sâmbătă, 24 ianuarie 2009

Basescu si populismul ieftin

Traian Basescu nu pierde nici o ocazie sa scoata tot felul de "perle", savurate inca de o parte a poporului, desi majoritatea s-a convins ca discursurile lui sunt populism si demagogie. Iar s-a dat in stamba la Iasi, afisand un optimism feroce. Ca totul sa mearga bine, el ne cerea un singur lucru: "solidaritate cu oamenii politici." Adica sa-i sprijinim sa fure, sa incalce legile, sa mai vanda avutia tarii, sa incheie si sa acorde contracte oneroase. Nu-i de mirare cand se vehicula suma platita de unii parlamentari pentru functia lor, daca prefectul de Timis si-a permis sa ofere suma de 25000 de euro doar pentru ca sa mai stea o (1) luna!! in functie. Mai zice matrozul: "elita politica sa se sacrifice". Cum? Sa manance slanina cu ceapa? Niciodata criza economica nu va fi resimtita de Basescu si acolitii lui. Ei traiesc din acumulari. Am incasat noi banii pe flota Romaniei? Si ca spectacolul sa fie complet, individul o tine intr-una cu revizuirea Constitutiei. Setea lui de putere e neostoita. Imi aduc aminte de clipa cand l-a debarcat pe Roman Petre, alt insetat de mariri care a esuat in penibil, cum si-a pregatit clipa si a lovit. Acum pentru a reusi, are nevoie de votul nostru. Sa nu ne lasam inselati de cuvintele ce vor sa para sincere, dar care ascund o diabolica intentie.

Omagii pustii

In toata tara au loc manifestari prilejuite de implinirea a 150 de ani de la Unirea Principatelor Romane. Posturile de televiziune se intrec in a ne transmite cuvantarile lipsite de orice sinceritate a politicienilor, cuvantari care nu pot decat sa produca ilaritate, tinand cont de tinuta morala a celor ce le pronunta. Am putut observa doar ca patriotismul care anima aceste manifestari in trecut, a disparut aproape in totalitate. Putinii romani care stateau gura-casca sau isi plimbau copiii pe-acolo nu s-au inghesuit sa aplaude. Doar pensionarii se zbateau sa dea mana cu politicienii si sa dea chiar scrisori, ca pe vremea presedintelui Ceausescu. Basescu, Boc si altii incercau bai de multime. Culmea ipocriziei a fost atinsa la Iasi, unde la depunerea unei coroane la statuia lui Al. I. Cuza, Mircea Geoana s-a inchinat si a facut o mare cruce.

Unirea poporul a făcut-o

Visul milenar al românilor de a trăi uniţi într-un singur stat, realizat pentru o clipă la 1600 de Mihai Viteazu, a căpătat la mijlocul secolului XIX o dimensiune europeană. Pe fondul războaielor nesfârşite dintre imperiile Habsburgic, Otoman şi Ţarist, între care erau prinse ţările române ca într-un cleşte monstruos cu trei fălci, marile puteri europene precum Franţa, Anglia, Prusia, se gândeau la crearea unui stat-tampon între acestea, format din principatele dunărene Moldova şi Ţara Românească (Valahia), în special pentru protejarea gurilor Dunării, importantă rută navală şi comercială. Însă otomanii şi austriecii se împotriveau, fiecare văzând într-un stat român unit un pericol. Pentru a da o justificare democratică demersului lor, marile puteri au dispus consultarea populaţiei din cele două ţări române privitor la dorinţa lor de unire, prin adunări ad-hoc în care să fie reprezentate toate categoriile sociale. În urma lucrărilor şi hotărârilor adoptate de aceste adunări, a fost limpede pentru toată Europa că românii îşi doresc să trăiască uniţi într-un singur stat. Însă jocurile politice europene erau încurcate şi pentru a nu leza foarte mult interesele Turciei şi Austriei, dar şi pentru a duce la îndeplinire obiectivul geostrategic de la gurile Dunării, marile puteri europene au hotărât prin Convenţia de la Paris din 1858 o unire formală a principatelor române. Acestea urmau să aleagă fiecare domn propriu, vor avea guverne diferite şi armată separată, singurul element comun fiind o Comisie legislativă cu sediul la Focşani, care va pregăti legi unice pentru ambele principate.

Adunarea electivă de la Iaşi, influenţată decisiv de poziţia unionistă a marilor patrioţi Mihail Kogălniceanu, Costache Negri şi Vasile Alecsandri, a ales în data de 5 ianuarie 1859 ca domn al Moldovei pe Alexandru Ioan Cuza. Urma ca la 24 ianuarie 1859 să fie ales noul domn al Ţării Româneşti. Sub presiunea populaţiei din Bucureşti şi din împrejurimi, mobilizată de unioniştii munteni precum Vasile Boerescu şi C.A. Rosetti, Adunarea electivă a Ţării Româneşti îl alege tot pe Al. I. Cuza domn, reuşindu-se astfel impunerea unui singur domnitor în ambele principate. Deşi rezultatul votului nemulţumi pe unele din marile puteri europene, împăratul Franţei Napoleon al III-lea reuşi să impună respectarea voinţei românilor.

Al. I. Cuza se dovedi a fi un principe priceput şi devotat neamului său. În cei 7 ani de domnie a implementat în Principatele române instituţii moderne, aşa cum era în vestul Europei. A unificat Guvernul, armata, justiţia, administraţia şi legislaţia. Deşi era moldovean, a impus Bucureştiul ca singură capitală a ţării (1861) şi a schimbat numele statului din Principatele Unite în România (1862). Anii care au urmat au fost plini de iniţiative social-economice, culturale şi politice moderne: secularizarea averilor mânăstireşti, reforma agrară, învăţământul obligatoriu de 4 ani precum şi alte măsuri care au scos România din feudalism şi au înscris-o definitiv pe calea democraţiei şi modernităţii.

Unirea de la 24 ianuarie 1859 a fost primul pas al făuririi statului naţional unitar român. Ea a fost o premisă a Marii Uniri din 1918 şi stă ca piatră de temelie pentru România de azi şi pentru idealul unităţii naţionale a românilor de acum şi din viitor.

Sursa:aradon

Rasismul se intensifica odata cu alegerea lui Obama

"De fiecare dată când sunt difuzate imagini la televizor cu Obama, ele amintesc că poporul a pierdut puterea în această ţară", se arată într-un mesaj publicat recent pe site-ul organizaţiei Klu Klux Klan din Arkansas. "Trădarea îi va privi în ochi de fiecare dată când vor privi la ştiri şi vor vedea copiii persoanelor de culoare jucându-se în grădina cu trandafiri", se adaugă în acest mesaj.

"Cred că este foarte clar că suntem într-un moment îngrijorător acum, în pofida alegerii unei persoane de culoare ca preşedinte", a declarat Mark Potok, director al unui departament din cadrul Southern Poverty Law Center, care monitorizează activitatea grupurilor extremiste.

Traficul pe Internet a provocat blocarea a două site-uri în zilele de după alegerile din 4 noiembrie, iar Southern Poverty Law Center a înregistrat peste 200 de incidente care au avut legătură cu instigarea la ură rasială.

