vineri, 6 februarie 2009

Romanii din Italia au depus plingere penala impotriva lui Piergiorgio Stiffoni, pentru discriminare si instigare la ura rasiala

Declaratiile Senatorului Stiffoni constituie o instigare la discriminare si la ura rasiala, in mod clar contrare legilor italiene si anume L. 654/75, L. 205/93, in mod special incalcand art. 3 din L. 654/75, care interzice difuzarea de idei menite sa incite sau sa provoace ura rasiala”, se citeste in sesizarea prezentata politiei, ieri, 5 februarie, la Roma, de catre presedintele Partidului Romanilor in Italia, avocatul Giancarlo Germani.

“Este absurd ca un parlamentar italian sa poata incita la ura rasiala impotriva unui popor intreg (…), fara sa fie pedepsit”, se mai citeste in plangerea depusa ieri.

In anexa documentului se poate citi afirmatia facuta de Stiffoni presei pe data de 4 februarie, si care constituie obiectul plangerii: "Etnia romana, daca este reprezentata de astfel de personaje specializate in violuri, nu este demna sa ramana intr-o Europa unita" si "Daca un extraterestru ar veni pe Pamant si m-ar intreba in ce sunt specializati romanii, le-as raspune 'la viol'.

“Sesizam organelor competente declaratia domnului Piergiorgio Stiffoni si cerem stabilirea tuturor infractiunilor care urmeaza sa fie dovedite ca urmare a declaratiilor sale, in special pentru instigare la ura rasiala si/sau pentru defaimare, cerand ca sus-amintitul sa fie pus sub urmarire penala, pentru a fi condamnat conform legilor in vigoare”, se mai citeste in sesizarea prezentata organelor de cercetare.

Demersul a fost depus in cursul dupa-amiezei de ieri la Comisariatul de politie Tuscolano din capitala Italiei, in urma declaratiilor facute presei de catre senatorul Piergiorgio Stiffoni, de la Liga Nord.

Nu este prima oara cand senatorul italian a facut afirmatii negative la adresa romanilor. In aprilie 2007, dupa uciderea italiencei Vanessa Russo de catre romanca Doina Matei in metroul de la Roma, Stiffoni a declarat: “De zece ani de zile acesti domni din Est, cunoscuti ca betivani violenti, asasini, care exploateaza minorii si copiii (sic!), criminali ai strazii, vin in tara noastra pentru a comite infractiuni”.hotnews

Niciun comentariu: