vineri, 22 ianuarie 2010

Conspiratie a multinationalelor pentru a prelua resursele poporului haitian


Se pare ca invazia americana din Haiti nu are nimic de-a face cu ajutoarele umanitare. Adevaratul motiv ar fi resursele minerale, in speta petrolul haitian, si terminalul de care ar avea nevoie superpetrolierele americane. Haitienii n-au cui se plange. Franta este nemultumita de modul in care actioneaza Statele Unite in criza umanitara haitiana si cere Organizatiei Natiunilor Unite sa precizeze rolul americanilor, care isi asuma rolul de coordonare a actiunilor de salvare in Haiti si controleaza aeroportul din Port-au-Prince. "Este vorba despre a ajuta Haiti, nu de ocuparea tarii", a declarat luni secretarul francez de stat pentru cooperare, Alain Joyandet, citat de AFP.

Surse aici si aici.

Despre declansarea pe cale artificiala a cutremurelor din Haiti vezi blogul lui saccsiv.

Emigrantul si politica


Emigrantul roman e o categorie aparte. Un tip curajos sau disperat. Un om care lasa in urma radacini, rude, pamantul stramosesc, lipsuri si pleaca. Cu greu isi gaseste locul. Perioada de acomodare ii da furie si frustrare. Inghite mizerii si lipsuri, dar nu se lasa. Dupa luni sau chiar ani, se adapteaza. Isi inchiriaza un apartament, isi cumpara masina. Incet, invata limba. Dimineata pleaca la serviciu, vine seara tarziu. Accepta munci pe care un neaos nu le vrea. Accepta bani mai putini decat neamtul, italianul sau englezul. Cumpara bere la oferta de la supermarket si gateste acasa. Suporta stigmatul de auslander sau de roman. Uneori e injurat. Câteodata socializeaza, dar tot cu românii. Câteodata vorbeste de rau tara. "Eu, sa ma mai intorc in Romania, in tara aia de rahat? Niciodata". Asta nu-l impiedica sa trimita bani in tara sa-si ridice o casuta sau sa-si cumpere un pamânt. Casuta pe care acolo ori nu si-o permite ori nu ii trebuie pentru ca acolo nu vad neamurile si consatenii ce "lux" are si ce bine o duce.

Câteodata, face politica. Nu, nu face politica de Marea Britanie, Germania sau Spania. Nici macar de America sau Australia. Desi e plecat de 10-20 de ani, e specialist tot in "probleme romanesti". El stie ca Basescu vrea binele poporului. El nu mai vrea comunisti in Romania. Aia au furat tot. Crede ca Boc e un tip tare. A votat si e fericit ca Basescu va aduce mierea si laptele. Dar acum se culca, mâine merge pe santier sau la spalat de vase. La mii de kilometri, in Romania, romani de-ai lui sunt aruncati in strada, fac foamea si indura frigul.

miercuri, 20 ianuarie 2010

PSD-ul, un cazan in clocot


Am sustinut, prin mijloacele mele modeste, candidatii care se impotriveau demonicului Traian Basescu in alegerile prezidentiale, mai mult pe Mircea Geoana, datorita accederii in turul doi. Nu sunt suficiente cuvintele pentru a descrie dezamagirea care m-a cuprins dupa ce acesta a pierdut intr-un mod infantil alegerile, dovedind tuturor, daca mai era nevoie, ca isi merita cu prisosinta porecla pe care Ion Iliescu i-a acordat-o. Mircea Geoana nu numai ca dezamageste in continuare prin lipsa de barbatie si demnitate(calitati care ar fi trebuit sa-l determine sa demisioneze), dar risca si viitorul partidului. Plecarile masive din PSD a deputatilor si senatorilor, perspectivele aparitiei unui nou partid sub conducerea lui Gabriel Oprea, generalul fripturist, toate astea duc cu gandul la faptul ca Traian Basescu nu se multumeste cu un nou mandat de presedinte, ci este pe cale sa castige batalia vietii lui, spulberarea PSD. Astea in timp ce Geoana si nevestica lui continua sa-si planga de mila, punand esecul pe seama unui asa-zis razboi “energo-psihotronic violet”. Mai vreo 2-3 grupari adulmeca sangele. Mana forte de care e nevoie in PSD nu are inca sustinere suficienta. Lupta va fi grea. Dar, vorba tatucului Stalin, “Nu poti sa faci o revolutie cu manusi de matase”!