"Alegerea lui Obama este în principal un punct de adunare a celor care ar păstra o Americă albă", a declarat Rick Ross, expert naţional pe probleme legate de grupuri şi mişcări controversate. "Ei cred că puterea majorităţii albe se pierde şi este un lucru teribil (...)", a explicat el.

Sursa:mediafax

vineri, 23 ianuarie 2009

Jocuri politice de mare anvergura ?

In cadrul unei intalniri online cu doctorul Oprescu, organizata de "Hotnews", l-am intrebat daca ia in considerare o eventuala candidatura la functia suprema in stat, individul a raspuns ca "nici vorba". Bineinteles, banuiam ca minte. Pentru ca acum sa se afle ca Patriciu a batut palma cu Voiculescu pentru preluarea grupului de presa "Intact", cu scopul mai mult sau mai putin declarat de a sprijini candidatura lui Oprescu la functia de presedinte al Romaniei. In lupta sa anti-Basescu, Dinu Patriciu a castigat un aliat, care a renuntat in a-l mai sprijini pe matroz, pe numele sau controversat SOV, proprietarul trustului "Realitatea". Ajutati de tandemul Iliescu-Hrebenciuc, care l-a ajutat pe Oprescu sa castige Primaria Capitalei, acestia par de neoprit. Timpul ne va arata.

Scris cu ajutorul articolului.

Francezii nu mai vor Coca Cola

Guvernul francez se confruntă cu o presiune mare din partea populaţiei pentru a impune o taxă de import ridicată pentru Coca Cola, ca răspuns la taxele americane pentru brânza roquefort.

Măsurile americane au fost luate ca parte a unei dispute comerciale, cunoscută ca "războaiele brânzei", prin care administraţia Bush a acţionat ca urmare a interzicerii de către UE a importului de carne vită tratată cu hormoni, potrivit Antena3.

Săptămâna trecută, America a impus taxe de import de 100% pentru o lungă listă de produse europene, dar brânza roquefort s-a bucurat de un tratament special - are un tarif de 300%.

"Simbol pentru simbol", declara Philippe Folliot, parlamentar francez. "De vreme ce SUA au decis suprataxarea uneia dintre cele mai vechi tipuri de brânză, cred că guvernul francez, împreună cu UE, trebuie să se gândească la o taxă mare pentru importurile de concentrat Coca-Cola produs în SUA".

Într-o scrisoare către succesorul lui Bush, Folliot cere eliminarea taxei şocante pentru roquefort.
Producătorii din sudul Franţei, considerat regatul brânzei, apreciau că taxarea este sinonimă cu un embargo pe cea de-a treia piaţă pentru ei. Producătorii de roquefort exportă 420 de tone pe an către SUA iar acţiunea lui Bush este privită că o răzbunare târzie pentru poziţia Franţei în privinţa războiului din Irak din 2003.

Evz.ro

Vanzatori de tara, iubitori de arginti

Unul din marii tradatori ai neamului romanesc, Ion Mihai Pacepa, a obtinut reabilitarea si achitarea acum 10 ani, printr-o sentinta rusinoasa a Curtii Supreme de Justitie, precum si restituirea unei averi, chipurile, valorand milioane de dolari. Se stie acum ca Ion Mihai Pacepa a tradat pentru sume de bani, precum Iuda, fiind un mare iubitor de argint si de lux. Dar si asa, nimeni nu putea sa-si afiseze averi de milioane de dolari pe vremea aceea si era si imposibil sa le aiba.

Alt mare tradator de tara si de neam, Mircea Raceanu, evreu, care a scapat de executie datorita numelui care il poarta(tatal sau, fost ilegalist), a fost prins cu documente secrete apartinand Romaniei si Tratatului de la Varsovia chiar inainte de a le preda unui oficial al ambasadei americane dupa o urmarire care a durat mai bine de doi ani. A fost reabilitat de acelasi regim antiromanesc, al lui Constantinescu si decorat de Iliescu, probabil in virtutea sentimentelor de prietenie si colegialitate cu tatal vitreg al acestuia, Grigore Raceanu, vechi activist PCR. Pentru reabilitarea celor doi tradatori, o intensa campanie a dus-o Sorin Rosca-Stanescu, zis "Ciripoi", fost informator al securitatii, "rechin" de presa.

Iar acum, apare alt vanzator, Constantin Rauta, fost angajat al DIE lui Pacepa, care a tradat in 1973, plecand cu o valiza diplomatica ce continea secrete ale statului roman pe care le-a predat inamicului de atunci, si care vrea si el sa fie iertat si reabilitat.

Dintre toti cei care au tradat Romania, nimeni nu a exprimat vreun regret pentru prejudiciile inestimabile pe care tradarea acestora le-au provocat tarii. Nimeni nu si-a cerut scuze pentru agentii romani ucisi la datorie pe baza informatiilor oferite contra cost de acesti iubitori de arginti. Ne mai putem consola cu gandul ca de la dreapta judecata a lui Dumnezeu, nu se poate sustrage nimeni.

Un episcop britanic neaga existenţa camerelor de gazare din lagărele naziste

Monseniorul Richard Williamson, unul din cei patru episcopi integrişti a căror excomunicare a fost anulată de Papa Benedict al XVI-lea, a negat existenţa camerelor de gazare, într-un interviu difuzat de televiziunea publică suedeză, informează AFP, preluat de Mediafax.

"Cred că nu au existat camere de gazare (...) Cred că 200.000 până la 300.000 de evrei au murit în lagărele de concentrare, dar nici unul în camerele de gazare", a declarat Williamson în cadrul emisiunii "Uppdrag gransning" (Misiune de investigaţii), difuzată săptămânal de televiziunea publică suedeză SVT.

Monseniorul Williamson, de naţionalitate britanică, face parte din fraternitatea sacerdotală Sfântul Pius al X-lea, organizaţie catolică integristă căreia, potrivit presei italiene, Papa Benedict al XVI-lea a decis să-i anuleze excomunicarea.

În vârstă de 68 de ani, Williamson a fost hirotonisit în 1988 episcop de Monseniorul Marcel Lefebvre, provocând excomunicarea sa şi a altor patru episcopi "schismatici".

