sâmbătă, 19 septembrie 2009

Festivalul Strugurilor din Vrsat, Serbia

Festivalul Strugurilor de la Vrsat. De fapt, mai multi porci decat struguri. Voie buna, mancare foarte buna, bautura, dansuri si muzica populara sarbeasca. Toate ingredientele unei excursii reusite.

Purcei
Dansuri si muzica
Jucarii si baloane
Varza
Dulciuri
Hornarul

Bautura

vineri, 18 septembrie 2009

Vlad Rosca: ”Basescu vrea sa se insoare anul viitor cu Udrea”


Consilierul politic de campanie al lui Crin Antonescu, fostul ministru țărănist Vlad Roșca, aruncă o bombă de proporții pe blogul propriu, anunțând că deține informații din PDL că Băsescu vrea să se căsătorească, după alegeri, cu Elena Udrea.(B.T.I.)

Vlad Roșca afirmă, într-un material intitulat "La anul o să îl felicităm pe ginerică Băsescu", citând "o sursă PDL-istă demnă de toată încrederea", că Traian Băsescu preconizează ca, anul viitor, în cazul în care va câștiga un nou mandat la Cotroceni, să schimbe Prima Doamnă a Țării cu una mai tânără. Altfel spus, doreste să o transforme pe Udrea din simpla "duduie" fix în "prima doamnă a țării", potrivit consilierului liberal, adică să divorțeze de Maria Băsescu și să se recăsătorească cu Elena Udrea, după ce aceasta va divorța, la rândul ei. Roșca mai afirmă că informația respectivă circulă, deja, prin ministere, în rândul angajaților pedeliști. Trebuie spus că nu este prima dată când zvonul despre un divorț al Elenei Udrea face valuri pe scena politică. Exact acum doi ani, în iulie-august 2007, se vorbea atât de intens de acest lucru încât Udrea în persoană a abordat chestiunea în direct, la Realitatea TV. Iritată de acuzațiile la adresa soțului ei, Dorin Cocoș, care și-ar fi făcut afacerile de succes grație protecției politice înalte a soției, Udrea a declarat: „Eu vreau să fac politică, nu afaceri. Dar eu trebuie să vorbesc permanent de afaceri, pentru că soțul meu face afaceri de 17 ani". În aceași emisiune, Udrea dezvăluia și soluția care i-ar fi fost sugerată lui Cocoș, pentru a scăpa de probleme: „Să divorțeze de mine, e singura soluție". Blonda de la Cotroceni s-a întrebat, totodată, retoric: „Ce să fac? Ori să divorțez, ori soțul meu să renunțe la afaceri!". Numai că, a spus atunci Udrea în final, pe un ton aproape amenințător: „N-am să divorțez!!". Și, cel puțin până acum, s-a ținut de cuvânt.(via Inpolitics)

Basescu a cazut sub 30%

Un sondaj de ultimă oră realizat la comanda PDL dă frisoane partidului portocaliu: în premieră după 2004, Traian Băsescu a scăzut sub 30% în intențiile de vot. Dezvăluirea a fost făcută în exclusivitate pentru Inpolitics de către Octav Cozmîncă, care mai spune că Mircea Geoană se îndreaptă vertiginos spre pragul psihologic de 15%.

Octav Cozmîncă a declarat azi, pentru Inpolitics, că un sondaj realizat de un institut cunoscut, la comanda PDL, și intrat în posesia sa "a produs deranj mare la dumnealor". Cozmîncă, cel care azi a fost confirmat drept șef de campanie (informație dată în premieră de Inpolitics n.n.) de către Sorin Oprescu, într-o declarație dată ziarului "Gîndul", spune că în amintitul sondaj Traian Băsescu se plasează, pentru prima dată, sub pragul psihologic de 30%, el avînd 28%, cu tendință de scădere. Despre Oprescu, (încă)pesedistul afirmă că a trecut de 20%, fără a spune explicit, totuși, procentul acestuia, în timp ce Mircea Geoană "se îndreaptă spre pragul psihologic de 15%, ceea ce e, iarăși, o mare problemă, pentru că e clar, de acum că nu prinde turul doi la președinție". Cozmîncă nu exclude posibilitatea ca asemenea date să fi stat chiar la baza amînării congresului PSD pentru luna octombrie. Fostul președinte executiv al PSD mai spune că sondajul va fi, probabil dat publicității în următoarele zile, dar "într-o formă ușor cosmetizată, mai mult ca sigur, pentru ca tendința de scădere în cazul lui Băsescu și Geoană să nu fie chiar atît de pronunțată pe cît e în realitate".

