sâmbătă, 7 februarie 2009

Pilda vamesului si fariseului

"Doi oameni s-au suit la templu, ca să se roage: unul fariseu şi celălalt vameş. Fariseul, stând, aşa se ruga în sine: Dumnezeule, Îţi mulţumesc că nu sunt ca ceilalţi oameni, răpitori, nedrepţi, adulteri, sau ca şi acest vameş. Postesc de două ori pe săptămână, dau zeciuială din toate câte câştig. Iar vameşul, departe stând, nu voia nici ochii să-şi ridice către cer, ci-şi bătea pieptul, zicând: Dumnezeule, fii milostiv mie, păcătosului. Zic vouă că acesta s-a coborât mai îndreptat la casa sa, decât acela. Fiindcă oricine se înalţă pe sine se va smeri, iar cel ce se smereşte pe sine se va înălţa."

Luca18,10-14

Duminica Vamesului si a Fariseului - Cantari

Cantari la Duminica Vamesului si a Fariseului cantate de Laurentiu Iacob. Stihirile sunt compuse de Dimitrie Suceveanu.video.crestinortodox.ro

Comunicat important(!?): LAVINIA SANDRU - Pesedinta PIN

Din partidul cu trei membri au ramas doi: Lavinia si Sandru, dupa retragerea lui Cozmin Gusa, politicianul de tinichea. Cu mare mandrie este anuntat noul presedinte al Partidului de Buzunar PIN, Lavinia . Pentru a se intruni un numar suficient de votanti, s-au impartit sandwich-uri si apa minerala. Ridicatul mainii cica ar fi fost platit cu suma de 10 lei. Adunarea generala s-a tinut la Iasi, intrucat doar acolo s-au gasit 334 de figuranti amatori sa participe. Urraaa!

Schimb dur de replici intre Barroso si Putin

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, si premierul rus, Vladimir Putin, au avut un schimb dur de replici, la summitul de vineri, in ceea ce priveste drepturile omului si intentia Rusiei de a-si consolida prezenta militara in Georgia, relateaza Reuters, potrivit NewsIn. Barroso s-a declarat ingrijorat de uciderea mai multor jurnalisti si activisti rusi pentru drepturile omului, provocand o reactie dura a premierului rus. "L-am informat pe Medvedev ca opinia publica europeana este ingrijorata din cauza unor evenimente recente... uciderea mai multor jurnalisti si activisti pentru drepturile omului", a declarat Barroso intr-o conferinta sustinuta alaturi de Putin. Un avocat rus pentru drepturile omului si o jurnalista au fost impuscati in centrul Moscovei luna trecuta de un atacator necunoscut. In acelasi timp, Putin s-a declarat ingrijorat de incalcarile drepturilor minoritatilor vorbitoare de limba rusa din statele balcanice si a acuzat Uniunea Europeana ca nu respecta drepturile omului in ceea ce ii priveste pe imigranti. Putin a facut o paralela cu Kosovo, care si-a declarat independenta fata de Serbia anul trecut, in pofida opozitiei vehemente a Rusiei. "Daca intr-o parte a Europei, popoare mici au dreptul la independenta, de ce nu ar avea acelasi drept si alte regiuni din Europa?", a intrebat Putin.Sursa:ziua.

Mai multi soldati americani se sinucid decat sunt ucisi

Armata americana pare sa practice o forma de autodistrugere, statisticile aratand ca sunt mai multi soldatii care isi iau singuri viata decat cei care mor pe front. Numai in ianuarie 24 de soldati americani s-au sinucis, de sase ori mai multi decat in ianuarie 2008, relateaza CNN, conform ziare.com. Sapte dintre cazuri au fost confirmate, celelalte fiind in curs de investigare. Tot in luna ianuarie, 16 soldati americani au murit pe fronturile din Irak si Afganistan, arata statisticile Pentagonului. Se stie despre antidepresivele care le sunt prescrise soldatilor ca pot avea acest gen de efecte secundare. Aceste urmari adverse sunt mai des intalnite la tinerii cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani. Inspaimantati de dimensiunea acestui fenomen, membrii Congresului si conducerea armatei au hotarat sa realizeze aceste statistici lunar si nu anual, ca pana acum. Pentru a incerca sa stopeze acest fenomen al sinuciderilor, Armata va demara un program, intre 15 februarie si 15 martie, care isi propune sa recunoasca soldatii predispusi la astfel de acte. Din 15 martie pana la 15 iunie, va fi implementat un alt program, menit sa previna sinuciderea in randul tuturor angajatilor din armata. Statisticile din 2008 arata ca in acest an s-au sinucis cei mai multi soldati de cand Pentagonul a inceput sa masoare aceasta rata, in urma cu 28 de ani. 128 de soldati si-au luat viata anul trecut, alte 15 morti fiind suspectate ca au fost tot sinucideri. Practic, 20,2% la 100.000 de soldati.Sursa:ziua

vineri, 6 februarie 2009

Pr Iustin Parvu:”Ori cu lumea cu cip-ul,ori cu Hristos cu nevointa!”

proortodoxia

„Gordon Brown este un scoţian idiot chior“

Politicienii scoţieni au cerut insistent postului BBC să-i interzică vedetei Top Gear Jeremy Clarkson să mai apară pe micul ecran după ce acesta l-a numit pe premierul britanic Gordon Brown „scoţian idiot chior“ (one-eyed Scottish idiot). Clarkson a făcut această remarcă în Australia, în timpul emisiunii „Top Gear Live“, o versiune de scenă a show-ului britanic. Prezentatorul BBC l-a mai acuzat pe Brown că „spune mereu că totul este în regulă“ în ceea ce priveşte criza financiară, în contradicţie cu declaraţiile celorlaţi lideri mondiali.

