miercuri, 4 februarie 2009

Mitrea viseaza sefia PSD. Primele demersuri

Miron Mitrea, acelasi care visa sa rupa gatlejuri prin PSD, a initiat demersuri in vederea preluarii functiei de presedinte PSD, conform Antena3. Astfel, Miron Mitrea încearcă să adune cât mai mulţi adepţi pentru a încerca să candideze la funcţia de preşedinte al PSD. Potrivit unor surse social-democrate, întâlnirea de ieri cu demisionarul Liviu Dragnea s-ar înscrie în această strategie, Mitrea l-ar fi momit pe Dragnea cu scaunul de secretar general al partidului în cazul în care acesta ar reuşi să ralieze la cauza sa baronii locali ai cărui exponent este.

Unul dintre motivele de nemulţumire ale fostului ministru al internelor, Liviu Dragnea a fost şi faptul că Mircea Geoană s-ar fi arătat rezervat faţă de o posibilă sprijinire a sa pentru postul de secretar genral al partidului. Înainte de a primi să fie ministru la Interne, Dragnea primise promisiuni din partea lui Mircea Gheoană că va fi făcut secretar general al partidului în locul demisionarului Titus Corlăţean.

Conform surselor citate, Geoană ar fi plecat însă urechea la părerile lui Ion Iliescu şi Adrian Năstase care nu priveau cu ochi buni prea rapida ascensiune politică şi influenţa crescândă în partid a lui Dragnea. Astfel, Geoană a început să se gândească la o altă persoană pentru postul de secretar general, printre numele luate în calcul fiind cel al lui Valeriu Zgonea şi chiar al fostului ocupant al acestei funcţii, mai vechiul rival al lui Dragnea, Titus Corlăţean. Tergiversarea numirii sale ca interimar în acest post la Comitetul Executiv din 19 ianuarie, o altă promisiune făcută de liderul PSD, cât şi imixtiunile colegilor de partid în numirile de secretari de stat la MAI şi la şefia DGIPI, l-a determinat pe Dragnea să ameninţe la Sinaia cu propria demisie.

Continuare

Niciun comentariu:

Mediafax