vineri, 19 iunie 2009

Consiliul Europei dă liber la hulirea lui Dumnezeu


Nu, nu este o glumă, nici măcar o glumă proastă… Conform ziarului Gardianul din 12 iunie a.c. care reia o ştire Interfax, Consiliul Europei a calificat hula împotriva lui Dumnezeu ca fiind un drept al libertăţii individului ce nu poate fi considerat drept crimă sau încălcare a legii. Astfel se face o deosebire radicală între hula împotriva lui Dumnezeu şi ofensarea sentimentului religios. Conform experţilor juridici ai Consiliului Europei, ura şi învrăjbirea religioasă sunt încălcări ale legislaţiei, dar nu şi hulirea lui Dumnezeu. Ceea ce nu ne explică aceşti “experţi” de doi bani este cum e posibil să huleşti pe Dumnezeu fără a răni sentimentele religioase ale celor credincioşi? Amintim că în multe state musulmane hula este o încălcare gravă a legii care se pedepseşte de cele mai multe ori cu moartea.

Ştirea aceasta este una cu adevărat şocantă, nu că până acum nu ar fi fost hulit numele lui Dumnezeu, ci prin asigurarea legală a protecţiei celor care se încumetă să o facă. Este un semn clar al direcţiei înspre care ne îndreptăm, un alt indiciu al eşecului creştinilor europeni de a-şi promova exponenţii de seamă în cadrul forurilor europene. Sursa: mersulvremurilor.ro

joi, 18 iunie 2009

Consilierii lui Boc vorbesc de concedieri şi taxe mărite


Consilierii lui Boc, Ionuţ Popescu şi Andreea Vass, vorbesc despre concedieri, salarii tăiate sau taxe mărite

Economia românească e pe buza prăpastiei. După ce a plecat pe drumul crizei cu o estimare de 2,5% creştere economică în 2009 şi a fost corectat de FMI, care a spus că e vorba de o recesiune de 4%, Guvernul ia în calcul acum şi dezastrul economic. PIB-ul României ar putea scădea cu până la 6,5% anul acesta, ceea ce înseamnă că Executivul ar putea fi obligat să renegocieze, la câteva zile după publicarea sa, acordul cu FMI, conform unor surse din Ministerul Finanţelor citate de Ziarul Financiar. Guvernul ar putea fi nevoit să recunoască, de asemenea, că nu a fost în stare să taie cheltuielile suficient de mult pentru a contrabalansa scăderea veniturilor, respectiv că nu se poate încadra în ţinta anuală de deficit bugetar stabilită de comun acord cu Fondul, de 4,6% din PIB, ceea ce va duce la o renegociere a contractului de împrumut. Noua ţintă ar putea fi de minus 6% din PIB, conform aceloraşi surse. Asta înseamnă că economia românească s-a întors cu 180 de grade, respectiv de la o creştere economică record de 7,1% în 2008 (afectată de un ultim trimestru prost), la o scădere record, aproape egală cu avântul de anul trecut.

Pe hârtie lucrurile sunt foarte clare: veniturile au scăzut cu 6,6% în primele patru luni faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, trase în jos de reducerea consumului şi neplata taxelor de către firme şi populaţie, iar cheltuielile au crescut cu 11,7%. În lipsa investiţiilor, de numai un miliard de euro în primele patru luni, în scădere cu 23% în perioada precizată, piatra de moară care atârnă de gâtul Finanţelor sunt salariile bugetarilor, care au crescut cu 16% în perioada ianuarie-aprilie 2009 faţă de perioada similară a anului trecut.

