sâmbătă, 31 octombrie 2009

Inmormântarea preotului arhimandrit Teofil Părăian




Aproximativ 1.000 de persoane au participat, astăzi, la ora 12.00, la înmormântarea preotului arhimandrit Teofil Părăian. Evenimentul a avut loc la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus.

La slujba de la Mănăstirea Brâncoveanu au participat numeroşi preoţi şi credincioşi care au vrut să-şi ia rămas bun de la părintele Părăian. Slujba de înmormântare a fost oficiată de mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza. Arhimandritul Teofil Părăian care a slujit mult timp la Mânăstirea de la Sâmbăta a fost înhumat chiar în cimitirul mănăstirii.(Foto:Lacasuri Ortodoxe si Ortodoxie si Viata)

Dumnezeu sa-l aibe in paza sa!

Stire falsa

In cursul noptii a aparut la Antena 3 stirea ca Gheorghe Dinica a murit. Stirea s-a dovedit falsa, dar a indus in eroare si un numar de bloggeri care au preluat-o, printre care si eu. Imi cer scuze cititorilor si abonatilor!

Islanda spune "Adio junk food"


La miezul noptii, dispare sigla "McDonald's" din Islanda laolalta cu cele 3 restaurante din acest lant, din cauze economice. Odata cu McDonald's, dispare si unul din simbolurile prosperitatii capitalismului(prosperitate care s-a evaporat urgent cu ocazia crizei). Pe cand plecarea Coca-Cola, Pepsi si Wrigley? Personal, nu as vedea nimic rau daca ar pleca si din Romania. Dimpotriva!

vineri, 30 octombrie 2009

Implicarea lui Basescu in cazul Hayssam, uriasa!


Potrivit Jurnalul National, Hayssam ii solicita printr-o scrisoare doctorului Yassin sa ii ceara lui Basescu, denumit aici "Profesorul" sa-si respecte intelegerea si ii ofera asigurari acestuia ca el nu-si va incalca promisiunile.

Este o scrisoare pe care omul de afaceri Omar Hayssam i-a trimis-o din arest doctorului Mohamad Yassin, emisarul asumat oficial al lui Traian Basescu in criza ostaticilor, si din care reiese ca ar fi existat un aranjament intre Omar Hayssam si Basescu, in care sirianului ii era asigurata libertatea, insa cu anumite conditii.

Din toate afirmatiile spectaculoase ale lui Omar Hayssam se detaseaza pasajul in care sirianul scrie: "sa nu poata dusmanii sai sa se foloseasca de acest subiect impotriva sa, ba el l-a folosit impotriva lor si asa trebuie sa ramana".

Jurnalul National da publicitatii documentul de corespondenta dintre Hayssam si Yassin, in traducere autorizata, aflat la dosarul rapirii de la Parchetul General. Scrisoarea poate fi accesata aici. Gardianul publica, la randul sau, aceasta corespondenta.

Tema este preluata si de catre Cotidianul care evidentiaza mai multe aspecte foarte suspecte in legatura cu Omar Hayssam si Traian Basescu. "In calitate de sef al statului, presedinte al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii si candidat la al doilea mandat prezidential, Traian Basescu are obligatia de a raspunde la cel putin zece intrebari legate de cazul Hayssam".

Pana la alegeri, Traian Basescu are tot timpul sa vina cu explicatii in fata unui popor prostit, patru ani, pe tema rapirii de la Bagdad si pe cea a "fantomelor" din spatele lui Omar Hayssam, comenteaza Cotidianul.

* Cine si cand a stabilit codul "Profesorul" pentru personajul enigmatic care apare in stenogramele declasificate ale convorbirilor telefonice dintre procurorul Ciprian Nastasiu si Omar Hayssam?
* Care a fost motivul pentru care procurorii, desi stiau de multa vreme de existenta unui pasaport fals pe numele lui Hayssam, nu au anchetat aceasta infractiune?
* A existat un troc intre asa-numitii atentatori si presedintele Basescu? Privea acest troc eliberarea lui Hayssam?(9am, Cotidianul, Gardianul, Jurnalul National)

Sa speram ca in urma nealegerii lui Basescu in functia de presedinte, acesta va fi anchetat si tras la raspundere cu privire la implicarea sa in rapirea celor 3 ziaristi romani in Irak, in traficul cu arme si legaturi periculoase cu teroristi arabi. Celula il asteapta!

