vineri, 25 septembrie 2009

Extraordinara marturisire a deputatului PSD, Matei Brătianu


"Poate că povestea asta o să dea roadă pentru cei care doresc să scape de droguri şi nu mai au nici o speranţă", şi-a început, încrezător, fostul lider sindical Matei Brătianu, actual deputat PSD, mărturisirile despre ultimii 14 ani din viaţa căminului său. Apoi, s-a gândit şi la "familiile disperate", aşa cum a fost şi a lui la un moment dat: "Ele pot vedea că mai este uşa asta deschisă, care poate e cea mai importantă uşă, asta către Dumnezeu. Noi trei suntem îndreptăţiţi să spunem lucrul ăsta pentru că nu ni s-a povestit. Noi l-am trăit toţi trei". Adică el şi cei doi fii ai săi, Alexandru şi Andrei, acum "frumoşi şi curaţi la suflet".

În urmă cu 14 ani însă, când Matei Brătianu era unul dintre cei mai importanţi şi vizibili lideri de sindicat şi călătorea adesea în ţară şi în străinătate, Alexandru şi Andrei împlineau 23, respectiv 19 ani. Ei aveau să aleagă atunci un drum care ar fi putut să le fie fatal: drogurile. "Fiecare dintre ei câştiga 1000-1500 de dolari pe lună. Unul lucra în publicitate, celălalt era dealer la cazinou. Intraseră în lumea celor cu mulţi bani, iar din cauza anturajului au început să fumeze marijuana", ne-a dezvăluit Matei Brătianu.

"Într-o zi m-a sunat mama băieţilor - eu sunt recăsătorit - şi mi-a spus că are impresia că ei se droghează. M-am întâlnit cu ei şi au recunoscut că este adevărat, dar, în acelaşi timp, au încercat să-mi explice că marijuana este un drog uşor, care nu creează dependenţă. Mi-au dat exemple nenumărate de personalităţi care au fumat marijuana până la vârste înaintate fără să aibă dependenţă. Mi-au spus că alcoolul şi tutunul omoară mult mai mulţi oameni decât drogurile. Am început să citesc cărţi şi să vorbesc cu oameni şi am aflat că acest consum de marijuana este primul pas pe un drum de multe ori fără cale de întoarcere", a continuat deputatul.

El a povestit că durerea era cu atât mai mare cu cât reuşise să se îndepărteze de fiii săi. Încă îşi mai reproşează faptul că petrecea puţin timp alături de familie: "Din cauză că eram angrenat sufleteşte în mişcarea sindicală îmi rămânea puţin timp pentru familie. Plecam în delegaţii sindicale în străinătate şi de acolo căutam să aduc cadouri frumoase. Odată mi-au reproşat că ar fi preferat ca, decât să le aduc câte un cadou de pe unde mergeam, să stau o jumătate de oră cu ei. A fost foarte dureros pentru că am realizat că cei care se aruncă cu totul în profesie manifestă o nesimţire totală faţă de propria familie, de cei dragi".

Timp de trei ani au consumat marijuana Alexandru şi Andrei, Matei Brătianu având în permanenţă teama că cineva va veni şi le va propune să încerce "ceva mai tare". Pentru că nu ştia cum să-i determine să renunţe, fostul lider sindical intra să aprindă două lumânări în bisericile care-i ieşeau în cale în timpul vizitelor sale în ţară. Una pentru Alexandru, una pentru Andrei. Lumea îl credea foarte credincios. "Eu nu mergeam însă la biserică. La Înviere, de fapt, simulam credinţa. Luam lumină, consideram că mi-am făcut datoria faţă de Dumnezeu şi acasă, ca tot românul, începeam chiolhanul. Aşa credeam eu că se face". Mai târziu, Matei Brătianu a aflat că salvarea a venit tot de la Dumnezeu.

După ce a participat la o cununie religioasă, la Topraisar, slujba impresionându-l foarte mult, Brătianu a ţinut să-i spună preotului drama de acasă. Din acel moment, lucrurile au început să se îndrepte: "Părintele Ştefan mi-a spus să fiu liniştit că se va ruga pentru mine. Băieţii mei au ajuns în curând să se spovedească şi sub îndrumarea preoţilor au terminat cu drogurile. De atunci s-au spovedit foarte des. După trei ani pe care i-a petrecut în obştea bisericii, Alexandru şi-a dat licenţa şi a făcut două master-uri, Teologia şi s-a înscris la doctorat. Ambii băieţi sunt acum căsătoriţi. Dumnezeu a făcut pentru că aşa a vrut, datorită Lui copiii mei au scăpat din drama asta. Acum, singurul meu drum este către biserică". Sursa: Gandul

joi, 24 septembrie 2009

Asul din maneca lui Basescu?