UPDATE. Mitrea candideaza sigur. Iliescu: PSD nu are nevoie de un "teoretician ca Dancu" sau "un arogant ca Rus". Nita vrea si el sefie.

luni, 18 ianuarie 2010

"Reformarea" statului mai are de asteptat. "Pitziponcul" invins fara drept de apel

Infrangerea lui Honorius Prigoana reprezinta un semnal clar ca bucurestenii s-au saturat de "bamboizi", de papagali sau de demagogie. Mai mult chiar, sora lui Corneliu Coposu il numeste pe Honorius "gunoiul cel tanar"(Inpolitics) . Personal cred ca motivul pentru care tinerelul a pierdut este obraznicia familiei Prigoana in intregul ei, atitudinea sfidatoare la adresa cetatenilor si, de ce nu, contracampania colegilor din PDL.

Grigore Vieru. In memoriam


De ce-ai dat, Doamne?!

Copiii lesina, nu-i bine,
Si moarte picura din nori.
Si chiar izvorului ii vine
Un fel de greata uneori.
Atatea vorbe si minciuni,
Atatea seci promisiuni!
De ce-ai dat, Doamne, grai la om,
Iar nu la floare si la pom?!
A prins a inalbi,
Precum ninsorile,
Si tineretea mea!
Mai bine ar vorbi
In lume florile,
Iar omul ar tacea!
E falsa mila ori e muta,
Iar crucea de la piept e joc.
In moarte tot mai multi se muta,
Vazand ca-n viata nu au loc.
Atatea vorbe si minciuni,
Atatea seci promisiuni!
De ce-ai dat, Doamne, grai la om,
Iar nu la floare si la pom?!
A prins a inalbi,
Precum ninsorile,
Si tineretea mea!
Mai bine ar vorbi
In lume florile,
Iar omul ar tacea!

duminică, 17 ianuarie 2010

Leapsa despre carti


Laura ma invita sa iau leapsa urmatoare:

1. Cand cititi, pentru a marca locul unde ati ramas cu lectura, folositi semne de carte sau indoiti pagina?!
Din pacate, indoi pagina.
2. Ati primit, in ultimul timp, o carte drept cadou si, daca da, care a fost aceasta?
Iarasi din pacate, nu am primit nici o carte cadou in ultima vreme.
3. Cititi in baie?
Da.
4. V-ati gandit vreodata sa scrieti o carte si, daca da, care ar fi fost aceasta?
Da. Cartea vietii mele.
5. Ce credeti despre colectiile de carte de la noi?
Colectiile sunt importante si se constituie greu.
6. Care este cartea preferata?
Sunt prea multe. Una e Biblia.
7. Va place sa recititi unele carti si care ar fi acestea?
Prea multe pentru a le enumera. Cele mai recitite raman insa poeziile.
8. Ce parere ati avea despre o intalnire cu autorii cartilor pe care le apreciati si ce le-ati spune?
Sunt morti.
9. Va place sa discutati despre ceea ce cititi si cu cine?
Imi place, dar din pacate exista oameni care pot fi numarati pe degetele de la o mana cu care pot avea un dialog despre asa ceva.
10. Care sunt motivele care va determina sa alegeti o carte pe care sa o cititi?
Recomandari, recenzii si curiozitate.
11. Care credeti ca este o lectura "obligatorie", o carte pe care cineva trebuie sa o citeasca?
Biblia. Acolo se gasesc toate raspunsurile.
12. Care este locul preferat pentru lectura?
Baie si birou.
13. Cand cititi ascultati muzica sau lecturati in liniste?
Citesc doar daca e liniste.
14. Vi s-a intamplat sa cititi carti in format electronic?
Da, chiar destul de multe.
15. Cititi numai carti cumparate sau si pe cele care sunt imprumutate?
Si, si.
16. O carte este pentru mine... Cum ati descrie o carte?
Un pas mic spre cunoastere.

Dau mai departe la Anca, Ruxandra, mirko, dramo.

10 ani de la disparitia lui Ion Ratiu

Nu pot sa nu-mi amintesc, la fiecare comemorare a celui care a fost Ion Ratiu, cum Romania a ratat o mare sansa, aceea de a invata si aplica democratia autentica, sobrietatea, seriozitatea, cinstea si omenia care il caracterizau pe acest om politic. Din pricini pe care nu e momentul sa le enumeram acum, nu s-a putut impune nici in propriul partid. A ramas in amintire ca un bun preşedinte pe care România nu l-a avut niciodată. Dumnezeu sa-l aiba in paza sa!

Predica a pr. Calistrat Chifan la Duminica lui Zaheu Vamesul



Pr Calistrat Chifan - Duminica lui Zaheu

Mediafax