UPDATE

Răpirea celor trei jurnalişti români în Irak a fost pusă la cale de Servicii de Informaţii străine cu ştiinţa preşedintelui Traian Băsescu. Dezvăluirea a fost făcută în exclusivitate la Antena 3 de fostul colonel SIE, Ionel Dragomir. La rândul său, Ovidiu Ohanesian, unul dintre cei trei jurnalişti implicaţi, îl acuză pe preşedinte că ar fi muşamalizat întreg cazul.


joi, 29 octombrie 2009

Din sfaturile duhovnicesti ale parintelui Teofil Paraian

"Cand n-ai siguranta biruintei prin lupta, e bine sa stai departe de lupta de care nu esti in stare. Important este sa nu fii biruit, chiar daca nu esti si biruitor. "Nu poti cere unui copil sa mearga la acelasi pas cu un om mare". "Toate ale omului sunt la nivelul omului". La nivelul nostru este si lupta, si biruinta, si caderea, ca si fuga de pricinile patimilor. Apoi stim si aceea ca "pedeapsa celui mandru este caderea". Sa ne dea Dumnezeu intelepciunea sa stim cand sa fugim si cand sa ne luptam. Un lucru e sigur, si anume ca biruinta ne-o da Dumnezeu, numai daca suntem smeriti si daca ii slujim Lui."

Parintele Teofil Paraian
Convorbiri duhovnicesti , vol II - Parintele Ioanichie Balan(crestinortodox.ro)

"Pe Dumnezeu nu-l gasesti prin studiu, la Dumnezeu te duce inima curata"

Parintele Teofil Paraian a trecut la cele vesnice


Parintele Teofil Paraian, duhovnicul Manastirii Brancoveanu de la Sambata de Sus, judetul Brasov, a trecut la cele vesnice in aceasta dimineata, joi 29 octombrie 2009, la Spitalul Militar din Cluj-Napoca. Dumnezeu sa-l ierte!

In memoriam Doina si Ion Aldea Teodorovici † 29 octombrie 1992



Doina si Ion Aldea Teodorovici

miercuri, 28 octombrie 2009

Ce ne asteapta daca castiga Basescu?


Fostul ministru de Interne, Dan Nica, susțină că planul lui Traian Băsescu, în cazul unei noi victorii în alegeri, este de a o nominaliza prim-ministru pe Elena Udrea. Nica mai spune că acest plan are legătură cu faptul că PDL vine în parlament nu cu un guvern de tehnocrați, așa cum anunțase inițial, ci cu unul de pedeliști, condus de Lucian Croitoru. Explicația lui Nica este că pedeliștii s-au temut că guvernul de tehnocrați ar putea realmente să treacă de parlament, caz în care planul președintelui ar fi dat peste cap.(Inpolitics)

Update:"Adevaratul plan a lui Traian Basescu dupa ce castiga alegerile e sa o puna pe apropiata lui Elena Udrea premier al Romaniei. Acest lucru nu se va intampla si nu putem permite ca blestemul celor trei Elene ale Romaniei sa devina realitate. Adica Elena Lupescu, Elena Ceausescu si acum Elena Udrea. Acest lucru nu se va intampla", a declarat si Mircea Geoana la Botosani.

marți, 27 octombrie 2009

Masuri de criza


Cancelarul Angela Merkel a anuntat una din noile masuri de atenuare a efectelor recesiunii. Astfel, de la 1 ianuarie 2010, Germania va colecta impozite mai mici de la intreprinderi si familii, spre deosebire de tendinta altor tari, inclusiv Romania, de a creste taxele pentru a mai strange bani. Merkel a explicat, in conferinta de presa, sustinuta cu liberalul Guido Westerwelle, ca aceasta masura prevede reducerea impozitelor familiilor, reformarea taxelor pentru intreprinderi si a celor pe mosteniri. Marea provocare a guvernului Germaniei va fi planul de stabilizare a economiei, dar si reducerea unui urias deficit bugetar.(Gardianul)

Asta in timp ce in Romania, pentru a sustine imbuibarea guvernantilor si a clicilor presedintelui, jaful deschis practicat de apropiatii partidului de guvernamant, continua spolierea IMM-urilor si a cetatenilor prin taxe si impozite mari raportate la veniturile obtinute. Nu mai vorbesc de cuantumurile amenzilor de orice fel, care depasesc nivelul multor state dezvoltate. Nu mai luam in discutie numarul IMM-urilor inchise din cauza politicii fiscale a contabilului Pogea.

Români stabiliţi în Ungaria au primit scrisori de ameninţare de la Garda Maghiară


Mai mulţi români au primit scrisori de ameninţare de la Garda Maghiară, iar unii s-au ales chiar şi cu geamurile sparte. Oamenii spun că poliţia nu se implică, ba chiar că i-ar susţine din umbră pe extremişti.