Traian Basescu propune referendum pentru Parlament unicameral si reducerea numarului de parlamentari la maxim 300, exact in ziua alegerilor prezidentiale, 22 noiembrie. Seful statului a explicat ca un Parlament mai mic ar fi si un element de reducere a coruptiei, "mai putini politicieni de rang inalt care fac trafic de influenta". Diabolic? Putin spus.

Ce parere aveti, prieteni?

Udrea: demisia şi dosare penale. Rămane trasul pe nas


Comisia Udrea a dat ieri verdictul în ancheta începută în urmă cu două luni privind modul de cheltuire a banilor publici de Ministerul Turismului. Comisia cere revocarea din funcţie a ministrului Elena Udrea şi a preşedintelui ANRMAP, Cristina Trăilă. Ludovic Orban, preşedintele Comisiei, a prezentat ieri mai multe cazuri în care s-a încălcat legea şi s-a cerut începerea urmăririi penale a Elenei Udrea.( Jurnalul National)

miercuri, 23 septembrie 2009

Patriarhul Daniel, despre legalizarea prostitutiei: ”Biserica e lasata sa lupte singura!”


Patriarhul Bisericii Ortodoxe, Prea Fericitul Daniel, a declarat azi, în exclusivitate pentru Inpolitics, că nu are de gînd să iasă la rampă, cum se zvonește, cu un mesaj personal pe marginea propunerii președinției privind legalizarea prostituției și a drogurilor, dar și a scoaterii religiei, ca obiect, din școli. El spune, însă, că Patriarhia va reacționa prin comunicate oficiale, și nu își ascunde dezamăgirea față de "balcanismul" de care dau dovadă unii dintre români în fața unor atacuri la însăși moștenirea moral-spirituală a poporului.

"În acest moment, suntem preocupați în primul rînd de Sfintele Slujbe pe care avem în program să le ținem în mai multe locuri din țară, în perioada următoare, nu vom interveni personal în aceasta campanie mediatică legata de propunerile Președinției, ci ne vom folosi de mijloacele mediatice pe care le avem la îndemînă și vom spune ce avem de spus, pentru că nu suntem de acord cu ce se întîmplă". Cu amărăciune în glas, Prea Fericitul Daniel mai spune: "Dacă ne întrebați, ne încearcă o mîhnire sufletească atunci cînd vedem cît suntem de balcanici cînd e vorba să ne apărăm patrimoniul de valori spirituale, tradiția, iubirea de Dumnezeu....Mult zgomot, multă agitație, puține fapte concrete...Biserica e lăsată să lupte singură în asemenea situații, iar mijloacele noastre sunt limitate, doar pe Dumnezeu îl avem de partea noastră. Ar trebui să existe o mobilizare mai puternică din partea societății civile, a credincioșilor, în ansamblu, dar faptele lipsesc, în general, se preferă vorbele și e mare păcat! Mai mult nu vrem să cuvîntăm, așa să ne ajute Dumnezeu!" mai spune Patriarhul, pentru Inpolitics.

PDL vânează voturile cultelor protestante


Scandalul declanșat de comisia prezidențială pentru analiza riscurilor demografice pe marginea legalizării drogurilor, a prostituției și prin atacurile la Biserica Ortodoxă ia amploare, iar reactiile sunt tot mai tăioase. PSD, prin vocea lui Cozmin Gușă, susține că e vorba de un atac cu profunde conotații electorale și afirmă că în PDL există un puternic nucleu de protestanți, în frunte cu premierul Emil Boc.

Atacurile lui Băsescu la Biserică nu sunt o noutate, ele s-au mai produs exact în aceeași perioadă a anului electoral 2004. Atunci, să reamintim, Băsescu își pusese mai-marii BOR în cap prin opoziția, ca primar, la proiectul Cateralei Neamului, urmat de absența ostentativă de la Sărbătoarea Sf.Dimitrie Basarabov, ocrotitorul Bucureștilor, unde venise Patriarhul Teoctist. Mai apoi, oameni din echipa sa au aruncat pe piață declarații fierbinți despre fenomenul homosexualității în rîndul fețelor bisericești, plus celebrele afirmații ale lui Băsescu privind cei 20% dintre români care ar fi gay și acordul pentru adoptarea de copii de către familiile de homosexuali.

De ce recurge președintele la acest tip de provocări electorale ? Cozmin Gușă, fosta sa mână dreaptă în campania din 2004, afirmă că explicația e simplă: "Și atunci, ca și acum, Traian Băsescu și PDL țintesc spre voturile cultelor protestante, pocăiți, cum li se mai spune, a căror relație cu Biserica Ortodoxă nu e dintre cele mai bune, și pe care speră să le atragă prin orice mijloace. De altfel, în PDL există un nucleu puternic de protestanți, în frunte cu premierul Emil Boc, care este penticostal, la fel ca și Sorin Apostu, primarul Clului, Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, ori deputatul Daniel Buda, ca și președintele, fost senator PDL, al Consiliului Județean Bihor, Radu Țîrle, iar deputatul PDL Lucian Tipei este chiar fratele episcopului Pavel, șeful Cultului Penticostal din România. De asemenea, mai este filiera adventiștilor, reprezentată de fostul vicepremier PDL Gheorghe Seculici și de primarul Aradului, Gheorghe Falcă. Aceste culte sunt puternic reprezentate în zona Transilvaniei, iar relațiile strînse dintre ele și PDL au nemulțumit adesea capii Bisericii Ortodoxe din Ardeal. Acesta e și motivul pentru care în august, la slujba de Sf. Maria ținută la mănăstirea Nicula, premierul Boc a fost complet ignorat de către Bartolomeu Anania, mitropolitul Clujului" afirmă strategul PSD. Reamintim că prima declarație legată de religia protestantă a lui Boc și a unor lideri PDL a venit la finele anului trecut din partea fostului primar de Cluj, Gheorghe Funar. sursa: Inpolitics.ro

