sâmbătă, 15 noiembrie 2008

Clasa de Mijloc


In comunism, omul exploateaza omul. In capitalism e invers hahaha. Problema fundamentala este prostirea treptata a maselor. Scaderea nivelului intelectual si disponibilitatea tot mai mica pentru introspectie.

  • Viata clasei de mijloc este o imitatie groteasca a reclamelor vazute la TV.
  • Comunismul si fascismul au prins tocmai datorita comoditatii cetateanului de clasa medie, prostit de munca si consum, respectiv goana dupa confort si lux.
  • Clasa medie este una din cele mai ignorate si ipocrite clase sociale.
  • Prea saraci sa nu fie coruptibili
  • Prea bogati ca sa iasa in strada sa schimbe ceva
  • Mereu indatorati, mereu creditati
  • Papusi, marionetele ideale, vasale in fata sistemului
Se duc la munca 48 ore pe saptamana sau chiar mai mult, ajung acasa rupti de oboseala si se uita la cine stie ce show si-i cred pe manipulatorii din mass media tot ce vor sa le induca. Este promovat consumul si imprumuturile, casele ipotecate masini cumparate in rate etc.
Vina nu este a acestei clase mijlocii, ci a conducatorilor care NU vor o crestere materiala si intelectuala -asta se doreste findca in felul acesta doar puterea si elita are de castigat !

NU vreau sa fie acuzat de comunism si alte etichetari superficiale de semidocti asa zisi pro occidentali din poze si vacantze !

Sursa: http://schimbarea.blogspot.com

Conspiratia Craciunului


Vin sarbatorile, incep cumparaturile, mare atentie la cartile de credit. Cartile de credit au un termen de 17 pana la 21 de zile in care trebuiesc achitate pentru a nu platii dobanda usturatoare de circa 20%.
Fii atent la o mare teapa :

  • ai balanta zero pe intai ale lunii si cheltuiesti in prima zi 1000 EUR
  • pe 2 platesti bancii inapoi 999 EUR, ramai dator cu 1 EUR bancii
  • daca nu platesti si acest rest 1 EUR in cele 17 sau 21 de zile de gratie banca iti va aplica dobanda pe toata suma vehiculata, respectiv pe toti 1000 EUR pe toata perioada si nu doar pe 1 EUR cum ai fi tentat sa crezi si cum ar fi fost normal
Sursa: http://schimbarea.blogspot.com

Transa Colectiva

Comoditatea preluarii mesajului audiovizual a facut ca telespecatatorii sa accepte bucurosi informatii prefabricate subtil malefic, aranjate si decupate, care le capteaza atentia, transformandu-i astfel, din fiinte care ar trebui sa gandeasca in fiinte gandite.

In fata micului ecran, vrand-nevrand, fiinta umana isi formeaza psihologia de consumator, devine foarte receptiv, iar televizorul va deveni o necesitate (generand boli psihice), asa cum este alcoolul pentru un betiv sau cum sunt tigarile pentru un fumator.

Libertatea telespectatorului de a alege este limitata, lui i se propun emisiuni special create, avand scopuri prestabilite, fiecare din ele avand un mesaj subtil ales. Un om care vine obosit de la serviciu este foarte receptiv (pasiv) in fata televizorului, iar psihologia lui este de a prelua fara nici un discernamant mesajul primit.

Un element esenţial pentru înţelegerea mijloacelor de comunicare video-audio este efectul hipnotic al acestora. Neuropsihologii demonstrează că televiziunea, indiferent de emisiunea vizionată, are ca prim efect introducerea cortexului telespectatorului într-o stare semihipnotică (unde cerebrale alpha). Aceasta explică atracţia pe care mass-media audio-video o exercită asupra tuturor, însă mai cu seamă asupra copiilor. Este imposibil de găsit o activitate prin care copiii să fie liniştiţi atât de repede şi aproape imobilizaţi pe o perioadă lungă de timp, aşa cum se întâmplă atunci când sunt aşezaţi în faţa televizorului. De altfel, acesta este şi motivul pentru care părinţii şi, în unele cazuri şi educatorii, folosesc televizorul ca sedativ.

Depersonalizarea individului si transformarea creierului acestuia intr-o gelatina inerta sunt din ce in ce mai evidente. La urma urmei nu se doreste decat obtinerea unor zombie care sa munceasca mult si sa consume pe masura.

Sursa: http://schimbarea.blogspot.com

De mare actualitate, vaccinul Gardasil, vaccin ucigas

Guvernul vrea sa bage pe gat romanilor un vaccin, respins in toate statele americane, recomandat insa de fostul Secretar de Stat al SUA, Madeleine Albright, care nu mai poate de grija romanilor.

