sâmbătă, 7 noiembrie 2009

A fost odata o revolutie

Stabilitate cu orice pret

Ultimul act savarsit de Traian Basescu este unanim considerat de catre opozantii sai ca fiind dovada clara a unei guvernari pe criterii exclusiv politice, deci personale: presedintelui nu-i pasa de tara, ci doar de asigurarea unui viitor mandat, scrie Deutsche Welle.

Vicepresedintele democrat-liberal, Liviu Negoita, din postura de premier, l-ar putea ajuta pe Traian Basescu sa castige un nou mandat sau chiar sa fraudeze alegerile, dupa cum afirma cei mai radicali opozanti prezidentiali.

Spatiul public este invadat in aceste ore de comentarii care diseca jocul politic de la Bucuresti, fara a cuantifica insa efectele psihologice asupra alegatorilor.

Ecuatia nu este complicata: pe fondul unei atmosfere generale nesigure, se declanseaza voit o criza politica cu mare incarcatura afectiva. Potentialul anxiogen al precaritatii economice si, in ultimele zile, al epidemiei de gripa, aseaza populatia intr-o anumita stare afectiva. Oamenii sunt mult mai sensibili la stimulii stresanti si reactioneaza mult mai ferm in incercarea de a-i indeparta.

Canalele de comunicare din mass-media sunt in mare parte inundate de mesaje care il identifica pe Traian Basescu ca fiind factorul stresor permanent. In plina criza de anxietate, nimeni nu mai foloseste mecanismele luciditatii pentru a aprecia realitatea. Cele doua reactii plauzibile in randul alegatorilor sunt fie atacul de panica, fie dezvoltarea unei fobii.

Atacul de panica politica va aduce un vot impulsiv indreptat impotriva ''scandalagiului'' Basescu. Orice argumente vor fi inutile in fata alegatorilor atinsi de acest fenomen, care vor vota sub semnul unei unice obsesii: stabilitate cu orice pret.

Deutsche Welle via Ziua.

joi, 5 noiembrie 2009

Vaccinarea pe categorii sociale?


Pe langa faptul ca cetatenii lumii sunt reticenti la vaccinarea contra gripei porcine, a mai aparut o dezvaluire bomba. In Germania, cetatenii sunt vaccinati in functie de categoria sociala. Astfel, "elitele"(clasa politica) si militarii primesc vaccinul Celvapan, considerat mai usor de suportat de organism, in timp ce "prostimea" primeste Pandemrix. Dubioasa chestia, nu-i asa? Ca sa linisteasca apele, Angela Merkel a anuntat ca se va vaccina la fel ca si populatia de categorie "inferioara". Oricum, ce se intampla e mai mult decat rusinos! Sursa: Antena3.

miercuri, 4 noiembrie 2009

Eroi sunt inca


Romanii au avut din cele mai vechi timpuri tactici de lupta foarte eficiente si diversificate, in fata diferitelor pericole care pandeau si amenintau tarisoara noastra. Ba ii bagau pe dusmani in pasuri si trecatori, aruncau stanci, pietre si catran in capul lor, serpi veninosi, ii azvarleau in ape involburate, se deghizau si le dadeau foc la tabere, otraveau fantanile si parjoleau totul in cale. Dar asta era in trecut. Tacticile de lupta s-au adaptat timpurilor moderne. Tinere romance stau la traseu si arunca cu sifilis, SIDA si gonoree in TIR-istii grabiti sa traverseze Romania si tinerii nostri implementeaza metoda "Maradona" in toata Europa.

Dar zilele astea s-a petrecut una dintre cele mai eroice fapte, avand ca protagonista pe Gratiela Iordache, secretar de stat in Ministerul de Finante. Avand ea intalnire cu reprezentantii FMI, organizatie care spoliaza si indatoreaza pe vecie tarile care apeleaza(fortat) la imprumuturile lor paguboase, a revarsat o masa de gripa porcina asupra acestora, ba chiar asupra şefului misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, care inca nu se resimte, dar probabil ca in curand va cadea la pat. Sa-i piara cheful sa mai subjuge si sa inrobeasca economiile tarilor nevoiase! Cine spunea ca tara asta nu mai naste eroi? Gratiela multumim, "ca ca tine nu gasim"!