Marin Crişan şi-a făcut acum câţiva ani o casă în localitatea Battonya, într-un cartier în care mai locuiesc români, unguri şi sârbi. Au trăit în linişte până acum, când omul s-a trezit cu geamurile sparte. Mai mult, în cutia poştală a găsit şi o scrisoare de ameninţare.

Românii din localitate spun că se tem, mai ales că poliţia nu a făcut nimic pentru a-i prinde pe extremişti. Autorităţile locale se declară îngrijorate de incident. Celorlalţi români care trăiesc în Battonya nu le vine să creadă că în mica localitate s-au întâmplat astfel de incidente.

Garda Maghiară este o organizaţie de extremă dreapta din Ungaria, fondată în 2007 de partidul Jobbik şi scoasă în afara legii de Tribunalul Budapesta în decembrie 2008. Realitatea.net

luni, 26 octombrie 2009

Vesti proaste


O stire halucinanta, inofensiva in aparenta, apare timid in mass-media controlata in totalitate de "greii" sistemului. America, in stare de urgenta! Barack Obama a declarat sâmbătă starea de urgenţă naţională ca urmare a înmulţirii cazurilor de îmbolnăvire cu virusul gripei porcine de tip H1N1 şi a decesului a peste 1.000 de persoane.

Casa Albă a transmis sâmbătă că Obama a semnat vineri seară declaraţia de urgenţă care întăreşte capacităţile centrelor medicale în a gestiona afluxul de pacienţi infestaţi cu acest virus şi le permit să organizeze operaţiuni de urgenţă sanitară chiar în cazul în care "scurtcircuitează" anumite reglementări federale.

Putina lume stie, chiar americani, ca Barack Obama are la dispozitie o arma teribila impotriva propriei populatii si nu numai: "The National Security and Homeland Security Presidential Directive". Putina lume stie ca starea de urgenta medicala declarata de Obama presupune:

Confiscari sau perchezitii ilegale

In perioada oricarui tip de urgenta declarata, o autoritate publica locala are dreptul:

- sa-si exercite atributiile prin cererea adresata oricarui proprietar sau detinator al unor permise,de a intra si a investiga,a inchide , a obliga o persoana la examinare,de a efectua decontaminarea in orice cladire sau facilitate;

-sa distruga orice material

-sa interzica adunarile de persoane

Arestarea ilegala ,fara mandat:

-un ofiter autorizat sa investigheze un caz de crima poate aresta fara mandat orice persoana despre care acesta crede ca a violat un ordin dat ,si-si va folosi toate aptitudinile pentru executarea acestui ordin.

Controlul guvernamental al preturilor

-Persoanele imputernicite,in cazul declararii unei stari de urgenta,vor lua masuri pentru a se asigura ca nici un individ nu va vinde un produs la un pret ce va depasi in mod nejustificat pe cel cerut inaintea starii de urgenta.

Transportul obligatoriu(echivalent cu rapirea de persoane)

-personele autorizate, la ordin,sau la cererea autoritatilor publice locale,vor insoti urgentele medicale,obligand persoanele bolnave ,chiar impotriva vointei lor sa mearga la centrele medicale implicate in tratarea unor boli

Vaccinari obligatorii

-daca exista un pericol serios pentru sanatatea publica,pacientul va fi vaccinat in vederea profilaxiei

-daca pacientul refuza vaccinarea, va fi izolat cu carantina obligatorie

-un individ care nu poate ,sau nu vrea sa faca vaccinarea, si daca refuzul sau poate afecta sanatatea publica,sau chiar daca nu exista siguranta ca boala persoanei ar reprezenta un pericol public,autoritatea publica va vaccina persoana , pentru evitarea contaminarii cu o posibila boala transmisibila.

Carantina fortata(inchisoare ilegala)

-pentru persoanele care,din motive de sanatate sau personale ,refuza vaccinarea, li se va impune carantina obligatorie, conform capitolului 96/111,in vederea evitarii riscului de contaminare a populatiei.”

Pentagonul pregateste trupe MILITARE in vederea sprijinirii Federal Emergency Management Agency (FEMA) in aceasta toamna cand va incepe vaccinarea intregii populatii SUA, avand in primul val copii si femeile graivde. Secretarul Apărării Robert Gates se pregăteşte să semneze un ordin de autorizare a înfiinţarii de cinci echipe regionale ce vor sprijini FEMA in acest sens. Nu se precizeaza rolul militarilor si nici numarul lor, insa o sursa din Aparare a declarat ca vor participa toate departamentele armatei.