Dupa ce Guvernarea PSD a impus introducerea iodului in sarea consumata de romani, fara nici un fel de studiu stiintific, iata ca si liberalii incearca introducerea obligativitatii unui vaccin care poate provoca sterilitatea sau chiar moartea. Reporterii ZIARUL au realizat o documentare cu privire la vaccinul Gardasil si cere specialistilor de la Babes sa ia atitudine si sa aduca la cunostinta publicului romanesc pericolele vaccinului pe care Madame Albright vrea sa-l vada introdus obligatoriu in tara noastra.
Romania ar putea initia in toamna acestui an, odata cu inceperea noului an scolar, un program de vaccinare a tinerelor impotriva cancerului uterin, au anuntat, recent, premierul Tariceanu si fostul Secretar de Stat american Madeleine Albright, presedinte al companiei de consultanta Albright Group.
Romania, tinta pentru vaccinul ucigas
La Bucuresti, Madeleine Albright, fost Secretar de Stat al SUA, a facut zilele trecute lobby pe langa presedintele Traian Basescu si primul-ministru Calin Popescu Tariceanu pentru ca Romania sa adopte vaccinul Gardasil, pentru "prevenirea cancerului de col uterin" (HPV). S-a dovedit foarte repede ca o astfel de deplasare nu este chiar un act de "binefacere", ci se intreprinde pe bani foarte multi: chiar si sute de mii de dolari, in acest caz. Compania de medicamente Merck & Co se asteapta la vanzari de cel putin 4 miliarde de dolari anual doar in SUA, militand pentru ca vaccinul HPV sa fie administrat in scoli obligatoriu. Costul dozele vaccinului obligatoriu leviteaza in jurul a 300 de euro pentru o persoana. In Romania traiesc circa 125.000 de tinere eleve care ar urma sa fie vaccinate obligatoriu. Daca inmultim aceste cifre cu 300, rezultatul devine foarte interesant financiar.
Adevarul despre Gardasil
Adevarul despre afacerea Gardasil si mai ales despre efectele vaccinului sunt insa invaluite intr-o ceata mai mult decat tenebroasa: atat in Canada cat si in SUA, unde s-au facut eforturi uriase pentru administrarea obligatorie a vaccinului Gardasil de catre politicieni influentati financiar de cartelul farmaceutic pe care l-am amintit mai sus, initiativa a fost respinsa in mai toate statele in care a fost propusa. Cetatenii canadieni si americani si-au dat seama ca un vaccin netestat pe termen lung si cu efecte secundare necunoscute inca pe deplin, sau stiute si deliberat ascunse, nu este sigur si cu atat mai putin necesar, mai ales injectat fetelor de la 9 la 15 ani. Efectele secundare invocate imediat au fost: greata, voma, temperatura ridicata, mancarimi ale pielii, dureri musculare, spasme bronsitice, astm, sau chiar paralizie, apendicita si dezvoltarea artritei la noua femei din cele circa 11.000 care au participat intr-un studiu clinic de scurta durata, ceea ce ridica probabilitatile la sute in cazul injectarii obligatorii a femeilor din Romania.


http://www.freenews.ro

vineri, 14 noiembrie 2008

Scrisoare deschisa catre Gigi Becali sau ipostaze ale nesimtirii animalice

Atitudine luata de Mihai Bendeac, pe blogul domniei sale:

"Draga domnule ciobane,

Esti in campanie electorala.Te gandeai tu cand mulgeai oile c-o sa ajungi cel mai bogat om din Romania?Bravo tie!Ai fost inteligent!Cine s-ar fi gandit la asa afaceri ca ale tale?!Sa iei un teren de la armata si sa-l vinzi imediat de 200 de ori mai scump…BRAVO GIGI!!!

Jiji…Sau vrei sa-ti spun deja “dom’ presedinte”? Deci… Jiji draga, in drumul meu spre studiouri (acolo unde filmez emisiunea aia care-ti place lu’ matale) traversez sectorul2. Ei, si cum il traversez eu asa, oriunde m-as uita vad moaca unuia Tudorache. Finul tau cica. Asta candideaza bai Jiji! Finul tau candideaza pentru partidul tau. Ce frumos suna, nu? Ce vreau eu sa-i transmiti lu’ Tudorache asta. Ca ma-sa si cu ta-su nu i-au lasat lui mostenire stalpii si cabinele telefonice ca sa le umple de afise cu moaca lui de Pokemon.Domnule cioban…Sa-l votezi tu cu familia ta si cu nepotii tai! Eu nu-l votez ! Ca eu n-am venit la tine in curte la Pipera sa lipesc afisele mele de la teatru. Ca daca veneam, ma omorau nepotii. Asa ca nici tu nu trebuie sa lipesti afise pe cabinele mele telefonice si pe stalpii mei. AI MEI?! Adica ai comunitatii!!! Daca imbecilii astia nu va amendeaza si nu va interzic sa lipiti afise cu tine si cu finu’ tau, sper ca poporul roman mai are atata dram de creier incat sa se cace pe afisele voastre si sa nu va voteze. Dar stai linistit bai Jiji. Ca sunt atatia ciobani in tara asta incat chiar si Tudorache asta al tau are sanse reale.

Ah! Ma uitam eu zilele trecute la televizor si am vazut ca unii de la PNG i-au batut pe unii de la PD-L. Bucura-te ca oile din partid au avut castig de cauza. I-au snopit. Si in tmp ce pe ecran se derulau imagini cu aia care erau tumefiati si plini de sange, finu’ tau declara pentru reporter ca totul e o inscenare. Ca aia s-au speriat si, de fapt, s-au batut intre ei.