Sursa

joi, 22 ianuarie 2009

Se intampla in toata lumea…

Se intampla in toata lumea:

- Anglia: toti agentii politiei londoneze obligati sa accepte implantarea sub piele a chipurilor RFID, in caz contrat vor fi CONCEDIATI
http://www.dailymail.co.uk/news/article-558597/Met-Police-officers-microchipped-brass-Big-Brother-style-tracking-scheme.html
- SUA: angajatii companiilor obligati sa accepte acelasi tip de chip pentru a putea fi monitorizati de patronat
http://news.medill.northwestern.edu/chicago/news.aspx?id=111561
- Global: pacientii incurajati sa accepte implantarea unui chip RFID pentru stocarea datelor medicale in baza de date HealthVault.
http://www.theregister.co.uk/2008/12/04/ms_verimed/
- Indonezia: toate masinile monitorizate prin intermediul chipurilor RFID
http://economictimes.indiatimes.com/RFID_Revolution_Your_cars_will_be_tagged/articleshow/2401080.cms
- SUA: introducerea documentelor biometrice
http://international.com.com/FAQ+How+Real+ID+will+affect+you/2100-1028_3-5697111.html
- Anglia: introducerea documentelor biometrice
http://www.mcclatchydc.com/world/story/57215.html
- Israel: introducerea documentelor biometrice
http://www.israelnationalnews.com/News/Flash.aspx/156712
- Maroc: introducerea documentelor biometrice
http://news.cnet.com/8301-13639_3-10110050-42.html
- Indonezia: implatarea fortata a chipurilor RFID pacientilor bolnavi de SIDA, pentru a preveni raspandirea maladiei
http://www.newsvine.com/_news/2008/11/24/2144413-indonesian-aids-patients-face-microchip-monitoring
- Anglia: implantarea chipurilor in randul detinutilor penitenciarelor
http://privacy.org/archives/002196.html

Cele de mai sus sunt doar cateva exemple cu ceea ce se intampla acum in jurul nostru.
Nu lasa sa se intample si in Romania. Informeaza-te si semneaza impotriva folosirii documentelor biometrice (buletin, pasaport, carnet de conducere).

Dar, mai important decat atat, roaga-te si ramai in Duhul Bisericii Ortodoxe.

Important


Sursa:jurnalortodox

Barack Obama. Prima crima

Pe 22 ianuarie 2009, a doua zi dupa investitura, noul presedinte american Obama va comite prima sa crima impotriva umanitatii. Barack Obama a anuntat ca va ratifica Legea Libertatii de Alegere (Freedom of Choice Act, FOCA) [1]. Actul va anula practic toate victoriile obtinute de miscarea americana pro-life din 1973, de la decizia Curtii Supreme prin care in aceasta tara a fost liberalizat avortul [2]. Ba chiar FOCA ar putea avea un efect inca si mai mare: printr-un limbaj pervers si iscusit, va absolutiza “libertatea de optiune” in cazul avortului ca “drept fundamental” pentru orice femeie, excluzand “orice interventie sau discriminare” . Acest lucru va avea consecinte teribile:
Citeste continuarea pe blogul lui laurentiu dumitru

UE vrea sa rescrie istoria Europei!

Uniunea Europeana incearca sa rescrie istoria pentru propriul sau beneficiu. Biroul (politic al) Parlamentului European a deschis o asa zisa “Casa a istoriei europene“, care isi propune sa stabileasca un comitet politic si un grup de experti care sa “aduca istoria Europei mai aproape de cetatenii sai, in special fata de tineri, si astfel sa promoveze ‘identitatea europeana’“. Pe de alta parte, mai exista si proiectul “Euro Clio“, finantat de catre Comisia Europeana.

Conform EuroClio (Clio era muza istoriei in mitologia greaca; dar ce sinistru suna Euroclio!), politicile de educatie sunt in generat decise de catre guvernele nationale. In cazul istoriei, asta ar fi dus la o orientare asupra studierii istoriilor nationale. Euroclio isi propune sa creasca “dimensiunea istoriei europene” (i.e. a istoriei UE) in programele scolare de istorie din tarile membre. V-ati prins, nu?

Intr-un document oficial al EuroClio, intitulat “Connecting Europe Through History“, se afirma ca anul “1789 a fost un punct central in stabilirea drepturilor omului in Europa“. Poate ca e adevarat, dar nu stiu daca de aceeasi parere ar fi sutele de mii de oameni care au sfarsit ghilotinati de catre tribunalele revolutionare. Alta observatie: nu mai este corect politic sa vorbesti de “invazii barbare”, ci doar de “migratia popoarelor”. Chiar asa, cum sa-i numeste pe stramosii germanilor, francezilor etc. barbari?!

Nu m-as mira ca pe viitor, copiii sa invete la scoala ca ungurii sunt aici de 2000 de ani si noi am venit din India.

eurosceptic.ro

Din nou despre nesimtire

Agentiile de stiri ne spun ca Basescu Traian nu a ajuns la ceremonia de instalare in functie a ministrului de interne Liviu Dragnea. Dar ele nu ne spun ca presedintele nici macar nu a plecat spre locul de desfasurare. Ce l-a suparat oare pe intaiul marinar al tarii? Nimic in aparenta. Pentru ca tot medaliatul Turcan sa ne lamureasca. Prezidentul "a considerat nepotrivită invitarea unui număr atât de mare de politicieni“. Tinand cont de pacatul mandriei, de care sufera "cu stoicism" Traian Basescu, lucrurile sunt lesne de inteles.

Basescu ameninta pe Saftoiu cu puscaria

Prin vocea tremurand de slugarnicie a proaspat decoratului Turcan, premiat probabil pentru meritele sotiei, Basescu il ameninta pe Claudiu Saftoiu cu puscaria. Acesta se face mic, incepe sa planga si sa strige dupa avocat. Parchetul General da o palma presedintelui, refuzand sa se sesizeze din oficiu. Mai apare si papagalul politic numit Tzapu, care ne spune el cum SIE spiona familiile ambasadorilor straini. Ceea ce nu stie "Infrantul" securitatii, e ca toate serviciile secrete din lume spioneaza diplomatii si activitatile lor. Dar cum patriotismul sau e doar de parada, il intelegem. Ion Iliescu o zice pe bune: "Sa le fie rusine". Ramane de neexplicat lasitatea lui Claudiu Saftoiu in fata amenintarilor cotroceniste. Ma duce cu gandul la faptul ca nu merita nici postul de paznic la institutia pe care a condus-o.

Televizorul naste monstri


Magda, Tolea, Nichita, Sexy-Braileanca, Tarky, eleva Porno, Piticul Porno, Alina Plugaru, Laura Andresan si altii. Astea sunt printre modelele de speriat care umple zilnic ecranele televizorului. Daca painea si cozonacii sunt pe terminate, circul abunda la posturile TV. Vezi aici un articol despre modelele care inspira tineretul Romaniei, si nu numai. Ziarul Adevarul.

Caderea TVR

În ultimii patru ani, instituţia a fost părăsită de telespectatori şi bugetul său înregistrează deficit. În timp ce piaţa TV autohtonă a cunoscut o creştere a ofertei de programe, televiziunea publică s-a transformat într-un spectator cuminte, umil şi... uitat în tribună. TVR a pierdut poziţia de jucător de forţă pe piaţă. Audienţele programelor au scăzut dramatic. Meciurile de fotbal (cu excepţia campionatelor mondiale şi europene) au fost preluate de concurenţă.

Dezbaterile publice s-au mutat pe canalele de ştiri. Divertismentul (de proastă calitate) se consumă pe staţiile comerciale. Multe vedete au ales „calea pribegiei”. Achiziţiile de programe sunt rare din cauza lipsei de bani. Organizarea internă a societăţii, care numără 3.158 de angajaţi, nu este flexibilă. Dificultăţile în colectarea taxei TV au adâncit criza financiară şi managementul gestionează un buget care înregistrează deficit.