Lordul Foulkes, fost ministru scoţian al muncii, s-a declarat „scandalizat“ remarcile prezentatorului, adăugând că „ar trebui făcut ceva în privinţa lui Clarkson“. „L-a insultat pe Brown de trei ori: l-a acuzat că este mincinos, s-a legat de un handicap fizic şi de naţionalitatea sa“, a adăugat Lordul Foulkes.

Clarkson, prezent în Australia la o conferinţă de presă pentru a-şi promova emisiunea, l-a comparat pe Brown cu premierul Australian, Kevin Rudd, după ce acesta din urmă tocmai făcuse o serie de declaraţii despre criza financiară global. „E pentru prima dată când văd un lider mondial (Rudd – n.r.) care admite că situaţia e de rahat. Într-adevăr, părea terifiat. Săracul om văzuse datele financiare. Iar noi îl avem pe acest scoţian idiot chior care ne spune într-una că totul este în regulă şi că el va salva lumea, iar noi cu toţii ştim că este un mincinos“, a spus Clarkson n faţa jurnaliştilor australieni.

Premierul britanic şi-a pierdut vederea la unul dintre ochi într-un accident petrecut în timpul unei partide de rugby, în perioada adolescenţei.Sursa

Romanii din Italia au depus plingere penala impotriva lui Piergiorgio Stiffoni, pentru discriminare si instigare la ura rasiala

Declaratiile Senatorului Stiffoni constituie o instigare la discriminare si la ura rasiala, in mod clar contrare legilor italiene si anume L. 654/75, L. 205/93, in mod special incalcand art. 3 din L. 654/75, care interzice difuzarea de idei menite sa incite sau sa provoace ura rasiala”, se citeste in sesizarea prezentata politiei, ieri, 5 februarie, la Roma, de catre presedintele Partidului Romanilor in Italia, avocatul Giancarlo Germani.

“Este absurd ca un parlamentar italian sa poata incita la ura rasiala impotriva unui popor intreg (…), fara sa fie pedepsit”, se mai citeste in plangerea depusa ieri.

In anexa documentului se poate citi afirmatia facuta de Stiffoni presei pe data de 4 februarie, si care constituie obiectul plangerii: "Etnia romana, daca este reprezentata de astfel de personaje specializate in violuri, nu este demna sa ramana intr-o Europa unita" si "Daca un extraterestru ar veni pe Pamant si m-ar intreba in ce sunt specializati romanii, le-as raspune 'la viol'.

“Sesizam organelor competente declaratia domnului Piergiorgio Stiffoni si cerem stabilirea tuturor infractiunilor care urmeaza sa fie dovedite ca urmare a declaratiilor sale, in special pentru instigare la ura rasiala si/sau pentru defaimare, cerand ca sus-amintitul sa fie pus sub urmarire penala, pentru a fi condamnat conform legilor in vigoare”, se mai citeste in sesizarea prezentata organelor de cercetare.

Demersul a fost depus in cursul dupa-amiezei de ieri la Comisariatul de politie Tuscolano din capitala Italiei, in urma declaratiilor facute presei de catre senatorul Piergiorgio Stiffoni, de la Liga Nord.

Nu este prima oara cand senatorul italian a facut afirmatii negative la adresa romanilor. In aprilie 2007, dupa uciderea italiencei Vanessa Russo de catre romanca Doina Matei in metroul de la Roma, Stiffoni a declarat: “De zece ani de zile acesti domni din Est, cunoscuti ca betivani violenti, asasini, care exploateaza minorii si copiii (sic!), criminali ai strazii, vin in tara noastra pentru a comite infractiuni”.hotnews

Kim Jong-Il bea de stinge

Presedintele nord-coreean Kim Jong-Il a consumat o cantitate impresionanta de bauturi alcoolice in timpul unui dineu recent cu emisarul chinez Wang Jiarui, informeaza cotidianul sud-coreean Chosun Ilbo, care citeaza surse diplomatice chineze.

In cursul unui pranz care a durat mai bine de doua ore, la 23 ianuarie, Kim Jong-Il s-a straduit sa demonstreze oaspetelui strain ca este intr-o forma de invidiat, dupa presupusul atac cerebral suferit de liderul de la Phenian in luna august.

"S-au servit bauturi alcoolice traditionale nord-coreene, iar Kim a propus numeroase toasturi si a baut numeroase paharele de lichior", a afirmat sursa citata. Diplomati de la Beijing cred ca liderul nord-coreean ar fi consumat mult alcool pentru a demonstra ca este sanatos, scrie cotidianul, fiind cunoscuta si slabiciunea pe care acesta o are fata de coniac si alte bauturi de lux importate.

Kim Jong-Il implineste 67 de ani luna aceasta si pare sa aiba o sanatate subreda, arata presa sud-coreeana si occidentala. Presa oficiala de la Phenian a relatat in schimb numeroasele inspectii pe care aceasta le-ar fi facut in cursul ultimelor luni, ca dovada ca s-a insanatosit si detine in continuare controlul.hotnews

Adrian Nastase se erijeaza din nou in victima

"Voi solicita Parlamentului trimiterea dosarelor mele in instanta. Sper ca din acest moment statul condus de Traian Basescu si Emil Boc sa functioneze, penitenciarele sa nu mai lase detinuti pe drumuri, nationala Romaniei sa se califice in Africa de Sud si turismul ecumenic sa triumfe in Romania", a declarat Adrian Nastase la o dezbatere pe tema modificarii Constitutiei organizata de Institutul Social Democrat Ovidiu Sincai. La dezbatere participa, intre altii, si fostii presedinti Ion Iliescu si Emil Constantinescu, europarlamentarul PNL Renate Weber, liderul UDMR Marko Bela si consilierul prezidential Cristian Preda.