Si inca ceva. Vad ca tot o iei tu mereu pe campii cu religia si cum crezi tu in Dumnezeu si cum vorbesti tu cu el…Cum construiesti tu biserici… BAAAAI ! Ai facut un afis electoral in care tu dai mana cu unu’ si intre voi sta Maica Domnului!!!!!!!Maica Domnului baaaaaaaaa!!! Si in timpul asta marii prelati si mitropolitii curului, patriarhu’ iti dau cruci, titluri si diplome bisericesti. Tu si cu toti capii bisericii de-i avem noi in Romania aveti alt Dumnezeu decat al meu ?!? Ca daca voi vorbiti cu Dumnezeu si va zice: “Bai Gigi…Pune-o pe Maica Domnului in afisele electorale!”…pai atunci asta nu e Dumnezeu ala la care ma rog eu…

Cu dragoste pentru telemeaua de oaie,"

Mihai B


Sursa: http://mihaibendeac.wordpress.com/

joi, 13 noiembrie 2008

Serifii holocaustului

Sub acest titlu, redam un articol din Novopress UK, care ne arata cat de grijulii sunt autoritatile si ministerul invatamantului din Marea Britanie, ca tinerilor sa li se inoculeze acest asa-zis holocaust, denumit de unii ca cea mai mare minciuna a secolului.

"Fiecare scoala din Marea Britanie va angaja un profesor, specialist in Holocaust, pentru a promova toleranta si a combate rasismul. Cate un profesor din fiecare scoala a invatamantului secundar va fi invitat sa participe la un curs de una-doua zile, pentru a se asigura ca temele privind asa-zisului genocid nazist sunt tratate cu precizie in clase. Noua masura se pare ca este luata datorita faptului ca scolile renunta la holocaust din lectiile de istorie, pentru a evita jignirea elevilor de credinta musulmana. S-a descoperit ca unii profesori ezita in a preda de teama de a nu supara elevii a caror credinta include negarea holocaustului. Odata instruiti, membrii staff-ului scolar vor fi incurajati sa conduca si alte lectii despre multiculturalism si lupta impotriva extremismului."

miercuri, 12 noiembrie 2008

10 războaie americane şi zece minciuni mediatice planetare



1. Vietnam (1964-1975)
Minciună mediatică: August 2-3, 1964, Pentagonul afirmă că forţele militare ale Vietnamului de Nord atacă două distrugătoare americane aflate în Golful Tonkin.
Ulterior s-a aflat: Nici un vas nu a fost vreodată atacat. Casa Albă a inventat povestea.
Obiectivul real: Anularea independenţei vietnameze şi menţinerea dominaţiei americane în Asia de Sud-Est.
Consecinţe: Milioane de victime (numărul lor exact nu este cunoscut, evaluările sunt cuprinse între 2 şi 4), malformaţii genetice (agentul orange), probleme sociale masive.

2. Grenada (1983)
Minciună mediatică: Mica insulă din Caraibe este acuzată că instalează o bază militară sovietică şi ameninţă vieţilor studenţilor medicinişti americani.
Ulterior s-a aflat: Complet fals. Preşedintele american Reagan a inventat totul fără nici un fundament.
Obiectivul real: Oprirea reformelor sociale şi democratice ale primului-ministru Bishop (care a fost asasinat). Reagan spunea: “Nu putem permite apaşilor comunişti să se infiltreze în grădina noastră...”
Consecinţe: Invazia puşcaşilor marini, represiunea brutală şi restaurarea controlului Washingtonului.

3. Panama (1989)
Minciună mediatică: Scopul invaziei puşcaşilor marini era arestarea preşedintelui Noriega pentru trafic de droguri.
Ulterior s-a aflat: Noriega, care beneficiase anterior de sprijinul CIA, ceruse canalul Panama pentru ţara pe teritoriul căreia se afla, şi terminarea închirierierii americane. Intolerabil pentru SUA.
Obiectivul real: Menţinerea controlului american asupra rutelor maritime strategice.
Consecinţe: Bombardamentele americane au ucis între 2000 şi 4000 de civili. Ignorate de mass-media.

4. Iraq (1991)
Minciună mediatică: Iraqienii au furat incubatoare din maternităţile kuweitiene.
Ulterior s-a aflat: Emirul Kuweitului a plătit agenţia de publicitate Hill & Knowlton, care a inventat minciuna.
Obiectivul real: Anularea rezistenţei Orientului Apropiat în faţa Israelului şi a înaintării independenţei în raport cu dominaţia americană.
Consecinţe: Nenumărate victime de război, urmate de un embargou de lungă durată, care a vizat şi medicamentele.

5. Somalia (1993)
Minciună mediatică: Kouchner apare ca erou al campaniei umanitare în Somalia.
Ulterior s-a aflat: Patru companii americane au cumpărat drepturile asupra unui sfert din petrolul somalez.
Obiectivul real: Controlarea militară a unei regiuni strategice.
Consecinţe: Incapabil să controleze Somalia, Washingtonul menţine această ţară în haos prelungit.

6. Bosnia (1992-1995)
Minciună mediatică: Ruder Finn şi Bernard Kouchner vorbesc despre “lagărele de exterminare sârbeşti”.
Ulterior s-a aflat: Ruder Finn şi Kouchner au minţit. Lagărele respective conţineau prizonieri de război în vederea schimburilor ulterioare. Preşedintele bosniac musulman Izetbegovic a admis acest lucru.
Obiectivul real: Distrugerea Yugoslaviei socialiste, a sistemului ei de securitate socială, în vederea instaurării controlului multinaţionalelor, a controlării fluviului Dunărea şi a drumurilor strategice din Balkani.
Consecinţe: Patru ani de război înfiorător pentru toate naţionalităţile (bosniaci, sârbi şi croaţi). Provocat de către Berlin, prelungit de Washington.

