miercuri, 26 mai 2010

Ştefan Augustin Doinaş - Psalmul V

Doamne, aş vrea să- ţi spun Tu, cum i- aş spune
celui ce- mi pune povara lui groaznică- n spate.

Doamne, dezbracă- Te- n ceruri de soare;
leapădă- Ţi luna şi stelele; vino să
batem pe jos amândoi în sudoare
ţara aceasta de cântec şi jale.

Un rege
nu- şi stăpâneşte regatul, decât
dacă- şi conduce pe cel mai din urmă supus în
sala regală.

Sunt orbul Tău, Doamne!
Fii Tu ologul pe care- l port pe cocoaşă,
împrumutându- i picioarele mele în drum spre
Emaus…

2 comentarii:

George spunea...

Smintelile continua si la Pitesti! Ratacitul Klaus Keneth a tinut de curand(pe 24 mai) o conferinta la Muzeul judetean din Pitesti, organizata si prezentata de...cine credeti!-marele "misionar" Laurentiu Dumitru, prieten devotat al p. Lucian Grigore, cel cu...lingurita! Ambii au fost prezenti la conferinta, sustinandu-l si oferindu-i toata asistenta lui K.K.! Dealtfel, L.D. il promoveaza din plin pe K.K. pe blogul sau, afisand si programul conferintelor acestuia( http://laurentiudumitru.ro/blog/2010/05/13/turneu-klaus-kenneth-2010/),atentie!!!-ASTA SI DUPA CE P. MIHAIL STANCIU A ARATAT DEVIATIILE ACESTUI K.K. intr-un articol preluat de mai multe bloguri ortodoxe! Daca va uitati la comentarii, multi i-au atras atentia lui L.D. deaspre acest aspect, el insusi avand cunostinta de aceste lucruri, dupa cum a declarat la inceputul conferintei, dar cu toate acestea nu a renuntat nici la conferinta si nici la a-l promova in continuare pe K.K.!
Conferinta a fost o adevarata parodie, K.K. facand gesturi comice si teatrale, avand o exprimare ciudata si controversata, cu abateri grave de la invatatura Bisericii, emanand, pe tot parcursul conferintei, prin discurs si gestica, un duh mai degraba protestant decat ortodox!
Iata cateva "perle" ale lui K.K.(imi pare rau ca n-am inregistrari!):
-"Eu nu am scris o carte ortodoxa...(!!!)...ci una care-L slaveste pe Dumnezeu!
Intrebat, in mod firesc, daca Dumnezeu poate fi slavit, si deci trait, si altfel decat in fel ortodox, acesta raspunde ca "da, poate fi slavit asa, mai putintel, si-n alte feluri( confesiuni, etc.), nu pe deplin ca-n Ortodoxie, dar INTR-O MASURA MAI MICA!!!"...Fara comentarii!
-Alta: Spune la un moment dat: Luther a fost IN ESENTA ORTODOX!!!...Pus sa lamureasca aceasta afirmatie, a dat un raspuns ambiguu, practic n-a avut raspuns!
Asa ca, cititi si va minunati!...
Baiatul asta, K.K., a batut atata drum ca sa ne spuna ca noi nu mai traim ortodoxia la intensitate, si ca s-a instalat o platitudine, o amortire...si, cumva, el vine sa ne resusciteze! Cam asta e demersul lui...
DOAMNE APARA SI PAZESTE!
Si ia-i de-aici si du-i!...

Ion de la Chiuiesti spunea...

Am vrut sa merg la conferinta lui de la Caransebes dar era timpul scurt. Oricum, din cate citesc, ma ingrozesc si cred ca bine am facut.

Mediafax