Soluţia pentru a reporni investiţiile şi creditarea este reducerea cheltuielilor cu salariile angajaţilor la stat, fie prin concedieri sau reduceri consistente de salarii, fie prin alte metode. Acestea sunt concluziile prezentate pentru Gândul de către doi dintre consilierii primului ministru Emil Boc, respectiv Ionuţ Popescu şi Andreea Vass. „La noi, până acum, bugetarii nu au simţit în niciun fel criza, în afară de 100-200 de angajaţi de la Palatul Victoria, care au fost daţi afară. Este nevoie de o reducere substanţială a cheltuielilor cu salariile angajaţilor la stat. Sunt şi metode mixte, nu numai concedierea sau scăderea salariilor. S-ar putea reduce, cu o zi pe lună, programul lor de lucru, de exemplu. Important este să fie reduse aceste cheltuieli”, ne-a declarat Ionuţ Popescu, fost ministru de Finanţe, actual consilier al premierului Emil Boc, care a precizat că acestea sunt părerile sale personale şi nu reprezintă poziţia oficială a Guvernului. Continuarea

Americanii se trezesc din „visul Obama”


Măsurile nepopulare şi promisiunile neonorate i-au determinat pe cetăţenii SUA să-şi reevalueze sentimentele faţă de preşedinte.

Cota de popularitate a preşedintelui american, Barack Obama, a scăzut după cinci luni de la instalarea în funcţie, relevă un sondaj efectuat de cotidianul „Wall Street Journal” şi postul de televiziune NBC. Dat publicităţii miercuri, studiul a dezvăluit, de asemenea, că majoritatea populaţiei respinge două dintre principalele proiecte adoptate de administraţia de la Casa Albă până în prezent: închiderea centrului de detenţie de la baza militară Guantanamo, din Cuba, şi planul de salvare a gigantului auto General Motors (GM).

Chiar dacă a rămâne la un nivel ridicat, cota de popularitate a liderului american a scăzut de la 61 la sută, cât măsura în aprilie, la 56 la sută, potrivit studiului efectuat pe un eşantion de 1.008 adulţi, în perioada 12-15 iunie, relatează France Presse.

Un număr de 52 la sută dintre respondenţi au declarat că nu sunt de acord cu închiderea centrului unde sunt deţinuţi suspecţi de terorism, doar 39 la sută aprobând demersul lui Obama, anunţat imediat după învestirea sa. Strâns legat de subiectul luptei împotriva terorismului, problema metodelor brutale de interogare suscită, de asemenea, păreri împărţite în rândul americanilor. Doar 48 la sută susţin interzicerea de către preşedinte a acestor tehnici, considerate drept acte de tortură, în timp ce 41 la sută dezaprobă măsura. În ceea ce priveşte intervenţia financiară a administraţiei pentru salvarea grupului GM, 54 la sută resping această iniţiativă, doar 35 dintre americani avizând planul.

Sondajul dezvăluie, de asemenea, că peste o treime dintre americani consideră că liderul de la Casa Albă luptă pe prea multe fronturi, în timp ce 60 la sută cred că Barack Obama abordează mai multe subiecte tocmai din cauză că ţara se confruntă cu numeroase probleme stringente.

Ca mulţi alţi preşedinţi, Obama are dificultăţi în a-şi onora promisiunile făcute în campania
electorală, îns trăinându-şi o parte din simpatizanţii ale căror voturi s-au dovedit cruciale în scrutinul din noiembrie, scrie Reuters.

Diferite grupuri, de la activiştii pentru drepturile minorităţilor sexuale până la cei care militează pentru reformarea economiei, şi-au văzut între timp speranţele spulberate. Deşi Obama a ordonat miercuri extinderea unora dintre avantajele acordate de stat angajaţilor săi la partenerii lor homosexuali, la fel ca şi pentru celelalte cupluri, administraţia a produs
iritare săptămâna aceasta, după adoptarea unei norme care protejează dreptul statelor de a nu recunoaşte căsătoriile între partenerii de acelaşi sex.

Liderul american a dezamăgit şi un segment al electoratului după ce a refuzat să permită Pentagonului să dea publicităţii fotografii care ar descrie o serie de abuzuri comise la adresa suspecţilor de terorism. „Există promisiuni pe care un candidat nu le mai respectă când devine preşedinte deoarece lucrurile arată diferit. Acum ştie lucruri pe care atunci nu le ştia”, a explicat Stephen Hess, profesor la Universitatea George Washington.