Curios, Ziua zice ca Inpolitics dezinformeaza. Sa fi primit Cozmanca alte ordine?

joi, 17 septembrie 2009

La ultimul "congres", Barroso reales


In ciuda faptului ca a avut un mandat plin de nerealizari si de minciuni, Barroso a fost reales de papagalii pe care popoarele europene i-a trimis in Parlamentul European. Atitudine ce ne aduce aminte de anii comunismului. Pana si acolo erau macar doi candidati, dar aici nu! Doar Barroso! Stolojan, cu trupa lui de pupincuristi, a sustinut pe portughez. In schimb, socialistii s-au abtinut. Adrian Severin a facut si el un lucru bun, o data in viata, criticandu-l pe Barroso. "Să fim sinceri, lista dezamăgirilor şi a neîmplinirilor din acest mandat al Comisiei este mult prea lungă. Promisiunile neîndeplinite, de asemenea. In consecinţă, cetăţenii noştri europeni şi-au pierdut nu numai încrederea în instituţiile europene, ci şi speranţa şi răbdarea". Dar degeaba. A candidat singur si a "iesit" pe primul loc!

miercuri, 16 septembrie 2009

"Circul" isi inchide portile?


Cu tupeul sau binecunoscut, Basescu trage linie dupa 5 ani de functie. La capitolul realizari, circ permanent cu o distributie de mare clasa! Lipsurile apartin parlamentului, justitiei si chiar presei(mizeria si santajul). El, neprihanitul, nu are nici o vina. Poate, subliniez, poate a facut greseli.

Sa speram ca se incheie cei 5 ani pierduti pentru Romania si se va "sparge" clanul ! Pleaca Circul!

marți, 15 septembrie 2009

He was like the wind. Patrick Swayze



Fara a fi un actor foarte mare, si-a lasat amprenta asupra tineretii noastre cu filme precum "Dirty Dancing" sau "North and South". Dumnezeu sa-l ierte!

UPDATE. Azi e ziua neagra a actorilor? A murit si Nicu Constantin!
Dumnezeu sa-l aiba in paza!

Sfantul Ierarh Iosif cel Nou de la Partos


Azi noapte la Sfintele Moaste - Catedrala Mitropolitana Timisoara


Acest ierarh sfant si purtator de Dumnezeu, Iosif cel Nou de la Partos, s-a nascut pe la anul 1568, in orasul Raguza Dalmatiei, dintr-o familie de crestini valahi. Din botez se numea lacob. Ramanand orfan de mic, mama sa i-a dat o crestere aleasa, iar la virsta de 12 ani a fost trimis la Ohrida sa invete carte. Cind avea 15 ani, tinarul lacob este chemat de Hristos la sfanta nevointa calugareasca, in Manastirea Maicii Domnului din localitate.

Dupa cinci ani se duce la Muntele Athos si intra in obstea Minastirii Pantocrator. Aici, dupa aspre osteneli duhovnicesti, imbraca schima marelui si ingerescului chip sub numele de Iosif. La Pantocrator, cuviosul schimonah Iosif “Valahul” s-a nevoit multi ani de zile impreuna cu numerosi alti monahi greci, romani si macedonen. Acolo a deprins mestesugul luptei duhovnicesti, postul desavarsit, privegherea de toata noaptea, ascultarea si smerenia. Apoi, facindu-se sihastru in padurile din imprejurimi si mult ostenindu-se, a ajuns la masura desavirsirii, invrednicindu-se de la Dumnezeu de darul lacrimilor si ai rugaciunii neadormite care se lucreaza cu mintea in inima. Pentru sfintenia vietii sale avea inca si darul facerii de minuni, vindecand multe boli, indeosebi pe cei ologi.

Pentru aceasta era chemat in multe manastiri atonite si vindeca pe calugari de grele suferinte trupesti.Vazindu-I umbrit de harul Duhului Sfant, parintii au chemat in obste pe Cuviosul Iosif Valahul si, facandu-l preot, i-au rinduit duhovnic al calugarilor din Muntele Athos. Si era atit de iscusit povatuitor de suflete incit ajunsese vestit pina la patriarhul de la Constantinopol. Pentru aceea a fost randuit egumen la Manastirea Sfantul Stefan din Adrianopol, pe care o conduce cu multa intelepciune sase ani. Apoi este numit egumen in Manastirea Cutlumus din Athos, renumita ctitorie a domnilor Tarii Romanesti, unde se nevoiau multi calugari romani si macedoneni.Dupa ce formeaza numerosi fii duhovnicesti, se retrage la liniste in preajma Minastirii Vatoped.

