joi, 9 septembrie 2010

Prostitutio in integrum

Dupa doi ani de criza, Puterea ne flutura nota de plata. Presedintele se caciuleste a doua oara in fata FMI, aducand iar vorba de centura de siguranta. De data asta de vina este deficitul de 3,6 miliarde de euro al fondului de pensii. De fapt, ocheste un nou inamic: pensionarii, asupra carora transfera subtil vina pentru „necesitatea” incheierii unui nou acord cu Fondul. Iar vina pentru derapajul cheltuielilor apartine ticalosilor care au cumparat voturi promi­tand pensii marite.

E un mesaj simplu, pe intelesul poporului, care ar trebui sa ne convinga ca vina apartine altora. Asta dupa ce presedintele bifeaza al doilea mandat, iar Boc 5 se apropie triumfal de al doilea an de guvernare PDL.

Pensiile nesimtite au mai fost de vina pentru cresterea TVA la 24%. La fel cum salariile nesimtite din administratia publica au fost folosite pentru taierea de 25% aplicata bugetarilor. Daca pensionarii inju­rau bugetarii nesimtiti, acum a venit randul buge­tarilor sa injure pensionarii.

Pentru ca vina pentru situatia economiei apartine altora, o sa amintesc cateva dintre ispravile econo­mice ale marionetei prezidentiale cocotate in fruntea guvernului: impozitul forfetar, desfiintarea facilitatilor acordate IMM-urilor, deturnarea banilor de la FMI catre consum in locul investitiilor in infrastructura, esecul lamentabil in atragerea fondurilor europene. Acum isi exerseaza competenta asupra ultimului bastion: profesiile liberale. Dupa umilinta indurata de cei 500.000 de romani trimisi sa stea inutil la coada, ministrul Muncii isi cere scuze. Dupa imbecilitatea publicata pe site-ul SGG, Boc spune ca nu agreeaza proiectul de dublare a impozitelor pentru profesiile liberale, de la 16,5% la 35%.

Intre timp, parlamentarii PDL si-au dat seama ca vrajitoarele exercita o profesie liberala, ca manelistii. Deci ar trebui sa plateasca impozit pe drepturi de autor. Au renuntat la idee de teama blestemelor, dar au gasit alta profesie liberala numai buna de impozitat: prostitutia.

Cu ce am gresit oare, de curvele si vrajitoarele ajung sa execute acte de creatie doar pentru ca Boc mai are nevoie de niste bani la buget?

de Cristian Ionita(Financiarul.com)

Niciun comentariu: