sâmbătă, 17 octombrie 2009

Frédéric Chopin

Va invit, la cea de-a 160-a comemorare de la moartea lui Chopin, sa va reamintiti aceasta magnifica "Poloneza".

Guvernul Boc pregatea "comertul" cu copii


Pe 12 octombrie, Guvernul Boc pregatea o noua lovitura. Dupa ce a incercat trecerea Institutului de Gerontologie si Geriatrie “Ana Aslan” in administrarea domeniului privat al Administratiei Patrimoniului Protocolului de Stat, fostul Executiv pregatea liberalizarea adoptiilor internationale. Oficiul Roman pentru Adoptie a adresat in acest sens un memorandum Secretariatului General al Guvernului, prin care solicita reintroducerea acestora.

Reprezentantii ORA sustin ca proiectul ar fi atat in interesul copiilor, cat si al parintilor si ca varianta este preferata de Uniunea Europeana, precum si de alte foruri internationale. Cu toate acestea, Oficiul Roman pentru Adoptie nu doreste sa supuna memorandumul unei dezbateri in presa inainte ca Executivul sa-si exprime opinia. Adoptiile internationale au fost restranse la nivelul Romaniei in 2005, din cauza numeroaselor nereguli depistate.

Stoparea adoptiilor internationale acum patru ani a avut in vedere situatia familiilor romanesti care nu aveau aceeasi putere financiara ca si strainii pentru a putea adopta un copil. Totodata, intrau prin diferite organizatii anonime sume uriase de bani ce nu puteau fi controlate de stat. In opinia analistilor, in momentul de fata, in Romania, sunt putini copii de adoptat si prea multi adoptatori. Daca solicitarea va fi acceptata, incepe coruptia. Sursa: Gardianul.ro.

vineri, 16 octombrie 2009

Sondaj CCSB: Guvernul Croitoru, dorit de numai 6% dintre români

In urma refuzului PSD și al PNL de a participa la negocieri pentru un nou guvern, UDMR mergînd doar de complezență, e clar că premierul desemnat, Lucian Croitoru, va merge pe un cabinet minoritar al PDL. Lucru pe care și-l doresc, însă, doar 6% dintre români, conform ultimului sondaj al CCSB, dat azi publicității.

Băsescu și PDL, vinovați de criză

Conform sondajului amintit, 6% dintre subiecţi cred că soluţia la criză este un guvern minoritar PD-L; 20% dintre respondenţi sunt de părere că soluţia politică pentru actuala criză constă în instalarea unui guvern de tehnocraţi cu premier independent; 9% cred că salvarea ar putea veni de la un guvern de uniune naţională, cu membri ai tuturor partidelor parlamentare; 8% ar opta pentru un guvern PSD-PNL şi tot 8% ar vrea ca ţara noastră să fie guvernată de Uniunea Europeană; 7% sunt pentru organizarea de alegeri anticipate; 4% consideră că România trebuie să fie condusă de o altă instituţie românească decât cele politice; 4% ar prefera un guvern PD-L-PNL; 3% - un guvern PD-L-PSD, ca până acum şi 3% ca ţara noastră să fie guvernată doar de şeful statului. 45% dintre români sunt de acord cu soluția Iohannis premier, 24% fiind împotrivă. De asemenea, 44% dintre intervievați consideră că Băsescu, Boc și PDL sunt principalii vinovați de criza politică, după cum urmează: 31% dintre respondenţi consideră că principalul responsabil este preşedintele Traian Băsescu, în timp ce 15% acuză clasa politică în ansamblu. 9% dintre respondenţi consideră că PD-L în ansamblu este responsabil de criza politică, 8% -PSD în ansamblu, 4% îl cred responsabil de criza politică pe premierul Emil Boc; 3% - pe Mircea Geoană; 1% - pe Crin Antonescu, iar 7% consideră că 'alţii' sunt de vină pentru situaţia creată. 82% dintre români consideră că România se află în criză politică, iar 71% consideră că țara se îndreaptă într-o direcție greșită. Sondajul CCSB a fost realizat pe un eşantion de 871 de persoane. Sursa: inpolitics.ro

joi, 15 octombrie 2009

Nesimtirea continua

Basescu respinge propunerea lui Johannis, invocand Constitutia. O invoca si batjocoreste art.103 din ea si anume:

ARTICOLUL 103
(1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.