Adrian Nastase:
  • Nu vorbesc despre revizuirea Constitutiei ci despre neaplicarea ei, si despre pierderea autoritatii statului roman.
  • M-am comportat ca un aparator al drepturilor civile si al suprematiei legii. Eu cred ca in acest moment, democratia romaneasca este in pericol, drepturile omului sunt in pericol.
  • Asistam la un sir nesfarsit de abuzuri si ilegalitati. Comisia juridica mi-a dat dreptate in cazul dosarelor mele. In acelasi timp insa, constat cu ingrijorare ca, in discursul lor, Traian Basescu si Emil Boc in discursul lor pornesc de la ideea ca neimplinirile au un singur vinovat, Adrian Nastase.
  • Incalcarea drepturilor mele inseamna incalcarea drepturilor unui cetatean al Romaniei. Sursa: Dan Tapalaga(hotnews)

Avem orase aflate la… limita supravietuirii!?

Criza economica releva azi mai mult ca oricand ca, daca in trecut, fiecare oras al Romaniei era reprezentat de o activitate economica, specifica zonei, acum aceste localitati au devenit "moarte", din cauza degradarii industriei. Este cazul unor orase precum Slobozia, Fagaras, Copsa Mica, Medias, Zlatna, Aiud, Beius, Negresti, Victoria sau Targu-Neamt, care mai supravietuiesc doar prin activitatea de comert sau servicii. Evident, lista de mai sus, cu asa-zisele "orase moarte", este departe de a fi completa, in situatia oraselor mentionate fiind si localitati din zona noastra, unde majoritatea populatiei (aproape 70%) este plecata la lucru in statele vestice ale UE.

Perspectivele? Sumbre. Conform previziunilor, judetele Timis si Cluj vor fi, in curand, lideri absoluti la disponibilizari, cu 3.963, respectiv, 3.200 de concedieri pana in luna martie. Ceva mai bine, daca se poate spune asa, stau Neamtul si Muresul, judete care au anuntat doar 1.400 de disponibilizari.

Datele centralizate de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca arata ca peste 60 de mii de romani vor ramane fara un loc de munca pana la primavara. Sursa:CuvantulLiber.

Teroristii pregatesc un atac biologic sau nuclear asupra SUA?

Personajul de trista amintire Dick Cheney spune ca teroristii pregatesc un atac biologic sau nuclear, ce va viza Statele Unite ale Americii in urmatorii ani. Potrivit lui Cheney, politica noii administratii conduse de presedintele american Barack Obama va facilita producerea unui atac terorist. Dick Cheney a explicat ca politica fostului sef al Casei Albe George W. Bush a descurajat orice alta tragedie similara in SUA. "Daca nu am fi respectat programul de aparare impotriva terorismului si nu am fi aplicat tehnici avansate de ancheta, nu am fi aplicat legea 'Patriot Act', etc., am fi fost din nou atacati", a mai spus ex-vicepresedintele american, citat de Reuters, apreciind ca aceasta politica a fost "cruciala" pentru apararea tarii fata de alte atentate sangeroase.Sursa:ziua

Dar noi cum stim ca administratia Bush a organizat atentatele din New York, nu avem motive de ingrijorare, nu-i asa? Individul doar incearca sa apere politica criminala a vechii administratii.

Paradoxal, Elveţia, care nu este membra UE, se pronunţă asupra aderării Romaniei

Referendumul de duminică din Elveţia este singurul scrutin din Europa legat de aderarea Romaniei şi Bulgariei la Uniunea Europeană, deşi ţara cantoanelor nu este membră UE, a declarat intr-un interviu pentru NewsIn Jacques de Watteville, ambasadorul Elveţiei la Bruxelles. "Acest vot este singurul din Europa care este legat de aderarea Romaniei şi Bulgariei la Uniunea Europeană. Este oarecum paradoxal că singura naţiune care votează in privinţa extinderilor UE este Elveţia, care nu este un stat membru", a spus de Watteville in interviul acordat corespondentului NewsIn la Bruxelles. Dacă in urmă cu şase luni diplomatul elveţian s-ar fi arătat optimist cu privire la rezultatul votului, acum, mai ales pe fundalul crizei economice, un rezultat negativ nu mai poate fi exclus, a atras atenţia ambasadorul. "In fiecare dimineaţă citim ştiri despre companii care au probleme, despre locuri de muncă reduse, despre oameni care intră in şomaj. O asemenea situaţie duce la reflexe protecţioniste, oamenii se tem să nu-şi piardă slujba, iar acesta nu este un context favorabil pentru un vot privind libera circulaţie a persoanelor", argumentează de Watteville.
Sursa

Italienii, urmasi corciti ai imperiului Roman, s-au răzbunat pe un copil roman


Simplul fapt că este român a făcut ca un elev de 16 ani să fie bătut şi insultat de un coleg italian.

Incidentul a avut loc într-o staţie de autobuz din localitatea Monte Colombo şi, potrivit site-ului Sole24Ore, nu este prima agresiune la care a fost supus adolescentul român. Acesta a mărturisit carabinierilor că a fost bătut şi agresat verbal de colegii săi italieni, tocmai din cauza faptului că este de origine română.

Faptele reprobabile făcute de unui români din Italia, în ultimul timp, au determinat o creştere a aversiunii italienilor faţă de aceştia.

Sursaevz.ro

joi, 5 februarie 2009

Romanii, specialisti la violuri ?

