sâmbătă, 23 mai 2009

Sistemul de coplata a serviciilor medicale va fi introdus in septembrie


Presedintele Casei Nationale de Asigurari, Irinel Popescu, a declarat sambata, la Targu Mures, ca pana la 1 iulie expertii vor definitiva sistemul de coplata in sistemul sanitar, urmand ca dupa 1 septembrie procedura sa devina operationala, transmite NewsIn. ''Un grup de experti ai Bancii Mondiale, impreuna cu experti de la noi, lucreaza la introducerea dupa 1 iulie a unui sistem de coplata. Ministrul Sanatatii s-a angajat ca pana la 1 iulie sa defineasca conditiile in care aceasta sa fie introdusa, iar de la 1 septembrie sa devina operationala'', a declarat Irinel Popescu.

El a adaugat ca sistemul de coplata este necesar din doua motive: aduce bani la buget si ii determina pe oameni sa mearga mai putin la medic. ''Acolo unde functioneaza sistemele de coplata, ele sunt, in primul rand, o maniera de disciplinare a populatiei si a presiunii pe care o exercita asupra sistemului, in sensul unor consultatii care nu sunt intotdeauna justificate. Si atunci minimul de coplata ii readuce pe oameni la niste conditii rezonabile, a numarului de internari care la noi este putin cam mare. Coplata scade cazurile nejustificate si retetele in plus si internarile. Sursa: ziua.ro

Cu alte cuvinte, nu ai bani, mori cu zile! Irinel Popescu va intra in istoria medicinii romanesti nu numai datorita transplanturilor de ficat efectuate, ci si datorita sistemului si masurilor criminale pe care le va introduce. Daca acesta e un bun chirurg, nu putem spune acelasi lucru despre el ca om. Dezamagire mare!

Nu trageti in Boc ! E unicul !



O noua mostra inconfundabila de "Boc". Inteleg tot mai mult dorinta maestrului Octavian Paler de "a nu face umbra pamantului prea mult, pentru a nu vedea aceasta comedie grotesca".

vineri, 22 mai 2009

Remember George Bacovia 1881-1957

Regret

De mult, de mult cunosc doi plopi
Ce-mi stau şi azi în cale -
Îmi place mult ca să-i privesc,
Dar mă cuprinde-o jale...

Căci parcă-mi spune-un nu-ştiu-ce...
Ca mâine poate am să mor -
Şi dânşii n-or mai fi priviţi
De nici un trecător...

joi, 21 mai 2009

Portia de rasism


Cotidianul italian "Il Giornale" îl numeşte pe Mircea Lucescu "ţigan" în articolul dedicat victoriei lui Şahtior Doneţk din finala Cupei UEFA. Jurnaliştii din "Cizmă" nu au uitat problemele pe care le-au făcut cetăţenii români pe teritoriul lor şi au ţinut să ne taxeze dur. Şocant este, însă, modul nonşalant în care Lucescu este numit astfel, fără nici o explicaţie suplimentară.

"Ţiganul român Mircea Lucescu a luat acasă Cupa", a început articolul publicaţiei italiene care, ulterior, s-a rezumat să enunţe marcarea golurilor. Xenofobia a fost la ea acasă în ultimul an în Italia, fotbaliştii Adrian Mutu şi Cristi Chivu fiind deseori victimele scandărilor diferitelor galerii, care i-au caracterizat drept "ţigan de rahat".

"În fotbalul italian există prea mult rasism. Este uşor să catalogheze un întreg popor pentru vinovăţia unuia sau altuia, dar trebuie să învăţăm că atunci când un român face un lucru rău este doar vina lui şi nu a tuturor românilor. Nici pentru mine nu este uşor. Pe toate stadioanele sunt făcut ţigan, dar pentru mine asta nu este o ofensă. Am crescut într-un cartier unde erau mulţi copii rromi şi m-am simţit foarte bine", a precizat Chivu. Sursa: antena3 sport.