Individul nu accepta ideea ca a pierdut. Cica vrea un premier cu pregatire economica, sa scoata tara din criza in care ne-a aruncat el cu clanul sau.

"Nici Guvernul, nici eu si nici BNR nu ne-am propus sa scoate tara din criza pentru ca nu se poate. Este o criza globala si Romania este dependenta de ceea ce se intampla pe alte piete. Nu exista nici o tara care sa se extraga crizei globale",

a declarat Traian Basescu la inceputul lunii. Minciuna si nesimtirea continua. Pana cand oare?

miercuri, 14 octombrie 2009

Troparul Sf. Cuv. Parascheva



Troparul Sf Cuv Parascheva

Minuni ale Sf. Cuv. Parascheva


Nenumărate sunt minunile şi vindecările de boli ce s-au făcut credincioşilor, care au alergat cu rugăciuni şi lacrimi la moaştele Sfintei Cuvioasei maicii noastre Parascheva de la Iaşi, de-a lungul a 350 de ani de când ocroteşte Moldova şi ţara noastră. Să amintim doar câteva dintre ele.
Cea mai mare minune a Sfintei Parascheva este însăşi preamărirea trupului ei cu darul neputrezirii, al vindecării de boli şi al izbăvirii de multe nevoi şi primejdii. Din cauza aceasta a fost luată ca protectoare în toate ţările ortodoxe din Balcani. Ba şi turcii se cucereau de minunile ce se făceau creştinilor care îi cereau ajutorul cu credinţă şi evlavie.

O altă minune care a uimit Moldova şi ţara noastră a fost izbăvirea fără nici o vătămare a moaştelor Sfintei Cuvioase Parascheva din incendiul izbucnit în noaptea de 26 spre 27 decembrie 1888, în paraclisul Mănăstirii "Sfinţii Trei Ierarhi" din Iaşi. Căci, aprinzându-se de la un sfeşnic catafalcul Cuvioasei, s-a topit argintul care îmbrăca racla, dar lemnul şi sfintele ei moaşte, deşi erau învăluite în jăratec, au rămas întregi şi nevătămate, spre întărirea credincioşilor şi uimirea celor îndoielnici.

Spre sfârşitul secolului XIX, soţia preotului Gheorghe Lateş din comuna Rădăşeni - Suceava suferea la cap de o boală grea şi incurabilă. Alergând la Sfânta Parascheva, se ruga cu lacrimi la moaştele sfinte şi-i cerea ajutor. Apoi i s-a făcut Sfântul Maslu şi s-a reîntors acasă. Noaptea i se arată aievea Sfânta Parascheva, în haine albe strălucitoare şi îi spuse:
- Nu mai plânge, că de acum te faci sănătoasă!
A doua zi, femeia s-a sculat sănătoasă şi lăuda pe binefăcătoarea ei.

În anul 1950, o tânără din Iaşi s-a îmbolnăvit de leucemie. Atunci, bolnava împreună cu părinţii ei au alergat la Sfânta Parascheva şi cu multe lacrimi îi cereau ajutor şi sănătate. După două luni de rugăciuni stăruitoare şi Sfântul Maslu, tânăra s-a vindecat de această boală fără leac şi şi-a continuat studiile.

O femeie dintr-un sat aproape de Iaşi era greu bolnavă. Fiind internată pentru operaţie, s-a rugat mai întâi la Sfânta Cuvioasă Parascheva, cerându-i cu credinţă şi lacrimi ajutor şi vindecare. După trei zile de la internare i s-au făcut toate analizele. La urmă i-au spus medicii:
- Femeie, du-te acasă că nu ai nimic!

În anul 1968, de hramul Cuvioasei Parascheva, o creştină din Iaşi pregătea conserve pentru iarnă. Mama ei o îndemna:
- Fată, să nu faci una ca aceasta, căci astăzi este ziua Sfintei Parascheva!
- Mamă, a răspuns fiica, în fiecare zi este câte un sfânt, dar eu n-am timp să-i prăznuiesc pe toţi!
După o oră femeia şi-a trimis copila în oraş să cumpere ceva. Pe stradă a fost lovită de o maşină şi apoi internată la spital. Mama copilei a alergat a doua zi la Sfânta Parascheva şi, după ce şi-a recunoscut păcatul, a cerut cu lacrimi iertare şi salvarea fiicei ei accidentate. După trei zile copila s-a întors sănătoasă acasă.