Ziariştii de la Departamentul de Ştiri lucrează sub teamă, autocenzură şi comenzi politice. Instituţia însăşi e întoarsă cu faţa către politicieni şi cu spatele către telespectatori. Moralul angajaţilor: la pământ...

Tot articolul

Proiect politic: Oprescu- candidat la preşedinţie, Vanghelie- primar general

Partidele politice îşi fac deja calculele poltice pentru alegerile prezidenţiale din toamnă. Un proiect politic al PSD vizează contracararea candidaturii lui Traian Băsescu. Cel desemnat a se lupta în campania electorală cu actualul preşedinte este primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, susţin surse din Partidul Social Democrat şi din apropriera primarului, citate de Gardianul.

Astfel, Sorin Oprescu ar urma să demisioneze undeva în intervalul aprilie-mai, pentru a avea timp de campanie. Actualul calcul politic mai urmăreşte ca PSD să preia şi conducerea Primăriei Bucureşti. Astfel, la alegerile locale ce ar viza ocuparea postului, partidul ar urma să îl desemneze candidat pe Marian Vanghelie.

Se apreciază că la alegerile pentru Bucureşti, liderul PSD va avea de înfruntat contracandidatura lui Liviu Negoiţă, primarul sectorului 3, sau a proaspătulio secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, Răzvan Murgeanu.

Conform actualelor înţelegeri dintre PSD şi PDL, acestea nu au nicio piedică în desemnarea propriului candidat la preşedinţie. În aceste condiţii, PSD are posibilitatea unui prezidenţiabil sau a susţinerii din umbră a candidatului independent Sorin Oprescu.

Anterior, conform tradiţiei, s-a remarcat că funcţia de primar a fost o adevărată trambulină pentru oamenii politici. Victor Ciorbea a fost primar general al Capitalei care a urcat apoi o treaptă, pentru a deveni premier. Emil Boc i-a urmat exemplul de la Cluj, în vreme ce Traian Băsescu a trecut de la conducerea Bucureştiului direct la Cotroceni.

Antena3

Pantofii “Adio, Bush!” se vand in draci


Compania Baydan care a confectionat celebrii pantofi pe care, in cadrul unei antologice conferinte de presa desfasurata in Irak, jurnalistul Muntader al-Zaidi i-a aruncat cu aplomb spre presedintele de atunci al SUA, George W. Bush, a trebuit sa mai angajeze 100 de oameni si sa deschida o noua fabrica pentru a face fata cererilor. De la incident, zeci de mii de comenzi pentru pantofii model “Adio, Bush”, cum au fost numiti, au venit din Turcia, Statele Unite ale Americii si Irak. Numai saptamana trecuta, cei de la Baydan au avut 18 mii de comenzi din SUA si 15 mii din Irak.

Sursa:descopera.ro

miercuri, 21 ianuarie 2009

Iliescu: Băsescu să nu facă pe vătaful

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, miercuri, la Antena 3, că şeful statului, Traian Băsescu, nu trebuie să facă pe "jupânul" sau "vătaful" căruia i se supune echipa guvernamentală dacă doreşte să joace un rol de factor constructiv în susţinerea Executivului.

Iliescu a arătat că ceea ce deranjează în privinţa lui Traian Băsescu, şi poate fi factorul care să dăuneze unei bune funcţionări a coaliţiei, rezidă în amestecul politic al acestuia.

"Sper să nu persevereze în această tentaţie, în acestă tendinţă. Asemeneaa tentaţii riscă să submineze unitatea de acţiune a Guvernului", a spus Iliescu. El a menţionat că PSD a decis să meargă în coaliţie cu PDL pentru asigurarea unei majorităţi parlamentare ştiind că "factorul cel mai nociv" ţine de preşedinte, "ca om politic legat nemijlocit de PDL".

"Am acceptat să mergem cu riscurile corespunzătoare. Ne-am asumat răspundere şi riscuri. De aici nu trebuie să se înţeleagă că PSD trebuie să devină vasalul PDL sau, mai mult, vasalul preşedintelui Băsescu", a adăugat Iliescu.

"Şi în primul rând preşedintele Băsescu trebuie să înţeleagă acest lucru şi, dacă vrea ca să joace rolul său de factor constructiv în susţinerea acestei guvernări, să ţină seama de acest lucru: să nu facă pe stăpânul, pe vătaful căruia trebuie să i se subordoneze cei care sunt în echipa guvernamentală", a spus preşedintele de onoare al PSD. Iliescu a arătat, totodată, că reprezentanţii PDL trebuie să înţeleagă care este raportul de "conlucrare" cu PSD, iar PSD, la rândul său, să înţeleagă că trebuie să asigure succesul guvernării, dar acest lucru să nu echivaleze cu o lipsă de poziţie critică faţă de actul guvernării.

Sursa:mediafax

Un tribunal decide începerea urmăririi unui deputat anti-islam

Deputatul de extremă-dreapta Geert Wilders, autorul filmului anti-islam “Fitna”, a fost pus sub urmărire penală pentru incitare la ură şi discriminare, anunţă AFP.

Potrivit comunicatului remis de Curtea de Apel din Amsterdam, mai mulţi credincioşi musulmani au fost insultaţi de comparaţiile între islam şi nazism făcute de Geert Wilders.

Geert Wilders este fondatorul Partidului Libertăţii din Olanda. Acest a difuzat pe internet, la începutul lunii martie, un film de 17 minute, intitulat “Fitna” (discordie, în limba arabă). Pelicula vrea să demonstreze ceea ce Wilders consideră a fi caracterul “fascist” al Coranului, pe care l-a comparat cu “Mein Kampf” al lui Hitler.

Sursa:novopress.chisinau

Puteti urmari filmul "Fitna" pe Youtube, dupa ce va inregistrati in prealabil.

Marii duhovnici romani despre ecumenism



Sursa:saccsiv's weblog

Modele de viata si traire duhovniceasca pe care le putem urma si noi.

Talibanii catre Obama: PARASITI AFGANISTANUL!

Un purtator de cuvant al talibanilor l-a sfatuit miercuri pe noul presedinte al Statelor Unite, Barack Obama, sa-si retraga trupele din Afganistan, daca nu vrea ca militarii americani sa aiba aceeasi soarta ca cei sovietici, in anii '80, informeaza AFP.

Statele Unite "trebuie sa inceteze sa-si trimita copiii sa sufere in Afganistan", a afirmat Yousuf Ahmadi, purtator de cuvant al talibanilor, adaugand: "Singura solutie pentru ei este sa paraseasca Afganistanul".

"Suntem un popor liber, la fel cum sunt si americanii. Ei au venit aici si vor sa ne decida noua viitorul. Acest lucru este imposibil, afganii trebuie sa-si decida singuri soarta", a concluzionat purtatorul de cuvant al talibanilor.

"Noi nu avem nicio problema cu Obama", a declarat Yousuf Ahmadi.

"Acesta trebuie sa traga invatamintele necesare din politica predecesorului sau si, inainte de acesta, din istoria sovieticilor" care au ocupat Afganistanul in perioada 1979-1989, obligati sa fuga in fata "ferocitatii rezistentei mujahedinilor afgani".

