vineri, 22 octombrie 2010

Sunca prajita dauneaza grav musulmanilor

Proprietara unei cafenele din Stockport, Marea Britanie, a fost somata sa demonteze cosul ce ventila mirosurile - pe motiv ca mirosul de la sunca ei prajita "ofenseaza" musulmanii.(!) Si asta in ciuda faptului ca sotul ei, care munceste cot la cot cu ea, e turc musulman.(sursa)

Marea Britanie conduce in topul aplicarii "corectitudinii politice" dar si in topul celor mai aberante masuri luate impotriva propriilor cetateni. Pacat ca Romania vrea si ea un loc pe podium si vine tare pe turnanta!

joi, 21 octombrie 2010

Pretul pe care il platesti spunand adevarul in SUA

"Rick Sanchez nu mai este cu compania. Ii mulţumim lui Rick pentru anii lui de serviciu şi ii dorim numai bine". Această declaraţie rece reprezinta încheierea unei cariere de 6 ani a lui Rick Sanchez in cadrul CNN.

Rick a declarat intr-un interviu că din cauza originii sale rasiale este ţinta criticilor lui Jon Stewart(pe numele adevarat Jonathan Stuart Leibowitz), vedetă a postului tv Comedy Central, pe care l-a acuzat de bigotism. Reporterul l-a întrebat atunci cum poate să-l acuze pe Stewart de bigotism când şi acesta, fiind evreu, este tot reprezentantul unei minorităţi rasiale. La această întrebare, fostul prezentator CNN a început să râdă, răspunzând că Jon Stewart nu poate fi considerat minoritar când toată presa americană e practic controlată de evrei.

Si Sanchez are dreptate.  Cele mai importante conglomerate mass-media din Statele Unite sunt conduse de evrei. Preşedintele Turner Broadcasting System Philip I. Kent este evreu, TimeWarner CEO Jeffrey Bewkes este evreu, FoxNewsCorp CEO Peter Chernin este evreu, preşedintele Consiliului de Administraţie al Teatrului National de divertisment Sumner Redstone este un evreu, Paramount CEO Brad Grey este un evreu, Walt Disney  / ABC 's CEO Robert Iger  este evreu, CBS CEO Leslie Moonves este evreu şi NBC Universal CEO Jeff Zucker este  evreu....

Prin concedierea lui Sanchez, CNN a demonstrat ca cei care clamau SUA ca un "Far al libertatii" fac doar afirmatii gratuite, fara nici o baza.

Există mai multe astfel de cazuri, care arată că mass-media din Statele Unite şi-a pierdut pur şi simplu independenţa şi a sucombat în faţa lobby-ului sionist. Oricine încearcă să traverseze linia roşie prin atingerea acestei teme va fi redus la tăcere, chiar cu pretul de a fi inchis acest "Far al libertatii"!


Sursa

miercuri, 20 octombrie 2010

"Am fost cu Dumnezeu si am fost cu diavolul, dar Dumnezeu a castigat!"

"Am fost cu Dumnezeu si am fost cu diavolul, dar Dumnezeu a castigat!". Extraordinara marturisire a unui miner chilian, Mario Sepulveda, la iesirea  din mina care i-a tinut sub pamant 69 de zile.(sursa)

Expertii de la FMI, niste medici inchipuiti!

Cred ca deja „a intrat in paine” delegatia Fondului Monetar International. Delegatia de experti. Oare ce-or mai gasi pe la noi „medicii” de vindeca bolile financiare de pe glob? Ce hapuri (amare?) ne vor prescrie de data aceas­ta? Ma intreb, pentru ca recent ii auzeam pe mai-marii FMI cum ridica in slavi politici macroeconomice total opuse austeritatii. Ceva de genul, „daca dati afara oameni e de rau”, „daca nu incurajati piata muncii e ingrozitor” sau „consumul pe fundament real este foarte bun”. Cred ca se vor lua si de data aceasta de cate cineva, daca nu cum­va tot pensionarii si bugetarii raman cancerul so­cie­tatii. 

Totusi, fie-mi iertat, daca tot se dau medici acesti experti de la Fond, de ce nu stau ei vreo doua luni (sau cat e nevoie) ca sa reformeze cu adevarat sistemele in cauza. De exemplu, sa terminam odata cu actualul sistem de pensii, un adevarat „caritas” al mileniului III. Sa „oblige” acest guvern (sau pe urmatoarele) sa deblocheze siste­mul privat de pensii, sa aplice principiul contribu­tivi­tatii in adevaratul sens al cuvantului, prin crearea con­turilor sociale individuale. De ce „doctorii” de la FMI nu fac lobby pe meleagurile mioritice pentru o analiza „bazata” a sis­temului bugetar, astfel incat sa se identifice cat mai exact domeniile in care statul are nevoie (sau nu) de oameni? De ce nici macar unuia dintre expertii de la Washington nu le da prin cap sa conditioneze imprumuturile de predic­tibilitatea Codului Fiscal? Adica sa nu-l mai modificam dupa cum doarme premierul sau vreun ministru zelos? De ce acesti indivizi care una spun si alta impun nu in­cearca sa deschida subiectul evaziunii fiscale in Romania si sa arate (clar si la obiect) cu degetul spre clasa politica aflata la Putere, exact aceea care nu are niciun interes sa scoata la suprafata economia subterana? Au zis la un moment dat de trenurile cu carburanti, alea fantoma, dar ce folos, nu au zis in ce „gari” opresc ele. De ce? Sa inte­leg ca le mai iese si lor cate un galon? 

