-au împrumutat pentru îmbogătirea personală, consum si costuri sociale. Banii împrumutati nu au fost directionati spre infrastructură, investitii, autostrăzi, ci spre cheltuieli curente pentru a da un sentiment fals românului că trăieste mai bine. De fapt, românul a primit, ca un asistat, bani de la guvern via bănci străine, iar economia noastră s-a umflat si a “duduit” pe datorie. Criza mondială a dovedit cât de slabă si necompetitivă este economia de piată construită pe împrumuturi si importuri de către inconstientii politicieni români, indiferent de culoarea politică. Nu avem autostrăzi, nici industrie natională si nici agricultură pentru a produce si exporta în vederea echilibrării balantei de plăti si a stingerii datoriilor. Suntem o tară datoare vândută, în care românii trebuie să suporte noi “curbe de sacrificii”, într-o sărăcie perpetuă. Doar nu politicienii plătesc aceste datorii. Ei sunt preocupati să-si umfle conturile în Brazilia sau prin insule exotice si să cheltuiasă pe “perdele” electorale si contracte de publicitate dubioase, prin care se scurg bani pentru partide, care au devenit oficine de spălat banii negrii din tară.

În 1989, dictatorul N. Ceausescu ne-a sacrificat cu salam de soia si ne-a facilitat cozi pentru tacâmuri si lapte, dar tara nu avea datorii, ci un excendent la Banca Natională de 2 miliarde de dolari. Ca infrastructură se construia atunci în cinci ani, ce nu au reusit guvernele post-decembriste în 20 de ani. Si cu toate acestea, Ceausescu a fost împuscat ca un câine pentru subminarea economiei nationale. Spuneti voi cum trebuie să plătească guvernantii post-decembristi, că au lăsat o tară datoare vândută, fără economie de piată natională fiabilă si pe români datori si fără sperantă?

Ionut Tene - Napocanews

luni, 17 august 2009

Pelerinaje făţarnice


Nici de sărbatoarea Adormirii Maicii Domnului, romanii nu scapă de politicieni, care se transformă cameleonic, in mutre pline de piosenie. Fără fapte crestinesti, acestia se inghesuie pe la manastiri, sa fie vazuţi, poate mai cresc in sondaje. Nu, nu se inghesuie sa inconjoare biserici in coate si genunchi ca semn al pocăintei si smereniei, nu se inghesuie sa verse lacrimi sincere pentru faptele lor nedemne sau răul care l-au facut poporului.

Sarbatoarea s-a incheiat. Poporul pleaca acasa cu sentimentul implinirii spirituale si duhovnicesti. Politicienii pleacă grabiti si imbuibati. Au treabă. Trebuie sa caute noi metode de spoliere si exterminare a poporului roman. (foto Adevarul)

duminică, 16 august 2009

Duminica a 10-a dupa Rusalii - Vindecarea Lunaticului



Predica IPS Bartolomeu Anania la Duminica a 10-a dupa Rusalii - Vindecarea Lunaticului

Mediafax