7. Yugoslavia (1999)
Minciună mediatică: Sârbii comit genocid împotriva albanezilor kosovari.
Ulterior s-a aflat: Pură invenţie, aşa cum purtătorul de cuvânt oficial NATO, Jamie Shea, a admis.
Obiectivul real: Transformarea NATO într-o forţă poliţienească globală şi impunerea controlului NATO în Balkani. Instalarea unei baze militarea americane în Kosovo.
Consecinţe: 2000 de victime ale bombardamentelor NATO. Purificare etnică în Kosovo pusă în practică de către UCK, sub acoperirea NATO.

8. Afghanistan (2001)
Minciună mediatică: Bush vrea să se răzbune după 9/11 şi să-l captureze pe Bin Laden.
Ulterior s-a aflat: Nici o dovadă n-a existat despre Al-Qaida. În orice caz, talibanii propuseseră să-l extrădeze pe Bin Laden.
Obiectivul real: Controlarea militară a acestei regiuni asiatice strategice, în vederea construirii unei conducte de-a lungul Afghanistanului care să controleze rezervele de petrol din Asia de Sud.
Consecinţe: Ocupaţie pe termen lung, creştere masivă a producţiei şi a traficului de opium.

9. Iraq (2003)
Minciună mediatică: Saddam posedă arme de distrugere în masă. A afirmat-o Colin Powel la Naţiunile Unite.
Ulterior s-a aflat: Casa Albă a ordonat agenţiilor de spionaj să falsifice rapoartele sau să le inventeze pur şi simplu (afacerea Libby).
Obiectivul real: controlarea tuturor resurselor pentroliere şi abilitatea de a îndepărta rivalii: Europa, Japonia, China...
Consecinţe: Iraqul a fost scufundat într-un haos sângeros.

10. Venezuela (2008?)
Minciună mediatică: Chavez sprijină terorismul, importă arme, este un dictator (pretextul definitiv nu a fost încă ales).
Ce ştim acum: Mai multe baloane mediatice au fost deja înţepate şi s-au dezumflat: Chavez trage în propriul popor, Chavez anti-semit, Chavez militarist... Încercările de demonizare continuă.
Obiectivul real: Multinaţionalele americane doresc să menţină controlul asupra petrolului şi a celorlalte resurse sud-americane, temându-se de eliberarea socială şi democratică a Americii Latine.
Consecinţe: Washingtonul duce un război global împotriva tuturor ţărilor Americii Latine: lovituri de stat, sabotaj economic, jaf, amplasarea bazelor militare lângă resursele naturale...

Concluzie:
O campanie masivă de minciuni mediatice precede orice război. Iar lista este departe de a fi completă! Pentru a opri războaiele, trebuie mai întâi să demascăm aceste minciuni mediatice cât mai repede cu putinţă, şi la cea mai mare scară. În războiul informaţional, tu eşti un luptător!

Sursa: Media Gnostic

Glume cu tâlc


Intr-un satuc de campie, a venit un investitor american particular, insotit de asistentul lui. A batut la prima usa intalnita si i-a spus proprietarului: Uite, eu sunt colectionar de broscute. Daca imi aduci o broscuta, am sa iti dau pe ea 10 euro. Taranul a fugit repede in padurea din spatele casei si a luat o broscuta. I-a dat-o investitorului, si-a luat cei 10 euro si le-a spus vecinilor despre ce afacere a facut. A doua zi, fiecare taran s-a dus la investitor cu cate o broscuta, pe care a vandut-o cu 10 euro.

Dupa cateva zile, investitorul le-a spus satenilor: Vad ca afacerea merge. De azi, pentru fiecare broscuta am sa va platesc cate 20 de euro. Taranii au dat fuga in padure, au cules broscute si le-au predat pentru 20 de euro/bucata, investitorului. Dupa alte cateva zile, acesta s-a intors in SUA presat de afacerile de acolo, lasandu-l pe asistentul lui sa vina cu broscutele dupa cel mult o saptamana. Inainte de a pleca, le-a spus:” Dragii mei, sunt nevoit sa ma intorc urgent in State. Va promit insa ca la intoarcere am sa cumpar de la voi broscutele cu 60 de euro bucata”. Si a plecat, in uralele satenilor fericiti de pleasca ce a dat peste ei. A doua zi, asistentul investitorului a adunat satenii si le-a spus: “Fratilor, m-am gandit la o afacere pentru voi. Seful meu se va intoarce peste doua saptamani si va va plati cate 60 de euro/broscuta. Daca vreti, vi le vand eu inapoi pentru 35 de euro bucata, iar voi le veti vinde cu 60. Profitul vostru va fi frumusel. Ce spuneti?”

Satenii, s-au adunat la sfat si au decis ca o asa afacere nu mai prind ei degraba. Au pus mana de la mana, s-au imprumutat pe la cunoscuti, pe la banci, care pe unde a putut, si au cumparat broscutele inapoi cu 35 de euro bucata. Asistentul investitorului a luat banii, a plecat in SUA, iar pe sateni nu i-a mai cautat nimeni, niciodata. Au ramas cu banii dati, cu imprumuturi scumpe la banci si fara sa detina niciun activ in plus fata de ceea ce aveau inaintea afacerii.

Aceasta este povestea crizei subprime, pe intelesul celor care nu au deprins cotloanele businessului bancar.


http://www.bogdanstanciu.eu/

marți, 11 noiembrie 2008

In fata unei prigoane nevazute


De-a lungul veacurilor, de la primii crestini si pana acum, am fost supusi la nenumarate prigoane. Satana in divesele sale ipostaze a incercat distrugerea unei simtiri atat de bine inradacinate in sufletele oamenilor incat nici doua mii de ani nu au ajuns pentru a o innabusi.

