sâmbătă, 16 iulie 2011

Duminica a 5-a dupa Rusalii. Vindecarea celor doi demonizati din Gadara

"Şi trecând El dincolo, în ţinutul Gadarenilor, L-au întâmpinat doi demonizaţi, care ieşeau din morminte, foarte cumpliţi, încât nimeni nu putea să treacă pe calea aceea. Şi iată, au început să strige şi să zică: Ce ai Tu cu noi, Iisuse, Fiul lui Dumnezeu? Ai venit aici mai înainte de vreme ca să ne chinuieşti? Departe de ei era o turmă mare de porci, păscând. Iar demonii Îl rugau, zicând: Dacă ne scoţi afară, trimite-ne în turma de porci. Şi El le-a zis: Duceţi-vă. Iar ei, ieşind, s-au dus în turma de porci. Şi iată, toată turma s-a aruncat de pe ţărm în mare şi a pierit în apă. Iar păzitorii au fugit şi, ducându-se în cetate, au spus toate cele întâmplate cu demonizaţii. Şi iată toată cetatea a ieşit în întâmpinarea lui Iisus şi, văzându-L, L-au rugat să treacă din hotarele lor. Intrând în corabie, Iisus a trecut şi a venit în cetatea Sa." Evanghelia dupa Matei 8, 28

"Paznicii si apostolii le-au povestit oamenilor cum vindecase Hristos pe cei doi îndrăciţi, şi cum o legiune de demoni tremurase de frică în faţa Lui, cerşindu-I îngroziţi să-i trimită în porci dacă nu-i lasă să mai rămână în oameni, şi cum după aceea duhurile rele smulseseră ca un vârtej turma de porci şi o azvârliseră în adâncurile mării.

Au auzit, au priceput şi i-au şi văzut pe cei doi, care abia cu puţin înainte fuseseră ca şi morţi, înviaţi şi curăţiţi. Teferi acum, ei privesc faţa Domnului care le stă cu linişte înainte, de parcă nu tocmai ar fi săvârşit o minune, minune mai uimitoare decât dacă ar fi smuls cu totul muntele Gherghesei şi l-ar fi prăbuşit în mare. Din toate acestea târgoveţii Gherghesei nu ţin minte decât un lucru: că li s-a prăpădit turma de porci si n-o s-o mai vadă înapoi niciodată, în loc să cadă în genunchi şi să mulţumească Domnului că a salvat două suflete, ei jelesc pierderea porcilor! In loc să-L roage să le fie oaspete, Il roagă să plece cât mai repede, în loc să laude pe Dumnezeu, plâng pentru porci.

Să nu ne grăbim să osândim dragostea acestor ghergheseni pentru porcii lor, mai înainte să privim societatea zilelor noastre şi să vedem câţi iubitori de porci numără cetatea noastră, cărora asemeni acelora, le pasă mai mult de porci decât de viaţa semenilor lor.

Gândiţi-vă cât de puţini sunt astăzi, chiar si între cei care-şi fac cruce şi au pe buze numele lui Hristos, cei care ar pregeta să ucidă doi oameni dacă s-ar alege de pe urma lor cu două mii de porci. Sau vedeţi dacă sunt mulţi între dumneavoastră care ar sacrifica două mii de porci ca să scape viaţa a doi nebuni. Să se ruşineze cei ce osândesc pe ghergheseni mai înainte de a se osândi pe sine. Dacă s-ar scula gherghesenii din mormânt astăzi şi ar prinde să numere, mare mulţime de cei ce gândesc asemenea lor ar afla în „creştina” Europă!

Ei măcar L-au rugat cu frumosul pe Hristos să plece de la ei, pe când popoarele Europei de-a dreptul Il alungă. Si de ce Il alungă? Ca să rămână ele singure cu porcii şi cu stăpânii lor, dracii. La ce bun să aduci la supunere nişte morminte?… A coborât în tăcere colina, a intrat în corabie şi a plecat de la dânşii. Ce blândeţe, ce răbdare, ce înălţime dumnezeiască!

Ce victorie deşartă pentru Cezarul care a scris Senatului: „Am venit, am văzut, am învins! Hristos a venit, a văzut, a învins şi a tăcut. Păstrând tăcere a înveşnicit biruinţa Sa. Să înveţe păgânii, dacă vor, din pilda smeritului Domn Iisus Hristos, care niciodată nu dă buzna cu sila.

Cine-L primeşte, primeşte viaţă vesnică; cine-L alungă rămâne cu porcii în veşnica îndrăcire si moarte. O, Doamne Iisuse, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi păcătoşii, vindecă-ne si ne mântuieşte!”

Sf. Nicolae Velimirovici(fragment de predica)

In sfarsit, gandeste

In sfarsit, Boc gandeste. Sau poate nu e ideea lui. El spune ca "că reparaţii materiale trebuie să aibă în continuare în primul rând cei care într-adevăr au avut victime în familie, deci cei decedaţi, urmaşii acestora şi cei răniţi, ei trebuie să aibă prioritate din partea statului. Vom face o analiză şi vom discuta cu cărţile pe masă cu toţi cei implicaţi. Reparaţii materiale trebuie asigurate în primul rând acelora care au murit în Revoluţie, celor care au răniţi în urma Revoluţiei şi, în funcţie de resursele pe care bugetul le are în continuare, să gradăm aceste drepturi, dar începând cu cei care au avut victime sau răniţi în familie".

