sâmbătă, 24 iulie 2010

„Gâlceava” lui Hristos cu Europa

La judecata dintre Hristos si Europa, acestea se întâmpla cu adevarat: Hristos spune Europei ca este botezata în numele Lui si ca trebuie sa ramâna credincioasa Lui si Evangheliei Sale.

La acestea, Europa învinuita raspunde:
- Toate credintele sunt la fel. Aceasta ne-au spus-o enciclopedistii francezi. Iar nimeni nu poate fi silit sa creada in vreuna dintr’însele. Europa tolereaza credintele ca pe niste suprstitii populare din pricina intereselor ei imperialiste, dar ea însasi nu tine de nicio credinta. Când îsi va împlini telurile politice, atunci se va descotorosi îndata de acele superstitii populare.

La acestea Hristos întreaba cu tristete:
- Cum puteti voi oamenii sa traiti doar dupa interese politice, adica materiale, cu lacomie animalica pentru hrana trupeasca? Eu am vrut sa va fac dumnezei si fii de Dumnezeu, iar voi va zoriti si va ingramaditi ca sa va asemanati cu dobitoacele de povara.

La acestea, Europa raspunde:
- Tu esti învechit. În locul Evangheliei Tale, noi am descoperit zoologia si biologia. Acum stim ca nu suntem urmasii Tai si ai Tatalui Tau ceresc, ci ai urangutanilor si gorilelor – ai maimutelor. Noi acum ne desavârsim spre a fi dumnezei. Caci nu recunoastem alti dumnezei afară de noi.

La acestea, Hristos raspunde:
- Sunteti mai încapatânati ca vechii Evrei. Eu v-am ridicat din întunericul barbariei la lumina cea cereasca, iar voi vreti iarasi în bezna, precum bivolul în noroi. Eu mi-am dat sângele pentru voi. Mi-am aratat dragostea fata de voi, când toti îngerii au întors la o parte capul, neputând îndura duhoarea voastra de iad. Asadar, când voi erati în întuneric si duhoare, numsi eu am fost de partea voastra, pentru a va lumina si curati. Nu-mi fiti, dar, acum necredinciosi, caci iarasi va veti întoarce în acel întuneric si-ntr’acea duhoare de nesuferit.

La acestea Europa glasuieste dispretuitor:
- Pleaca de la noi. Nu te cunoastem. Noi pastram filozofia Ellina si cultura Romana. Vrem libertate. Avem universitati. Stiinta este steaua noastra calauzitoare. Deviza noastra este: „Libertate, egalitate, fraternitate”. Ratiunea este Dumnezeul dumnezeilor. Tu esti Asiatic. Ne lepadam de Tine. Esti doar o legenda veche a bunicilor nostri.

La acestea, Hristos raspunde cu lacrimi în ochi:
- Atunci voi pleca, dar veti vedea. Ati parasit cale Lui Dumnezeu si ati urmat calea satanei. Binecuvântarea si fericirea s’au luat de la voi. În mâna Mea este viata voastra si moartea voastra, caci M-am dat sa fiu rastignit pentru voi. Totusi, nu Eu va voi pedepsi, ci pacatele voastre si lepadarea voastra de Mine, Mântuitorul vostru. Eu am aratat dragostea Tatalui catre toti oamenii si am vrut, prin dragoste, pe toti sa va mantuiesc.

La acestea Europa raspunde:
- Care dragoste? Ura barbateasca si sanatoasa împotriva tuturor celor ce nu sunt cu noi, acesta este programul nostru. Dragostea Ta e doar un basm. În locul acestui basm, noi am pus nationalismul, internationalismul, etatismul, progresismul, evolutionismul, scientismul si culturalizarea. În acestea este mântuirea noastra, iar Tu, pleaca de la noi!

Fraţii mei, cearta în vremurile noastre s-a sfârşit. Hristos a plecat din Europa precum odinioara din Gadara, la dorinţa gadarenilor. Dar dupa ce el s-a îndepărtat, a venit războiul, nenorocirea, groaza, năruirea, nimicirea. S’a întors în Europa barbarismul precreştin Avar, Hun, Longobard, African, de o sută de ori mai cumplit. Hristos şi-a luat Crucea şi harul Său şi s-a îndepărtat. A rămas întunericul şi duhoarea. Iar voi alegeţi acum cu cine vreţi să fiţi: Cu Europa întunecoasă şi rău mirositoare, ori cu Hristos. Amin.