Dar, raposand mitropolitul Timisoarei, romanii din Banat, calauziti de Duhul Sfant, au ales pastor in locul lui pe Cuviosul Iosif Valahul, desi avea 80 de ani, fiind vestit in toate tarile balcanice si cinstit ca sfant inca din viata. In anul 1650 este hirotonit arhiereu si asezat in scaunul de mitropolit al Timisoarei. Aici, bunul pastor s-a dovedit mare aparator al Ortodoxiei, mangiind si povatuind catre Hristos timp de trei ani de zile Biserica Banatului. Caci era tare in credinta, intelept la cuvint, bland la inima si neadormit in rugaciune. A facut si unele minuni spre lauda lui Dumnezeu si alinarea suferintelor unor credinciosi, punind mainile pe capul lor si rugandu-se pentru ei. (Moastele Sf. Iosif cel Nou de la Partos-foto)

Dintre minunile savarsite de Sfantul Iosif cel Nou de la Partos

Venind de la Constantinopol, Sfantul Iosif trebuia sa treaca Dunarea pe un pod plutitor. Insa caii de la trasura s-au speriat si n-au mai voit sa inainteze. Toate incercarile vizitiului si ale oamenilor dimprejur de a-i face sa se suie pe pod nu au reusit. Atunci Sfantul Iosif, deranjat de strigatele furioase ale oamenilor, s-a coborat si a grait cateva cuvinte blande catre cai, care s-au facut blanzi ca niste miei si au urcat singuri pe pod, unde au stat nemiscati pana au trecut Dunarea. Vazand ca si animalele i se supun, toti cei de fata s-au minunat si s-au inchinat sfantului ierarh.

Nu departe de orasul Varset, sfantul a fost oprit la vreme de noapte si pe un timp de furtuna de un aga turc insotit de ceata de ostasi. Nevasta agai, care era crestina si se chinuia de trei zile sa nasca, fusese vestita in vis ca numai vladica Iosif putea sa o tamaduiasca. Astfel, ea il trimise pe barbatul ei, ca sa-l intalneasca pe sfant in locul unde i se aratase in vis si sa-l aduca la ea. Fara a se teme, Sfantul Iosif a incuviintat sa se intoarca din drum si sa mearga cu aga Ismail. Iar cand a trecut prin fata casei agai, sotia acestuia a nascut indata un baiat.

Dupa mai multe zeci de ani, acest baiat, botezat ortodox, s-a calugarit si a ajuns chiar episcop al Caransebesului si Varsetului, fiind un aparator de seama al Ortodoxiei in vremuri foarte grele pentru credinta stramoseasca.

Ajungand in Timisoara, Sfantul Iosif a fost intampinat de Iovan Capra, un argintar care era olog de 20 de ani, pe care l-a vindecat indata. La vederea acestei minuni s-au uimit si turcii care venisera in intampinarea lui si i s-au inchinat cu evlavie.

luni, 14 septembrie 2009

Inaltarea Sfintei Cruci - Izbavitoare si biruitoare


"Aş dori să pot spune cu Pavel: „Prin cruce lumea este răstignită pentru mine şi eu pentru lume” (Gal. 6, 14); dar nu pot, că sînt stăpînit de fel de fel de patimi! De aceea vă îndemn şi pe voi, şi înainte de voi pe mine, să fim răstigniţi pentru lume, să nu avem nimic comun cu pămîntul, ci să dorim patria cea de sus, slava şi bunătăţile de acolo. Sîntem ostaşi ai împăratului ceresc şi ne-am îmbrăcat cu noi armele cele duhovniceşti! Pentru ce trăim ca nişte oameni care-şi duc viaţa prin crîşme, ca nişte oameni fără de căpătîi; dar, mai bine spus, pentru ce ducem viaţă de viermi? Acolo unde-i împăratul, acolo trebuie să fie şi ostaşul lui. Şi am ajuns ostaşi, nu din cei care stau departe de împărat, ci din cei care stau în apropierea Lui. împăratul de pe pămînt nu poate suferi ca toţi ostaşii să fie în palatele împărăteşti, nici alături de el; împăratul cerurilor însă vrea ca toţi ostaşii Lui să fie aproape de tronul împărătesc."

Sfantul Ioan Gura de Aur

duminică, 13 septembrie 2009

Santaj masonic?

Deşi în urmă cu opt ani, susţin francmasonii, s-au alăturat instituţiilor statului pentru a lupta împotriva corupţiei, au observat că de fapt, hoţia şi haosul s-au instaurat în aceste instituţii. Declaraţia a fost făcută azi de Viorel Danacu, Marele Maestru al Marii Loji Naţionale a României, la ceremonia de deschidere a noului an masonic, la care au participat toţi fraţii acestui rit.


REALITATEA.NET - Francmasoneria română şi-a retras sprijinul acordat Guvernului şi Preşedinţiei

Cel mai probabil ca masonii nu au primit ce au cerut in materie de functii, afaceri, resurse si acum s-au hotarat sa schimbe placa. Nici macar nu se mai feresc de nimeni! Tupeu de tupeu!

Mediafax