As putea sa-mi pun cel putin 80 de intrebari ale caror raspunsuri ar re­lansa tara asta, balcanica pana in maduva ramurilor economice. Dar nu au niciun interes real nici cei de la FMI, nici guvernantii. Asa ca voi trage o concluzie simpla: s-or da ei medici, dar din pacate nu sunt. Doar isi inchi­puie. Si, la urma urmei, sa o spunem pe aia dreapta: de la infiintare pana azi (si mult timp de-acum incolo) Fondul a avut un singur scop: sa protejeze statele dezvoltate de „bolile” pe care unii si altii le provoaca prin lume. 

Edward Pastia 
(financiarul.com)

luni, 18 octombrie 2010

America, vesnic Nr. 1

Cand vine vorba de Statele Unite ale Americii, auzi un singur lucru: Ei sunt numarul 1! Ia sa vedem la ce mai conduc prin clasamente, in afara de crime, violuri, puscariasi, infarcturi:
-Atacuri cu pusti, "shotgun"-uri sau arme mai mari
-Cei mai multi vecini beti
-Cei mai multi ucisi de reptile(!)
-Furturi auto
-Obezitate
-Rata divortului
-Rata casatoriilor
-Buget de aparare
-Useri de Livejournal
-Telespectatori
-Datorii catre alte tari
Etc....

Sursa

duminică, 17 octombrie 2010

Esuarea unui proiect - Multiculturalismul


"Incercarile de a construi o societate multiculturala in Germania au esuat complet" a spus cancelarul Angela Merkel  in cadrul unei cuvantari tinute la Posdam.(vezi tot articolul)

Este prima declaratie de acest gen a unei personalitati de rang atat de inalt. Ea este cel putin ciudata si suna a dezamagire, in contextul in care agentii Noii Ordini Mondiale ne baga pe gat acest multiculturalism, parte integranta a "corectitudinii politice". Oricine face asemenea declaratii risca sa fie caracterizat ca un inamic public, urmand a fi facut praf de toate mijloacele mass-media(bineinteles ca Merkel a strecurat o portita de scapare in vorbele sale). 

Fundamentalistii corectitudinii politice  incearca de ani buni sa convinga ca amestecul culturilor ne va "imbogati", in timp ce pe plan practic asistam la o degradare accelerata a propriilor culturi, a identitatii nationale in paralel cu actualizarea permanenta a conflictelor etnice in aproape toate colturile lumii. Ura gaseste noi resurse, alimentata de situatiile in care trebuie sa suporti ca propria ta tara sa fie invadata de diferiti maimutoi si economia tarii sa fie preluata de mafiotii multinationali. Ni se spune ca suntem cetateni ai Europei sau mondiali, ca si cum asta ar tine de foame sau ne-ar face mandri. Sa fim seriosi! 

Daca in Germania, unde implicarea si ajutorul statului sunt substantiale, multiculturalismul nu functioneaza, presupun ca nu va functiona niciodata niciunde. Va fi doar o viata chinuita si amara pe care o vor suporta locuitorii Europei si nu numai. Pana cand?

Duminica Sfinţilor Părinţi de la Sinodul VII Ecumenic

"Icoana e o cântare de biruință și o revelație, o mărturie peste timp a biruinței sfinților și a înfrângerii diavolilor"
Sf. Ioan Damaschin
IUBIŢI CREDINCIOŞI!
Duminica de astăzi, o găsim notată în calendar ca fiind a „Sfinţilor Părinţi de la Sinodul al VII-lea Ecumenic”.

„Preaslăvit eşti Hristoase Dumnezeul nostru, Cela ce ai aşezat pe Părinţii noştii luminători pe pământ şi prin ei ne-ai îndreptat pe noi la adevărata credinţă; mult Îndurate, slavă Ţie!”

Sinodul al VII-lea ecumenic s-a reunit la Niceea (provincia Bitinia, Asia Mică) între 24 septembrie şi 13 octombrie 787, la iniţiativa împărătesei regente Irina. Cunoscut şi sub numele de Sinodul al doilea de la Niceea, acest sinod ecumenic a adunat 350 de episcopi ortodocşi, a fost prezidat de sfântul Tarasie (prăznuit la 25 februarie), Patriarh de Constantinopol la acea vreme, a condamnat iconoclasmul ca erezie şi a restabilit cultul sfintelor icoane.