Evident, manifestarile rasiste si xenofobe ale poporului italian nu ne mai mira. Un popor de lenesi si macaronari, care au exportat fascismul, crima organizata si hotia in toata lumea. Un popor condus de oameni corupti pana in maduva oaselor(vezi Giulio Andreotti, Silvio Berlusconi). Sangele lor latin s-a diluat intr-o masura atat de mare, incat nu se mai regasesc in valorile spirituale si morale crestine mostenite de la stramosii lor. Nu degeaba un ziarist sportiv italian afirma ca "la noi, moralitatea e ca gripa, pleaca si vine". Dealtfel, bisericile lor sunt pustii, liturghia ciuntita, oamenii dezorientati, lasand pe un plan inferior cel mai important lucru al existentei, credinta in Dumnezeu. Credinta care ar putea sa-i izbaveasca, acum, in vremurile de pe urma.

Predica a Pr. Visarion Iugulescu la Sarbatoarea Sf. Constantin si mama sa Elena




Sf Constantin si Elena-Pr Visarion
Asculta mai multe audio Diverse »

La Multi Ani tuturor celor ce poarta numele acestor mari sfinti!

miercuri, 20 mai 2009

Unul din valetii lui Basescu anunta decimarea serviciilor secrete


PD-L loveste legile sigurantei propuse de liberali si anunta, prin Cezar Preda, o eventuala reducere a numarului serviciilor de informatii romanesti. Comisia speciala pentru legile securitatii doreste reformarea serviciilor de informatii, atacand astfel actele normative gandite de liberali.

"Este necesara reducerea numarului acestora, iar ministerele de linie sa detina numai structuri de protectie interna a cadrelor", a declarat Cezar Preda, seful Comisiei de control asupra activitatii SRI, pentru Gardianul.

Demersul democrat-liberalilor este sustinut si de o analiza premergatoare a discutiilor din comisie, care arata ca pot exista "modificari si completari ale unor acte normative aflate in prezent in vigoare si care vin in contradictie cu noile reglementari ce vizeaza securitatea nationala din domeniul apararii nationale, ordinii publice, sigurantei nationale, relatiilor externe".

Primul pe lista neagra este DGIPI, serviciul din cadrul MAI fiind implicat in ultima vreme in numeroase scandaluri. Pe langa sporul de imagine obtinut prin desfiintarea unui serviciu "patat", ar exista si un castig ascuns pentru PD-L: dosarele DGIPI ar trece in acest caz la DNA, asa cum isi doreste in acest moment Traian Basescu. Alte servicii vizate de reforma ar putea fi Directia Generala de Informatii a Apararii din cadrul MApN, STS si SPP. Cezar Preda pune planul de reformare si reducere pe seama unor critici venite de la Bruxelles, unde ar exista nemultumiri in privinta numarului record de servicii de informatii existente in Romania. ziare.com

Astfel, Basescu isi va vedea visul implinit, de a controla tot ce misca in tara asta. Oricum se stie ca Basescu beneficiaza de ascultari telefonice ilegale, de la Claudiu Saftoiu. Deasemenea, unele compartimente din cadrul serviciilor de informatii comit ilegalitati pentru presedinte.

Ion Tiriac despre criza internationala

Criza i-a prins pe cei mai multi nepregatiti, crede omul de afaceri, care se felicita acum ca s-a pregatit din timp si si-a deschis linii de creditare pentru a avea acces la bani, dar si pentru ca si-a pastrat rezerve. Pentru ca altfel i-ar fi fost chiar greu, mai ales tinand cont de specificul afacerilor sale: “Automobile? Real estate? Nu mai merge nimic. Din fericire, frica nu imi e, am vazut criza venind si am destui bani gheata ca sa inghit hapul; e adevarat, ma costa criza, dar pot rezista fara sa fiu obligat sa vand un apartament; oricum nu merge sa le vand nici pe alea cu 4.000 de euro pe metru patrat, nici pe celelalte cu 1.000 de euro metrul patrat”.