Sfântul Nicolae Velimirovici

Sursa: Cuvant Ortodox

vineri, 23 iulie 2010

Imagini din scurta vizita la Manastirea Fârdea

Eu nu regret

Eu nu regret povestea de iubire,
dar e nespus de trist si de ciudat
sa simti c-asemeni unui fir subtire
ceva frumos din tine s-a sfarmat.

Si nu mai stiu anume ce, si-anume cand,
caci toate ca-ntr-un vis s-au petrecut
de-ti vine sa pornesti, de altii intreband
de-au fost aievea cele ce-au trecut.

Magda Isanos

joi, 22 iulie 2010

Diversiunea de vară: partidul DDTV


Există un mecanism clasic de diversiune, mai ales în perioadele de vară. El se construiește, de regulă, cu evenimente spectaculoase, arestări, chestiuni de cancan, mai puţin cu politică serioasă, aflată în pauză în lunile iulie şi august. Acum văd că mecanismul clasic de diversiune de vară s-a așezat pe Dan Diaconescu. A fost arestat, ţinut la beci, presa de cancan a relatat amănunte de detaliu privind celula sa şi colegii săi de detenție, ca atare opinia publică a fost sensibilizată.

“Partidul poporului”, cu candidatul său la preşedinţie, noul Mickey Mouse national, a devenit tocmai bun pentru a fi lansat. Dan Diaconescu este, nu-i aşa, o victimă. O victimă a unei grupări odioase din PDL – Blaga, Berceanu, Videanu, Boc, dar un om care se conversează în direct cu şeful statului. Ceea ce e de natură a-l face simpatic unei părţi din alegători.

Cocktailul propagandistic a fost bine preparat. Compasiunii legate de arestare, simpatiilor legate de OTV, care se vrea „televiziunea poporului”, unde la poartă te întâmpină tot felul de disperați,  li se adaugă două-trei elemente programatice, pe care i le-au vândut unii lui Dan Diaconescu să le spună: adică, legea Cojocaru sau cum fiecare român va primi cupoane de 20.000 euro, taxa unică pe venit, care va transforma România într-un paradis fiscal, desfiinţarea instituţiilor de control financiar şi alte prostii care sună bine în cheia populistă. Inclusiv cum va pune el abţibildul cu Preşedinţia României pe avionul OTV şi cum îşi va transforma propriul Bentley în maşina oficială a şefului statului.

Nu ştiu cât de rece va fi fost pentru Dan Diaconescu arestul cercetărilor penale din IGP. Încep să cred însă că, politic (şi din punct de vedere financiar), statul la răcoare devine rentabil pentru el. Candidatura lui la preşedinţie, ca şi noul partid, par o creaţie exclusivă de servicii secrete. O diversiune de vară.

Să vedem cui foloseşte ea? Limitării pierderilor PDL? Lui Traian Băsescu? Ar putea să fie o strategie de resorbţie controlată a nemulţumirii sociale, bazată pe construirea unor partide fantomă, cum e partidul DDTV, tocmai pentru ca voturile să nu se ducă în altă direcţie politică…

miercuri, 21 iulie 2010

Morbida comedie


In timp ce tara se afla intr-o prapastie fara fund si fara solutii viabile de redresare, Basescu continua serialul comic inceput odata cu preluarea prerogativelor prezidentiale. Cu ocazia zilei Aviatiei, acesta le transmitea un mesaj aviatorilor ca, nici mai mult nici mai putin decat sa se descurce, sa identifice solutii, in ciuda crizei, de modernizare a aviatiei. Comic, nu-i asa? Ce pot sa faca aviatorii fara sprijin politic?

Romanii sunt cunoscuti pentru abilitatile lor de a se descurca in situatii limita, de a face din rahat bici si sa pocneasca. Imi aduc aminte ca imediat dupa '89, romanii au inceput sa-si aduca masini straine la care, din lipsa de piese originale au adaptat carburatoare de Dacia, dar si alternatoare si piese de caroserie chiar. Am vazut zeci astfel de transformari. Ce ar trebui sa faca acum aviatorii? Sa adapteze piese la vechiturile lor de avioane, sa carpeasca aripile cu panza cauciucata, sa foloseasca Dura Lube sa se invarta arborii mai usor, sa adapteze cauciucuri de Dacia la aeronave sau sa adauge toluen in petrolul T1 sa creasca puterea?

