sâmbătă, 16 ianuarie 2010

Ai nostri tineri la ...Bamboo invata!

Am povestit lui Ion despre sentimentele ce m-au incercat vazand un reportaj despre semnificatia zilei de 15 Ianuarie. Un grup de tineri fiind intrebat despre acesta zi, stupoare! Nu stia niciunul ca azi se implinesc 160 de ani de la nasterea poetului nepereche! Cum s-a ajuns aici, unde trebuie cautat vinovatii? Care dintre masurile luate de ministrii care s-au perindat la Educatie in ultimii 20 de ani au fost in folosul elevilor? Sau poate cineva a socotit ca Eminescu nu mai e la moda sau nu da bine sa ai astfel de gusturi in materie de poezie? Asta e generatia mult asteptata, care trebuie sa ne inlocuiasca? Sau e generatia Bamboo - o generatie superficiala, interesata doar de valori materiale si de slava desarta? Trag speranta ca interviul pe care l-am vazut e doar o intamplare nefericita si un caz izolat. Oricum, de la Guta la Eminescu e o cale atat de lunga si zeci de ani ne vor trebui sa fim ca inainte!

Anca


vineri, 15 ianuarie 2010

Jazz in doliu


A murit unul din cei mai mari jazzmeni romani, Bela Kamocsa(mijloc). Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca!

Eminescu - 160 de ani de la nastere



Mihai Eminescu - Mai am un singur dor

joi, 14 ianuarie 2010

Humphrey Bogart. In Memoriam

Aspiratia spre penibil


Nominalizarile si numirile idioate, pe diverse functii, ale unor personaje de circ continua. Membrii din guvernul Boc au inceput sa-si promoveze pe langa nepoti, si partenerii de sprit si lautarii. E cazul penibil al numirilor lui Andrei Gheorghe si al lui Dan Bittman in functii de consilieri ai ministrului de finante. Absolut halucinant!

marți, 12 ianuarie 2010

Atacuri la ortodoxie


Tara noastra se transforma pe zi ce trece in poligonul de incercare al Noii Ordini Mondiale. Pasapoarte biometrice, acte continand cipuri RFID, vaccinari mai mult decat dubioase, masuri economice restrictive luate impotriva poporului, coruptie la nivelul cel mai inalt, taxe si impozite prohibitive, amenzi uriase si nu in ultimul rand, atacuri concertate impotriva crestinismului ortodox. Asta caracterizeaza Romania inceputului de mileniu. Ziarul "Evenimentul Zilei" lanseaza acuzatii noi impotriva IPS Bartolomeu Anania cu ura viscerala, alimentata de satanismul si ateismul care domina cercul de "ziaristi" de acolo. Mirela Corlatan, fara a putea dovedi afirmatiile facute, improasca cu noroi in marele parinte ortodox care este Bartolomeu Anania. Articolele ei le puteti citi aici, aici, dar si aici. Las la latitudinea dumneavoastra sa judecati aceste afirmatii fara acoperire. Mirela Corlatan isi mai permite obraznicia sa sugereze ca e nevoie de o spovedanie din partea IPS Bartolomeu Anania. Or Mitrolopitul a lamurit aceasta problema odata pentru totdeauna, dar dusmanii sai nu renunta. Sigur, Iisus Hristos a avertizat: " În lume necazuri veţi avea; dar îndrăzniţi. Eu am biruit lumea". IPS Bartolomeu Anania va trece peste astea usor, avand de partea sa pe Dumnezeu. Dar ce e mai interesant e ca nu-l are doar pe Dumnezeu, ci are si increderea si iubirea oamenilor si a credinciosilor romani care, ca niciodata, se incapataneaza sa nu creada in minciunile proferate de vrasmasii ortodoxiei!

luni, 11 ianuarie 2010

Sansa nesperata pentru samsarii de vaccinuri


Imbolnavirea si moartea actorului Toni Tecuceanu a fost o sansa clara de care a profitat Streinu-Cercel si gasca sa. Ce nu reusise el de atatea luni, in emisiuni televizate si prin ziare, a reusit in cateva zile, fara nici un efort. Desi simptomele bolii lui Tecuceanu duceau clar la diagnosticul de pneumonie severa, boala letala in cazul netratarii(ca in acest caz), deznodamantul acestei povesti a fost aruncat pe seama virusului AH1N1. Lumea dezorientata a inghitit minciuna. Liber la otravuri!

duminică, 10 ianuarie 2010

Sfintul Grigorie de Nyssa


"Cel ce voieste sa-si daruiasca sufletul si trupul lui Dumnezeu, potrivit legii dreptei credinte, si sa-I aduca Lui jertfa cea fara de sange si curata, trebuie sa-si ia drept calauza a vietii credinta cea dreapta pe care ne-o graiesc glasurile sfintilor prin toata Scriptura. Pe temeiul acesteia conducandu-si sufletul bine ascultator si bine strunit pe caile virtutii si dezlegandu-se pe sine in chip curat de lanturile vietii acesteia si eliberandu-se de robia celor de jos si desarte, pe de alta parte predandu-se intreg credintei si vietii dupa Dumnezeu, va cunoaste limpede ca acolo unde este dreapta credinta si viata neintinata, acolo este si puterea lui Hristos, iar unde este puterea lui Hristos, de acolo pleaca si orice patima si moartea care ne fura viata" Sursa

Sf. Teofan Zavoratul -195 de ani de la nastere


"Cauta-l pe Domnul! Dumnezeu sau lumea – nu este cale de mijloc. Sau nu vezi ca acolo este totul, iar aici nu este nimic; ca acolo este adevarul, iar aici nalucire; ca acolo este odihna, iar aici dureri si griji; ca acolo este indestulare, iar aici stramtorare neincetata; ca acolo este bucurie si veselie, iar aici numai dureri si tanguire a inimii? Cunosti toate acestea, ai trecut prin ele, si totusi ramai in aceeasi desertaciune a mintii si a inimii… Doar nu vrei sa iti faci raiul pe pamant? Este deja a opta mie de ani de cand iubitorii acestei lumi fac tot ce le sta in putinta pentru a face raiul pe pamant – si nu numai ca nu reusesc nimic, ci totul merge spre mai rau. Nu o sa reusesti nici tu, ci doar o sa te istovesti alergand dupa nalucitele bunatati ale lumii cum alearga copiii dupa curcubeu" Sursa: Razboi Intru Cuvant.

Predica la Duminica după Botezul Domnului (Începutul propovăduirii Domnului)

Pr Teofil Paraian - Duminica dupa Botezul Domnului


Mediafax