Cu toate ca vede efectele crizei si in Romania, omul de afaceri considera ca valul cel mai puternic al crizei nu a lovit inca: “In sase luni va veni adevarata criza. Bancile vor cere banii de la Georgica, Costel, cei care au o mica afacere. Atunci toti Georgicii vor ramane faliti, dar nici bancile nu o vor duce mai bine”. Luand in calcul si perioada de recesiune, omul de afaceri este de parere ca “actuala criza va trece in cativa ani”. Insa Tiriac admite ca il intristeaza tare criza, “chiar foarte tare”: “Se pierde munca si e trist. Dar nu ma sperie, pentru ca sunt mai pregatit decat altii”. Business Magazin.

marți, 19 mai 2009

Corectitudinea politica sau bagarea pumnului in gura


Corectitudinea politica este dusa uneori pana la absurd. Exista nenumarate exemple in care, de dragul acestei "political correctness", sunt incalcate drepturi si se ajunge la abuzuri. Cel mai recent caz poate fi considerat cel al preotului octogenar Norman Weslin care a fost arestat vineri pentru ca protesta pasnic impotriva avortului si fata de vizita de duminca a presedintelui american Barack Obama la Universitatea Catolica Notre Dame din South Bend, Indiana. Desi nu a fost lovit, preotul, evident slabit, a fost legat, suit pe o targa speciala si "saltat" ca un sac de cartofi. Nu facea altceva decat sa poarte o cruce si sa cante Ave Maria."De ce arestati un preot catolic care incearca sa opreasca uciderea unor copii?", intreba Weslin, in timp ce era legat de maini in fata camerelor de luat vederi. O soarta similara au avut si alte cateza zeci pe persoane. Printre ele, si un fost candidat republican la presedintie, Alan Keyes. Sursa: ziua.ro.

luni, 18 mai 2009

Au SUA pile la FMI?


Nu am auzit ca vreo echipa de negociatori a FMI sa se sesizeze oficial ca SUA traiesc de ani buni peste posibilitatile lor si sa le recomande americanilor aceleasi retete (necompensate) de politici austere, reduceri de cheltuieli, aplicarea de impozite forfetare, asa cum face cu tarile-victima ale politicii SUA.

Pentru deficite mult mai mici, care nu pun in pericol stabilitatea mondiala nici cat negru (fara conotatii rasiale, aici) sub unghie, echipele FMI se napustesc in alte state si impun austeritate. Sursa: Dan Popa's Weblog

Grecii si austriecii scot bani din tara


Marti, la Bruxelles, Comisia Europeana si FMI cheama din nou la raport principalele grupuri bancare straine prezente in Romania pentru a le cere sa respecte si sa intareasca angajamentul de mentinere a finantarilor asumat la sfarsitul lui martie la Viena.

Dupa mai bine de o luna, bancile nu dau semne ca sunt gata sa reia creditarea, intarziind reducerea dobanzilor, desi BNR incepe sa le elibereze bani din rezervele minime obligatorii. Cel putin pana la 31 martie bancile straine mai mult au retras bani din Romania decat sa suplimenteze finantarile pentru atenuarea efectelor crizei.

Grupurile grecesti, care controleaza 30% din piata prin Alpha Bank, Bancpost, Banca Romaneasca, Piraeus Bank, Emporiki, Marfin si ATE Bank, au scos nu mai putin de 1,64 mld. euro din septembrie 2008 pana in martie 2009, conform unor date prezentate de Eugen Dijmarescu, viceguvernator al BNR. Austriecii, cu o cota de 24% detinuta prin Erste, Raiffeisen, Volksbank si UniCredit Tiriac, au retras 652 mil. euro. In schimb, grupul francez Societe Generale a acordat BRD finantari suplimentare de 722 mil. euro. Retragerile derulate de principalele grupuri straine au insumat aproape 2,3 mld. euro, in timp ce finantarile noi doar 918 mil. euro. sursa:zf.ro

duminică, 17 mai 2009

Duminica Samarinencii

Hristos a inviat !