Numarul de lagarele FEMA a crescut pana la 800 (in SUA). Sunt ingradite si bine pazite, desi nelocuite. Inca. Ele au fost create in cazul declararii Legii Martiale. Majoritatea taberelor pot gazdui 20000 de locuitori si infrastructura lor cuprinde cai ferate si chiar aeroporturi. Una dintre cele mai mari tabere FEMA se afla in Fairbanks, Alaska. Aceasta tabara este un urias sanatoriu pentru cei cu boli mentale si poate gazdui 2 000 000 oameni.

Ce poate face FEMA? Poate anula legi. Poate muta comunitati intregi. Poate aresta pe oricine fara un mandat si ii poate retine fara sentinta judecatoreasca. Poate confisca proprietati, alimente, mijloace de transport sau alte bunuri. Si poate anula chiar Constitutia SUA.

Nu e greu sa ne dam seama ca sistemul pregateste mai devreme sau mai tarziu acelasi tratament tuturor tarilor lumii. Pretextul gripei porcine, al asa-zisei incalziri a planetei, al necesitatii "protejarii" populatiei si a vietii in sine, asociate cu asasinarea opozantilor Noii Ordini Mondiale si a persoanelor inutile sistemului(eugenia), cu anihilarea crestinismului si a valorilor sale(prin ecumenism, unirea si nivelarea religiilor lumii), cu implantarea cipurilor RFID, vor duce la instalarea cu drepturi depline a Guvernului Mondial, adica sfarsitul democratiilor si al libertatilor de orice fel.

Unii dintre voi se vor culca pe o ureche sau vor lua in deradere aceste stiri, numindu-le teoria conspiratiei, facand astfel jocul celor ce ironizeaza raspandirea adevarului. Din pacate, vocile noastre nu sunt suficient de puternice. Dar va ramane o cale de a va lamuri. Luati cuvintele arhimandritului Justin Popovici:

"Tot ceea ce este de trebuinta acestei lumi si oamenilor dintr-insa, s-a spus de catre Domnul in Biblie. Intr-insa, El ne-a dat raspunsuri la toate intrebarile. Nu exista intrebare care sa chinuiasca sufletul omenesc, si sa nu-si afle raspunsul, fie direct, fie indirect, in Biblie.

Oamenii nu pot pune mai multe intrebari decat cate raspunsuri sunt in Biblie. Daca nu reusesti sa afli in Biblie raspuns la vreuna din intrebarile tale, inseamna fie ca ai pus o intrebare fara de inteles, fie nu ai stiut cum sa citesti Biblia si nu ai ispravit a citi raspunsul intr-insa.

In Biblie, Dumnezeu a facut stiute:

1) ce este lumea; de unde provine; de ce fiinteaza; incotro se indreapta; cum va sfarsi;
2) ce este omul; de unde vine; incotro se indreapta; din ce este facut; care este rostul sau; cum va sfarsi;
3) ce sunt animalele si plantele; care este rostul lor; la ce sunt intrebuintate;
4) ce este binele; de unde provine; catre ce duce; care este rostul sau; cum se poate dobandi;
5) ce este raul; de unde provine; cum a ajuns sa existe; de ce exista - cum se va sfarsi;
6) ce sunt dreptii si ce sunt pacatosii; cum ajunge un pacatos drept si cum ajunge un om drept, plin de trufie, un pacatos; cum slujeste un om pe Dumnezeu si cum slujeste pe satana; intreaga cale de la bine la rau, si de la Dumnezeu la satana;
7) totul - de la inceput pana la capat; intreaga cale a omului de la trup la Dumnezeu, de la zamislirea sa in pantece la invierea sa din morti;
8) ce este istoria lumii, istoria cerului si a pamantului, istoria omenirii; care sunt caile, rosturile, si sfarsitul lor.

In Biblie, Dumnezeu a spus absolut tot ce este de trebuinta a spune oamenilor. Biografia fiecarui om - a fiecaruia, fara exceptie - se gaseste in Biblie."

Si acolo ni se spune clar: "Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori." Mt.7,15 si "Privegheaţi deci, că nu ştiţi în care zi vine Domnul vostru." Mt.24,42. Dar omul, dispune de cea mai mare libertate pe care Dumnezeu i-a lasat-o, libera alegere. Doamne ajuta sa aleaga bine!

Surse: saccsiv, un blogger sceptik, Mediafax, Altermedia, Crestin Ortodox,

Mediafax