Romanii nu sunt demni să rămană in Europa, iar specialitatea lor sunt violurile, a declarat un senator din partidul italian antiimigranţi Liga Nordului, după o nouă tentativă de viol pentru care au fost arestaţi doi romani, la Napoli, relatează agenţia Adnkronos, citată de portalul Libero News si NewsIn. "Etnia romană, dacă este reprezentată de astfel de personaje specializate in violuri, nu este demnă să rămană intr-o Europă unită", a spus senatorul Piergiorgio Stiffoni. "Dacă un extraterestru ar veni pe Pămant şi m-ar intreba in ce sunt specializaţi romanii, le-aş răspune 'la viol'. Deschiderea frontierelor spre est a fost cel mai mare dezastru pentru ţara noastră", pentru că a antrenat "cel mai rău tip de imigranţi", a adăugat oficialul.Sursa:Ziua.

E adevarat ca unii romani nu ne-au facut cinste pe unde s-au dus, dar a generaliza si a incrimina un popor pentru faptele carorva zeci de oameni, mi se pare prea mult. Acest fascist italian, urmas demn al criminalilor national-socialisti italieni sa se uite in gradina lui, unde mafii intregi omoara oameni cinstiti de zeci de ani, exportand crima organizata la cel mai inalt nivel al statului italian. Amintiti-va de Giulio Andreotti si implicarile sale in rapirea si asasinarea lui Aldo Moro si a sute de italieni, ziaristi , judecatori, dar si de Silvio Berlusconi, cu ale sale dosare penale, pazit de imunitate. Faptele lor criminale fac sa paleasca faptele romanilor, care, repet, nu ne fac cinste.

Israelul nu renunta la ideea unui atac asupra Iranului

Israelul are aproximativ un an la dispoziţie pentru a ataca preventiv instalaţiile nucleare ale Iranului, a avertizat miercuri Issac Ben-Israel, parlamentar şi expert israelian in armament, citat de NewsIn. Forţele israeliene ar putea lansa cu succes atacuri independente, a declarat Ben-Israel, deşi acestea nu ar pune capăt, ci doar ar intarzia programul nuclear al Iranului. Aproband afirmaţiile Guvernului, potrivit cărora Iranul mai are nevoie de un an pentru a obţine cantitatea necesară de uraniu imbogăţit pentru a fabrica o bombă atomică, Ben-Israel, membru al Comisiei pentru afaceri externe şi apărare din Parlament, a precizat că intervalul de timp disponibil pentru a lansa o acţiune militară se apropie de sfarşit, transmite Reuters.Sursa:Ziua

Bineinteles ca e o alta cacealma, de genul celei petrecute in Irak. Iranul nu cauta decat sa-si sporesca independenta energetica, dar asta ofera pretextul unui atac concertat Israel-SUA. Bombardarea Iranului va arunca lumea din Marea Criza in Marele Haos.

Criza financiară ne lasă fără butic în cartier


Apariţia hipermarketurilor a dus la eliminarea de pe piaţă a 70% dintre buticuri. Actuala criză economică a mărit costurile, preţurile de vânzare. Ţinând cont de faptul că hipermarketurile practică preţuri mai mici, buticurile riscă să dispară de pe piaţă, spune Dragoş Frumosu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară (FSIA), potrivit cotidianului Adevărul. Mai mult, clienţii nu îşi mai pot plăti nici furnizorii.

"Majoritatea şi-au negociat chiriile în euro. Magazinele mici se află într-o criză foarte mare", a adăugat acesta. Aparent, buticurile de cartier nu au nicio şansă de supravieţuire, ţinând cont că magazine mari, precum Altex, îşi închid una câte una unităţile. Altex a anunţat închiderea magazinului Media Galaxy, din Unirea Shopping Center, iar Flamingo închide 15 magazine mai mici. Sursa:Antena3

"Panarama" Sensuala



Ma cutremur la vederea acestei fiinte, ma cutremur vazand invitatii acestui Maruta. Si cand te gandesti ca jigodia asta a afirmat ca traieste intr-o tara de cretini. De ce nu emigreaza? Pentru ca numai aici are succes prostia. Mi-e dor de emisiunea "Viata satului" de la inceputurile ei.

Europa iese in strada. Romania sta cuminte

Bulgaria, Grecia, Letonia, Islanda, Marea Britanie şi Germania sunt afectate de frământări sociale. Guvernele europene se confruntă cu un val de proteste, muncitorii cerând protecţie faţă de competiţia străină, pe măsură ce situaţia economică se deteriorează.
În condiţiile în care şomajul în cele mai mari ţări ale Uniunii Europene este în creştere sau ameninţă să crească, mai rapid decât oricând după anii ’30, grevele, demonstraţiile şi blocarea drumurilor au intrat în cotidian.

„Lumea se concentrează deocamdată pe criza financiară, nefiind conştientă încă de faptul că situaţia începe să devină o criză a şomajului, care este o adevărată «bombă cu ceas» socială”, a declarat Sharan Burrow, şefa Confederaţiei Internaţionale a Sindicatelor din Comerţ. Sursa:Adevarul

Rusia şi şase foste republici sovietice infiinţează o Forţă de Reacţie Rapidă de 10 mii de oameni