"Sunt multe de care te loveşti. Nu ştii cu ce te vei confrunta când vei deveni preşedinte. Trebuie doar să fii pregătit pentru orice."- George W. Bush, fost preşedinte al Statelor Unite

Fostul preşedinte republican George W. Bush, invitat la o reuniune a producătorilor şi oamenilor de afaceri din statul Pennsylvania, a atacat politicile economice promovate de Barack Obama, avertizând că sectorul privat, nu statul, va reuşi să redreseze economia. Bush a mai explicat audienţei că programele sale privind interogarea suspecţilor de terorism au respectat legea, refuzând însă să se pronunţe asupra deciziei de închidere a centrului de la Guantanamo. El s-a limitat la a declara că printre deţinuţii de acolo sunt mulţi care ar ucide americani la un simplu semn. Sursa: evz.ro

PS. Vezi neaparat!

Starea natiunii


Gheorghe Funar, secretar general al PRM, îi cere lui Traian Băsescu să prezinte, la fel ca preşedinţii americani, un raport privind starea naţiunii române.

“Spre deosebire preşedintele Statelor Unite, care are curajul şi, în acelaşi timp, şi obligaţia de a prezenta anual un raport privind starea naţiunii americane, la noi în România, preşedintele Traian Băsescu, la fel ca preşedinţii precedenţi -Iliescu şi Constantinescu- niciodată nu au venit în faţa poporului român sau măcar în parlament, să prezinte un raport privind starea naţiunii”, a spus Gheorghe Funar. El crede că un astfel de raport se impune mai ales în condiţiile crizei economice actuale.

“Se impune un astfel de raport cu atât mai mult cu cât este la final de mandat, dar mai ales pentru că ţara se află într-o situaţie dramatică şi din cauza politicii pe care a promovat-o, a guvernelor pe care le-a năşit, dar mai ales datorită crizei economice şi financiare care în România va avea efecte mult mai mari şi mai jalnice pentru cetăţeni decât în celelalte ţări ale UE”, a declarat liderul PRM.

În opinia acestuia, Băsescu n-are curaj să prezinte un astfel de raport, fiindcă, dacă l-ar prezenta, ar avea numai de pierdut. “Normal ar fi ca preşedintele Băsescu să vină în faţa poporului român, să spună “asta v-am promis în 2004, când m-aţi ales, cu sprijinul Ambasadei americane, preşedinte al României, şi acestea sunt rezultatele, acestea sunt faptele”. Dacă le prezintă pe acestea, vă asigur că îşi poate lua gândul de la turul II al alegerilor prezidenţiale, are şansa să se situeze, dacă prezintă un asemenea raport, în urma lui Nati Meir, care distribuie periuţe de dinţi în aceste zile”, a mai spus secretarul general al PRM. Sursa: napocanews.ro

Băsescu, către Liiceanu: "Şcoala românească scoate tâmpiţi"



Observaţia preşedintelui Băsescu, cum că şcoala românească pregăteşte prea mulţi filosofi şi avocaţi şi prea puţini chelneri şi tinichigii, a fost taxată de Gabriel Liiceanu.

Cei doi s-au întâlnit miercuri, la Târgul de carte Bookfest. Şeful statului şi-a explicat, jenat, declaraţia dată la şedinţa de guvern de duminică: "Ce să fac, încerc şi eu să aleg între un tinichigiu şi un filozof".

Preşedintele i-a explicat apoi ce a dorit, de fapt, să spună. "Mă, acum şi eu am greşit. Pentru că am vrut să spun: şcoala, şcoala românească scoate tâmpiţi. Şi până în ultima clipă am zis să nu spun această vorbă. Şi mi-a ieşit o prostie ce voiam să spun. Ea, pe fond, era clară", i-a şoptit Băsescu lui Liiceanu. Sursa: antena3.

