vineri, 28 mai 2010

Dosul de palma


Un unchi de-al meu ii explica unuia care striga in gura mare ca a fost un prost votand cu Basescu astfel: "Ce-ai crezut tu, daca Basescu i-a tras un dos de palma unui copil, o sa aiba vreo retinere in a ti-o trage si tie?". Si Basescu a tras-o la toti! Asa cum a tras-o Romaniei suflandu-i flota, asa cum a tras-o lui Petre Roman si tuturor celor care i s-au opus, acum o trage poporului roman in corpore. Daca ceva a invatat Basescu de la viata asta, "Divide et impera" se dovedeste a fi principiul de baza de la care nu abdica nicidecum. Nu va amagiti ca grevele si demonstratiile vor rezolva ceva din masurile contra populatiei. Liderii sindicali sunt cumparati si santajati. Poporul este deja dezbinat. Ce va fi, va fi, vorba cantecului.

miercuri, 26 mai 2010

Ştefan Augustin Doinaş - Psalmul V

Doamne, aş vrea să- ţi spun Tu, cum i- aş spune
celui ce- mi pune povara lui groaznică- n spate.

Doamne, dezbracă- Te- n ceruri de soare;
leapădă- Ţi luna şi stelele; vino să
batem pe jos amândoi în sudoare
ţara aceasta de cântec şi jale.

Un rege
nu- şi stăpâneşte regatul, decât
dacă- şi conduce pe cel mai din urmă supus în
sala regală.

Sunt orbul Tău, Doamne!
Fii Tu ologul pe care- l port pe cocoaşă,
împrumutându- i picioarele mele în drum spre
Emaus…

luni, 24 mai 2010

Acces direct si ipocrit


Nu demult, Madalin Ionescu de la emisiunea de doi bani "Acces Direct" ameninta ziarul Click pentru ca si-a permis sa-i fotografieze copiii, caracterizand gestul ca pe o "magarie iesita din comun" si "nesimtire fara de margini".

Dar exista vreo editie a emisiunii in care acest ipocrit sa nu-si bata joc in direct de vietile diferitilor cetateni, calcandu-le viata in picioare? Nu mai tarziu de azi, in emisiunea lui isi bate joc de o eleva de 15 ani, deci minora, caruia i-a fixat si porecla de "proxeneta". Asta in conditiile in care minora este protejata de lege si nu i s-a stabilit vreo vinovatie de catre institutiile statului! Nu pot sa pricep cum de CNA-ul nu se sesizeaza ca acest om isi face emisiunile si pe spinarea copiilor?

Tinere, un lucru pot sa-ti spun: Ce tie nu-ti place, altuia nu face!

Mediafax