Un inginer bolnav de plămâni a fost internat în spital pentru operaţie. Mama sa a mers atunci la moaştele Cuvioasei Parascheva şi i-a cerut cu credinţă sănătate fiului ei. Timp de două săptămâni doctorii au amânat operaţia. Apoi, s-a observat că leziunile pulmonare s-au vindecat în chip miraculos. Atunci au zis bolnavului:
- Domnule inginer, aţi scăpat de operaţie. Întoarceţi-vă sănătos acasă. Este cineva care se roagă lui Dumnezeu pentru dumneavoastră!

Unui copil de trei ani şi jumătate i s-a oprit brusc graiul. Atunci mama a luat copilul în braţe şi a venit să ceară ajutorul Sfintei Parascheva. Pe când se ruga ea cu lacrimi, deodată copilul a strigat:
- Mamă, mamă! Aici este Doamne, Doamne!
Mulţumind din inimă Prea Cuvioasei Parascheva, mama s-a întors acasă cu copilul sănătos.

În anul 1955, doi soţi din Iaşi nu aveau înţelegere în casă. Într-o seară, femeia disperată a părăsit căminul. Zadarnic au căutat-o soţul şi fiica. Apoi copila s-a culcat, iar tatăl ei a alergat la Sfinta Parascheva şi s-a rugat cu lacrimi să-i întoarcă soţia cu bine înapoi. Ajungând soţul acasă, după o oră bate cineva în uşă. Era soţia. Avea chipul palid şi îngândurat.
- Unde ai fost, femeie? Ce ţi s-a întâmplat? a întrebat-o soţul.
- Diavolul mi-a dat în gând să mă sinucid. De aceea m-am aşezat pe linia trenului aproape de gara Nicolina. Dar la orele 8 seara, pe când venea un tren cu viteză, fiica noastră, îmbrăcată în alb, vine la mine, mă apucă repede şi mă aruncă afară de pe linie. Aşa am scăpat de moarte şi de osânda iadului. După ce m-am întărit puţin, am mulţumit lui Dumnezeu că m-a izbăvit de acest cumplit păcat şi m-am întors acasă.
- Femeie, în seara aceasta la ora 8 fiica noastră era culcată, iar eu mă rugam pentru tine. Aceea care te-a salvat nu era fiica noastră, ci însăşi Sfânta Parascheva! Să-i mulţumim ei, căci ea te-a scăpat de această cumplită şi dublă moarte, trupească şi sufletească.
De atunci este multă armonie şi bucurie duhovnicească în această familie creştină.

Pe timpul celor două războaie mondiale, oraşul Iaşi a fost protejat de bombardamente, iar Catedrala mitropolitană, unde se păstrează cinstitele moaşte ale Sfintei Parascheva, nu a fost atinsă de nici un obuz. Căci Cuvioasa ocroteşte Moldova şi oraşul acesta binecuvântat de 350 de ani. Spun bătrânii că ostaşii vedeau noaptea, în timpul războiului, o femeie uriaşă îmbrăcată în alb deasupra Iaşilor, ocrotindu-l de ocupaţie şi bombardamente. Aşa ştie să ajute Sfânta Cuvioasă Parascheva patria ei adoptivă, pentru credinţa fiilor ei!

În timpul marii secete din vara anului 1947, când mureau oamenii şi animalele de foame, s-au scos moaştele Sfintei Parascheva în procesiune prin satele Moldovei. Credincioşii le aşteptau şi le întâmpinau cu lacrimi de bucurie şi cu făclii în mâini. În urmă veneau nori de ploaie bogată şi adăpau pământul. Drept mulţumire, credincioşii se rugau şi înălţau câte o troiţă în amintirea aducerii moaştelor Sfintei Parascheva în satele lor.

Cel mai mult aleargă şi cer ajutorul Sfintei maicii noastre Parascheva bolnavii, ţăranii, călugării şi studenţii. Mai ales în lunile de examene, racla Cuvioasei este albă de cărţi, caiete de şcoală şi pomelnice. Putem declara că moaştele cele mai iubite de credincioşi din ţara noastră şi din afară sunt fără îndoială moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, numită "cea grabnic ajutătoare şi mult folositoare".(Sf. Cuvioasa Parascheva)

marți, 13 octombrie 2009

PDL cumpăra voturi la greu

Anumite surse confirmă că pană azi-noapte, PDL -ul a reusit sa cumpere suficiente voturi pentru ca guvernul să nu cadă la motiunea de cenzură initiată de PNL .

