sâmbătă, 23 mai 2009

Sistemul de coplata a serviciilor medicale va fi introdus in septembrie


Presedintele Casei Nationale de Asigurari, Irinel Popescu, a declarat sambata, la Targu Mures, ca pana la 1 iulie expertii vor definitiva sistemul de coplata in sistemul sanitar, urmand ca dupa 1 septembrie procedura sa devina operationala, transmite NewsIn. ''Un grup de experti ai Bancii Mondiale, impreuna cu experti de la noi, lucreaza la introducerea dupa 1 iulie a unui sistem de coplata. Ministrul Sanatatii s-a angajat ca pana la 1 iulie sa defineasca conditiile in care aceasta sa fie introdusa, iar de la 1 septembrie sa devina operationala'', a declarat Irinel Popescu.

El a adaugat ca sistemul de coplata este necesar din doua motive: aduce bani la buget si ii determina pe oameni sa mearga mai putin la medic. ''Acolo unde functioneaza sistemele de coplata, ele sunt, in primul rand, o maniera de disciplinare a populatiei si a presiunii pe care o exercita asupra sistemului, in sensul unor consultatii care nu sunt intotdeauna justificate. Si atunci minimul de coplata ii readuce pe oameni la niste conditii rezonabile, a numarului de internari care la noi este putin cam mare. Coplata scade cazurile nejustificate si retetele in plus si internarile. Sursa: ziua.ro

Cu alte cuvinte, nu ai bani, mori cu zile! Irinel Popescu va intra in istoria medicinii romanesti nu numai datorita transplanturilor de ficat efectuate, ci si datorita sistemului si masurilor criminale pe care le va introduce. Daca acesta e un bun chirurg, nu putem spune acelasi lucru despre el ca om. Dezamagire mare!

7 comentarii:

Cristina - L`atelier Jolie spunea...

Da, e ingrozitor ce se intampla. Si asa o ducem de pe o zi pe alta cu banii.
Si pana la urma suntem asa de aiuriti? Mergem la medic pt ca ni se pare ca ne doare?

anca spunea...

inca o chestiune,crezi ca in felul acesta se va elimina spaga? nici vorba!!dar cu banii luati de la salariati ce se intimpla? ca e o suma considerabila!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Din pacate, cred ca Irinel Popescu e nevoit sa asculte de sefii lui cu colan, in fata carora a depus juramant.

Anca, banii care intra lunar la sanatate sunt deturnati. Alta explicatie nu exista.

Anonim spunea...

O fi bun chirurg!
Asta nu inseamna ca, plin de bani fiind, va crede vreodata celui sarac!
Vezi, Doamne, se alinta lumea care se duce la medic. Or fi si cazuri din acestea dar se compenseaza cu unii ca mine care nu trec pe la doctor nici cand ar trebui si n-am avut niciodata concediu medical in 23 de ani de munca!
Rusine sa le fie acestor criminali care ne omoara cu zile!
Ruxandra L.

dramoleta spunea...

Un subiect evitat de presa, cu toate ca, sunt convinsa, multi romani sunt revoltati de aceasta decizie criminala.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Ruxi, oamenii simplii vor fi terminati. Se va muri pe banda rulanta.

Dramoleta, cineva trebuie sa protesteze! Din banii pe care ii platim la sistemul de sanatate Bazac cumpara Tamiflu si Gardasil.

Anonim spunea...

La cat este nivelul de trai la noi,problema e cam grava.Dar asa cum bine ai sesizat,masura nu este o initiativa izolata a dl.Irinel Popescu pt."combaterea spagii" ci este ceruta de Banca Mondiala in vederea acordarii transei de imprumut de 1 miliard de euro.Chiar si celor care lucreaza in sistem li se va taia chitanta de co-plata.Ca sa nu mai spun ca cei care lucreaza in ambulator{si vorbesc in cunostinta de cauza}au bugetul pe anul in curs,diminuat fata de cel precedent,cu 40-60%

Mediafax