Deci a venit la o cetate a Samariei, numită Sihar, aproape de locul pe care Iacov l-a dat lui Iosif, fiul său; Şi era acolo fântâna lui Iacov. Iar Iisus, fiind ostenit de călătorie, S-a aşezat lângă fântână şi era ca la al şaselea ceas. Atunci a venit o femeie din Samaria să scoată apă. Iisus i-a zis: Dă-Mi să beau. Căci ucenicii Lui se duseseră în cetate, ca să cumpere merinde. Femeia samarineancă I-a zis: Cum Tu, care eşti iudeu, ceri să bei de la mine, care sunt femeie samarineancă? Pentru că iudeii nu au amestec cu samarinenii. Iisus a răspuns şi i-a zis: Dacă ai fi ştiut darul lui Dumnezeu şi Cine este Cel ce-ţi zice: Dă-Mi să beau, tu ai fi cerut de la El, şi ţi-ar fi dat apă vie. Femeia I-a zis: Doamne, nici găleată nu ai, şi fântâna e adâncă; de unde, dar, ai apa cea vie? Nu cumva eşti Tu mai mare decât părintele nostru Iacov, care ne-a dat această fântână şi el însuşi a băut din ea şi fiii lui şi turmele lui? Iisus a răspuns şi i-a zis: Oricine bea din apa aceasta va înseta iarăşi; Dar cel ce va bea din apa pe care i-o voi da Eu nu va mai înseta în veac, căci apa pe care i-o voi da Eu se va face în el izvor de apă curgătoare spre viaţă veşnică. Femeia a zis către El: Doamne, dă-mi această apă ca să nu mai însetez, nici să mai vin aici să scot. Iisus i-a zis: Mergi şi cheamă pe bărbatul tău şi vino aici. Femeia a răspuns şi a zis: N-am bărbat. Iisus i-a zis: Bine ai zis că nu ai bărbat. Căci cinci bărbaţi ai avut şi cel pe care îl ai acum nu-ţi este bărbat. Aceasta adevărat ai spus. Femeia I-a zis: Doamne, văd că Tu eşti prooroc. Părinţii noştri s-au închinat pe acest munte, iar voi ziceţi că în Ierusalim este locul unde trebuie să ne închinăm. Şi Iisus i-a zis: Femeie, crede-Mă că vine ceasul când nici pe muntele acesta, nici în Ierusalim nu vă veţi închina Tatălui. Voi vă închinaţi căruia nu ştiţi; noi ne închinăm Căruia ştim, pentru că mântuirea din iudei este. Dar vine ceasul şi acum este, când adevăraţii închinători se vor închina Tatălui în duh şi în adevăr, că şi Tatăl astfel de închinători îşi doreşte. Duh este Dumnezeu şi cei ce I se închină trebuie să i se închine în duh şi în adevăr. I-a zis femeia: Ştim că va veni Mesia care se cheamă Hristos; când va veni, Acela ne va vesti nouă toate. Iisus i-a zis: Eu sunt, Cel ce vorbesc cu tine. Dar atunci au sosit ucenicii Lui. Şi se mirau că vorbea cu o femeie. Însă nimeni n-a zis: Ce o întrebi, sau: Ce vorbeşti cu ea? Iar femeia şi-a lăsat găleata şi s-a dus în cetate şi a zis oamenilor: Veniţi de vedeţi un om care mi-a spus toate câte am făcut. Nu cumva aceasta este Hristosul? Şi au ieşit din cetate şi veneau către El. Între timp, ucenicii Lui Îl rugau, zicând: Învăţătorule, mănâncă. Iar El le-a zis: Eu am de mâncat o mâncare pe care voi nu o ştiţi. Ziceau deci ucenicii între ei: Nu cumva I-a adus cineva să mănânce? Iisus le-a zis: Mâncarea Mea este să fac voia Celui ce M-a trimis pe Mine şi să săvârşesc lucrul Lui. Nu ziceţi voi că mai sunt patru luni şi vine secerişul? Iată zic vouă: Ridicaţi ochii voştri şi priviţi holdele că sunt albe pentru seceriş. Iar cel ce seceră primeşte plată şi adună roade spre viaţa veşnică, ca să se bucure împreună şi cel ce seamănă şi cel ce seceră. Căci în aceasta se adevereşte cuvântul: Că unul este semănătorul şi altul secerătorul. Eu v-am trimis să seceraţi ceea ce voi n-aţi muncit; alţii au muncit şi voi aţi intrat în munca lor. Şi mulţi samarineni din cetatea aceea au crezut în El, pentru cuvântul femeii care mărturisea: Mi-a spus toate câte am făcut. Deci, după ce au venit la El, samarinenii Îl rugau să rămână la ei. Şi a rămas acolo două zile. Şi cu mult mai mulţi au crezut pentru cuvântul Lui, Iar femeii i-au zis: Credem nu numai pentru cuvântul tău, căci noi înşine am auzit şi ştim că Acesta este cu adevărat Hristosul, Mântuitorul lumii.www.credo.ro