Democrat-liberalii puneau la socoteala 70 de parlamentari din zona PSD+PC-PNL-UDMR care ar trăda cauza moţiunii.Unii insa se pare ca ar putea fi "întorşi din drum" de către partidele din care provin. Azi vom putea vedea daca banii oferiti de PDL au frant "coloana vertebrala" a politicienilor de opozitie.

luni, 12 octombrie 2009

Incalzirea globala, o minciuna tot mai putin crezuta

Incalzirea globala nu este o criza, iar americanii au inceput sa fie din ce in ce mai sceptici in legatura cu acest fenomen, a declarat Ben Lieberman, expert in cadrul Heritage Foundation, un think tank conservator cu sediul in Washington. Declaratiile specialistului in energie si probleme de mediu au fost facute in contextul in care Administratia americana incearca sa adopte o lege care sa limiteze emisia de gaze cu efect de sera. Expertii sunt insa rezervati in ceea ce privesc sansele ca o astfel de legislatie sa fie adoptata inainte de summit-ul de la Copenhaga, consacrat mediului.

"Tot ceea ce ni s-a spus despre incalzirea globala nu e adevarat, iar ceea ce e adevarat nu e atat de infricosator precum ni se spune", a afirmat Lieberman. Analistul de la Heritage Foundation e convins ca "americanii au inceput sa fie din ce in ce mai sceptici in legatura cu incalzirea globala".

Lieberman nu crede ca "incalzirea globala e o criza", adaugand ca "declaratiile alarmiste despre fenomen nu sunt adevarate".

Afirmatiile sale au fost completate de un alt analist ce lucreaza pentru think tankul american, Jack Spencer, care a spus ca "discutia despre incalzirea globala este o problema falsa, parte a unui santaj politic".

El s-a referit la afirmatiile celor care sustin ca schimbarile climatice sunt legate de securitatea nationala. "Cel mai simplu mod de a obtine bani este sa faci din orice problema o chestiune de securitate nationala", a spus Spencer. Hotnews.ro

duminică, 11 octombrie 2009

Uniunea Europeana, un suprastat in devenire

Conform unor documente cu circulatie restransa, Uniunea Europeana a schitat, in secret, planul pentru a deveni o putere de varf la nivel global, scrie The Telegraph.

Mai mult, aceeasi sursa vorbeste despre faptul ca, odata pus in aplicare acest plan, UE va putea sa semneze tratate si acorduri internationale, fie ele de politica externa, aparare sau de alta natura, in numele celor 27 de tari membre. De asemenea, negocierile asupra implementarii Tratatului de la Lisabona prevad si deschiderea unor ambasade UE in toata lumea. Primele astfel de ambasade ar urma sa fie deschise in New York, Kabul si in capitala Etiopiei, Addis Ababa. UE ar urma, deci, sa aiba personalitate juridica deplina, iar un viitor serviciu diplomatic comunitar va fi recunoscut ca negociator cu drepturi complete, in plan mondial.Aceste planuri de suprastatalizare a Uniunii au readus in discutie pericolele din spatele Tratatului de la Lisabona, in favoarea caruia s-au pronuntat recent si irlandezii. Motivul de ingrijorare al scepticilor este tocmai puterea sporita pe care intrarea in vigoare a Tratatului i-ar acorda-o Uniunii, in detrimentul statelor membre. In plus, in Regatul Unit, se vorbeste despre nevoia ca englezii sa voteze, in cadrul unui referendum national, pro sau contra ratificarii proiectului de constitutie europeana. Aceasta, deoarece, din toate statele membre, doar Irlanda a fost obligata sa organizeze un referendum pentru aceasta problema, Marea Britanie semnand documentul fara a-i chema pe cetateni la urne. Sursa:Frontpress

Cu alte cuvinte, parlamentul si guvernul nostru va fi degeaba, in curand!

Predica a Pr. Gheorghe Anitulesei - Pilda semanatorului



Pr Gheorghe Anitulesei - Pilda semanatorului

Mediafax