Sursa:hotnews

Republica BIG BROTHER

Romanul “1984″ al lui George Orwell începe să devină realitate. Fără a fi adeptul vreunei teorii a conspiraţiei, intrarea în vigoare a legii 298 din 2008 care obligă operatorii de telefonie mobilă şi internet să stocheze datele tuturor convorbirilor, nu poate decât să îmi confere o certitudine a conspiraţiei. Marele Frate, Big Brother, s-a născut în România o dată cu promulgarea acestei legi.

Nu ştiu câţi români mai ţin minte că la începutul anului trecut, în preajma summit-ului NATO care a avut loc la Bucureşti, s-a activat acest “serviciu” de urmărire a traficului de internet şi a convorbirilor telefonice printr-o hotărâre a CSAT, din motive de siguranţă. Hotărârea nu a fost anulată, deci, la momentul promulgării legii 298, ea se aplica deja în România, de facto.

Televizorul din perete al lui Winston, eroul din 1984, funcţionează tot timpul, transmiţând, dar şi înregistrând. Acest detaliu care părea de domeniul SF în momentul apariţiei cărţii există azi, concret.

Continuare aici

Sursa:frontnews

Vezi si articolul despre VIS sau acesta.

Bush şi Rumsfeld ar trebui judecaţi pentru încurajarea torturii

Raportorul ONU privind tortura, Manfred Nowak, a cerut Statelor Unite să demareze acţionarea în justiţie a fostului preşedinte american George W. Bush şi a fostului secretar al Apărării, Donald Rumsfel, pentru că au încurajat tortura şi relele tratamente aplicate deţinuţilor de la Guantanamo, informează AFP.

Potrivit lui Nowak, demersul este o obligaţie a Statelor Unite, în condiţiile în care Washingtonul a ratificat convenţia ONU împotriva torturii, iar acest text îi obligă pe semnatarii lui să recurgă la "toate mijloacele, în special la cele din dreptul penal" pentru a-i urmări pe vinovaţi.

Declaraţia a fost făcută la postul german de televiziune ZDF. Tot aici, raportorul ONU precizează că deţine toate documentele publice care dovedesc că la originea oridinelor de torură s-a aflat fostul secretar al Apărării.

Ironizat la sfârşit de mandat

În timpul ceremoniei de învestire în funcţia de preşedinte a lui Barack Obama, fostul preşedinte George W. Bush a fost ridiculizat de o parte dintre americanii prezenţi la eveniment. Bush a fost primit cu aplauze răzleţe şi cu un vesel "Hei, hei, la revedere".

Sursa:evz.ro

Basescu beneficiaza de ascultari telefonice ilegale

Fostul şef al SIE Claudiu Săftoiu a declarat, marţi seară, la Realitatea TV, că preşedintele Traian Băsescu ştia conţinutul discuţiilor între liderii PSD Mircea Geoană şi Ion Iliescu.

"Eu am aflat de intervenţii politice care se bazează pe informaţii şi interceptări ilegale, acum un an, acum doi ani şi am aflat de la preşedintele României că el ştia ce vorbeau Iliescu şi Mircea Geoană", a declarat Săftoiu la Realitatea TV.

sursa:mediafax

Dupa o ora, Saftoiu a retractat si a schimbat tonul, probabil in urma unor amenintari de la Cotroceni. Coloana vertebrala a lui Saftoiu este "fracturata". Rusine!

marți, 20 ianuarie 2009

Obama a depus juramant. Fata de cine?

PETITIE

Petiţie împotriva (şi pentru abolirea) legii nr. 298/2008 (privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului sau de reţele publice de comunicaţii...)]

Semneaza petitia

Arhimandrit Mihail Stanciu despre pasapoarte biometrice,cip-uri,inainte mergatorii lui Antihrist si planul de depopulare a planetei

Asculta cuvantul

Sursa:Proortodoxia

CE estimeaza o scadere abrupta a economiei 2009

Analistii comisiei europene si-au inrautatit prognozele privind Romania si estimeaza o scadere puternica a economiei, insotita de adancirea deficitului fiscal pana la 7,5% din produsul intern brut (PIB) si de cresterea peste asteptari a somajului. Bruxelles-ul anticipeaza, de altfel, o deteriorare a economiilor tuturor tarilor europene, datorata recesiunii in care vor intra marile economii. Zona euro va cunoaste un recul de 1,9% al PIB in 2009, urmat de o crestere modesta, cu 0,4%, a economiei in 2010, arata ultima prognoza a CE. "Cresterea PIB-ului se va incetini abrupt in 2009, la 1,75%, si se va redresa usor in 2010, la putin sub 2,5%, venind de la un avans peste potential al economiei, inregistrat in 2008, de 7,75%", potrivit estimarilor expertilor UE. Estimarea este mult mai pesimista fata de prognoza oficiala pe care se bizuie proiectul bugetului de stat, care indica o crestere a economiei romanesti cu 2,5% in acest an, urmata de o marire a PIB cu 4,5%.

Continuare Romania Libera

O veste buna. Mai sunt crestini in Anglia


A refuzat sa conduca un autobuz pe care scria “Probabil ca nu exista Dumnezeu”

Un sofer de religie crestina a refuzat sa conduca un autobuz pe care era scris "Probabil ca nu exista Dumnezeu". Ron Heather, in varsta de 62 de ani, le-a spus sefilor sai ca este ingrozit de autovehiculul ateist si ca nu il va conduce niciodata. "Eram pe punctul de a urca in autobuz, cand am vazut afisul. La inceput m-am ingrozit. Am auzit de aceasta campanie stupida din Londra dar nu aveam idee ca se va extinde pana in Southampton". a declarat Ron pentru Daily Mail. In Marea Britanie sunt sute de astfel de autobuze, pe care se gasesc afise cu sloganul "Probabil ca nu exista Dumnezeu. Nu-ti mai face griji si bucura-te de viata!" (There's probably no God. Now stop worrying and enjoy your life.), dar pana acum, doar un singur sofer care refuza sa le conduca.

Sursa:Gardianul

Gordon Brown: Omenirea este amenintata de o spirala paguboasa a de-globalizarii

Premierul britanic, Gordon Brown, considera ca o "spirala paguboasa a de-globalizarii" ameninta omenirea daca statele nu-si coordoneaza eforturile pentru gestionarea crizei economice internationale, relateaza AFP.

"Este evident, inca o data, ca nicio tara nu poate rezolva de una singura aceasta criza financiara internationala", a declarat Brown, intr-o conferinta de presa dedicata prezentarii noului plan de sustinere a bancilor britanice.

"Daca nu ne unim pentru a aborda aceste probleme de o maniera coordonata, lumea este amenintata de o spirala paguboasa a de-globalizarii, care este alimentata de o conjunctura de neimplicare si de solutii politice nationale", a subliniat seful guvernului britanic.

Gordon Brown a lansat un apel la "un acord international cat mai larg posibil", avertizand ca orice forma de protectionism va afecta forta de munca si intreprinderile din toata lumea. Primul ministru a promis ca va incerca sa ajunga la o solutie "coordonata" la nivel international pana la urmatoarea reuniune a G20, care va avea loc in 2 aprilie, la Londra.