Culmea absurdului: „Avortul în interesul fătului”


Printre contribuţiile aduse de comisia parlamentară condusă de Victor Ponta la proiectul noului Cod penal se numără şi modificarea alineatului 6 al articolului 199, care a fost reformulat de comisie în felul următor: ”Nu constituie infracţiune avortul terapeutic efectuat de un medic de specialitate obstetrică-ginecologie, până la vârsta de 24 de săptămâni, sau întreruperea ulterioară a cursului sarcinii în interesul mamei sau al fătului.” Comisia a apreciat că prin această modificare a adus o îmbunătăţire textului din proiectul întocmit de Ministerul Justiţiei, care avea următorul cuprins: ”Nu constituie infracţiune avortul terapeutic efectuat de un medic de specialitate obstetrică-ginecologie.”

Semne de intrebare

Textul propus de Ministerul Justiţiei permite efectuarea avortului terapeutic indiferent de vârsta sarcinii, oferind medicului posibilitatea de a recurge la o asemenea intervenţie oricând ar fi necesară din motive terapeutice. Textul propus de comisie limitează posibilitatea efectuării avortului terapeutic până la vârsta de 24 de săptămâni a sarcinii, după care adaugă o nouă prevedere, conform căreia va fi permisă şi ”întreruperea ulterioară a cursului sarcinii în interesul mamei sau al fătului.” Adăugirea comisiei ridică multe semne de întrebare şi de mirare totodată.

1. Întreruperea ulterioară a cursului sarcinii în interesul mamei este o formulare mult prea generală şi neclară, pentru că expresia ”în interesul mamei” poate însemna orice interes, deschizând larg poarta interpretărilor diverse şi abuzurilor. Întreruperea sarcinii după 24 de săptămâni ar putea fi justificată doar prin considerente terapeutice, dar nu prin ”interesul mamei” în general, fără a se preciza natura acestui interes. Prin comparaţie, textul iniţial propus de Ministerul Justiţiei era mult mai clar, deoarece permitea avortul pe toată durata sarcinii, condiţionat de existenţa unor raţiuni terapeutice. În consecinţă, adăugirea făcută de comisie nu aduce nici o îmbunătăţire sub acest aspect, ci introduce elemente de imprecizie şi confuzie.

2. Adăugirea comisiei referitoare la întreruperea sarcinii în interesul fătului ni se pare de-a dreptul o aberaţie, care nu ar avea ce să caute într-o lege. Ideea că avortul ar putea fi comis ”în interesul fătului” ni se pare din start una absurdă. Cum ar putea fi înţeleasă întreruperea sarcinii ca fiind în interesul fătului? Sună la fel cum am spune că uciderea unei persoane este în interesul ei. sursa: gardianul.ro

Mediafax