Viitorul premier desemnat: Vasile Blaga?


Secretarul general al PDL, ministrul interimar de Interne Vasile Blaga, ar putea fi viitorul premier desemnat pe care şeful statului, în urma respingerii de către Parlament a Cabinetului Croitoru, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse din PDL.

Potrivit surselor citate, Vasile Blaga are cele mai mari şanse de a fi propus pentru funcţia de premier desemnat, în condiţiile în care Emil Boc, preşedintele partidului, nu mai poate fi luat în calcul, primind deja un vot de blam din partea Legislativului.

Un argument în favoarea nominalizării lui Blaga ar fi faptul că acesta a fost singurul ministru politic propus în Cabinetul Croitoru care a primit aviz favorabil la audierea în comisiile parlamentare, au mai precizat sursele citate. Sursa: Mediafax.

marți, 3 noiembrie 2009

Enoriasi de ocazie


Televiziunile au prezentat ieri, 2 noiembrie, scandalul iscat la Sibiel de transferul preotului Muntean Ioan la Biserica "Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena" din Sibiu. Dacă în urmă cu câteva săptămâni vestea că preotul din Sibiel va pleca la o biserică din Sibiu i-a revoltat pe unii dintre săteni, duminică nemulţumirea a atins punctul culminant, aceiaşi enoriaşi punând lacăt pe uşa bisericii şi declarând că nu vor fi de acord cu venirea unui alt preot.

Dar nu asta am vrut sa evidentiez, ci faptul ca in fruntea contestatarilor se remarca o femeie agitata de varsta a treia care spunea asa: "Daca nu ni se aduce inapoi preotul nostru, ne vom muta cu tot cu biserica si enoriasi la alt cult"! Si o gramada de oameni aprobau.

Pe langa faptul ca si-au permis sa opreasca savarsirea Sfintei Liturghii in Ziua Domnului, ameninta cu plecarea la alt cult! Oamenii ajung in stare sa paraseasca Ortodoxia si sa dea cu piciorul la mantuire! Unde e credinta acestor oameni? Ce au inteles ei din predicile pe care le-au ascultat Duminica de Duminica? Aici se poate vedea cum mandria si slaba credinta tulbura o multime de oameni, care uita ca Biserica nu e a unui preot sau a unei gasti de oameni, ci a lui Hristos. La Biserica nu mergem pentru un preot, ci pentru Cuvant si pentru a fi cu Iisus, "Că unde sunt doi sau trei, adunaţi în numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor."(Mt.18, 20) Sa-i ierte si sa-i lumineze Dumnezeu!

Foto: Tribuna, Sibiu.

Statuia crimei


Albanezii kosovari i-au ridicat statuie lui Bill Clinton, autorul agresiunii din 1999 impotriva poporului sarb. Acesta a fost prezent Duminica la Pristina unde si-a inaugurat statuia de 3,5 metri, sculptata in bronz. Urmare a bombardamentelor criminale ale NATO asupra Serbiei, Kosovo a fost plasat sub administratie ONU, in 2008 declarandu-si independenta. Astfel s-a nascut intaiul stat terorist al Europei.

luni, 2 noiembrie 2009

Un terorist cinstit


Simteam nevoia unei glume "serioase". Iat-o!

Omar Hayssam, sponsor pentru Basescu



Presedintele PSD Bucu­resti, Marian Vanghelie, revine cu o declaratie socanta, sustinand ca Omar Hayssam ar fi sponsorizat campaniile electorale ale lui Traian Basescu din 2000, pentru Primaria Capitalei, si din 2004, pentru alegerile pre­zidentiale. Afirmatia facuta sambata, la Realitatea TV, vine dupa ce tot Van­ghelie declarase ca ar exista inre­gistrari compromita­toare despre relatia Basescu - Hayssam.

Marian Vanghelie, a anuntat ca va cere desecretizarea dosarului Omar Hayssam, pentru a se stabili daca presedintele Traian Basescu a acceptat sau nu plecarea omului de afaceri sirian din Romania. Sursa: Ziua, Realitatea TV

Mediafax