Gordon Brown, primul presedinte al Uniunii Europene?


Premierul britanic, Gordon Brown, are sanse sa devina primul presedinte al Uniunii Europene, functie care va deveni disponibila catre sfarsitul acestui an, dupa aprobarea Tratatului de la Lisabona, potrivit unor diplomati europeni, relateaza Daily Mail in editia electronica, potrivit Mediafax.

Potrivit unor diplomati europeni, Brown este in prezent favorit pentru ocuparea acestei functii. Parlamentarul conservator britanic Philip Davies a apreciat insa ca ocuparea acestei functii de catre Brown ar reprezenta "o palma" data alegatorilor britanici. "Ar fi complet gresit ca Brown, care a fost respins de oameni aici, sa decida in legatura cu si mai multe lucruri care ne vor afecta viata. Acest lucru ar insemna intr-adevar ca alegatorii sa fie tratati cu o totala lipsa de respect. Ar fi o palma peste fata".

Fostul premier britanic Tony Blair a fost, de asemenea, numit drept un posibil candidat, dar multe tari din Europa critica sprijinul entuziast manifestat de acesta fata de invazia din Irak. Un sondaj, publicat luni seara, arata ca sustinerea pentru Partidul Laburist s-a prabusit in randul angajatilor din sectorul public. Potrivit sondajului, 30 la suta dintre acestia ar vota in prezent in favoarea laburistilor, fata de 42 de procente, cati ar fi votat anul trecut.

PS. Intr-adevar, ar fi o mare eroare ca vreunul din maimutoii astia sa ajunga sa decida destinele atator milioane de oameni.

miercuri, 17 iunie 2009

SUA vor sa exporte "democratia" in IRAN cu orice pret


Statele Unite si aliatii sai urmaresc sa umple Iranul de "democratia" cu care inundat Serbia, Irakul, Afganistanul si de ce nu, si Romania. Pentru asta CIA si celelalte agentii americane sunt angajate cu toate fortele in razboiul mediatic, si nu numai, ce se desfasoara impotriva presedintelui ales, Mahmoud Ahmadinejad. Scopul acestui export este "ajutorarea dezinteresata" a acestei tari in a-si exploata zacamintele uriase de petrol si gaze naturale, si nu in ultimul rand, disparitia vocilor care inca mai striga impotriva Noii Ordini Mondiale si a "binefacerilor" pe care le va aduce.

PS. Dumnezeu sa ajute aceasta tara in lupta dreapta impotriva agentilor NWO.

marți, 16 iunie 2009

"Actualitatea politica" in cateva imagini





Sursa: dezavantaje.ro

Romani, vesti proaste: majorarea taxelor nu va putea fi evitată!


Situaţia tot mai grea a bugetului de stat în condiţiile unor colectări printre cele mai scăzute din punct de vedere procentual din întreaga Uniune Europeană lasă autorităţilor fiscale o marjă de manevră extrem de limitată. Practic, autorităţile se vor vedea puse foarte curând în faţa unei soluţii nepopulare: majorarea Taxei pe Valoarea Adăugată (TVA) şi eventual, în disperare de cauză, a impozitului pe venit. Continuare..

"Totul se plateste"


Grupul elveţian Novartis a anunţat săptămâna trecută că a reuşit să producă un nou vaccin pentru gripa nouă, iar la începutul acestei săptămâni Daniel Vasella, şeful grupului farmaceutic a declarat că refuză categoric să ofere gratuit doze de vaccin ţărilor sărace.

Organizaţia Naţiunilor Unite a făcut un apel la solidaritate şi a cerut Novartis să ofere un număr de doze de vaccin ţărilor sărace care sunt afectate de gripă. Preşedintele Novartis a răspuns acestei solicitări spunând că pentru a fi viabilă producţia, este nevoie de stimuli financiari şi, în consecinţă, costurile vaccinului trebuie suportate, eventual, de alte ţări donatoare.