Vezi si Cozmin Guşă dezvăluie nucleul dur al PD-L format din penticostali şi adventişti

Disperarea cand ii vine...(2)

Ce fac parazitii care il inconjoara pe presedinte in diferite comisii si comitete? Propun legalizarea consumului de droguri si a prostitutiei! (Si cam toti au titluri pompoase).

Realizati cat de mare trebuie sa fie foamea de voturi, daca Basescu recurge la astfel de tertipuri ieftine in aparenta, dar cu implicatii grave in viitor. Orice drogat poate sa se ia de tine pe strada fara frica de a fi arestat, orice vecin isi poate transforma casa in bordel, sufocand zonele populate. Basescu isi imagineaza ca armate de curve vor fugi la urna de vot purtand lenjerie imprimata cu chipul presedintelui, iar drogatii ii vor tatua numele pe brate. Sa nu mai vorbim ca in spatele acestor decizii s-ar putea afla interese mult mai mari.

In viziunea acestor indivizi, Dumnezeu poate sa mai astepte, e timpul lor, a micilor antihristi! Cred ca e timpul ca Biserica Ortodoxa sa se pronunte fara teama, clar si raspicat, impotriva acestor noi erezii! Are de partea sa totul!

marți, 22 septembrie 2009

Disperarea cand ii vine...


Basescu Traian recurge la măsuri disperate pentru refacerea capitalului electoral pierdut datorită lacomiei, minciunilor, nepotismului, scandalurilor interminabile, implicarii interesate in toate segmentele vietii sociale si politice. Nu in ultimul rand, a scandalurilor Ridzi si Udrea. Agită mandria de a fi roman. El, care prin politica lui externă, a făcut ca lumea sa ne privească ca pe niste curiozitati, in ciuda "apartenentei" la Europa. La patriotismul său de conjunctură ii raspund trei personalităti din Romania, si o fac bine. Vezi aici.

duminică, 20 septembrie 2009

"Perle" la moartea unui maestru


Nae Lazarescu dupa moartea lui Nicu Constantin: ” In meseria asta trebuie sa stii cat o sa te coste. Pe unii familia, sanatatea, pe altii chiar viata!”(Cancan). Dar minerii? Dar soferii? Dar femeia de serviciu? Daca exista vreo meserie in care nu investesti nimic, nici familia, sanatatea sau chiar viata, se ne-o spuna artistul, s-o imbratisam si noi!.

Prezentatoarea PRoTV la inmormantarea lui Nicu Constantin: “In ropote de aplauze, Nicu Constantin s-a retras discret...” !!!

Stela Popescu l-a caracterizat pe Nicu Constantin, care i-a fost coleg la Teatrul de Revistă "Constantin Tănase" din Capitală, drept un actor "extraordinar de talentat", care "nu părea niciodată un om fără carte, ceea ce în ultima vreme se mai întâlneşte". Desi nimeni nu a mentionat in mass-media ca actorul nu ar avea scoala, s-a trezit Stela! Probabil ca pentru Stela Popescu, Scoala de Arte Bucuresti e un fel de “Spiru Haret”. Daca nu a contat o viata, conteaza acum? Oricum Nicu Constantin se pare ca era superior multor colegi la capitolul cultura.

Adio maestre!

Luarea Crucii şi urmarea lui Hristos



Predica a IPS Bartolomeu Anania - Luarea Crucii şi urmarea lui Hristos


"Oricine voieşte să vină după Mine să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să-Mi urmeze Mie.
Căci cine va voi să-şi scape sufletul îl va pierde, iar cine va pierde sufletul Său pentru Mine şi pentru Evanghelie, acela îl va scăpa.
Căci ce-i foloseşte omului să câştige lumea întreagă, dacă-şi pierde sufletul?
Sau ce ar putea să dea omul, în schimb, pentru sufletul său?
Căci de cel ce se va ruşina de Mine şi de cuvintele Mele, în neamul acesta desfrânat şi păcătos, şi Fiul Omului Se va ruşina de el, când va veni întru slava Tatălui său cu sfinţii îngeri."

Marcu 8,34-38

Mediafax