sâmbătă, 5 februarie 2011

Imagini de la inmormantarea IPS Bartolomeu Anania

Va invit sa vedeti fotografii de la inmormantarea IPS Bartolomeu Anania, facute de verisorul meu Andrei, care asemenea lui Zaheu, a reusit sa se strecoare si sa se catere pe 'nu stiu ce structuri' pentru a-l vedea pe Inalt Prea Sfintia Sa inainte de a fi ingropat in cripta Catedralei. Prin bunavointa lui avem aceste fotografii.







vineri, 4 februarie 2011

PS Iustinian Chira Episcopul Maramuresului si Satmarului despre IPS Bartolomeu. "Capitala Ardealului este Clujul!"

L-am cunoscut pe Bartolomeu în anii grei de mare suferinţă. Era una dintre marile voci ale Bisericii Ortodoxe Române. Am fost la catafalcul lui şi i-am spus să ma aştepte. Va deschide raiul pentru toţi clujenii.

Sunt voci care susţin că Mitropolia Clujului ar trebui desfiinţată deoarece a fost înfiinţată în afara canoanelor Bisericii.

Clujul este una dintre localităţile care trebuie să îşi apere mitropolia. Nu este niciun pericol pentru că aici este un popor care îşi apără patrimoniul, un popor care îşi va apăra mitropolia.

Sunt totuşi voci care cer ca cele două mitropolii să se unească.

Nu se vor uni cele două mitropolii de la Cluj şi de la Sibiu. Nu te poţi muta din casă în tindă. Nechemeţii şi neîncheiaţii se află în treabă să vorbească. Cei care nu au niciun corespondent cu Dumnezeu. Unii care nu au nicio treabă şi care îşi apără ambiţiile individuale, doar aceştia vorbesc. Capitala Ardealului este Clujul!

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, a declarat că nu pot exista două mitropolii în Ardeal, în conditiile în care Ardealul este unul singur.

Da. Dar capitala Ardealului este Clujul. Aici a fost mitropolie acum 500 de ani. Clujul este un oraş mare, nobil. Are cele mai importante facultăţi, cele mai importante spitale. Clujul este o localitate care are un destin pentru viitorul României.

Se spune că PS Ioan de la Covasna este favorit pentru funcţia de mitropolit al Clujului. Este potrivit pentru această funcţie?

Buni sunt toţi. Ultimul credincios din biserica noastră este bun pentru mitropolit. Pentru mine, şi ultimul credincios din România este vrednic să ajungă mitropolit. Sa ne mândrim că suntem români şi ortodocşi.

Ce efecte are asupra BOR plecarea la cele sfinte a Mitropolitului Bartolomeu?

Bartolomeu este un om care merită să treacă în rândul sfinţilor. Îmi pare bine că am ajuns la Cluj să mă întâlnesc cu Bartolomeu. Duminică dimineaţă am avut un vis frumos, deosebit, privindu-l pe Bartolomeu. Nu este deloc un gol prin plecarea lui. Are Dumnezeu grijă de tot. "De rupi din codru o rămurea ce-i pasă codrului de ea. Ce-i pasă lumii-ntregi de moartea mea?" Amin.

joi, 3 februarie 2011

Cascadorul râsului

Cat de ticalos poti sa fii sa te prezinti ofiterului de securitate din intreprinderea la care lucrezi si sa te oferi pe tava ca sa devii informator jegos? Cat de frustrat trebuie sa fii sa te apuci sa torni colegi si sefi in locul carora probabil ai vrea sa fii, dar nu ai educatia necesara? Cat de obedient trebuie sa fii sa te rogi de ofiter sa-ti ia in considerare delatiunile? Intrebati-l pe Sobi Cseh, cascadorul "tampit si idiot", acest malai-mare al cinematografiei romanesti care daca nu si-a implinit visul de a fi un Belmondo al Romaniei  a ajuns in schimb un biet turnator!

miercuri, 2 februarie 2011

Pasari de prada

Fondul Monetar International este pregatit sa ajute Egiptul si alte tari aflate in aceeasi situatie sa-si reconstruiasca economia, a afirmat marti directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, care a tras un semnal de alarma, cu aceasta ocazie, asupra agravarii dezechilibrelor mondiale, relateaza AFP.

"Desigur, FMI este pregatit sa conceapa tipul de politici economice care ar putea fi aplicat" in Egipt si in alte tari cu o situatie similara, a spus Strauss-Kahn, intr-o conferinta sustinuta la Singapore.

"Problema este sa stim cum sa reconstruim. Acest lucru nu este valabil doar pentru Egipt, ci si pentru alte tari care nu cunosc acest gen de tulburari sociale, dar se afla in aceeasi situatie", a precizat el.

Directorul general al FMI a tras un semnal de alarma asupra agravarii dezechilibrelor mondiale, un factor de tensiune care ameninta sa afecteze fragila relansare economica.

