sâmbătă, 11 septembrie 2010

Un pact pagubos


De-a lungul timpului, au existat foarte multe vedete dar si nulitati, care pentru o picatura de succes si notorietate si-au vandut sufletul diavolului. Nu dau nume caci probabil si d-voastra cunoasteti foarte multe exemple atat in istorie cat si in lumea artistica.

Iata ca mai apare un individ pe nume de scena Grasul XXL, care forteaza lucrurile si se preda de bunavoie si nesilit de nimeni in bratele necuratului. Un personaj patetic, fara vocatie si fara talent. Gestul sau pactul pe care acesta l-a facut cred ca a starnit din plin si dispretul diavolului! Vezi AICI.

joi, 9 septembrie 2010

Vantu... de toamna


Arestarea lui Sorin Ovidiu Vantu imi produce sentimentul ca s-a intamplat ceea ce trebuia sa se intample demult. In acelasi timp un sentiment contradictoriu bantuie, si anume faptul ca interesele lui Basescu in aceasta arestare sunt evidente, complet nedisimulate. Mi-e greu sa cred ca justitia s-a pus pe treaba fara alt interes decat dreptatea si adevarul. O fi o razbunare mult promisa sau un bau-bau menit sa colecteze "dreptul de smecher"? Timpul ne va spune.

Prostitutio in integrum

Dupa doi ani de criza, Puterea ne flutura nota de plata. Presedintele se caciuleste a doua oara in fata FMI, aducand iar vorba de centura de siguranta. De data asta de vina este deficitul de 3,6 miliarde de euro al fondului de pensii. De fapt, ocheste un nou inamic: pensionarii, asupra carora transfera subtil vina pentru „necesitatea” incheierii unui nou acord cu Fondul. Iar vina pentru derapajul cheltuielilor apartine ticalosilor care au cumparat voturi promi­tand pensii marite.

E un mesaj simplu, pe intelesul poporului, care ar trebui sa ne convinga ca vina apartine altora. Asta dupa ce presedintele bifeaza al doilea mandat, iar Boc 5 se apropie triumfal de al doilea an de guvernare PDL.

Pensiile nesimtite au mai fost de vina pentru cresterea TVA la 24%. La fel cum salariile nesimtite din administratia publica au fost folosite pentru taierea de 25% aplicata bugetarilor. Daca pensionarii inju­rau bugetarii nesimtiti, acum a venit randul buge­tarilor sa injure pensionarii.

Pentru ca vina pentru situatia economiei apartine altora, o sa amintesc cateva dintre ispravile econo­mice ale marionetei prezidentiale cocotate in fruntea guvernului: impozitul forfetar, desfiintarea facilitatilor acordate IMM-urilor, deturnarea banilor de la FMI catre consum in locul investitiilor in infrastructura, esecul lamentabil in atragerea fondurilor europene. Acum isi exerseaza competenta asupra ultimului bastion: profesiile liberale. Dupa umilinta indurata de cei 500.000 de romani trimisi sa stea inutil la coada, ministrul Muncii isi cere scuze. Dupa imbecilitatea publicata pe site-ul SGG, Boc spune ca nu agreeaza proiectul de dublare a impozitelor pentru profesiile liberale, de la 16,5% la 35%.

Intre timp, parlamentarii PDL si-au dat seama ca vrajitoarele exercita o profesie liberala, ca manelistii. Deci ar trebui sa plateasca impozit pe drepturi de autor. Au renuntat la idee de teama blestemelor, dar au gasit alta profesie liberala numai buna de impozitat: prostitutia.

Cu ce am gresit oare, de curvele si vrajitoarele ajung sa execute acte de creatie doar pentru ca Boc mai are nevoie de niste bani la buget?

de Cristian Ionita(Financiarul.com)

miercuri, 8 septembrie 2010

Nasterea Maicii Domnului - Maica milei, a milostivirii si a izbavirii neamului omenesc

"Naşterea ta de Dumnezeu Născătoare Fecioară, Bucurie a vestit la toată lumea"
Axion la Nasterea Maicii Domnului-

Asculta mai multe audio diverse

Troparul Nasterii Maicii Domnului

Asculta mai multe audio diverse

marți, 7 septembrie 2010

Crucea celtica din Chiuiesti

In curtea bisericii din Chiuiesti am descoperit o cruce celtica. Inscriptia de pe aceasta cruce este ortodoxa: "Iisus Hristos biruieste". Nu am reusit sa aflu cui apartine, banuiesc doar ca unui om instarit de pe la inceputul secolului trecut. Pe vremea aceea crucile se faceau doar din lemn, marmura nu exista in zona, nici piatra. Deci sigur a fost adusa din alta parte pe bani buni. Interesant nu mi se pare existenta pietrei, ci forma celtica a sculpturii care nu caracterizeaza zona geografica respectiva. Voi mai cauta raspunsuri.

Mediafax