De unde rezulta ca liderii lumii se tem totusi de miscari vizand independenta.(Nota blog)
Sursa:hotnews

luni, 19 ianuarie 2009

Incepand de marti, convorbirile telefonice ale romanilor vor fi inregistrate

Convorbirile telefonice si SMS-urile vor fi inregistrate de operatorii de telefonie fixa si mobila si vor fi stocate timp de 6 luni, incepand de marti, 20 ianuarie, potrivit Legii 298/2008 privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicatii electronice, intrata in vigoare.

Astfel, toti operatorii de telefonie fixa si mobila, precum Romtelecom, RDS&RCS, UPC, Orange, Vodafone, Cosmote si Zapp, sunt obligati sa stocheze timp de 6 luni numarul de telefon al apelantului si al celui care a fost apelat, adresa abonatului, locatia celui care este apelat, cand a fost facut apelul si cat dureaza convorbirea telefonica.

In cazul convorbirilor internationale va fi inregistrata identitatea internationala de abonamentul mobil (IMSI) al apelantului si IMSI al apelatului, precum si identificarea celulei din care a fost activat serviciul.

Tot din 20 ianuarie, toti operatorii de telefonie fixa si mobila sunt obligati sa stocheze timp de 6 luni de SMS-urile pe care le trimitem, cui si cand le trimitem.

Legea dispune ca toate informatiile inregistrate in aceasta perioada sa fie puse la dispozitia procurorilor, in urma unei cereri aprobate de presedintele instantei de judecata careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in prima instanta, daca informatiile indica pregatirea unei infractiuni grave, potrivit articolului 15 din actul normativ.

Continutul convorbirilor telefonice ar putea fi preluate direct de catre procurori in caz de urgenta, “cand intarzierea obtinerii autorizarii din partea judecatorilor ar aduce grave prejudicii urmariri penale ori indeplinirii obligatiilor pe care si le-a asumat Romania ca stat membru al Uniunii Europene”.

Daca instanta dispune netrimiterea in judecata a persoanei invinuite, “datele retinute se arhiveaza la sediul parchetului si se pastreaza pana la indeplinirea termenului de prescriptie a raspunderii penale pentru fapta ce a format obiectul cauzei”.

Totodata, toti furnizorii de Internet, printre care se numarara si RDS&RCS, UPC, Romtelecom, Orange, Vodafone si Zapp, sunt obligati sa stocheze, incepand din 15 martie 2009, timp de 6 luni, urmatoarele date cuprinse in posta electronica a persoanelor care corespondeaza pe teritoriul Romaniei: de unde este trimis e-mailul, data si ora la care ne conectam la Internet, cui ii este adresat e-mailul (adresa IP, numele si adresa fizica a abonatului), precum si data si ora la care ne deconenctam de la internet.

Tot din 15 martie, cei care furnizeaza servicii de Internet sunt obligati sa stocheze timp de 6 luni urmatoarele date despre navigarea pe Internet: numele, adresa fizica si IP-ul celui care s-a conectat la internet, data si ora la care s-a conectat, precum si data si ora la care s-a realizat deconectarea.

Legea nr. 298/2008 privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicatii electronice destinate publicului sau de retele publice de comunicatii, precum si pentru modificarea Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, a fost adoptata de Parlament pe 18 noiembrie 2008, a fost promulgata de presedintele Traian Basescu si ulterior publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 780 din 21 noiembrie 2008.

Sursa:Novopress Chisinau

Drepturile si libertatile se "subtiaza", nu-i asa?

Ehud Barack, marele castigator din Gaza

Ehud Barak, ministrul israelian al apararii, este marele castigator de pe urma ofensivei din Fasia Gaza, care l-a readus in cursa pentru alegerile legislative din februarie, in timp ce marele perdant a fost seful diplomatiei, Tzipi Livni, si partidul sau.

Potrivit sondajelor de opinie, fostul premier conservator Benjamin Netanyahu ramane favorit pentru alegerile din 10 februarie, relateaza AFP.

Insa politologii sunt de parere ca Ehud Barak este cel care a avut de castigat pe plan intern, dupa ofensiva de 22 de zile impotriva gruparii islamiste Hamas.

La polul opus, "prestatia" lui Tzipi Livni pe plan diplomatic, considerata modesta, a adus o lovitura severa partidului de centru Kadima, principala formatiune din coalitia in exercitiu, considera analistii.

"Marele beneficiar va fi, desigur, Ehud Barak,care a iesit din umbra", scria duminica editorialistul Ben Caspit in cotidianul Maariv. "Si Benjamin Netanyahu se poate bucura", continua articolul, explicand ca intoarcerea in prim plan a problemelor de securitate a fost in beneficiul sau si i-a permis sa-si pastreze avantajul initial in randul opiniei publice israelienea. "In acest moment, perdantul este Tzipi Livni. Ordinea sa de zi s-a evaporat", a mai precizat Caspit.

In urma cu o luna, laburistii erau in cadere libera in sondaje, insa Barak, fost general si premier, cel mai decorat militar din Israel, este privit drept "arhitectul" operatiunii Plumb intarit, lansata impotriva membrilor Hamas din Fasia Gaza.

Astfel, desi conflictul a provocat critici si proteste in lume, el a beneficiat de o sustinere larga in randul israelianilor, care au vazut in operatiune ocazia de a reface imaginea armatei, dupa ofensiva din 2006 impotriva militantilor Hezbollah din Liban.

Ministrul de externe a preluat conducerea Partidului Kadima anul trecut, dupa demisia premierului Ehud Olmert, acuzat de coruptie. Kadima a fost fondat in 2005 de seful Guvernului din acea perioada, Ariel Sharon, in urma unei sciziuni de aripa dreapta a partidului Likud, condus de Netanyahu.

La randul sau, Asher Arian, specialist in sondaje, considera Barak poate spera la o victorie, in conditiile in care Livni a fost marginalizata in timpul ofensivei in Gaza. Totusi, expertul nu exclude o mare coalitie care sa reuneasca Likud, Kadima si pe laburisti, in spiritul atmosferei de unanimitate din timpul conflictului.

Partidul Likud, care dispune in prezent de 12 locuri din cele 120 din Parlament, va obtine 29 in urma scrutinului din februarie, potrivit unui sondaj realizat dupa intrarea in vigoare a armistitiului si publicat in pagina electronica a cotidianului Haaretz.
Partidul de guvernare Kadima ar putea obtine 26 de locuri, fata de 29, in legislatura actuala. Partidul Laburist, de centru-stanga, condus de ministrul apararii Ehud Barak, ar putea obtine 14 mandate, fata de 19 in prezent, dar a inregistrat o crestere fata de estimarile dinainte de ofensiva israeliana din Gaza, lansata la 27 decembrie 2008.

Patridul de extrema dreapta Israel Beitenou care dispune in prezent de 11 parlamentari, ar putea numara 14 dupa alegeri. Din aceasta formatiune fac parte persoane provenite din fosta URSS, sub conducerea deputatului Avigdor Lieberman, partizan declarat al utilizarii fortei.

