sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Mihai Eminescu. Ziua Culturii Romane

Poetul Mihai Eminescu ar fi meritat un Nobel pentru literatură, dar acest premiu nu se acordă postum, este de părere academicianul Eugen Simion, fostul preşedinte al Academiei Române. Într-un interviu acordat pentru "Romania libera", acesta spune că denigratorii lui Eminescu sunt "detestabili". Eugen Simion a militat şi a reuşit ca ziua de 15 ianuarie să devină Ziua Culturii Naţionale.

Revedere

- Codrule, codruţule,
Ce mai faci, drăguţule,
Că de când nu ne-am văzut
Multă vreme au trecut
Şi de când m-am depărtat,
Multă lume am umblat.

- Ia, eu fac ce fac de mult,
Iarna viscolu-l ascult,
Crengile-mi rupându-le,
Apele-astupându-le,
Troienind cărările
Şi gonind cântările;
Şi mai fac ce fac de mult,
Vara doina mi-o ascult
Pe cărarea spre izvor
Ce le-am dat-o tuturor,
Umplându-şi cofeile,
Mi-o cântă femeile.

- Codrule cu râuri line,
Vreme trece, vreme vine,
Tu din tânăr precum eşti
Tot mereu întinereşti.

- Ce mi-i vremea, când de veacuri
Stele-mi scânteie pe lacuri,
Că de-i vremea rea sau bună,
Vântu-mi bate, frunza-mi sună;
Şi de-i vremea bună, rea,
Mie-mi curge Dunărea.
Numai omu-i schimbător,
Pe pământ rătăcitor,
Iar noi locului ne ţinem,
Cum am fost aşa rămânem:
Marea şi cu râurile,
Lumea cu pustiurile,
Luna şi cu soarele,
Codrul cu izvoarele.

vineri, 14 ianuarie 2011

O rugaciune

Sa ne rugam ca Bunul Dumnezeu sa-l ajute pe IPS Mitropolitul Bartolomeu al Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, arhiepiscop al Vadului, Feleacului si Clujului,  in clipele grele prin care trece datorita problemelor de sanatate. Probabil ca la ora asta, IPS este transportat la o clinica din Viena. Cred ca fiecare dintre noi poate inalta o rugaciune pentru sanatatea dansului. Sunt convins ca ar fi de mare folos.
Doamne ajuta!

joi, 13 ianuarie 2011

Tupeu de borfas

Incredibil tupeul acestei beizadele pe nume Ion Ion Tiriac. Dupa ce ca tacsu' si-a multiplicat averea dupa '90 de  cateva zeci de ori pe spinarea romanilor, nu prin mijloace foarte corecte si cinstite(guvernul Petre Roman i-a atribuit abuziv si ilegal vila cu 14camere si terenuri apartinand statului), acest mic parazit cere despagubiri statului roman pentru ca a fost prins drogandu-se cu prietenii sai(lucru care reiese din probatoriu). El si-a estimat "sentimentele negative care i-au afectat sanatatea" la 750.000 de euro iar 500.000 de euro ar fi suma cu care i-a fost prejudiciata afacerea(probabil bussiness cu cocaina).O nesimtire fara margini. Cocaina nu i-a afectat sanatatea? In loc sa multumeasca lui Dumnezeu ca a scapat cu viata dintr-un accident de avion sau din piscina cu clor, acesta se inversuneaza sa jumuleasca poporul roman, caci tot noi oamenii de rand o sa platim pentru faptul ca niste judecatori l-au achitat in ciuda dovezilor zdrobitoare(Curios, desi existau probe audio-video, acestea nu au fost prezentate in instanta). Pe cine nu lasi sa moara....

miercuri, 12 ianuarie 2011

Umbra lui Boc...


..., dar nu la Cozia. Fotografie facuta azi la o statie de gaz GPL. Mascota lui Boc la mare cinste!

marți, 11 ianuarie 2011

Ce ti se arata si ce primesti




The every Day Minimalist via Ziarul Financiar.

Cam asta se intampla in toate restaurantele de tip Mac. Ti se arata ceva frumos si primesti ceva gretos. Asta imi aduce aminte de excelentul film "Falling Down" cu Michael Douglas in rol principal. Vezi faza cu pricina.

luni, 10 ianuarie 2011

Prosperitatea lor

Viata politica romaneasca continua agitata, fara sperante si fara orizonturi pentru poporul roman care si-a ales calaii cu nonsalanta. Basescu si clica lui guverneaza dupa bunul plac pe spinarea muncitorilor si pensionarilor. In acelasi timp, nu uita sa indatoreze tara cat mai mult "asasinilor" de la FMI.

Antonescu si-a bagat partidul intr-o cloaca cu PC-istii detestati de toti alegatorii. Presupun ca toate astea se intampla pentru o mai buna mediatizare a sa la televiziunile lui Dan Voiculescu, "profesor doctor" cum ii place sa i se spuna. Cine stie ce va iesi? Ce ironie a sortii, referindu-ma la PC, sa ai toti banii din lume si lumea sa fuga de tine ca de raie, sa nu poti ridica un partidulet de cartier la rang de partid de capitala macar!

Ponta nu e capabil sa duca steagul social-democrat nici macar la nivelul "prostanacului". Lipsa de implicare a greilor din partid e totala.

Codrin Stefanescu si Marinescu Marius isi continua misiunea de a distruge PRM-ul si care, cunoscand temperamentul lui Vadim, il imping la actiuni care ii dauneaza din toate punctele de vedere.

In aceste momente, cum sa nu jubileze Basescu si camarila lui? La urmatoarele alegeri ii vor pacali iar cu galeti si cu tricouri pe romani, le vor spune ca au taiat in carne vie, dar va urma prosperitate. Au dreptate, prosperitatea lor!

O razbunare prosteasca

Statele Unite fac presiuni la cel mai înalt nivel pentru a le fi puse la dispoziţie toate mesajele private primite şi transmise de Julian Assange pe site-urile de socializare Twitter, Facebook şi chiar pe Google în ultimele luni. Conform unor surse oficiale, toţi cei care i-au trimis mesaje ce le vor părea dubioase anchetatorilor americani vor fi luaţi la puricat de serviciile secrete şi de birourile antiterorism de peste Ocean.

Reprezentanţii WikiLeaks au declarat că anchetatorii americani au mers la sediul din San Francisco al Twitter să ceară mesajele private, informaţiile de contact şi orice alt detaliu disponibil în conturile respective. Compania Twitter a refuzat să comenteze această dezvăluire, rezumându-se să declare că politica sa este de a-şi anunţa clienţii în caz că anchetatorii cer informaţii despre ei.

Administratorii WikiLeaks bănuiesc că şi alte corporaţii ce furnizează servicii de socializare pe internet, care îşi au sediul în Statele Unite, au fost contactate, în acest scop, de anchetatori ai statului american.(libertatea.ro)

Vezi si:
U.S. Subpoenas Twitter Over WikiLeaks Supporters

Mediafax