vineri, 23 ianuarie 2009

Vanzatori de tara, iubitori de arginti

Unul din marii tradatori ai neamului romanesc, Ion Mihai Pacepa, a obtinut reabilitarea si achitarea acum 10 ani, printr-o sentinta rusinoasa a Curtii Supreme de Justitie, precum si restituirea unei averi, chipurile, valorand milioane de dolari. Se stie acum ca Ion Mihai Pacepa a tradat pentru sume de bani, precum Iuda, fiind un mare iubitor de argint si de lux. Dar si asa, nimeni nu putea sa-si afiseze averi de milioane de dolari pe vremea aceea si era si imposibil sa le aiba.

Alt mare tradator de tara si de neam, Mircea Raceanu, evreu, care a scapat de executie datorita numelui care il poarta(tatal sau, fost ilegalist), a fost prins cu documente secrete apartinand Romaniei si Tratatului de la Varsovia chiar inainte de a le preda unui oficial al ambasadei americane dupa o urmarire care a durat mai bine de doi ani. A fost reabilitat de acelasi regim antiromanesc, al lui Constantinescu si decorat de Iliescu, probabil in virtutea sentimentelor de prietenie si colegialitate cu tatal vitreg al acestuia, Grigore Raceanu, vechi activist PCR. Pentru reabilitarea celor doi tradatori, o intensa campanie a dus-o Sorin Rosca-Stanescu, zis "Ciripoi", fost informator al securitatii, "rechin" de presa.

Iar acum, apare alt vanzator, Constantin Rauta, fost angajat al DIE lui Pacepa, care a tradat in 1973, plecand cu o valiza diplomatica ce continea secrete ale statului roman pe care le-a predat inamicului de atunci, si care vrea si el sa fie iertat si reabilitat.

Dintre toti cei care au tradat Romania, nimeni nu a exprimat vreun regret pentru prejudiciile inestimabile pe care tradarea acestora le-au provocat tarii. Nimeni nu si-a cerut scuze pentru agentii romani ucisi la datorie pe baza informatiilor oferite contra cost de acesti iubitori de arginti. Ne mai putem consola cu gandul ca de la dreapta judecata a lui Dumnezeu, nu se poate sustrage nimeni.

Niciun comentariu:

Mediafax