Şeful Guvernului a declarat, joi seara, la postul B1 TV , că plata stipendiilor destinate revoluţionarilor, care necesită milioane de euro anual de la buget, se mai justifică doar pentru urmaşii persoanelor decedate sau grav rănite în Revoluţia din 1989, iar problema trebuie discutată chiar dacă tema este una sensibilă.  "Ar trebui în primul rând să ne preocupe astăzi soarta acelora care sunt urmaşii celor decedaţi sau răniţi grav în Revoluţie. Restul, cred că deja 20 de ani sunt suficienţi şi cred că ar trebui să reintrăm în rândul lumii în privinţa drepturilor şi obligaţiilor", a spus Boc(Mediafax).

Mi se pare normal sa se incheie cu clasa privilegiatilor de la Revolutia din '89, cu pensiile sfidatoare. Am participat la revolutie in puncte fierbinti din convingerea ca va fi bine, nicidecum pentru privilegii si mariri(Bineinteles ca m-am trezit repede). Nu m-am inscris in nici o asociatie de asa-zisi revolutionari desi pot proba fiecare ora din acel decembrie. In schimb, cunosc oameni care pe toata perioada revolutiei au stat ascunsi in cotloane iar acum unii au cerut pe langa drepturile pe care Iliescu le-a acordat cu mare usurinta acestor asociatii, si titlul de cetateni de onoare al unor orase, cu tupeu maxim. Cunosc sef de asociatie care a pus sa semneze pe falsii revolutionari ca-i cedeaza cota parte din pensie si le-a vandut pamanturile primite(1ha). E destul! S-au destrabalat destul pe banii poporului. Decizia lui Boc va starni reactii adverse, dar fara mare anvergura de data asta, important este ca acesta sa nu cedeze. La munca "tovarasi"!

Vezi si: Unde ne sunt "revolutionarii"?

vineri, 15 iulie 2011

Un cancer deloc intamplator?

Hugo Chavez, una dintre cele mai mari figuri politice latino-americane, este bolnav de cancer. Acesta este pe lista neagra a administratiei americane deoarece a nationalizat principalele bogatii ale tarii, petrolul si pamantul, sfidand globalizarea impusa de mai-marii lumii,  in beneficiul poporului venezuelean.

Nimic nu este intamplator, asa ca este foarte posibil ca acest cancer sa isi aiba radacinile in ura Statelor Unite impotriva sa. Operat in Cuba, acesta urmeaza sa isi continue tratamentul in Brazilia, la spitalul sirio-libanez. Dumnezeu sa-l ajute in aceasta mare batalie!

miercuri, 13 iulie 2011

Tiparnita americana nu lucreaza pentru pensionari

Presedintele Barack Obama a avertizat marti ca nu poate garanta plata pensiilor si a asigurarilor sociale incepand cu data de 3 august daca democratii si republicanii nu ajung la un acord asupra ridicarii plafonului de indatorare a Statelor Unite, potrivit CBS News.(via Hotnews)

"Nu pot garanta ca cecurile de asigurari sociale vor fi platite din 3 august daca nu rezolvam aceasta problema. Pentru ca pur si simplu s-ar putea sa nu mai fie bani in vistierie pentru asta", a spus Obama, intr-un interviu acordat CBS Evening News.

Nota IDLC: Interesant cum americanii tiparesc bani sa ucida copii si oameni nevinovati in Irak, Afganistan, Libia etc. iar pentru cei care au cotizat o viata ba. Bietii cetateni, o sa le iasa "democratia" aia americana pe gat!

O presa bolnava

Daca asa intelege "Libertatea" sa faca presa in tara asta, ar trebui sa ne fie dor de "Scanteia". Nu sunt de acord nici cu CNA-ul, uneori mai pudic decat normalul, dar acum cred ca e necesara prezenta unui consiliu al deontologiei sau ceva in genul asta care sa acopere si presa scrisa, astfel incat sa nu permita oricarui mitocan sa scrie la un ziar. Exemplul de mai sus(apasa foto) spune totul despre "ziaristul" care semneaza un articol cu asa titlu. Un om bolnav intr-o presa bolnava!

duminică, 10 iulie 2011

O lectie de dragoste si patriotism

Nu tin minte cand mi-a fost dat sa asist ultima oara la asa o lectie de dragoste, patriotism, modestie, bun simt, asa cum ne-a predat-o marele campion Lucian Bute ieri seara la incheierea meciului sau cu Mendy. Marturisirea sa sincera, insotita de lacrimi, m-au impresionat enorm,  "Sunt mandru ca sunt roman!", "Va iubesc si va stimez". Si nu erau vorbe goale, de parada.

Mi-am adus aminte de cuvintele adresate de Sfantul Apostol Pavel catre corinteni: "..De aş avea atâta credinţă încât să mut şi munţii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt."

Patriotism, Dragoste, Dumnezeu. Mi se parea ca toate astea il inconjoara pe Lucian. Chiar si la rautatile pe care i le-a adresat micutul Doroftei, a raspuns netulburat, calm, cu dragoste si intelegere. Am inteles in seara trecuta ca inca exista romani adevarati. Nu cei pe care ni-i indica tabloidele si televiziunile de scandal, ci cei care demonstreaza asta. Si atunci merita sa mai speram, nu-i asa?

Mediafax