Rusia şi şase foste republici sovietice au decis infiinţarea unei forţe de reacţie rapidă de 10 mii de oameni, inainte ca prezenţa militară americană in Afganistan să crească substanţial. Liderii Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă, din care fac parte Rusia, Belarus, Armenia şi patru state ex-sovietice din Asia Centrală - Kazahstan, Tadjikistan, Uzbekistan şi Kirgizstan au semnat la Moscova documentul care intăreşte această organizaţie cu o forţă de reacţie rapidă, potrivit Realitatea TV. Mai precis,10 mii de militari gata să intervină in orice situaţie care lezează interesele vreunuia din cele şapte state. Cel mai probabil, forţa va fi cantonată in Asia Centrală, nu departe de Afganistan. Preşedintele rus Dmitri Medvedev, gazda acestui summit de urgenţă, a explicat că noua forţă e necesară pentru a face faţă noilor tipuri de ameninţări de securitate.
Anunţul infiinţării acestei forţe vine pe fondul deciziei Kirgizstanului de a cere Statelor Unite să-si inchidă baza aeriană de pe teritoriul său, sub pretextul unor neinţelegeri financiare. Baza de la Manas, infiinţată in 2001, a devenit vitală pentru aprovizionarea trupelor NATO din Afganistan, după ce convoaiele terestre care traversau Pakistanul au devenit ţinta predilectă a talibanilor. Desfiinţarea bazei pune serioase probleme dorinţei preşedintelui Obama de a trimite anul acesta incă 30 de mii de soldaţi in Afganistan. Analiştii spun că scopul noii iniţiative dirijate de Rusia este, de fapt, să amintească noii administraţii Obama că Moscova doreşte să fie consultată asupra oricărei decizii majore legate de conflictul din Afganistan.Sursa:ziua

Marii castigatori la Haga: marele pot merge la OMV, restul la Sterling Resources; alte suprafete raman de impartit


Harta concesiunilor de la Marea Neagra, cu precizarea ca aproximativ 50% din suprafata castigata in urma deciziei de la Haga ramane inca de dat in explorare si exploatare.
Sursa:hotnews

miercuri, 4 februarie 2009

Germania isi cunoaste interesul si nu da doi bani pe UE

Ministerul rus al Energiei si Agentia germana pentru energie (DENA) vor prezenta, miercuri, la Berlin, proiectul de infiintare a agentiei ruso-germane pentru energie, o mutare care lasa in sah eforturile UE de a realiza o politica energetica unitara, transmite Hotnews. Viitoarea structura va reuni companii energetice rusesti si germane, ocupandu-se cu precadere de introducerea tehnologiei energetice de inalta eficienta.In avanpremiera evenimentului de miercuri, premierul Vladimir Putin se intalneste marti cu presedintele Siemens AG, Peter Lesher, informeaza ziarul Gazeta. Deocamdata, se discuta forma juridica a agentiei: parteneriat necomercial sau consortiu. Expertii nu exclud posibilitatea ca viitorul organism sa indeplineasca functiile unei institutii de stat de gestionare a distributiei de energie.In orice caz, scrie cotidianul citat, odata cu noua organizatie, partea rusa va primi tehnologie germana in domeniul energiei.
Dupa cum explica Gazeta, cresterea eficientei energetice a economiei ruse va conduce, printre altele, la economisirea unor volume de gaze care, ulterior, pot fi exportate in Europa - aproape 100 miliarde metri cubi pe an, potrivit ministrului rus al energiei, Serghei Smatko. In schimb, companiile germane vor beneficia de conditii privilegiate pe piata rusa. Sursa:napocanews

Israelul ameninta Vaticanul cu ruperea relatiilor diplomatice

Situaţia tensionată dintre statul israelian şi Sfântul Scaun a căpătat noi accente. Itzak Cohen, ministrul israelian pentru Probleme religioase a evocat, într-un interviu acordat cotidianului „Der Spiegel”, eventualitatea întreruperii relaţiilor dintre Israel şi Vatican.

Referindu-se la episcopul negaţionist Richard Williamson şi la reabilitarea acestuia de către Vatican, oficialul israelian a declarat că va recomanda guvernului său întreruperea raporturilor cu „o instituţie din care fac parte negaţionişti ai Holocaustului şi antisemiţi“.

Presa italiană consideră că afirmaţiile lui Cohen par mai degrabă un gest electoral, ţinând cont că alegerile legislative din Israel se apropie (11 februarie). Ambasadorul Israelului la Vatican s-a mulţumit să menţioneze că nu se poate pronunţa asupra aserţiunilor unui ministru israelian.

Critici la adresa Vaticanului au venit şi din partea lui Meir Lau, fost rabin-şef al Israelului, supravieţuitor al lagărului de concentrare de la Buchenwald. „Cum se poate ca un negaţionist ca Richard Williamson să obţină protecţia şi reabilitarea capului Bisericii catolice?”, a declarat el. Cu toate acestea, o eventuală vizită a Papei în Israel (programată pentru luna mai, a.c.) ar fi binevenită, asigură diplomaţi israelieni şi reprezentanţi ai comunităţii religioase. Sursa: frontpress

Romania s-a bucurat degeaba?

Printr-o Hotarare de Guvern, emisa de Guvernul Tariceanu (Hotarare nr. 1446 din 12/11/2008), petrolul si gazele din jurul Insulei Serpilor au fost concesionate unei firme, Midia Resources SRL, ce are un capital social de doar 200 de lei. Bilantul pe 2007 al acestei firme arata ca nu are angajati iar cifra de afaceri a fost 0 lei. Midia Resources SRL nu are sucursale, nu are sedii secundare si nu are administratori cenzori persoane juridice.

Anexele Hotararii de Guvern amintite sunt secrete.

Fostul premier, Calin Popescu Tariceanu a refuzat sa comenteze informatia spunand ca nu cunoaste detalii despre clauzele secrete ale acelei HG si ca mai multe informatii vor trebui sa dea acum actualii guvernanti.

