vineri, 11 decembrie 2009

Vremuri de bejenie

Senatorul PSD Cătălin Voicu a fost ridicat de procurori şi audiat la DNA. Senatorul PSD Cătălin Voicua a părăsit în jurul orei 14,30 sediul DNA după ce a fost audiat de procurorii anticorupţie. "Am fost arestat din faţa casei. Eram în maşina senatorială, am fost blocat de o maşină de poliţie şi scos cu forţa. Mi s-a spus că dacă mă opun o să-mi pună cătuşele. Nu ştiu de ce am fost arestat, dar gândiţi-vă că în acest moment Comisia de Apărare din Senat, al cărei vicepreşedinte sunt, l-a audiat pe directorul STS, Marcel Opriş, iar noi vrem să continuăm cercetările", a declarat Cătălin Voicu, pentru NewsIn, citat de Realitatea TV.

Asta e doar inceputul!

Politica marinareasca

"Traian Basescu, si-a permis in cateva randuri afirmatii neprietenesti la adresa Rusiei", a anuntat purtatorul de cuvant al MAE rus, Andrei Nesterenko. El a amintit ca spre deosebire de opozantii lui politici, Basescu incearca sa joace "cartea rusa", acuzand Rusia de tentativa de amestec in treburile interne ale Romaniei. "Este absolut evident ca asemenea declaratii absurde nu pot decat sa dauneze dezvoltarii relatiilor noastre bilaterale", a subliniat Nesterenko, citat de agentiile ruse de presa(via hotnews).

E de mirare ca nici un presedinte al lumii nu doreste sa intinda mana lui Basescu Traian? Se mai mira cineva ca a fost trimis la plimbare de secretarul de stat american Hillary Clinton? Se intreaba cineva de ce platim cel mai scump gaz din Europa?

Basescu are pretentia ca pricepe toate problemele romanilor si nu numai. Un lucru nu il stie si refuza cu obstinatie sa-l invete. Ca badarania nu tine loc de politica externa!

joi, 10 decembrie 2009

Poezie trista. Magda Isanos

O poezie trista, o mare poeta.

Murim... ca mâine


E-asa de trist să cugeti ca-ntr-o zi,
poate chiar maine, pomii de pe-alee
acolo unde-i vezi or să mai stee
voiosi, în vreme ce vom putrezi.

Atâta soare, Doamne, atâta soare
o să mai fie-n lume dupa noi;
cortegii de-anotimpuri si de ploi,
cu par din care siruie racoare...

Si iarba asta o să mai rasara,
iar luna tot asa o să se plece,
mirata, peste apa care trece-
noi singuri n-o să fim a doua oara.

Si-mi pare-asa ciudat ca se mai poate
gasi atata vreme pentru ura,
când viata e de-abia o picatura
intre minutu-acesta care bate

si celalalt - si-mi pare nenteles
si trist ca nu privim la cer mai des,
ca nu culegem flori si nu zambim,
noi, care-asa de repede murim.

miercuri, 9 decembrie 2009

Scrisoare trista

In cursul diminetii mi-a parvenit via e-mail urmatoarea scrisoare, din partea unei persoane care nu de putine ori s-a aflat in valtoarea evenimentelor politice din Romania. Numele sau e mai putin important.

"Draga Ioane,

Inclin sa-ti dau dreptate. Geoana a fost lucrat de Vantu, in intelegere cu Basescu. Prostanacul a cazut in cursa. Dar oare nu e straniu ca romanii sa-si aleaga presedintele dupa o replica otravita si bine plasata a lui Basescu? Asa a fost si in 2004 cu Nastase. Eu am prevazut ca Basescu va fura cu nemiluita. De aceea, nu am avut emotii. Mi s-au confirmat toate[sau aproape toate] profetiile politice. Sunt trist, dezamagit si resemnat. Speram, evident, sa mi se infirme prognozele, sa fiu contrazis de rezultatele alegerilor. Nu a fost sa fie. Din pacate, istoria se repeta. Basescu a castigat prin frauda, toata tara stie asta, dar frauda nu poate fi dovedita. Asa ca....

E acelasi film ca in 2004. Am prevazut ca asa va fi. Urmeaza inca 5 ani de hahaiala. Asta e! Romania e o tara care merita numele de Absurdistan. De aceea, nu am avut emotii si nu am fost implicat sufleteste in aceste alegeri. Mai vazusem filmul asta, cum ti-am spus. Asa ca l-am privit cu detasare.

E foarte trist, dar nu mai e nimic de facut. Basescu e un blestem pentru Romania, e o nenorocire trimisa de Dumnezeu sau ingaduita de Dumnezeu. Ca o pedeapsa pentru pacatele noastre, pentru ca ne-am detronat sau omorat conducatorii. Vezi detronarea miseleasca a lui Cuza. Vezi executia maresalului Antonescu [decisa de rusi]. Vezi moartea lui Gheorghiu Dej[iradiat de rusi], vezi executia lui Ceausescu in ziua de Craciun [tot cu amestecul rusilor]. Romanii au vocatia esecului, spunea Cioran. Asta e specialitatea lor. Istoria lor e, in buna masura, cimitirul proiectelor ratate.

