vineri, 19 iunie 2009

Consiliul Europei dă liber la hulirea lui Dumnezeu


Nu, nu este o glumă, nici măcar o glumă proastă… Conform ziarului Gardianul din 12 iunie a.c. care reia o ştire Interfax, Consiliul Europei a calificat hula împotriva lui Dumnezeu ca fiind un drept al libertăţii individului ce nu poate fi considerat drept crimă sau încălcare a legii. Astfel se face o deosebire radicală între hula împotriva lui Dumnezeu şi ofensarea sentimentului religios. Conform experţilor juridici ai Consiliului Europei, ura şi învrăjbirea religioasă sunt încălcări ale legislaţiei, dar nu şi hulirea lui Dumnezeu. Ceea ce nu ne explică aceşti “experţi” de doi bani este cum e posibil să huleşti pe Dumnezeu fără a răni sentimentele religioase ale celor credincioşi? Amintim că în multe state musulmane hula este o încălcare gravă a legii care se pedepseşte de cele mai multe ori cu moartea.

Ştirea aceasta este una cu adevărat şocantă, nu că până acum nu ar fi fost hulit numele lui Dumnezeu, ci prin asigurarea legală a protecţiei celor care se încumetă să o facă. Este un semn clar al direcţiei înspre care ne îndreptăm, un alt indiciu al eşecului creştinilor europeni de a-şi promova exponenţii de seamă în cadrul forurilor europene. Sursa: mersulvremurilor.ro

4 comentarii:

Anonim spunea...

fara a avea nici un resentiment antimuslman EUROPA este si a fost crestina.Ori acest lucru cu riscul de a ma repeta devine in Germania din ce in ce mai putzin vizibil.Bisericile sint incet dar sigur inlocuite de minarete si temple budiste sau hinduiste,iar anul trecut(o statistica oficiala denota acest lucru) 10000 de nemtoaice casatorite cu arabi au trecut la musulmanism.As fi curios cum este situatzia in alte parti ale batrinului continent.

andrei1990 spunea...

...deci învrăjbirea religioasă e împotriva legii...şi hula nu?
deştept.
(eu sper totuşi că nu va fi peste 5-10 ani ce se preconizează. ar fi nasol.)
Doamne ajută!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Din pacate, va fi ce trebuie sa fie! Si noi stim ce avem de facut! Dumnezeu sa ne-ntareasca!

dramoleta spunea...

offtopic cu scuzele de rigoare

http://www.gsp.ro/mts


Gazeta Sporturilor a decis să lanseze un miting pe net. Aveţi la dispoziţie un program simplu în care intraţi şi puteţi să transmiteţi un mesaj pe mail primului ministru Emil Boc, explicand de ce credeţi că Monica Iacob-Ridzi trebuie să plece.

Mediafax