"Desi relansarea este in curs, nu este relansarea pe care ne-o dorim. Este o relansare marcata de tensiuni si de presiuni care ar putea semana semintele urmatoarei crize", a comentat el.(hotnews)

Nici bine nu au inceput schimbari la nivel guvernamental in Egipt, nici nu s-au incheiat inca demonstratiile de protest ca deja pasarile de prada dau tarcoale economiei egiptene. As putea paria ca e o chestiune de saptamani pana cand prezenta "asasinilor economici" ai FMI se va simti la Cairo.

luni, 31 ianuarie 2011

Rugaciune

Da, Doamne, sufletului robului Tau Bartolomeu Anania, iertare pacatelor cate ca un om, cu stiinta sau fara stiinta, a savarsit in aceasta viata si-l asaza pe el in cortul dreptilor si sfintilor care din veac au placut Tie,- ca Dumnezeul milei si al indurarilor esti si binecuvantat in vecii vecilor. Amin!

Cum Fratia Musulmana a salvat dolarul american

Sunt doua lucruri adevarate pe care anglo-elitele le cunosc prea bine: democratia in vest inseamna oligarhia care conduce cu un bun PR, democratia in Orientul mijlociu inseamna jihadistii islamici si fundamentalisti. Aceasta este o realitate de multi ani si nu este sub nici o forma un soc pentru oricare din elitele americane ce se afla in spatele revolutiilor "democratice”.

1. Revolutia iraniana 1978-1979: Masele protesteaza coalizandu-se impotriva sahului. Rezultatul? Mullahii au luat puterea.

2. Egiptul are alegeri parlamentare libere. Rezultatul? Fratia musulmana devine a doua forta politica in tara inainte de a fi repede interzisa.

3. Americanii permit alegeri libere in Irak. Rezultatul? Partidele islamiste devin forta cea mai puternica.

4. Palestinienii au alegeri libere: Alegatorii protesteaza impotriva regimului corupt. Rezultatul? Hamas conduce acum Fasia Gaza.

5. Beirut : Crestinii, musulmanii suniti si druzii uniti impotriva controlului sirian. Un guvern moderat castiga puterea. Rezultatul? Hezbollah este acum principala forta politica in Liban.

6. Algeria organizeaza alegeri libere. Se voteaza grupuri islamiste moderate. Rezultatul? Lovitura militara: Islamistii se transforma in radicali, zeci de mii de oameni ucisi.

Foarte simplu, majoritatea populatiei are o dragoste nebuna pentru islamismul extremist, fie siit, fie sunit. Nimic din toate acestea nu reprezinta o surpriza pentru cei din "anglosfera". Atunci de ce sunt ei asa de activi in sprijinirea revolutilor si arunca in flacari intreg orientul mijlociu?

Pentru a raspunde acestei intrebari, trebuie inteles faptul ca a fi un vasal sau un aliat al americanilor este mai rau decat a fi un inamic. Cel putin un inamic cunoaste pe ce pozitii se afla, in timp ce un aliat este folosit si cand utilizarea lui a atins apogeul, el va fi tradat, injunghiat pe la spate de catre vestic, fie el un irlandez sau de unul, jumatate arab ce sta in biroul oval. 

Deci acum a venit timpul pentru o noua runda de tradari pentru a sprijini dolarul american pe cheltuiala aliatilor. Dolarul american este moneda de schimb pentru petrol si gaze, si cu cat e pretul mai mare, cu atat mai multi dolari sunt ceruti pe piata. Cu cat cererea este mai mare pentru a cumpara acest petrol si gaz scump, cu atat mai mult  “Federal Reserve”(Banca privata)  imprima si arunca in lume mai multi bani permitand acumularea de resurse de certa valoare dar si continuarea programelor marxiste si exportul hiperinflatiei americane catre intreaga umanitate.

Americanii s-au pregatit pentru aceasta de multi ani. Multi prosti il blameaza pe Obama ca fiind implicat in asta, dar el este doar capitolul final in pregatirea ultimului efort de a stopa "ziua judecatii"  dolarului si a datoriilor sale. 

Cresteriile masiva a pretului petrolului precum si cresterea cererii de arme catre statele care au granite comune cu tariile in care se produc aceste revolutii vor umple buzunarul a mii de directori si politicieni din America si intr-o masura mai mica din Anglia timp de cateva decenii de acum in colo. In cazul in care va izbucni un razboi sau trei din aceasta, cu atat mai bine.

Cu refugiati si terorism inundand Europa, care va incepe in sfarsit sa reactioneze violent la acest virus care ataca societatea si confiscarea industriei europene din nordul Africii, Euro va fi in prima linie a bataliei cu noua plaga islamica ca niciodata inainte. Astfel ca dolarul va ramane o investitie sigura si ca un mare plus, ca sa nu mai mentionam de noiile misiuni pentru NATO si pentru complexul militar industrial care vor fi generate.

Un popor pasiv(americanii), increzatori in libertatile lor iluzorii cu o inalta importanta de sine, fac din ei cei mai buni sclavi si nicaieri nu sunt mai multi sclavi ca in SUA. Noi ceilalti va trebui sa traim intr-o lume mult mai violenta, multumita celui mai mare sponsor al nebuniei islamice.

Rezumat al unui articol scris de jurnalistul si analistul rus Stanislav Mishin.

Mediafax