Mihai Gherman, director general adjunct al ANRE, a sustinut la Realitatea TV ca fostul premier nu a incheiat un contract nou de concesiune cu cei de la Sterling Resources ci doar a validat un act aditional care consfintea un contract incheiat cu cativa ani inainte. (Hotararea nr. 1446 din 12/11/2008 privind aprobarea Actului aditional nr. 11 la Contractul de explorare si impartire a productiei pentru perimetrele XIII Pelican si XV Midia).hotnews.

Nota:O noua teapa marca "Tariceanu" este dezvaluita. Romania s-a bucurat degeaba?

Mitrea viseaza sefia PSD. Primele demersuri

Miron Mitrea, acelasi care visa sa rupa gatlejuri prin PSD, a initiat demersuri in vederea preluarii functiei de presedinte PSD, conform Antena3. Astfel, Miron Mitrea încearcă să adune cât mai mulţi adepţi pentru a încerca să candideze la funcţia de preşedinte al PSD. Potrivit unor surse social-democrate, întâlnirea de ieri cu demisionarul Liviu Dragnea s-ar înscrie în această strategie, Mitrea l-ar fi momit pe Dragnea cu scaunul de secretar general al partidului în cazul în care acesta ar reuşi să ralieze la cauza sa baronii locali ai cărui exponent este.

Unul dintre motivele de nemulţumire ale fostului ministru al internelor, Liviu Dragnea a fost şi faptul că Mircea Geoană s-ar fi arătat rezervat faţă de o posibilă sprijinire a sa pentru postul de secretar genral al partidului. Înainte de a primi să fie ministru la Interne, Dragnea primise promisiuni din partea lui Mircea Gheoană că va fi făcut secretar general al partidului în locul demisionarului Titus Corlăţean.

Conform surselor citate, Geoană ar fi plecat însă urechea la părerile lui Ion Iliescu şi Adrian Năstase care nu priveau cu ochi buni prea rapida ascensiune politică şi influenţa crescândă în partid a lui Dragnea. Astfel, Geoană a început să se gândească la o altă persoană pentru postul de secretar general, printre numele luate în calcul fiind cel al lui Valeriu Zgonea şi chiar al fostului ocupant al acestei funcţii, mai vechiul rival al lui Dragnea, Titus Corlăţean. Tergiversarea numirii sale ca interimar în acest post la Comitetul Executiv din 19 ianuarie, o altă promisiune făcută de liderul PSD, cât şi imixtiunile colegilor de partid în numirile de secretari de stat la MAI şi la şefia DGIPI, l-a determinat pe Dragnea să ameninţe la Sinaia cu propria demisie.

Continuare

marți, 3 februarie 2009

Fiara riposteaza: România nu e stat naţional

Preşedintele UDMR , Marko Bela, a afirmat astăzi că România nu este, în realitate, un stat naţional, deoarece este o ţară în care trăiesc 1,5 milioane de maghiari şi alte minorităţi.

El a subliniat că se încearcă, "cu mare elan", modificarea Constituţiei, lăsând să se înţeleagă că această modificare ar trebui să vizeze şi sintagma de "stat naţional".

"Dacă vrem să modificăm Constituţia, atunci să nu spunem că nu putem accepta niciodată o soluţie pentru maghiari, ci să spunem «Cândva va trebui să modificăm Constituţia şi, după aceea, vom impune şi soluţia respectivă»", a afirmat Marko, citat de Mediafax.

Afirmaţiile liderului UDMR vin după ce, ieri, preşedintele Traian Băsescu a declarat că "Ţinutul Secuiesc nu va avea niciodată autonomie", deşi şeful statului maghiar afirmase că Ungaria va susţine această idee.

Nota: Inca nu se sesiseaza parchetul general in legatura cu actiunile antiromanesti si incitare repetata la nesupunere fata de stat a acestui mascarici maghiar fara tara(caci tara lui nu e aici)?
evz.ro

Curtea de la Haga dă câştig de cauză României

Agentul României la CIJ Bogdan Aurescu a declarat, marţi, că decizia Curţii în cazul procesului cu Ucraina acordă României 9700 de kilometri pătraţi de zonă economică exclusivă şi platou continental, reprezentând 79,34% din totalul suprafeţei în dispută.

"Hotărârea pe care a pronunţat-o astăzi Curtea recunoaşte jurisdicţia suverană şi drepturile suverane ale României pentru o suprafaţă de platou continental şi zonă economică exclusivă de 9.700 de kmp, adică 79,34 % din zona în dispută cu Ucraina", a spus Aurescu.

Zona conţine circa 70 de miliarde de metri cubi de gaze şi 12 milioane de tone de petrol, potrivit lui Aurescu.

"De asemenea , în această zonă sunt estimate a fi, prin linia trasată de Curte, aproximativ 70 de miliarde de metri cubi de gaze naturale şi 12 milioane de tone de petrol", a spus Aurescu, potrivit căruia, "soluţia Curţii este un succes al aplicării dreptului internaţional".

De asemenea, Aurescu a apreciat că verdictul, ca urmare a caracterului său corect şi echitabil, nu poate fi pus sub semnul întrebării.

"Este o soluţie avantajoasă pentru România, care a susţinut permanent o metodă de delimitare conformă cu dreptul internaţional şi, evident, o soluţie echitabilă care este avantajoasă şi pentru Ucraina".

mediafax

In sfarsit, Basescu face o declaratie matura

Traian Basescu a declarat in cadrul vizitei pe care o efectueaza in Ungaria ca in Romania nu va exista niciodata autonomie teritoriala.

Presedintele Basescu a fost intrebat in conferinta de presa comuna sustinuta cu omologul sau ungar, Laszlo Solyom, daca este posibila autonomia teritoriala in regiunea secuiasca.

"Daca ma intrebati de termen va pot spune: niciodata. Asta pentru ca Romania este definita ca stat unitar, national si suveran si nu cred ca vreun politician roman ar avea alta abordare decat Constitutia Romaniei", a spus Basescu.