O coalitie de dreapta sub conducerea Likud ar dispune de un fel de majoritate redusa, datorita sprijinului partidelor de extrema dreapta si a celor religioase.

Sondajele efectuate dupa trei saptamani de ofensiva demonstreaza ca operatiunea israeliana din Fasia Gaza, sprijinita masiv de israelieni, nu a provocat o schimbare majora, cu exceptia cresterii cotei de popularitate a lui Ehud Barak.
SursaZiare.com

Un nou caz Madoff in SUA


In Statele Unite cazul Madoff se reitereaza; FBI il cerceteaza in momentul de fata pe Arthur Nadel, presedintele unui fond de investitii din Florida, care a disparut in urma cu patru zile, lasand in urma sa spectrul diparitiei a 350 milioane dolari din banii investitorilor.

Nade, in varsta de 76 de ani, este un fost investitor in piata imobiliarelor care, la sfarsitul anilor 90, a infiintat un fond de investitii ce-si baza plasamentele pe strategii generate pe computer, informeaza Bloomberg.

O situatie similara s-a petrecut si cu Marcus Schrenker, un consultant de investitii din Indiana care si-a inscenat propria moarte intr-un accident de avion, disparand de la locul faptei pe o motocicleta, in urma escrocarii propriilor investitori prin intermediul a trei fonduri de investitii.

Sursa:Ziare.com

Va lua foc Europa de Est?

Letonia, Lituania si Estonia au parte, in aceste zile, de cele mai puternice proteste de strada din 1991 incoace, cand s-au eliberat de sistemul sovietic.

Acum, protestele sunt cauzate de cumplita criza economica ce a lovit tarile cu cel mai inalt ritm de crestere din Uniunea Europeana. Vineri, la Vilnius, sute de oameni au luat cu asalt cladirea Parlamentului. S-au spart geamuri si s-a aruncat in fortele de ordine cu pietre din pavaj. 86 de persoane au fost arestate, dupa ce politia a folosit tunuri cu apa si gaze lacrimogene.

Protestele survin dupa ce, pe 13 ianuarie, la Riga, in Letonia, 106 persoane au fost arestate, tot in urma unor grave tulburari ce au tintit atat Parlamentul, cat si Guvernul. In Estonia, situatia este la fel de grava.

Nu doar la Marea Baltica criza economica provoaca lupte de strada. In Bulgaria vecina, la mijlocul saptamanii trecute, mii de persoane au lovit Parlamentul. Peste 180 de persoane au fost arestate si au fost trimise in regim de urgenta in fata Justitiei. La Sofia insa, studentii, fermierii si activistii ecologisti au anuntat ca pregatesc pentru aceasta saptamana noi manifestatii de strada.

In Europa de Vest, au loc aproape zilnic demonstratii de protest, dar ele nu au inclus pana acum marsuri asupra capitalelor si nici atacarea institutiilor fundamentale ale statului de drept, asa cum sunt Parlamentul sau Guvernul. In general, au avut loc acelasi tip de manifestari pe care-l vedem in fiecare zi si in Romania, cu muncitorii adunati in curtea fabricilor care se inchid.

Analistii sunt ingrijorati de “aterizarea” dura a economiilor est-europene. In tarile baltice, de exemplu, Letonia a avut crestere economica de 12,2 la suta anual, iar in trimestrul trei al anului trecut contractia economica a atins 4,6 procente, iar in Estonia si Lituania 3,5 la suta si, respectiv, 4,3 la suta.

Lumea a iesit in strada. Oameni care au contractat imprumuturi pentru a-si cumpara casa, mobila si automobil s-au trezit brusc fara slujbe si datori vanduti bancilor. Criza economica din America nu numai ca a traversat oceanul, lovind populatiile bogate din Marea Britanie, Germania, Franta sau pe cele in curs de imbogatire din Spania sau Italia, ci s-a aratat intr-o maniera dezastruoasa in Europa de Est.

Bruxellesul se teme acum ca Europa de Est sa nu ia foc, iar demonstratiile sa cuprinda cele doua ancore ale regiunii - Polonia si Romania.

Intrebarea este de ce sa ataci Parlamentul daca nu-ti poti plati ratele la banca? Din Estonia si pana in Bulgaria, urletele multimii au fost aceleasi ca la Atena la sfarsitul anului trecut: “Ne-am saturat de coruptie, ticalosilor!”.

Daca in Grecia situatia este oarecum diferita, in ciuda coruptiei institutionalizate investitiile in infrastructura fiind totusi omiprezente, in tarile baltice si in Bulgaria aceste proiecte sunt doar cu putin mai avansate ca in Romania, tara care detine, in acest domeniu, lanterna rosie la nivelul Uniunii Europene.

Infrastructura ce ar fi putut fi construita in vremuri de prosperitate economica si ar fi putut fi un fel de plasa de protectie la vremuri de restriste nu a aparut intr-o masura semnificativa in Estul continentului, iar in Romania, practic, nu a aparut deloc.

Situatia este cu atat mai grava, cu cat Vestul nu poate ajuta cu mare lucru. Europa a constituit un fond anti-criza, dar accesul la bani este dificil si limitat. Ambitia Romaniei de a obtine 5-10 miliarde de euro din acest fond este mai degraba o iluzie intr-un an de alegeri prezidentiale.

Dupa 1990 incoace, cu masuri diferite de la tara la tara, Occidentul a sprijinit intotdeauna Estul intr-o maniera semnificativa, prin stergerea de datorii de zeci de miliarde de dolari pentru Polonia lui Walesa sau Ungaria lui Gyula Horn, sau macar cu sfaturi si expertiza pentru Romania lui Ion Iliescu.

Cumplit este astazi ca nimeni nu poate ajuta pe nimeni. Marti se instaleaza la Casa Alba presedintele ales Barack Obama. Increderea este uriasa, asteptarea enorma, scenariul hollywoodian. Daca miracolul economic nu se infaptuieste foarte repede, deziluzia va fi ingrozitoare.

Deocamdata, nici unul dintre planurile de relansare economica din Marea Britanie, Germania sau Franta nu a dat rezultate. Nici Estul indepartat nu sta prea bine. Puterea lui Putin a inceput sa crape in Rusia, unde barilul de petrol se vinde cu 35 de dolari, foarte aproape de pretul de extractie din Siberia in vreme de iarna.

Cat despre China, incredibilul s-a produs dupa Tienanmen: demonstratii violente ale muncitorilor din fabricile care se inchid in ritm de cateva sute pe zi…

La Bucuresti, ingrijorare exista cu adevarat deocamdata numai la nivel inalt. Presedintele Basescu care, vara trecuta, privea fara emotie castigarea celui de-al doilea mandat prezidential are acum un contracandidat intr-adevar de temut: criza economica.

Acest lucru incepe, de altfel, sa si transfere puterea informala de pe esichierul politic de la PDL catre PSD, de la Traian Basescu catre Mircea Geoana. De aici, poate, si nervozitatea presedintelui Basescu si a premierului Boc. Vor incepe, oare, si in Romania luptele de strada? Probabil ca nu, atata vreme cat in Bucuresti criza inca nu a lovit cu adevarat. Promisiunile aberante facute in campanie au fost date uitarii de Guvern, dar nu si de cei carora li s-au promis.