Pe de altă parte, grupul GlaxoSmithKline a declarat că este pregătit să ofere 50 de milioane de doze statelor cu dificultăţi financiare, iar alte laboratoare mai mici s-au oferit să doneze 10% din producţia lor.

Novartis a anunţat că o doză de vaccin costă între 10 şi 15 dolari şi că intenţionează să producă 1 milion de de doze pe săptămână. Mai mult de 30 de guverne din toată lumea au încheiat deja contracte cu grupul elveţian.

"Donarea de doze de vaccin nu este o soluţie durabilă şi nu există nicio obligaţie pentru industria farmaceutică să furnizeze produse în mod gratuit", estimează grupul Novartis.

SURSA: Le Temps via Capital.

luni, 15 iunie 2009

MIHAI EMINESCU - 120 de ani de la disparitia fizica




Cezar Ivanescu cântând Doina lui Eminescu


Doina

De la Nistru pân' la Tissa
Tot românul plânsu-mi-s-a,
Că nu mai poate străbate
De-atâta străinătate.
Din Hotin şi pân' la mare
Vin muscalii de-a călare,
De la mare la Hotin
Mereu calea ne-o aţin;
Din Boian la Vatra-Dornii
Au umplut omida cornii,
Şi străinul te tot paşte
De nu te mai poţi cunoaşte.
Sus la munte, jos pe vale
Şi-au făcut duşmanii cale,
Din Sătmar pân' în Săcele
Numai vaduri ca acele.
Vai de biet român săracul!
Îndărăt tot dă ca racul,
Nici îi merge, nici se-ndeamnă,
Nici îi este toamna toamnă,
Nici e vară vara lui,
Şi-i străin în ţara lui.
De la Turnu-n Dorohoi
Curg duşmanii în puhoi
Şi s-aşează pe la noi;
Şi cum vin cu drum de fier
Toate cântecele pier,
Zboară păsările toate
De neagra străinătate;
Numai umbra spinului
La uşa creştinului.
Îşi dezbracă ţara sânul,
Codrul - frate cu românul -
De secure se tot pleacă
Şi izvoarele îi seacă -
Sărac în ţară săracă!

Cine-au îndrăgit străinii,
Mâncă-i-ar inima câinii,
Mânca-i-ar casa pustia,
Şi neamul nemernicia!
Ştefane, Măria ta,
Tu la Putna nu mai sta,
Las' arhimandritului
Toată grija schitului,
Lasă grija sfinţilor
În sama părinţilor,
Clopotele să le tragă
Ziua-ntreagă, noaptea-ntreagă,
Doar s-a-ndura Dumnezeu,
Ca să-ţi mântui neamul tău!
Tu te-nalţă din mormânt,
Să te-aud din corn sunând
Şi Moldova adunând.
De-i suna din corn o dată,
Ai s-aduni Moldova toată,
De-i suna de două ori,
Îţi vin codri-n ajutor,
De-i suna a treia oară
Toţi duşmanii or să piară
Din hotară în hotară -
Îndrăgi-i-ar ciorile
Şi spânzurătorile!

duminică, 14 iunie 2009

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac: "Eu daca as avea o fetita de clasa a 6-a sau a 7-a as vaccina-o 100%"


Bazac are ordin sa continue campania de vaccinare cu vaccinul ucigas Gardasil. Avand in vedere ca vaccinul nu este facut doar pentru fetite, ci si pentru femei in toata firea, l-as intreba daca ar avea curaj sa o vaccineze pe sotia sa?