El a mentionat ca Romania nu va accepta conceptul de drepturi colective pentru minoritati, insa a spus ca tara noastra sustine fara rezerve drepturile individuale ale minoritatilor. "Asta inseamna dreptul de a studia in limba materna, dreptul de a-si pastra si dezvolta cultura, precum si dreptul la reprezentarea politica a minoritatilor in Parlament. Toate acestea sunt in Romania drepturi efective", a spus seful statului. Basescu a completat ca toti cetatenii romani au nevoie de un grad ridicat de autonomie. "Comunitatile locale au dreptul dar si nevoia unui nivel mai ridicat de autonomie decat este in prezent. In mod egal, romani, maghiari, ucraineni, sloveni, cehi, au nevoie de un nivel mai mare de autonomie", a aratat Basescu.

Pe de alta parte, presedintele Ungariei, Laszlo Solyom, a raspuns la randul sau ca intre Romania si Ungaria relatiile sunt bune, dar asta nu inseamna ca nu pot exista si opinii diferite. Solyom a mentionat ca niciodata nu a pus la indoiala faptul ca politica Romaniei fata de minoritatile nationale nu ar corespunde normelor UE, iar in unele state europene este recunoscuta autonomia teritoriala, iar in altele nu.

Sursa:Presaonline

luni, 2 februarie 2009

Economia americană se prăbuşeşte

Departamentul american pentru Comert a anuntat ca Produsul Intern Brut a coborat in ultimul trimestru al anului 2008 cu 3,8%, inregistrand cea mai mare scadere din ultimii 27 de ani.

Ultimele estimari privind evolutia economiei americane sunt de-a dreptul dramatice, confirmand adancirea recesiunii si infirmand, pe de alta parte, din pacate, sperantele intr-o redresare mai rapida a situatiei.

Presedintele american Barack Obama a avertizat, vineri, ca SUA trece prin cea mai adanca recesiune iar populatia traieste o adevarata "catastrofa economica". Acesta a mai adaugat ca scaderea PIB-ului arata ca SUA are nevoie de un plan vast de relansare.

"Recesiunea nu este doar un concept economic, ci o catastrofa in curs de desfasurare pentru familiile americane", a declarat Obama, adaugand ca "visul american" este aproape de disparitie.

Obama incearca sa convinga Congresul SUA sa adopte planul sau de relansare economica, prin care incearca, printre altele, sa creeze 3-4 milioane de noi locuri de munca. Obama doreste ca acest plan sa fie adoptat pana la data de 16 februrie. Sursa:Capital

Protest fata de "diavolul din noile pasapoarte"

Dealul Mitropoliei din Bucuresti a fost "asaltat" duminica de sute de credinciosi si preoti ca sa isi arate nemultumirea fata de datele continute de noile pasapoarte biometrice puse in circulatie.

Acestia spun ca noile acte contin asocierea de cifre 6-6-6 si sunt nemultumiti si de dispozitivul inclus in pasapoarte, care contine detalii personale biometrice, anunta Realitatea Tv.

Totodata, protestul este organizat si impotriva legii care prevede stocarea datelor privind convorbirile telefonice. Patriarhia Romana a cerut lamuriri privitoare la modul in care datele stocate pe aceste acte ar putea aduce atingere libertatii si demnitatii romanilor.

Mai inversunati sunt membrii nou-infiintatei Coalitii Impotriva Statului Politienesc. Vineri au fost eliberate primele pasapoarte biometrice. 28 de ilfoveni au platit nu mai putin de 230 de lei, de trei ori mai mult decat costau cele obisnuite. Pasapoartele biometrice contin 50 de elemente de siguranta, dar si amprentele posesorilor.Sursa:romanialibera

CE: Aveti prea multe taxe!

Comisia Europeana a atras atentia ca Romania are unul dintre cele mai "impovaratoare sisteme de taxe din lume", companiile platind anual 113 taxe la stat, iar analistii locali nu vad o imbunatatire a situatiei in viitorul apropiat.

Sistemul fiscal autohton nu pare sa ofere un cadru prietenos companiilor si populatiei in ceea ce priveste usurinta de plata a impozitelor, problema numarului mare de plati a taxelor fiind subliniata si in rapoartele Bancii Mondiale realizate in colaborare cu firma de consultanta PwC.
"Romania continua sa aiba unul dintre sistemele administrative de taxe cele mai impovaratoare din lume, companiile platind 113 taxe pe an", avertizeaza CE in documentul care analizeaza in detaliu implementarea Strategiei de la Lisabona in fiecare tara, in 2008.

Continuare ZF

duminică, 1 februarie 2009

George Soros avertizează: „Euro ar putea să nu supravieţuiască crizei”

„Euro ar putea să nu supravieţuiască crizei” – avertizează miliardarul american George Soros – în caz că lumea nu ajunge la „un acord asupra capitalului pierdut, încât povara să fie împărţită şi fiecare ţară să fie parte la aceasta”. La nici o zi după ce declaraţia lui Soros apărea în cotidianul austriac Der Standard, moneda europeană pierdea 1,4% ajungând să fie cumpărată cu doar 1,29 dolari SUA.

Analişti citaţi de Reuters au apreciat că devalorizarea euro poate fi pusă pe seama declaraţiei lui Soros, după ce avertismentul lui a făcut înconjurul planetei, iar cu ocazia Forumului Economic de la Davos, el a făcut alte previziuni sumbre asupra deznodâmântului actualei crize economice.