Deocamdata, singurul efect palpabil al crizei este intarzierea de cateva zile la plata pensiilor. Pensionarii nu vor ataca cu pietre Guvernul sau Parlamentul. In schimb, cei care isi vor pierde locurile de munca in centura industriala a Capitalei ar putea sa o faca.

Toate ingredientele ce au condus la exploziile din tarile baltice si Bulgaria se regasesc si in Romania. Deocamdata, Bucurestiul are un respiro in care de undeva, de oriunde - FMI, Banca Mondiala, BERD; BEI, zona Golfului - ar trebui adusi bani in Romania pentru a se finanta cu orice pret proiectele de stat.

Din nefericire, judecand dupa incrancenarea cu care guvernantii de astazi isi impart ciolanul virtual, sunt slabe sanse ca vreunul dintre ei sa-si dea seama ca in jurul nostru au inceput luptele de strada pentru o bucata de paine… Sursa:Bogdan Chireac-Ziare.com

Jurnalistul care a aruncat cu pantofii în Bush va cere azil politic în Elveţia

Jurnalistul Irakian Muntazer al-Zaidi, care a aruncat cu pantofii în preşedintele american, George W. Bush, la 14 decembrie, la Bagdad, va cere azil politic în Elveţia, a anunţat un avocat citat de cotidianul La Tribune de Geneve.

"La începutul lunii, familia sa a luat legătura cu mine prin intermediul CICR (Comitetul internaţional al Crucii Roşii) şi voi scrie săptămâna aceasta Departamentului federal al Afacerilor Externe pentru a încuraja Elveţia să îi acorde azil politic", a declarat avocatul său, Mauro Poggia, potrivit aceleiaşi surse. Elveţia i-ar putea acorda azil "fără a lua astfel poziţie pentru sau împotriva intervenţiei americane în Irak", a apreciat acesta.

"Odată instalat la Geneva, bărbatul, necăsătorit şi fără copii, ar putea lucra foarte bine ca jurnalist în cadrul ONU", cu sediul european în oraşul elveţian, potrivit lui Poggia.
Sursa:mediafax

duminică, 18 ianuarie 2009

Miron Cozma îşi face partid: „Va fi un nou curent, curentul Cozma în politică”

La zece ani de la ultima mineriadă, fostul lider al ortacilor din Valea Jiului, Miron Cozma, s-a hotărât să intre în politică, astfel că a anunţat astăzi, la Târgu Jiu, că va începe demersurile oficiale de înregistrare la tribunal a noii formaţiuni, al cărei nume nu l-a făcut, totuşi, public, de teamă ca nu cumva autoritaţile să-i blocheze iniţiativa. Acesta a declarat că are preşedinţi pentru 26 de filiale judeţene, urmând a-i stabili şi pe ceilalţi în viitorul apropiat: "În perioada următoare, voi face filiale la Maramureş, Satu Mare şi Cluj, iar apoi voi merge în zona Suceava, Iaşi. Mi-am împărţit ţara şi timpul astfel încât să stau cam o lună pentru fiecare judeţ”, a spus Cozma, citat de Mediafax. Ca să arate că-şi ia rolul de lider în serios, el a precizat că a şi luat primele măsuri punitive în interiorul partidului: l-a destituit pe unul dintre „şefii” de filiale, care îi era rudă, fiindcă l-a bănuit de interese pecuniare. Fostul lider sindical nu acceptă ca banul să fie un subiect de discuţie în partidul său şi cu atât mai puţin ca acesta să fie catalogat drept comunist sau capitalist: „Partidul meu va fi unul al muncitorilor în care nu se va discuta despre bani şi nu vreau să fie etichetat partid comunist, capitalist sau oricum altcumva. Va fi un nou curent, curentul Cozma în politică”, citează corespondentul Mediafax. Ca să ilustreze spiritul „curentului” în cauză, Miron Cozma a promis că nu va accepta ca membru niciun reprezentant al fostelor structuri comuniste ori postdecembriste. Cu toate acestea, pentru a-şi dovedi imparţialitatea, acesta a declarat că primeşte „cu braţele deschise” doi foşti parlamentari de ideologii complet diferite: Ion Mocicoi (PRM) şi Pantelimon Manta (PNL).

Sursa:Gandul
O fi de ras, sau de plans? Un curent "cozmic".

UE pregateste anexarea Islandei si Norvegiei in 2009. Pacat de ele.

Comisarul UE pentru extindere, Oli Rehn, a declarat in cadrul unei videoconferinte tinute la Oslo (capitala Norvegiei) cu Reykiavik (capitala Islandei) ca UE e pregatita pentru o cerere de aderare din partea Islandei, care ar putea fi rezolvata rapid. Oli Rehn a mentionat explicit ca Islanda si Norvegia ar putea deveni membre UE pana la sfarsitul anului, chiar inaintea Croatiei.

Islanda a avut probleme financiare serioase in anul 2008, ca urmare a crizei bancare mondiale. Practic, sectorul bancar islandez a colapsat. Valoarea coroanei islandeze (moneda oficiala) s-a prabusit, ceea ce a reprezentat un dezastru pentru islandezii care se imprumutasera in euro si care s-au trezit in imposibilitatea de a-si plati datoriile. Au avut loc numeroase demonstratii de protest la care s-au reunit mii de oameni, ceea ce pentru o tara cu 300.000 de locuitori este semnificativ.

Islanda si Norvegia sunt tari membre ale NATO, EFTA (European Free Trade Agreement), EEA (European Economic Area) a spatiului Schengen. De-a lungul anilor, populatia din Islanda s-a opus intr-o covarsitoare majoritate integrarii in UE. Din acest motiv, politicienii din aceasta tara nici macar nu au organizat vreun referendum in aceasta privinta. In Norvegia s-au organizat doua referendumuri in privinta aderarii la UE, dar populatia a votat impotriva.


Continuare eurosceptic.ro

Nota blog: Adio libertati si drepturi. Bine ati venit in puscarie!

Grigore Vieru. 1935-2009


In timp ce unii visau sa mearga in Cosmos, el visa sa treaca Prutul. Dumnezeu sa-l odihneasca!

Campania anti-Dumnezeu ajunge şi în Italia

Uniunea Ateilor şi Agnosticilor Raţionalişti din Italia (UAAR) a anunţat la începutul săptămânii o campanie cu sloganul “Vestea proastă este că Dumnezeu nu există. Vestea bună este că nu avem nevoie de el”, pe care vor să-l lipească pe autobuzele de transport în comun din Geneva de la 4 februarie încolo, informează AFP .


Protest la adresa arhiepiscopului Genevei


Acţiunea a fost condamnată de arhiepiscopia romano-catolică a Genevei, condusă de Angelo Bagnasco, şi urmează într-un mod mai tranşant exemplul ateilor britanici şi spanioli, care au lansat luna aceasta campanii similare având sloganul unitar: “Probabil că Dumnezeu nu există.
Aşa că nu vă mai faceţi griji şi bucuraţi-vă de viaţă”.

Continuare in Cotidianul

Vezi si aici

Mediafax