O lichea spala pe alta


Intr-un interviu acordat ziarului "Cotidianul", Gabriel Liiceanu ia apararea tradatorului Pacepa cu aceleasi explicatii penibile pe care le-am auzit de la tradator si de la "avocatii" lui, Sorin Rosca Stanescu, Cornel Dumitrescu si altii, cum ca acesta ar fi tradat pe Ceausescu si Securitatea, si nicidecum tara. Cu afirmatiile astea, fara nici un suport, fara a fi invitata si partea care putea spune care au fost prejudiciile aduse Romaniei de catre tradarea lui Pacepa, regimul Constantinescu si guvernul "Aliantei Cinice" au reabilitat la ordin strain pe acest Iuda, iubitor de arginti. Pentru tradarea sa el a fost recompensat cu bani grei. Pentru tradarea sa au fost ucisi o multime de patrioti romani. Reabilitarea sa a fost o adevarata tradare la adresa memoriei acestora. Iar faptul ca Liiceanu ia apararea acestuia este inca o dovada a caracterului infam si profund antiromanesc al individului. In ceea ce o priveste pe madam Hossu-Longin, vad ca face totul pentru a-si anula importanta munca pe care a depus-o la "Memorialul Durerii".

PS. Daca mai e nevoie de o dovada privitoare la caracterul acestui personaj, aduceti-va aminte de pozitia sa vizavi de agresiunea ilegala a SUA impotriva Serbiei. Amintiti-va ca ziarul "Ziua" l-a "demascat ca plagiator, ca si-a inventat disidenta, si-a cosmetizat opera ante-decembrista si, in general, are mari probleme de morala".

“INTERNETUL va deveni un sistem cu plata”


Conform lui Barry Diller, chairman si chief executive al gigantului IAC, internetul la liber va dispare in maxim cinci ani. “Sunt absolut sigur ca internetul trece din perioda sa libera inspre un sistem cu plata. Inevitabil, eu va promit, se va plati.” Faptul ca pana acum continutul si serviciile au fost in mare masura netaxate, il considera “un accident al istoriei ce trebuie corectat”. Referitor la mass-media, acesta a mai adaugat: “Oamenii trebuie sa plateasca continutul. Intotdeauna au facut-o.” Modelul de baza al internetului va fi cu plata, la sfarsitul acestui haos. Formularele nu vor include doar abonamente,sau individualele one-time purchases, ci si rapid-fire micropayments ori alte mecanisme. Intregul internet va deveni un magazin de cumparaturi. Oamenii nu vor avea alternative, preconizeaza Diller. Sursa: Blogul lui saccsiv.

Duminica Tuturor Sfinţilor


Pr. Visarion Iugulescu - Predica la Duminica tuturor Sfintilor
Asculta mai multe audio Diverse


"Deşi în calendarul nostru sunt amintiţi, uneori nominalizaţi, alţii ca număr global, sute de sfinţi, a fost necesar să se dedice o zi tuturor sfinţilor, al căror număr nu poate fi cunoscut deoarece sfinţenia este un act singular, individual, care se consumă fie că este cunoscut de cineva, fie cu totul anonim. Şi numele sau numărul unor astfel de sfinţi necunoscuţi, istoria, chiar a Bisericii, nu le poate consemna. Zilele unui an calendaristic nu pot cuprinde numărul nesfârşit al sfinţilor, chiar dacă uneori pomenim 4o de Mucenici, sau Sfinţii ucişi în pustia Sinai, sau cei 14ooo de prunci ucişi din porunca lui Irod, etc.

Numărul lor, cu atât mai mult numele lor, nu pot fi cunoscute, Pentru că au fost sfinţi care şi-au sfârşit viaţa în circurile romane, în adâncul mărilor sau în temniţe; alţii în vâlvătaie de flăcări şi pârjol, sau în crăpăturile pământului; unii la lovituri cu piatra, fierul sau lemnul, iar alţii înghiţiţi de fiare. Numai Dumnezeu, Care le cântăreşte în balanţa dreptăţii viaţa şi faptele lor le ştie şi numele şi numărul. Şi fericită inspiraţia Sfinţilor Părinţi care au hotărât prăznuirea lor în prima Duminică după Pogorârea Duhului Sfânt.

"Cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor, mă voi lepăda şi Eu înaintea Tatălui Meu Care este în ceruri", "Cel ce iubeşte pe tatăl sau pe mama mai mult decât pe Mine, acela nu este vrednic de Mine. Cel ce iubeşte pe fiu sau pe fiica mai mult decât pe Mine, acela nu este vrednic de Mine. Şi cel ce nu-şi ia crucea să-Mi urmeze Mie, acela nu este vrednic de Mine".

Aceste învăţături ale Mântuitorului, spuse în faţa Apostolilor au nevoie de integrare în alte texte, pentru că luate singular, ar putea fi interpretate eronat. Când s-a referit la dragostea şi preţuirea faţă de membrii familiei ca trebuind subsumată dragostei faţă de Dumnezeu, faţă de Sine, lisus, trebuie făcut raport între ceea ce e vremelnic, trecător, supus timpului şi ceea ce este veşnic. Dragostea faţă de membrii familiei este legată de timp, ca urmare a ceea ce ne-a dat existenţa temporară, vremelnică, a trupului nostru; însă dragostea de Dumnezeu este nesupusă temporalităţii. Sufletul nostru este creaţia lui Dumnezeu, este asemănarea cu Dumnezeu, care poartă pecetea veşniciei. Trupul se duce, la moarte, în elementele din care a fost alcătuit, şi sufletul se îndreaptă spre locul ce şi l-a dobândit prin lucrarea sa lumească. Este firesc să ne iubim părinţii, fraţii, surorile, etc., care, fiind apropiaţii noştri în existenţa noastră terestră, dar e tot aşa de firesc şi, într-o măsură infinit mai mare, să -L iubim pe Cel ce ne-a creat şi pe noi şi pe cei prin care noi existăm. Limitată în timp, dragostea cu toate consecinţele sale, mergând până la sacrificiu faţă de ai noştri de aici, este numai o proiecţie slabă a celei pe care o datorăm Creatorului.

De aceea, când Ap. Petru îl întreabă pe Mântuitorul, ei, apostolii, ce răsplată vor avea pentru că şi-au lăsat toate şi L-au urmat, Mântuitorul îi spune: "Adevărat vă grăiesc, că la naşterea a doua a făpturii, când Fiul Omului va şedea pe scaunul slavei Sale, atuncea şi voi, cei ce Mi-aţi urmat Mie, veţi şedea pe 12 scaune judecând. Si tot cel care a lăsat casă, sau fraţi, sau surori, sau tată, sau mamă, sau soţie sau copii sau ţarine, pentru numele Meu, va primi însutit şi va moşteni viaţa veşnică".

Aceştia sunt Sfinţii prăznuiţi în prima duminică după Pogorârea Duhului Sfânt, cei care au înţeles sensul raportului dintre dragostea şi grija faţă de cei de aici şi dragostea şi grija pentru urmarea lui Hristos.

Unii dintre noi purtăm nume de sfinţi şi este necesar să le cunoaştem meritele pentru care au fost trecuţi în rândul sfinţilor. Dacă cei care se numesc Constantin ştiu din istorie faptele sale, cei ce poartă numele de Gheorghe cu derivatele lui, trebuie să ştim că el a fost general şi mare credincios şi al împăratului, dar mai cu seamă al lui Hristos, pentru care a suferit chinuri groaznice jertfindu-şi viaţa în chinuri groaznice, pentru Biserică. Ecaterina a fost fiică de împărat şi pentru credinţa sa în Hristos a suferit moartea de tânără fiind sfărâmată pe o roată. Trăsătura generală a tuturor sfinţilor a fost: curăţenia în inimă şi în gând; iertarea, bunătatea, blândeţea chiar faţă de vrăjmaşi; paşnici cu ei înşişi şi cu lumea în care au trăit; tari în credinţa, înţelepţi, răbdători în mijlocul furtunilor, necazurilor vieţii.

De aceea o cântare bisericească, simplă, ne e la îndemâna tuturor: "Sfinţilor Mucenici, care bine v-aţi nevoit şi v-aţi încununat, rugaţi-vă Domnului sa ne miluiască sufletele noastre"."

Mediafax