joi, 1 iulie 2010

Primarul Timisoarei: „Ne-am vandut la FMI”


TVA majorat, impozite mai mari, salarii mai mici, angajaţi mai puţini la primării. Sunt doar câteva dintre deciziile Guvernului Boc. Concluzia primarului Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu? „Ne-am vândut la FMI şi la străini”. Edilul nu vede cum va putea funcţiona eficient instituţia pe care o va conduce dacă va mai fi obligat să facă şi disponibilizări.(tion.ro)

Pardon, ne-au vandut EI, nu ne-am vandut noi! Ca si cand ar mai conta?

marți, 29 iunie 2010

Imparat si sinistrat


Chiar nu inteleg vizitele unor demnitari la locul unde s-au petrecut calamitati. Mai poate repara Boc ceva din imaginea lui si a guvernului de incompetenti pe care il conduce(sub atenta supraveghere a lui Basescu), pozandu-se alaturi de sinistrati? Mie imi produc repulsie, stiind ca totul este falsa imagine si ipocrizie la inalt nivel. Noroc ca nici populatia nu se mai lasa impresionata si il huiduie copios pe Boc la Dorohoi. Langa el se afla cel care scria slugarnic cu oi pe dealurile bucovinene, Flutur. In ritmul asta, PDL-ul va scrie cu sicrie in curand!

(foto mediafax)

Predica la Sf. Apostoli Petru si Pavel


Pr Calistrat Chifan - Sfintii Apostoli Petru si Pavel_2000

Asculta mai multe audio diverse

duminică, 27 iunie 2010

In vizita la manastirea Romanesti "Izvorul Miron"
Desi in plina reconstructie si rezidire a bisericii vechi, Manastirea Romanesti ramane acelasi loc plin de farmec si har dumnezeiesc. Acces din DN 68A, portiunea ce leaga Deva de Lugoj, din loc. Cosava spre Romanesti.

Duminica a V-a dupa Rusalii. Vindecarea celor doi demonizaţi din ţinutul Gadarei

"Şi trecând El dincolo, în ţinutul Gadarenilor, L-au întâmpinat doi demonizaţi, care ieşeau din morminte, foarte cumpliţi, încât nimeni nu putea să treacă pe calea aceea.
Şi iată, au început să strige şi să zică: Ce ai Tu cu noi, Iisuse, Fiul lui Dumnezeu? Ai venit aici mai înainte de vreme ca să ne chinuieşti?
Departe de ei era o turmă mare de porci, păscând.
Iar demonii Îl rugau, zicând: Dacă ne scoţi afară, trimite-ne în turma de porci.
Şi El le-a zis: Duceţi-vă. Iar ei, ieşind, s-au dus în turma de porci. Şi iată, toată turma s-a aruncat de pe ţărm în mare şi a pierit în apă.
Iar păzitorii au fugit şi, ducându-se în cetate, au spus toate cele întâmplate cu demonizaţii.
Şi iată toată cetatea a ieşit în întâmpinarea lui Iisus şi, văzându-L, L-au rugat să treacă din hotarele lor."

Matei 8, 28-34

"Din toate acestea târgoveţii Gherghesei nu ţin minte decât un lucru: că li s-a prăpădit turma de porci si n-o s-o mai vadă înapoi niciodată, în loc să cadă în genunchi şi să mulţumească Domnului că a salvat două suflete, ei jelesc pierderea porcilor! In loc să-L roage să le fie oaspete, Il roagă să plece cât mai repede, în loc să laude pe Dumnezeu, plâng pentru porci.

Să nu ne grăbim să osândim dragostea acestor ghergheseni pentru porcii lor, mai înainte să privim societatea zilelor noastre şi să vedem câţi iubitori de porci numără cetatea noastră, cărora asemeni acelora, le pasă mai mult de porci decât de viaţa semenilor lor.

Gândiţi-vă cât de puţini sunt astăzi, chiar si între cei care-şi fac cruce şi au pe buze numele lui Hristos, cei care ar pregeta să ucidă doi oameni dacă s-ar alege de pe urma lor cu două mii de porci. Sau vedeţi dacă sunt mulţi între dumneavoastră care ar sacrifica două mii de porci ca să scape viaţa a doi nebuni. Să se ruşineze cei ce osândesc pe ghergheseni mai înainte de a se osândi pe sine. Dacă s-ar scula gherghesenii din mormânt astăzi şi ar prinde să numere, mare mulţime de cei ce gândesc asemenea lor ar afla în „creştina” Europă!

Ei măcar L-au rugat cu frumosul pe Hristos să plece de la ei, pe când popoarele Europei de-a dreptul Il alungă. Si de ce Il alungă? Ca să rămână ele singure cu porcii şi cu stăpânii lor, dracii. La ce bun să aduci la supunere nişte morminte?…

A coborât în tăcere colina, a intrat în corabie şi a plecat de la dânşii. Ce blândeţe, ce răbdare, ce înălţime dumnezeiască!

Ce victorie deşartă pentru Cezarul care a scris Senatului: „Am venit, am văzut, am învins! Hristos a venit, a văzut, a învins şi a tăcut.

Păstrând tăcere a înveşnicit biruinţa Sa. Să înveţe păgânii, dacă vor, din pilda smeritului Domn Iisus Hristos, care niciodată nu dă buzna cu sila.

Cine-L primeşte, primeşte viaţă vesnică; cine-L alungă rămâne cu porcii în veşnica îndrăcire si moarte.

O, Doamne Iisuse, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi păcătoşii, vindecă-ne si ne mântuieşte!”

Sf. Nicolae Velimirovic

(razbointrucuvant)