vineri, 9 aprilie 2010

Izvorul Tamaduirii


Toata lumea stie despre minunea vindecarii orbului Leon, minunea care ne face azi să prăznuim. La fel ca Invierea Domnului, este o sarbatoare a luminii menită să mângâie, să încurajeze şi să învioreze prin adieri de speranţă inima omenească aflată în suferinţă.

In toate bisericile, după Sf. Liturghie se face sfinţirea cea mică a apei, după rânduiala specială din "Săptămâna Luminată". Se cuvine ca toti crestinii ortodocsi sa cinstim cum se cuvine această zi închinată Maicii Domnului, Maica tuturor celor necăjiţi şi întristaţi, ocrotitoare a vieţii şi "izvor al tămăduirilor".

PreaSfânta Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi!

marți, 6 aprilie 2010

Constiinta pierduta a diplomatului

E foarte greu ca dupa Sarbatoarea Pastilor, sa cobori in valtoarea vietii de zi cu zi, sa continui sa constati acelasi tupeu si nesimtire practicat de clasa politica, sa te umpli cu mizeriile cotidiene. Dar azi nu vorbesc despre politica, ci vreau sa vorbesc despre un om de nimic, care nu are destula demnitate sa-si asume faptele si consecintele faptelor sale, ba mai mult, terfeleste si numele Romaniei, sub al carei steag si protectie suspecta se ascunde. Ati ghicit, este vorba de diplomatul Silviu Ionescu care la 15 Decembrie a provocat un accident mortal si a ranit alti doi pietoni din vina sa, folosindu-se de masina ambasadei din Singapore. Nu numai ca nu si-a asumat barbateste fapta, in ciuda faptului ca peste 35 de martori au depus marturie impotriva sa, dar mai are tupeul sa declare ca autoritatile singaporeze au ceva cu el si i-au inscenat accidentul. Ceva in genul el este James Bond si singaporezii vor sa-l elimine din activitatea lui fructuoasa. Individul mai invoca cu nesimtire ca a deranjat pe singaporezii care ii citeau corespondenta diplomatica, implicand si diplomatia romaneasca in mizeria lui. Ba mai invoca si boala sa de diabet zaharat, care totusi nu l-a deranjat cand a baut alcool in karaoke-bar cu o cantareata si nici cand a lovit oamenii si a fugit ca un las ce este. Ce este chiar mai dureros este ca presa din Singapore zice ca Silviu Ionescu ar putea scapa din cauza coruptiei din Romania. Deci Romania si-a obtinut "recunoastere" internationala datorita acestui flagel. Nu doresc raul nimanui, dar as dori ca fiecare sa plateasca pentru faptele sale, pentru tupeul jegos, pentru minciuna, pentru crima. Si de ce nu, Silviu Ionescu ar putea profita de aceasta pedeapsa pentru a-si curata constiinta incarcata!

Update: Poliţia din Singapore a comunicat Interpol România un mandat de urmărire internaţională a diplomatului Silviu Ionescu.

duminică, 4 aprilie 2010

Hristos a înviat!

Iubiţi credincioşi,

Astăzi este Paştile Domnului. Astăzi Hristos, Viaţa noastră, a biruit moartea, iadul şi pe diavolul. Astăzi ni s-au deschis porţile raiului şi ale Împărăţiei Cerurilor. Astăzi îngerii se bucură împreună şi preamăresc pe Dumnezeu.

Deci să lepădăm din casele şi inimile noastre toată răutatea, toată întristarea şi păcatul şi să primim cu bucurie pe Hristos Cel înviat. Să ne închinăm Crucii pe care S-a răstignit Hristos. Să sărutăm mormîntul din care a înviat Domnului. Să urmăm cu credinţă şi nădejde pe Mîntuitorul nostru, împreună cu Maica Domnului, cu Apostolii, cu toţi sfinţii, cu părinţii şi înaintaşii noştri. Să ne sărutăm duhovniceşte frate cu frate, să ne împăcăm, să ne iubim unii pe alţii căci astăzi am dobîndit iertarea şi mîntuirea prin Înviere. Nimeni să nu fie trist, nimeni să nu-şi piardă credinţa şi nădejdea în necazurile vieţii, căci Hristos Cel înviat este cu noi. Îl purtăm în noi şi rămîne în veci cu noi, de vom rămîne în dragostea Lui şi-I vom păzi poruncile.

Cu această credinţă dătătoare de viaţă, care ne dă putere şi biruinţă, să cîntăm împreună cîntarea Învierii: "Hristos a înviat din morţi, cu moartea pe moarte călcînd şi celor din morminte viaţă dăruindu-le"

Amin!

Din cuvantul Pr. Ilie Cleopa la Invierea Domnului

Mediafax