Sa fim seriosi si sa nu ne luam dupa discursul demagogic si inutil al presedintelui. Meritul de dupa '90 al aviatiei romane este ca a ajutat agricultura si a arat cu Mig-urile ogoarele patriei. Asta va face probabil in continuare daca statul roman va achizitiona fierul vechi numit F-16.

marți, 20 iulie 2010

Adio Mircea Micu (†19.07.2010)

Aud un clopot

Aud un clopot in Ardeal, departe,
Cum linistea in doua se desparte.

Bate prelung si dangatul ii suna
Ca si cum cineva ar bate-n luna.

Eu il ascult sunand ca pe-o uimire
Din milenara lui neadormire.

Prin aerul de zvon electrizat
Pare ca-i un suspin indepartat.

E ca suspinul dusilor tarani
Care-l tot trag de doua mii de ani!

Nu pot sa dorm si-ascult tacut si pal
Cum bate lung un clopot in Ardeal...

Dumnezeu sa-l ierte!

Sfantul Maritul Prooroc Ilie Tesviteanu


Atunci s-a apropiat Ilie de tot poporul si a zis: “Pana cand veti schiopata de amandoua picioarele? Daca Domnul este Dumnezeu, urmati Lui! Si daca este Baal, urmati aceluia”. Poporul insa n-a raspuns nimic (III Regi 18, 21).

Calea Sf. Prooroc Ilie, asadar, este cea a ravnei pentru Singurul Stapan, pentru Adevar. Pana cand sa schiopatam in credinta noastra, amestecand-o cu robia fata de lume? Pana cand vom crede ca putem merge cu Mamona si cu Dumnezeu? Nimic nu este mai strain pentru Sf. Ilie decat (i)logica lui „nici asa, nici altminteri”, decat falsa nadejde ca putem avea mila Domnului fara sa jerftim nimic pentru El. Avem de ales, noi, crestinii din veacul de pe urma, un veac insetat de duhul lui Ilie, care il asteapta pe acesta sa se opuna apostazierii generalizate, sa raspundem sau… nu acestei intrebari puse noua.(razbointrucuvant.ro)

La Multi Ani celor ce poarta acest nume!


Asculta mai multe audio Diverse

luni, 19 iulie 2010

Gunoiul de sub presul "vedetelor"


Mijloacele prin care ajunge un om vedeta sunt variate si numeroase. In timp ce unii ajung prin sudoare si talent si care aleg sa aiba o  viata de familie discreta, altii ajung desartandu-si mizeriile in public, prin specularera nenorocirii altora sau aruncati in fata de trusturi media sau de case de productie. Cum deschizi televizorul, constati ca spatiul de emisie e invadat de acesti demni reprezentanti ai desertaciunii. 

De cand Madalina Manole s-a sinucis, emisiunile pe aceasta tema macabra nu mai contenesc. Vedete care au o viata privata ciudata, cu o moralitate dubioasa, ajung sa dea sfaturi si lectii de viata. Un cantaret care si-a parasit familia dadea sfaturi pentru cupluri. Un fost "specialist" in Robingo si in accidente tragice(suspect de omor in urma cu multi ani) indeamna lumea sa fuga de preoti. Niste fufe fara barbati sunt ferme in parerile lor de "experte" in astrologie si zodii. O cantareata betiva care si-a parasit copilul de mic ar impusca familiile, ca in vestul salbatic. Un moderator care prezenta minori in emisiunea sa in ipostaze dubioase zgandara mizeria din jurul mortii. Auzindu-i pe toti vorbind, ai crede ca materia principala care s-a predat in scoli a fost suicidul si depresia.

In lumea asta nebuna, ce refugiu ramane unui om normal? Zicea Ava Antonie(Pateric): "Va veni vremea ca oamenii să înnebunească si când vor vedea pe cineva că nu înnebuneste se vor scula asupra lui, zicându-i că el este nebun, pentru că nu este asemenea lor." Nu vi se pare ca seamana cu ce se intampla acum?

Mediafax