Totul incepe de la prigoanele romanilor in timpul imparatului Nero, urmand cele musulmane si culminand totul cu cea comunista din secolul XX..
Aceasta din urma, a fost poate cea mai brutala din toata istoria crestina. Folosind metode imposibil de imaginat de fiinta umana ci mai mult dracesti, aceasta a reprezentat cimitirul ultimilor martiri intru Hristos. Rezistenta spirituala a condamnatilor din lagarele comuniste a fost cea mai buna marturie a unei indelungi educatii crestine a neamurilor. Prigoana s-a produs in est, in Rusia in principal, si a avut incoronarea duritatii in Romania, pentru ca estul Ortodox a fost reduta crestina cea mai greu de cucerit si a fost nevoie de brutalitate extrema pentru a o zdrobi. Si nici asa nu a putut fi daramanta de tot. Intre ruine inca mai dainuie crucile rupte ale martirilor si pe crucile lor lupta sufleteste o noua generatie de copii ce trebuie martirizati. Ei lupta intr-o noua prigoana, de data aceasta nevazuta, deloc brutala dar cu finalitate mult mai tragica.

Prigoana cea noua, ataca intai sufletele slabe care se pierd iar sufletele puternice raman spre a lupta mai departe pana cele dintai le vor coplesi, in felul acesta pierzandu-se si ele. Pentru veacul acesta in care loviturile vin fara durere iti trebuie suflet ingeresc pentru a rezista tuturor incercarilor. Din pacate putini sunt aceia ce inca pot si multi aceia ce au cazut.
Prigoana actuala este chiar societatea contemporana care aduce omul la fiintele cele dintai, la Adam si la Eva care au muscat din fructul ademenirii si au picat. In felul acesta pica tot mai multi, uitand de Dumnezeu si de valori in fata nonvalorilor tot mai intens promovate prin tot mai diferite mijloace. Daca atunci era doar un sarpe si acela era satana acum serpii misuna peste tot si sunt poate de zeci de ori mai veninosi.

Omul se indreapta tot mai rapid spre animal, uitand de iubire, preocupandu-se doar de el, impins de la spate de o mass-media ucigasa mincinoasa si criminala. Scopul ei unic este destabilizarea sufleteasca si din acest punct de vedere este mai periculoasa decat leii arenelor romane. Sub sigla umanitatii lupta cei ce urasc omul, cei ce vor sa ne transforme pe toti in roboti fara alta satisfactie decat satisfacerea poftelor animalice.

Loviturile directe la adresa crestinilor nu au decat scopul de a testa terenul, de a vedea cati mai au repere si asta pentru a sti in ce fel trebuie actionat pe viitor asupra noastra. Banul a inlocuit omenia, a devenit pentru majoritatea mai important decat Insusi Dumnezeu. Pentru cine il are in vremea aceasta el da senzatia puterii, dar a unei puteri lumesti ce la un moment dat se va prabusi sub propria-i actiune. Pe alta parte, subjugat economic, omul de rand uita de celalalt, uita ca menirea lui in lume este iubirea, devenind rau, prost, sadic. El isi pierde reperele morale si le inlocuieste cu repere materiale. In acest fel isi vand oamenii sufletul satanei devenind simple creature cu sufletele moarte.

Sunt tot mai putini cei care inca sunt inradacinati in legea strabuna, cea a moralitatii crestine, a bunului simt, a ajutorului semenilor, a credintei in Cel de sus si nu in ultimul rand in cea a luptei continue impotriva raului sub orice forma ar fi el. Ei trebuie sa stie ca au datoria de a rezista cu orice chip. Au de asemendea datoria de a cauta in lume pe cei ce resista asemeni lor si incet incet sa coaguleze o rezistenta comuna impotriva unei dominatii a absurdului devenit normal. Niciunul din darurile date de Domnul noua crestinilor nu trebuie pierdut. Trebuie sa ramanem ancorati in vechea stare de spirit a strabunilor nostri, stare de spirit ce nu are nevoie de nici o denumire pentru ca niciuna nu o poate defini complet. Pastrarea acestor daruri se face prin lupta continua. Neamul nostru, pentru toate sacrificiile sale a primit o tara pe care noi trebuie sa o aparam fata de toate loviturile date. Noi, pentru viitorul nostru trebuie sa dam tot ce avem mai bun. Va trebui poate sa existe inca o generatie de martiri pentru ca cei ajunsi la dreapta Celui Prea Inalt sa se roage si sa planga pentru indreptarea carmei Neamului pamantesc.
Amestecarea neamurilor face parte tot din ultima prigoana, rupand pe om de stalpii natiunii lui. Se promoveaza acum “valorile” altor natiuni, straine noua si total nepotrivite. De ele nu ne putem atasa pentru ca lanturile sunt prea scurte si astfel vom pluti in deriva unui internationalism criminal.

Avem de asemenea datoria sacra de a pastra tot ce este al nostru: credinta, eroi, pamant, limba si avem datoria de a nu adopta nimic strain pentru ca sute de ani inaintasii nostri, pe ale caror oase calcam s-au sacrificat pentru apararea lor pentru a le avea noi acum. Noi, ca si ei trebuie sa luptam pentru ca generatiile de maine sa le aiba si ele.