Continuare

O imagine mai grăitoare ca o mie de cuvinte

Aceasta este o imagine cu elevii din Gaza, întorşi la şcoală după masacre. Pe cartonaşe sunt scrise numele elevilor care n-au mai ajuns acolo, şi ale căror scaune au rămas goale. Au fost ucişi de soldaţii israelieni…
Altermedia

Comandantul NATO din Europa, un criminal?

Comandantul suprem al NATO in Europa, generalul american John Craddock, sugereaza eliminarea traficantilor de opiu din Afganista fara a se mai demonstra neaparat ca participa la insurgenta islamista, potrivit unei scrisori ce a fost publicata joi de SpiegelOnline, relateaza AFP.
In scrisoare, Craddock ordona Aliantei sa-i vineze de acum "pe toti traficantii de droguri si instalatiile lor" si le da posibilitatea fortelor NATO sa recurga la violenta extrema, chiar la uciderea respectivelor persoane, potrivit Der Spiegel.

"Nu mai este necesar sa se aduca informatii militare sau sa se demonstreze ca fiecare traficant sau instalatie pentru droguri din Afganistan indeplineste criteriile unui obiectiv militar", potrivit lui Craddock.

Scrisoarea este adresata generalului german Egon Ramms, de la centrul de comandament NATO din Olanda, si comandantului fortelor internationale din Afganistan, generalul David McKiernan. Cei doi refuza insa sa urmeze aceste indicatii, pe care le considera contrare dreptului international si reglementarii operatiunilor fortelor internationale ale NATO (ISAF), potrivit publicatiei. Craddock si-a justificat pozitia reamintind ca tarile din NATO s-au pus de acord in octombrie pentru a combate in Afganistan traficul cu heroina, prin care sunt finantati talibanii. NATO "a recunoscut o legatura clara intre traficul de droguri si insurgenta", a subliniat acesta.

Biroul lui McKiernan din Kabul, citat de SpiegelOnline, a spus ca generalul Craddock incearca sa creeze "o noua categorie de forte militare inamice" si submineaza angajamentul ISAF de "evitare la maxim a pierderilor de vieti in randul civililor". Pentru a raspunde ingrijorarii unor state ca Germania, Franta, Spania si Italia, tarile din NATO au convenit in octombrie ca ISAF sa nu intervina decat cu trupe "ce beneficiaza de o autorizatie clara din partea guvernelor lor".

sursa:9am

Nota: Masura vizata de Craddock, tot asa de bine poate doreste sa stearga urmele si sa ascunda implicarea agentiilor de informatii americane in traficul de droguri. Se stie ca productia de droguri a fost infima pe vremea guvernarii talibanilor si era pedepsita cu moartea de catre acestia. Traficul si productia a crescut alarmant odata cu sosirea "binefacatorilor Nato".

Dosarul penal al lui Traian Băsescu a fost şters la comandă

Dosarul Băsescu a fost şters la comandă, susţin ziariştii de la Jurnalul Naţional. Tranzacţiile "dubioase" cu terenuri în valoare de peste 360.000 de dolari, dintre Traian Băsescu şi Costel Căşuneanu, care făceau obiectul unui dosar de spălare a banilor se pare că au dispărut din arhiva Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Motivul? Acuzatul principal a devenit preşedinte al ţării. Jurnaliştii de la Jurnalul Naţional au încercat să afle ce s-a întâmplat cu acest dosar, însă autorităţile au refuzat să dea vreo informaţie.

Chiar dacă vechile dosare ale social-democraţilor revin constant în atenţia anchetatorilor şi a opiniei publice, nu acelaşi lucru se întâmplă şi cu dosarele democrat-liberalilor. Şi cel mai bun exemplu este cel al liderului spiritual al Partidului Democrat Liberal, Traian Băsescu. Dosarul în care acesta a fost acuzat împreună cu Costel Căşuneanu de "spălare de bani" şi de "primire de mită" s-a făcut nevăzut imdeiat după ce Băsescu a fost ales şef al statului, susţin jurnaliştii de la Jurnalul Naţional.

Vezi continuarea

Vaclav Klaus spune că încălzirea climatică nu există şi îl critică pe Al Gore

Preşedintele ceh Vaclav Klaus a declarat sâmbătă la Davos că încălzirea climatică nu există. Mai mult, potrivit lui Klaus, cei care luptă să o combată, ca Al Gore, ameninţă libertăţile, relatează AFP.

"Nu cred că există o încălzire climatică. Nu văd date statistice" în sprijinul acestei ipoteze, a spus el, exprimând o poziţie inversă faţă de cea a UE, a cărei preşedinţie este în prezent asigurată de Cehia.

Liderul ceh l-a criticat pe laureatul cu Nobel pentru Pace, Al Gore, figură de marcă a luptei împotriva încălzirii cliamtice, şi el prezent la Davos. "Sunt dezolat că unele persoane, ca Al Gore, nu sunt dispuse să asculte teoriile concurente", a spus Klaus.

"Militantismul ecologist şi alarmismul pe tema încălzirii climatice constituie o ameninţare pentru libertatea noastră, iar Al Gore este o persoană importantă în această mişcare", a subliniat el.

Klaus s-a demarcat şi de ideile de reglementare economică avansate la Davos de numeroşi lideri, mai ales europeni, pentru combaterea crizei,. "Mă tem mai mult de reforme decât de criza în sine. Mă tem că ne servim de criză pentru a îngrădi radical pieţele şi liberul schimb în întreaga lume", a declarat Klaus.

Sursa:Realitatea

Nota: Desigur ca Klaus s-a saturat de minciuna. Problema e ca va trebui sa infrunte pe autorii mitului incalzirii, infruntare din care nu a iesit nimeni decat intre 4 scanduri. Vezi si articolul.

Mediafax