Astăzi, nu vom face istorie. Nu vom spune ca iconoclasmul era susţinut atât din exteriorul bisericii cât şi din interiorul său. Din afara Bisericii, o anumită influență par a fi avut ideile iudaice și ale musulmanilor despre reprezentarea lui Dumnezeu. Înăuntrul Bisericii existase dintotdeauna o perspectivă mai "puritană" care considera orice reprezentare ca sursă latentă de idolatrie. Iconoclaștii "nu au reușit să înțeleagă pe deplin sensul Întrupării" atunci când au refuzat icoanele. Nu vom spune nici că motivul prigonirii cinstitorilor sfintelor icoane era o aşa zisă „intenţie bună” a împăraţilor bizantini de a-i îmblînzi astfel pe musulmanii care ameninţau frontierele Imperiului Roman şi de ce nu, chiar să-i convertească la creştinism.

Criza iconoclastă a început în timpul împăratului Leon III Isaurul (717-741), şi a continuat sub domnia fiului său, Constantin V Copronimul (741-775). Au fost mulţi arhierei, preoţi, credincioşi tineri şi bătrâni care au suferit chinuri şi moarte, nevrând a scoate icoanele din bisericile, casele, din vieţile lor. De-a lungul istoriei au existat şi vor mai exista iconoclaşti, oameni care să nu sufere, care să le urască chiar. Pentru ei icoanele sunt idoli, chipuri cioplite, iar crucea îi deprimă. Aşa se face că făra să ne dăm poate seama, dispar din viaţa noastră simbolurile creştine. Aţi observat că ambulanţele, şi nici medicii nu mai au inscripţionat semnul CRUCII? Ci au un cu totul alt simbol?

IUBIŢI CREDINCIOŞI!
Imaginaţi-vă un părinte care se trezeşte dimineaţa, pregăteşte micul dejun, apoi grijuliu îşi trezeşte fiii şi fiicele, îi zoreşte cu blândeţe să se spele, să se îmbrace, să mănânce apoi îi trimite la şcoală. Iubitor îi sărută, îi îndeamnă să fie cuminţi, atenţi şi să mănânce pacheţelul. Un tablou frumos. Nu? Ne aducem aminte de anii copilăriei noastre, sau de copilăria fiilor şi fiicelor noastre. Ce vreau să spun prin aceasta! Mi-am propus, ca de acum înainte, cu voia lui Dumnezeu ca smeritele mele cuvinte, să nu fie unele didactice, pentru că nu de acesta avem nevoie, cred eu, ci să fie cuvinte-îndemnuri, de trezire,

IUBIŢI CREDINCIOŞI!
Omul este creat după Chipul lui Dumnezeu, urmând ca prin practicarea virtuţilor să devină asemenea lui Dumnezeu. Deci în om se oglindeşte Dumnezeu. Fiecare dintre noi suntem icoane vii, având zugrăvit în noi chipul lui Dumnezeu. Îmi vine în gând întrebarea: „Cum putem întoarce spatele unei icoane pentru a săruta altă icoană?” Putem spune că suntem credincioşi pentru că ne închinăm şi sărutăm icoanele, iar pe cel de lângă noi nu dorim să-l vedem? Poate exagerând, se poate spune ca aceasta e idolatrie. Noi nu ne închinăm materialului din care e făcută icoana ci venerăm persoana zugrăvită, iar aceea persoană este sfântă pentru că în timpul vieţii pământeşti a împlinit întru totul voia lui Dumnezeu şi a ajuns asemenea lui Dumnezeu, în har. Deci! Dacă nu iubim pe cel de lângă noi, îmbrâncindu-l pentru a ne face loc în faţa lui spre a săruta o icoană, atunci actul nostru nu este unul liturgic de cinstire al sfântului zugrăvit ci este un act de falsă cinstire, este idolatrie. Nu poţi iubi pe Dumnezeu iar pe cel de lângă tine, care poartă Chipul lui Dumnezeu să-l urăşti. Nu poţi cinsti pe Dumnezeu şi pe sfinţi, dacă pe semeni nu-i cinsteşti.

Să ne trezim din amorţeala nepăsării şi a neiubirii aproapelui! Să ne spălăm sufletele prin Sfânta Taină a Spovedaniei, să ne hrănim cu Cinstitul Trup şi Scump Sângele Mântuitorului Hristos, să ne purtăm cu cinste haina cea nouă primită la Botez, haina de nuntă, cu care vom intra în Împărăţia lui Dumnezeu. Astfel fiecare dintre noi, unii lângă alţii, în iubire şi prin iubire, adică în Dumnezeu şi prin Dumnezeu vom împodobi Catapeteasma Altarului Ceresc.

IUBIŢI CREDINCIOŞI!
Doresc să închei punându-vă în inimi şi minte cuvintele Sfântului Ioan Damaschin: "Icoana e o cântare de biruință și o revelație, o mărturie peste timp a biruinței sfinților și a înfrângerii diavolilor."
AMIN!


Sursa