Cinstea, bunul simt, luciditatea in fata pericolelor trebuie sa vina din suflet, nu din constrangere. Impotriva haosului actual sa raspundem cu disciplina consimtita si nu constransa. Cel dintai pas trebuie sa fie cel al strangerii randurilor si al exemplului propriu, al muncii din care nu castigul sa ne fie scop, ci multumirea faptului ca am reusit sa facem ceva. In fata miciunii sa raspundem cu adevarul, in fata miseliei sa raspundem cu onoare, in fata lasitatii si nepasarii sa raspudem cu lupta si curaj. Astfel, incercarea noastra va fi incununata de laurii unei biruinte vesnice pentru ca nu pentru lucruri pamantesti luptam, ci pentru cele pururea vii.

Doamne ajuta!
Matei Mihailescu

Sursa: Novopress

Jean-Paul Sartre. Citeva citate.

  • Cuvântul câine nu muşcă.
  • Cateva clipe ale catorva ani nu mai conteaza atunci cand ai pierdut eternitatea.
  • Libertatea este ceea ce faci cu ceea ce ţi s-a făcut.
  • A exista înseamnă a te bea fără sete
  • A fi mort înseamnă a ajunge prada celor vii.
  • Istoria unei vieţi este istoria unui eşec.

Dumnezeu iubeşte Ţara Românească



Părintele Arsenie Papacioc: Dumnezeu iubeşte Ţara Românească şi pe ea vrea să o spele întâi de păcate. La mulţi le-am zis: - Nu plecaţi din ţară că ţara noastră are destinul ei şi va da cei mai mulţi mucenici. Să vă rugaţi să nu vină şi peste voi necazurile care vin pe oameni, că vor veni vremuri foarte grele. Să nu credeţi că voi n-o să răbdaţi foamea. Să vă pregătiţi pentru martiraj. Rugăciunea Tatăl nostru „Şi nu ne duce pe noi în ispită” se referă la lepădările de Dumnezeu. Acesta este testamentul pe care trebuie să-l urmăm noi. Unde ne merge bine, acolo nu sporim. Unde-i mai greu, acolo te curăţeşti mai sigur. Acolo unde nu eşti cioplit, eşti necioplit”.

“Cu o moarte toti suntem datori, dar una-i ortodox sa mori, alta-i ecumenist vandut”

“- Părinte Arsenie, ni se spune în ultima vreme de către înalţi prelaţi că nu mai avem voie să folosim cuvintele eretic, papistaş şi că ar trebui să redefinim dogmele, ca să ne aliniem şi noi constituţiei Uniunii Europene, cum vi se pare lucrul acesta?

- Uite, domnule, parcă de la Uniu­nea Europeană ne tragem! E foarte grav cuvântul eretic, nu poate să fie rătăcire în învăţătura creştină… Şi cu ce să înlocuim cuvântul eretic? Parcă noi am făcut cuvântul acesta! L-au făcut Sfinţii Părinţi şi cine atacă problemele de dogmă cade în erezie. Iar ăştia au atacat (vezi Filioque), Crezul a fost schimbat, iar papa nu cu mult timp în urmă a declarat că singura Biserică este Biserica Catolică O mare greşeală tactică din punctul lor de vedere… Cum să zic, dacă a schimbat Crezul şi s-a umplut tot Occidentul de infailibilitatea papală acum vrea să se reverse şi în tot Răsăritul? Eu uite ce vă spun: Biserica a dat anatemizare pe toţi care n-au respectat nişte lucruri, la toate sinoadele ecumenice. Şi peste tot a anatemizat patriarhi şi alţi oameni din Biserică şi peste tot în istoria Bisericii au fost astfel de exemple. Anatema ştiţi ce înseamnă? Despărţirea de Dumnezeu, unirea cu Satana şi intrarea în iad de pe pământ; aceasta este cea mai gravă pedeapsă pe care a dat-o Biserica - anatemizarea. Să avem o poziţie de eroi, nu de milogi.

- Care trebuie să fie atitudinea noastră de mărturisire? Cum pot fi nişte oameni simpli, care nu cunosc dogmele şi nu ştiu cum să apere adevărul, eroi?

- Nu trebuie multă teologie ca să fii erou, trebuie cu multă fermitate să spui simplu: noi nu ne facem eretici. Ce au zis Sfnţii Părinţi, acela-i adevărul pe care-l credem şi noi, căci după învăţătura catolică Sfântul Duh ar fi nepot al lui Dumnezeu - ei asta mărturisesc în Crez, de fapt - şi sărmanii oameni nu ştiu nimic, pentru că preferă să fie milogi decât eroi, care caută să afle adevă­rul. Noi rămânem la crezul nostru, la sfânta noastră Biserică Ortodoxă. Nu trebuie să căutăm noi mucenicia. Nici Mântuitorul nu a vrut să ia crucea, dar dacă i-a dat-o a luat-o şi n-a mai lepădat-o, dar n-a zis ca ei. Să spunem aşa: nu, domnule, eu sunt ortodox şi nu am încredere în papistaşii ăştia.

- Cum să creăm o atitudine la nivel de mase atunci când este multă dezbinare şi între noi, ortodocşii?