De aceea, in aceste zile mi-am amintit de una dintre Legile lui Murphy, care se potriveste perfect romanilor si care suna cam asa: "Natiunile nu vor actiona rational decat dupa ce vor epuiza toate celelalte posibilitati". Se pare ca nu am epuizat inca toate posibilitatile de a ne rata destinul istoric.

Cele bune,XYZ"

luni, 7 decembrie 2009

Calul troian


Stupid mod de a pierde alegerile. Dispui de atuuri nimicitoare:
-Starea jalnica a poporului roman dupa guvernarea Boc-Basescu(lipsa de masuri anticriza)
-Dorinta poporului de schimbare dupa 5 ani de circ, scandaluri si betii
-Dorinta lui Basescu de a implementa niste masuri anticrestine(droguri, prostitutie, etc)
-Dovada caracterului violent al lui Traian Basescu(caseta cu lovirea copilului)
-Concursul liberalilor, al PRM, al UDMR
-O echipa de campanie excelenta(mai putin Gusa Cozmin).
Si dai cu piciorul la tot!

Faptul ca acum cateva luni, Sorin Ovidiu Vantu parasea tabara pro-Basescu si imbratiseaza cauza ta, trebuia sa-ti dea de gandit. Faptul ca vine Cozmin Gusa si ti se alatura, si mai si deschide o firma de consultanta cu SOV trebuia sa iti sune un clopotel. Iar cand mai sunt 3 zile si te suna Vantu sa te cheme la el, atunci trebuia sa vezi clar plasa care ti se intinde! Desi Geoana nu avea voie sa faca nici un pas fara bilet de voie de la Hrebenciuc(care bineinteles ca nu i l-ar fi acordat), acesta a plecat sa se intalneasca cu "mogulul" in miez de noapte doar cu stirea lui Cozmin Gusa. Scenariul a decurs conform planului lui Basescu. Calul troian a fost activat. Deznodamantul il stiti!

P.S. Indiferent de ce se va mai intampla(contestare, anulare, acceptare), evenimentele acestea se vor preda pe viitor in scolile militare, de sociologie, psihologie, la cursuri de manipulare, dezinformare si strategie electorala. Indiferent de ce se va mai intampla, Iliescu a avut din nou dreptate. Prostanacii raman prostanaci!

duminică, 6 decembrie 2009

HAIDETI SA SALVAM IMPREUNA UN COPIL !

Buna ziua,

Ma numesc Sorina Dan, sunt profesor de limba engleza la Colegiul National de Informatica ” Traian Lalescu", Hunedoara si am o mare rugaminte la dumneavoastra. Acum 2 saptamani am fost instiintati in consiliul profesoral ca avem o fetita de 7 ani in scoala, in clasa I, diagnosticata cu leucemie. Fetita se numeste Ioana Stanciu. Vestea a cazut ca un traznet asupra familiei, o familie cu venituri mai putin decat modeste. Acum se afla in tratament la o clinica in Cluj. Am fost foarte impresionata de drama acestei familii si foarte rapid am incercat sa vad eu personal, ajutata de cativa elevi, ce putem face pentru a o salva. Este nevoie de o suma foarte mare de bani - 18.000 euro, minim, pentru un transplant de celule stem. Am inceput rapid sa organizam un spectacol de caritate, desi stiam ca nu putem strange toata suma doar din acest spectacol. Spectacolul a avut loc in data de 3 decembrie la Sala Siderurgistul, Hunedoara. Am cerut ajutor de la toate scolile din Hunedoara si de la toate gradinitele. In seara spectacolului era adunata suma de 102 milioane lei vechi. foarte putin pentru fetita, dar era tot ce am putut face pana in acel moment. Avem nevoie de orice ajutor posibil pentru a strange suma necesara salvarii acestui copil. Va rog din suflet sa ne ajutati cum puteti pentru ca fara ajutor din cat mai multe directii nu reusim sa strangem banii necesari.
Va las si numarul meu de telefon (0726334400) in caz ca ne puteti ajuta. Va dau si numarul de telefon al invatatoarei fetitei, Geta Aldea (0726279432). Ea stie mult mai multe date despre fetita si despre evolutia bolii.
S-au deschis si doua conturi in care intra bani pentru fetita:
BCR – Cont in lei: RO40RNCB0162019894210004;
Cont in euro: RO13RNCB0162019894210005.
Inchei prin a va implora sa faceti ceva pentru a o ajuta pe aceasta fetita, Va multumesc ,

Prof. Sorina Dan.

Postat de colaboratoarea orthoblog Ludmila Doina

Predica IPS Barolomeu Anania la Sf. Nicolae



IPS Bartolomeu Anania - Predica la Sf Nicolae

Mediafax