- Ca să creăm o unitate între noi, trebuie să ne aşezăm pe relaţie de poziţie cu veşnicia. Voi nu vă daţi seama, cercetând adâncul canoanelor, însemnările şi subînsemnările lor, cât este de grav să faci altfel decât a hotărât Biserica, prin sinoadele ecumenice. Dacă vom acţiona în conformitate cu canoanele şi învăţăturile Părinţilor, atunci vom crea şi unitate, dar aşa, dacă ascultăm mai mult de părerile organizaţiilor mondiale de azi, nu are cum fi. Dar nu se poate nici fără cruce. Şi ştii ce înseamnă cruce? Să-ţi iei ce nu-ţi convine. Şi toată frumuseţea învierii Mântuitorului, dacă n-ar f fost crucea, nu era aşa de grozavă. Întâi e muncă şi apoi roada muncii. Deci suntem în starea de efervescenţă, adică de mărturisire. Mărturisirea noastră trebuie să constea în adevăr. Dacă îţi zice cineva: întovărăşeşte-te cu mine! Să te gândeşti mai întâi: Dar tu cine eşti? Dacă te închini ca mine ortodox, atunci sunt şi eu cu tine.

Dar catolicii au schimbat crucea… că se temeau ca nu cumva să mai fie ceva din practica ortodoxă, că asta are o semnifcaţie, crucea - toată înălţimea Tatălui, toată adâncimea Fiului şi toată lăţimea Sfântului Duh - aceasta este invocarea Sfintei Treimi. La catolici nu ştiu dacă mai fuge dracul de cruce. E limpede, asta nu este o problemă grea. Mântuitorul a zis să nu facem noi schimbări de dogme cum ne vine nouă pe chelie, că oricine ne-ar porunci, înger de sus de ar fi şi dacă ne învaţă altfel decât ne învaţă Evanghelia şi Sfintii Părinţi, nu avem dreptul să ascultăm, cădem anatemei. Nu este o întrebare grea dar este auzită greu. Ce teolog poate să-ţi spună să faci crucea altfel, să asculţi de cutare, şi nu de Crezul fixat la sinoadele ecumenice? S-au gândit ei la 1054 să schimbe hoţeşte Crezul! Păi ei au fost daţi anatemei şi rămân aşa până când revin la aceste adevăruri. Adevărul trebuie apărat, argumentul suprem este acesta: cu o moarte toţi suntem datori, dar una-i ortodox să mori, alta-i ecumenist vândut.

- Cum vedeţi situaţia actuală în care Sinodul BOR a trecut cu vederea aşa de uşor problema împărtăşirii mitropolitului Nicolae Corneanu la greco-catolici şi numai singur Î.P.S. Bartolomeu Anania a opus rezistenţă şi nici un alt ierarh nu l-a urmat?

- Nici pe Hristos nu l-a urmat nimeni, dar El a biruit. Aşa şi Anania a biruit. Adică ne-au minţit o dată cu greco-catolicii la anul 1700 şi aşa vor şi acum. Ăsta-i dracul, acesta-i viermele care roade Ortodoxia. Lor nu le convine să se ştie adevărul, pentru că adevărul, mai ales în problema de credinţă, te roade şi te macină. Şi cei mai mari duşmani ai catolicismului, tot între catolici sunt. Pentru că sunt oameni care văd adevărul. Dar la Roma credeţi că e numai catolicism? Acolo e şi masonerie, acesta e de fapt fundalul, ţine Biserica în frunte ca să poată cuceri şi ademeni pe mulţi.

- Ce ascultare trebuie să facem noi faţă de episcopii compromişi?

- Dragii mei, în ierarhia bisericească credinţa e cea mai înaltă. Nu împăratul sau patriarhul este cel mai mare, ci adevărul prezentat smerit. Smerenia este cea mai mare. Şi s-a făcut scandal prin sinoade şi adevărul a ieşit lămurit. Deci mai trebuie şi un pic de scandal, ca să existe o rezistenţă creştină.

- Dar întotdeauna era în sinod câte un sfânt care să povăţuiască poporul credincios şi oamenii se luau după el…

- Nu trebuie să căutăm care este sfânt şi care nu, asta Dumnezeu o ştie. Nu vă păcăliţi, adevărul este numai unul. Ne-a dat Dumnezeu lingură nu ca să o ducem la urechi. Am primit un telefon de la cineva care îmi spunea că a căzut din pat şi mă întreba ce să facă. Şi eu i-am zis: Domnule, ai numai două variante, ori rămâi sub pat, ori te sui în pat. Şi pisica, care era aflată sub pat, a zis: Nu, domnule, eu am drept de moştenire, eu aici nu-l primesc. Să se suie în pat, pentru că în pat este născut, nu-l dă nimeni jos. Dar în pat nu poate să stea, adică adevărul. Şi atunci dracul vine şi-ţi spune: uite vino la noi, te asigur că nu te mai deranjează nimeni pe veci. Nu este lucru mic în viaţă răul cel mai mic. Adevărul trebuie apărat în întregimea lui. Să acceptaţi să muriţi. Dacă nu accepţi lucrul acesta, te păcăleşte uşor. Nu vă păcăliţi. Eu n-aş vrea să fim în foc, dar dacă până la urmă ne bagă, nu suntem noi vinovaţi. Mai bine să arzi în foc decât să zici ca duşmanul. Frumuseţea întâlnirii noastre nu mai există.

- E nevoie de diplomaţie în Biserică?

- Ce diplomaţie!? E nevoie de ţigănie, mai degrabă, de târg. Adevărul e unul. Şi dacă unul singur ţine adevărul, acolo e Biserica. Nu e numai o fracţiune [factiune] din Biserică, e toată Biserica. Aveţi ocazia să fiţi acel unul. Pe Bartolomeu Anania îl spovedesc şi el este unul din cei care mai ţin adevărul şi nu o să cedeze. Mai spovedesc şi pe alţi ierarhi şi dacă nu fac ce le-am zis şi nu ţin adevărul până la capăt, o cam slăbesc cu ei. Dar eu nu sunt decât un mic preoţaş care vrea să moară în culcuşul acesta creştin. Nu vă jucaţi cu adevărul. Că avem impresia că murim, dar nu murim. Nu vă temeţi, tată. Dar să ştiţi că nu poţi să aperi adevărul dacă nu te-ai îmbrăcat în haina morţii întâi. Acum sunt semne de sfârşit de veac şi dracul vrea să schimbe adevărul. Şi mi se pare mie că sunt mai mulţi mireni decât călugări care îmbracă haina morţii. Şi haina morţii înseamnă să mori pentru adevăr. În momentul când aperi adevărul deja eşti pe tine cu haina morţii. Mântuitorul n-a cedat cu nici un chip şi nu o să ajungem la marea cinste în care a fost El, de L-au jupuit, de L-au băut, de L-au umilit; vă daţi seama, dracul prinsese momentul. Cine a biruit: cel care a fost lovit sau cei care loveau?

Apostolul Pavel, această grozavă figură, spune că dacă înger de sus vă va învăţa altceva, anatema să fie. Bine, că unii vor să fe ortodocşi şi să mai stea şi la o cafea sau la masă cu ereticii. Exact ca greco-catolicii - închinaţi-vă ca voi, dar să ţineţi administraţia de noi. Şi aşa greco-catolicii au fost foarte catolicizaţi. Acesta e sistemul - ca să te amorţească, să nu mai vezi, pentru că neadevărul în care ei trăiesc îi mustră pe dedesubt. Voi nu vă daţi seama ce durere ai când eşti un om vândut. Încă o dată vă spun: adevărul poate fi la unul singur, şi să fii fericit că eşti singur, căci cu atât mai puternic vei fi. Pentru că de acum urmează să mă ajute Hristos, eu am făcut tot ce mi-a stat în putinţă, de acum Hristos va birui întru mine“.




Sursa: http://bisericasecreta.wordpress.com

duminică, 9 noiembrie 2008

Ce suntem?

Noi astia care visam mii si mii de euro salariu, noi astia care avem mii de euro, dar ne-am mai dori 1.000 in plus, noi astia care am terminat o facultate din 2000 incoace, noi astia care renuntam la facultate pentru job, noi astia licentiati, masterizati si doctorati pe banda rulanta, noi astia care lucram la o multinationala, noi astia care avem telefoane mai scumpe decat tot salariul parintilor - pe 2 luni, noi astia care nu mai avem timp in afara jobului, noi astia, corporatistii in devenire si in general,… suntem toti o generatie de ratati.

Suntem ofticati din orice, suntem morocanosi, posaci si ne punem picaturi cand avem ochii rosii. Ne enerveaza cei care sunt la fel de suparati ca noi, ne enerveaza si cei diferiti. Injuram mult, dar suntem credinciosi. Salvam Rosia, Vama, natura si tot ce mai e de salvat printr-un mail sau o plimbare intr-un weekend cu masina pana acolo. Ne pasa de tot ce e “eco”, de viitorul copiilor si al omenirii, dar avem becuri aprinse non-stop si un motor de 2.0 litri la masina.

Lucram in nestire, visam promovari si un bonus la salariu, dormim putin, fumam, bem cafele si energizante de ne zapacim creierii, dam banii pe prostii, pe jucarii care sa ne dea inca putin timp, pe mese proaste in restaurante costisitoare, dar aproape de job. Ne cumparam masini mai scumpe decat ne-am putea permite doar pentru iluzia apartenentei la o clasa sociala creata artificial, ne imbracam cu haine idioate, incomode, care nici nu ne stau bine - la fel ca toti cei din jurul nostru.

Ne cumparam apartamente fara sa le vedem in nu-stiu-ce-complex ca-o-conserva la cativa kilometri de oras. Platim rate 50 de ani de acum incolo. Dormim putin, ne doare capul, ne tremura mainile, ne promitem ca vom avea mai mult timp pentru noi, ca vom face mai multa miscare, ca vom sta mai putin in fata calculatorului, ca vom merge intr-o zi pe jos.

Ne place jobul pe care il avem, corporatia e mama si tatal nostru, corporatia tine loc de familie, de prieteni, de iubiti, de amanti, de tot, ne da bani pentru tot ce vrem sa cumparam si asta e tot ce conteaza. Nu stim alte reguli in afara corporatiei, nu ne intereseaza altceva, nu vrem altceva. Ne simtim impliniti. Nu stim altceva in oras decat drumul spre job, inapoi spre pat si vreo 2 cluburi. Nu vizitam nimic decat in team building.

Pentru ce? Ca sa ajungem niste legume terminate la nici 40 de ani? Ca sa ne facem scrum inca inainte de a incepe sa ardem? Pentru a ajunge intr-un pod imaginat al unei ierarhii sociale?

Ce o sa raspunda copiii nostri, stiind ca toata viata nu am facut altceva decat sa ne gandim cum sa platim rate, cand vor fi intrebati ce suntem noi?

Niste ratati…


- autor necunoscut


Sursa: http://www.chiazna.ro

Mediafax